Jump to content

Müslüman Türkler Türkmü Arapmi ?

Recommended Posts

Cogu müslüman Türklerin araplar gibi giyinis tarzi, arap kültürleri, arap sevdalisi olmalari,

arap peygamberleri olmasi, arap dinine inanmalari,araplar gibi cahil olmalari,

araplar gibi düsünmeleri,bana türklüklerinden süphe etmeye sebep veriyor.

Bence Türkiyedeki arapliga asimile edilmis türklerle, normal türkler olarak iki önemli

toplum var. Fikirleriniz ?

Sitelerde Paylaş

Cogu müslüman Türklerin araplar gibi giyinis tarzi, arap kültürleri, arap sevdalisi olmalari,

Bence Türkiyedeki arapliga asimile edilmis türklerle, normal türkler olarak iki önemli

Türkler nasıl düşünür?

İslam insanın aklını dumura uğratan bir dindir.

Aklı dumura uğrayan insanın etnik geçmişi önemli değildir.

İslam tek tip insan yaratan bir dindir. Bütün kültürleri, gelenekleri yozlaştırıp değiştirir.

Sitelerde Paylaş

Aynen öyle. Ayrıca türkiyede ki türkler türk, kendini arap sananlarda arap değil. Karıştı çoktan herkes, saf türk veya arap bulmak çok zor bu ülkede. Belki de dünyada ki en karışık ırksal yapı bu ülkededir bilemiyorum. Mesela bir almanı veya ingilizi resmedebiliriz fakat türkiye türkü için aynı şey geçerli değil, yani netice itibariyle fazla karışık bir ülke. Ama tabi bunun bir önemi yok. ( enter a basıyorum atlamıyor alt satıra nedir problem?)

Sitelerde Paylaş

Türkler nasıl düşünür?

İslam insanın aklını dumura uğratan bir dindir.

Aklı dumura uğrayan insanın etnik geçmişi önemli değildir.

İslam tek tip insan yaratan bir dindir. Bütün kültürleri, gelenekleri yozlaştırıp değiştirir.

Yani Islamiyet fasist bir din diyebiliriz.

Sitelerde Paylaş

Türkiye'de böylesi insan çok azdır. Arap dinine inandığını zaten biliyoruz, dolayısıyla peygamberleri elbette Arap.

Ama geri kalan yanlış. Çoğu Müslüman Türk Arap gibi giyinmez, gelenekleri Arap'ınki gibi değildir, kültürü çok farklıdır, Arap gibi düşünmez ve yaşamaz. Şeriat isteyen küçük azınlık böyledir. Aslında onlar da Arap gibi düşünemez, bu pek mümkün değildir ama o derin mesele..

Bizimkilerin, moda olmaya başlayan tesettür anlayışları bile eşsiz. Araplaşmıyor, bambaşka bir versiyonla dindarlaşıyorlar. İçselleştiremeden.

O yüzden Türklerin İslam anlayışı başkadır, işin garibi Arapları beğenmeyip küçümserler.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...