Jump to content

Levh-i Mahfuz


Recommended Posts

Saklanmış, korunmuş levhalar anlamında yani burada biraz Musa'nın Tur dağından aldığı on emir levhalarına bir atıf var gibi..Sümerler'in yazıyı bulması ve bunları kil tabletlere işlemesi günlük olayları,tarihi,hikayeleri,ticareti levhalara kaydetmeleri o zamanın toplumları için şimdi i phone gibi bir şeydi değilmi..Tanrıda mesajları neyle gönderecek..Faksimile çekecek hali yok ya..

Sümer Medeniyeti de İbrahim dinlerinden önce Mezopotamyayı elinde tutan güçlü bir devletti..Gılgamış Destanını okumanızı tavsiye ederim.

tarihinde ziobelle tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İskenderiye Kütüphanesinin alevleri boğucu dumanlarla göğü kaplamıştı. Okuma yazma bilmeyen halk bile yapılan yağmanın farkındaydı. Bir çoğu ağlıyordu. Yüzbinlerce tomar bilgi, çağlar süren bilgelik Tümü yitip gidiyordu zalim alevlerin dudaklarında. Her bir çıtırtı, ağlayan bir emekti aslında. Kütüphaneci rahiplerde ağlıyordu. Sadece biri sessizdi. Saldırganlar alaycı mağrur zırhlarıyla çevrelerindeydiler. Rahip sessizliğini bozarak arkadaşlarına döndü. ÜzülmeyinTümü Akaşik Kayıtlarda

http://www.mihrace.net/akasik1/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Levh-i Mahfuz diye bir terime rastladım, levhaymış.

Kuranda geçiyor ama ters düşmüyor mu ?

Nasrettin Hoca,

Levhi mahfuz: Olmuş, olacak, var olan her şeyin belirlenmiş olduğu şeydir, Levhi mahfuz. Ve buna kader de dahildir. Kuranda değişik yerlerde anlatılır, 2 örnek:

İsra58) Ne kadar memleket varsa hepsini kıyamet gününden önce ya helâk edeceğiz, ya da şiddetli bir azapla cezalandıracağız. İşte bu, Kitap’ta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış bulunuyor.(Diyanet)

Neml 75) Gökte ve yerde gâib (gizli) hiçbir şey yoktur ki apaçık bir Kitap’ta (Levh-i Mahfuz’da) olmasın.

Bazı arkadaşlar bunu tabletlerle haplarla karıştırmışlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...