Zavallı 0 Temmuz 8, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 8, 2015 gönderildi ben de denemeye gönüllüyüm. ama aklıma bikaç soru takıldı. başlangıçta kaç kg üzüm kullanmalıyım. o serum seti dediği uzun ince şeffaf borunu eczaneden ne diye isteyebiliriz. üzümü sıkıp damacanaya aynen koyup ağzını kapatıyoruz ve 10 gün sonra mı ilk kez açıyoruz, arada çalkalıyoruz tabii. ama bu adam 5. gün bir işlem yaptı, neydi o. cibrelerini sıkıyordu. serumu mu taktı? posaları sıktı attı....eczaneden sert serum seti dersen verirler.....5-6 tl bişi bildiğim kadarıyla..... benim izlediğim ve gördüğüm...üzümü kırıp (iyice ezmeden) dolduruosun bidona....sonra bekliosun 5 gün....sonra posalarını sıkıp atıyorsun...tekrar bekliosun ve şarap hazır..... bu kadar kolay videoya göre ...ama davulun sesi uzaktan hoş gelir...du bakalım yakından ne çalacak davul bize ? Link to post Sitelerde Paylaş
hemdemo 0 Temmuz 8, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 8, 2015 gönderildi posaları sıktı attı....eczaneden sert serum seti dersen verirler.....5-6 tl bişi bildiğim kadarıyla..... benim izlediğim ve gördüğüm...üzümü kırıp (iyice ezmeden) dolduruosun bidona....sonra bekliosun 5 gün....sonra posalarını sıkıp atıyorsun...tekrar bekliosun ve şarap hazır..... bu kadar kolay videoya göre ...ama davulun sesi uzaktan hoş gelir...du bakalım yakından ne çalacak davul bize ? serumu kaçıncı gün takıyoruz peki? Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 8, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 8, 2015 gönderildi (düzenlendi) serumu kaçıncı gün takıyoruz peki? anladığım kadarı ile 3-5 gün sonra...bakmak lazım bidon basınç yapmaya başlarsa - karbondioksit çıkışı başlıyor demektir....o zaman takmak icap eder... 3-5 gün diyorum çünkü anladığım kadarı ile frmante olayı sıcaklığa - ışığa vs. de bağlı....3 gün içinde de çıkmaya başlayabilir 5-6 gün sonra da... en güzeli ara ara kontrol etmek. ulen okuyan da beni şarap uzmanı sanır he :D Temmuz 8, 2015 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Temmuz 8, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 8, 2015 gönderildi ben de denemeye gönüllüyüm. ama aklıma bikaç soru takıldı. başlangıçta kaç kg üzüm kullanmalıyım. o serum seti dediği uzun ince şeffaf borunu eczaneden ne diye isteyebiliriz. üzümü sıkıp damacanaya aynen koyup ağzını kapatıyoruz ve 10 gün sonra mı ilk kez açıyoruz, arada çalkalıyoruz tabii. ama bu adam 5. gün bir işlem yaptı, neydi o. cibrelerini sıkıyordu. serumu mu taktı? Serum setine gerek yok. Git akvaryum hortumu al. Kapağı da del hortumu geçir Link to post Sitelerde Paylaş
Abdul Alhazred 0 Temmuz 8, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 8, 2015 gönderildi Söz şaraptan açılmışken, bu habere rastladım belki ilginizi çeker. http://www.diken.com.tr/komik-olmayin-sarap-alirken-kesinlikle-etmemeniz-gereken-11-laf/ Link to post Sitelerde Paylaş
Fideric 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi Yap tabi yap. Dininde helal zaten. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi Yap tabi yap. Dininde helal zaten. bizde din felan yok da - senin dininde helal aslında farkında değilsin Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi bizde din felan yok da - senin dininde helal aslında farkında değilsin Onlar ölünce içecekler Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi Onlar ölünce içecekler yok cidden şarap haram değildir aslında kuranda .... şarabın HARAM olduğunu yazan bir ayet yok kuranda Link to post Sitelerde Paylaş
hemdemo 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi yok cidden şarap haram değildir aslında kuranda .... şarabın HARAM olduğunu yazan bir ayet yok kuranda aklınızı örten şeylerden uzak durun diyor. islam ve kuran benim aklımı örttüğü için ben bunlardan uzak durmayı yeğliyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi aklınızı örten şeylerden uzak durun diyor. islam ve kuran benim aklımı örttüğü için ben bunlardan uzak durmayı yeğliyorum. akıl değildir kalptir o. Kuranda akıl imaresi geçtiğini hiç okumadım Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Temmuz 9, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 9, 2015 gönderildi yok cidden şarap haram değildir aslında kuranda .... şarabın HARAM olduğunu yazan bir ayet yok kuranda Haklısın ama dinin kendisi zaten kafa yapıyor birde Müslümanlığı sek olarak içenler var ha bak bide din kokdeyi yapanlar var tuğçe kazaz gibi onlar hiç açılamıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi (düzenlendi) bu gün üzümlerimi aldım ... yaklaşık 10 kg.. videoda yıkamıyoruz demiş . ama ben unutup yıkamış bulundum maalesef....