Jump to content

Ahlak, doğal seçilmiş bir özelliktir, Homo sapiens'in işine yarar.


Recommended Posts

Ahlak Homo sapiens'in bir özelliğidir. (sadece değil)

Bu özellik rasyonel fayda ve enerji tasarrufu sağlamıştır.

Bu özellik bu nedenle gelişmiştir.

Hala da bu faydaları sağladığı için etkindir.

Bu tartışmaya ne dersiniz?

Ben bu fikirlere katılmaktayım.

Saygılar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

# Richard Dawkins Ahlak Konusunda Müslümanı Yerle Bir Ediyor

Dawkins video'da mutlak ahlakın, ilahi ahlakın gerçekleştirdiği ahlaksız uygulamaları eleştirerek, üzerine kafa yorulmuş, düşünülmüş evrimsel ahlakı betimliyor.

Allah mükemmel kusursuz sonsuz olasılıkları gören bir varlık bu kitabı peygamberine dikte ettirirken hiç mi düşünmedi bu insanlar yeterince zeki değil, islamı kötü yorumlayabilirler yanlış anlayabilirler diye. allah adına kusursuzsa kafa kesenlerin, allah adına kesmişlerin ve kesecek olanların hiçbir günahı yok. çünkü aynı allah onlara yeterli algılama kapasitesini vermemiş ve islamı yanlış yorumlatmıştır yani mümin suçsuzdur suçlu allah dır. Ama allah insanlara ayırt etme yetisini vermiş doğruyu yanlışı ayırt etme yeteneğini bahşetmiştir gibi sözler geçersizdir çünkü kafa kesenler doğruyu yanlışı ayırt ederkenki kullandığı beyni, ayetler sözkonusu olduğunda kullanmıyor. allaha inanıp insan öldüren mümin, doğuştan gelen algıları yeterli seviyede anlama yetisi yoksa, bu durumda kötü şeyler yapmak müminin suçu değildir, allahın suçudur.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrim her konuyu en iyi biçimde açıklayan evrenin en güzel gerçeğidir. Her konuya evrim açısından bakılırsa doğru yerden bakılmış olur. Evrimi bilmeyen anlamayan, cehaletin en koyusunda hapsolmuştur ve neden, hangi konudan bahsetse tanrı manrı saçma sapan hezeyanlar savurur. Evrimi bilmeden tanrı saçmalığından kurtuluş yoktur, olamaz. Evrim aydınlanmanın, tanrı cehaletin sembolüdür. Bir kişi tanrıya inanıyorsa cahildir, evrimi biliyorsa aydındır. Bu bu kadar kesin, net ve açık.

Ahlakı da tabii ki evrim yaratmıştır. Evrimin bir ürünüdür, elbette. Bunda en küçük şüphe yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahlakın ne yolla sağlanacağı, ahlaksızlıkların, daha doğrusu kötü ahlakın nasıl önlenebileceği insanlığın her zaman başta gelen sorunlarından biri olmuştur. İnsanlık bu sorunu elbet çözmek zorundadır. Hatta bu, bilimi, teknolojiyi nasıl geliştirebileceğimizden bile öncelikli bir sorundur. Bunun insanlığın bir numaralı, en önemli sorunu olduğunu söylemek abartı değildir.

Etik olmadan hiç bir şey olmaz. Her şeyin ama her şeyin bir etiği vardır. Şu konuda da etik mi olurmuş diyebileceğiniz bir konu yoktur. Bunu her insan bireyinin kafasına iyice yerleştirmesi ve kavraması gerekiyor. Gidip dağın başında veya ıssız adada kendi başınıza yaşayacaksanız başka... O zaman gidin istediğiniz botu yeyin orda... Burda yapamazsınız. Toplumda kurallar var ve uymak zorunludur. Uymayanı ölene kadar toplumdan tecrit etmeye ya da hayatına son vermeye kadar varan yaptırımlar uygulanabilir.

Kimse senin psikopat manyak kafana ve onun ürettiği hezeyanlara katlanmak zorunda değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...