çünkü üzümlere bakınca çok kirli gözüküyorlardı...bir de olası tarımsal ilaç vs. kalıntısı ihtimali nedeniyle her zaman meyveleri yıkarım....alışkanlık olmuş yani... neyse..üzümleri tarif edildiği gibi kırdım... başka videolarda "EKMEK MAYASI" katıldığını gördüm.....eğer yıkadığım için ferrmantasyon olmayacak olursa 1 - 2 gün içerisinde....ekmek mayası kullanmayı düşünüyorum... mayalanma işini ben de herkesin evinde kullandığını tahmin ettiğim videodaki gibi plastik su damacasını kullanacağım... neyse..şimdilik bu kadar...sonraki yapacağım işlemleri ve her aşamayı ve sonuçları yazacağım buraya FSM yardımcım olsun....dualarınızı eksik etmeyin.... bakterilerimin beline kuvvet hızla çoalsınlar ki...bi an önce olsun şarabım AMONRA !! Temmuz 12, 2015 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
hemdemo 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi bu gün üzümlerimi aldım ... yaklaşık 10 kg.. videoda yıkamıyoruz demiş . ama ben unutup yıkamış bulundum maalesef....çünkü üzümlere bakınca çok kirli gözüküyorlardı...bir de olası tarımsal ilaç vs. kalıntısı ihtimali nedeniyle her zaman meyveleri yıkarım....alışkanlık olmuş yani... neyse..üzümleri tarif edildiği gibi kırdım... başka videolarda "EKMEK MAYASI" katıldığını gördüm.....eğer yıkadığım için ferrmantasyon olmayacak olursa 1 - 2 gün içerisinde....ekmek mayası kullanmayı düşünüyorum... mayalanma işini ben de herkesin evinde kullandığını tahmin ettiğim videodaki gibi plastik su damacasını kullanacağım... neyse..şimdilik bu kadar...sonraki yapacağım işlemleri ve her aşamayı ve sonuçları yazacağım buraya FSM yardımcım olsun....dualarınızı eksik etmeyin.... bakterilerimin beline kuvvet hızla çoalsınlar ki...bi an önce olsun şarabım AMONRA !! süreci mutlaka paylaşmanı bekliyoruz sevgili zavallı. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi süreci mutlaka paylaşmanı bekliyoruz sevgili zavallı. tabiki...seve seve Link to post Sitelerde Paylaş
Refleks07 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi Senden korkulur Zavallı, dediğini yaptın bravooo. Üzümleri yıkadığın iyi olmuş korkma bir şey olmaz ondan. Bende şarap yapımı ne alemde, nasıl gidiyor diye sormaya gelmiştim, ön hazırlıkları yapmışsın şimdiden başarılar diliyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi Senden korkulur Zavallı, dediğini yaptın bravooo. Üzümleri yıkadığın iyi olmuş korkma bir şey olmaz ondan. Bende şarap yapımı ne alemde, nasıl gidiyor diye sormaya gelmiştim, ön hazırlıkları yapmışsın şimdiden başarılar diliyorum. tşk ederim saol üzümleri kırdım - ezdim yada artık ne denirse tıktım damacananın içine...kapağını da kapattım ..1 saat kadar oldu...... şarap olmuş mudur acaba ? şaka şaka.... du bakalım girişimde bulunduk....gayret bizden şarap FSM den Link to post Sitelerde Paylaş
Refleks07 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi Hocam şarap tutmazsa da zararlı çıkmazsın bu durumda üzüm sirkesi olmuş demektir Sirke içersin, sirke sevmem diyorsan satarsın. Link to post Sitelerde Paylaş
Tetrahedron 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi tşk ederim saol üzümleri kırdım - ezdim yada artık ne denirse tıktım damacananın içine...kapağını da kapattım ..1 saat kadar oldu...... şarap olmuş mudur acaba ? şaka şaka.... du bakalım girişimde bulunduk....gayret bizden şarap FSM den Uzu bir süreç olacak acele davranma daha sonra aktarma işlemleri var şarabın berrak olması için. Fermantasyon döneminde içine hiç hava kaçmaması gerek yoksa sirke olur. Hortumları iyi yap içinden karbonmonoksit çıkacak ama asla hava girmemeli. Ben nurdan ve poetakaldan yaptım. Maya kullandım bence ağzını kapama içine mikrop girsin fermente olayı başladıktan sonra hortum düzeneğini yap Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Temmuz 12, 2015 gönderildi Raporla Share Temmuz 12, 2015 gönderildi Uzu bir süreç olacak acele davranma daha sonra aktarma işlemleri var şarabın berrak olması için. Fermantasyon döneminde içine hiç hava kaçmaması gerek yoksa sirke olur. Hortumları iyi yap içinden karbonmonoksit çıkacak ama asla hava girmemeli. Ben nurdan ve poetakaldan yaptım. Maya kullandım bence ağzını kapama içine mikrop girsin fermente olayı başladıktan sonra hortum düzeneğini yap tamam ...ben öncelikle maya kullanmayacağım....duruma bakacağım....yarın hortum alacağım...oldu oldu...olmadı sirke içeriz artık :D bu arada "Dionysos" ile de görüştüm...zeus da izin verirse yardım edecekmiş ara sıra uğrayıp Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts