-
İçerik sayısı
277 -
Katılım
-
Son ziyaret
-
Dağ başında, çünkü yükseklere çıktıkça, atm basıncı azalacağından suyun kaynama noktası düşer ve su daha düşük sıcalıkta kaynar, böylece yemek daha kolay pişer.
-
İlginç...
-
Açılan delikte yerçekimi varsa eğer, sadece yerçekimi 9,81 m/sn^2'lik ivme ile düşer. Yok eğer yerçekimi yoksa, o zaman g sonsuz olacağı için hızı tahmin etmek mümükün değil, sonsuz hızla gider.
-
Şekildeki üç eşit çaplı silindirler, merkezleri eşkenar üçgen oluşturacak şekilde dizilirse, bu dizilişin aradaki boşluk oranı ne olur? ( Not: Silindir yarıçaplarını 1 birim alınız. )
-
Bu da benden Jude_Holden'e.
-
Genellikle kitaplardan bu konuları takip ettiğim için internet adreslerini pek bilmiyorum. Eğer isterseniz kaynak kitabımın adını, yazarını özelden atarım.
-
Şimdi Dünya ve Yeryüzü farklı, Dünya'nın şekli teorik bir şekil oda sferoid doğru ama bu şekil " teorik " gerçek bir şekil değil. Geoid ise, yeryüzünn gerçek şekli. O da geodie yakın. Benim anladığım bu. Şimdi bu arkadaşın sorusunda halatı teorik olarak mı sarıyoruz, yoksa gerçekte mi? Gerçekse bu hesap tutmaz. Teorikse yine tutmaz, çünkü Dünya küre değil, sferoid. Sferoid olarak tanımlanan özel şeklin çevresi 2(pi)r midir? Bilmiyorum doğrusu... Çok özel çalışma isteyen bir konu. Yani matematiksel olarak birisi hava olsun diye böyle bir soru uydurmuş, belli ki Dünya'nın tam şeklini bilmeyen bi
-
O zaman bilimsel bir açıklama yapalım. Kavram karmaşası yaşıyoruz. Yerin şekli, geometri yönünden tam bir küre olmayıp, ekvator bölgesinde biraz şişkin, kutuplar bölgesinde ise basıkcadır. Kutupları birleştiren eksen ile ekvatordan geçen çap arasında 43km'lik ir fark vardır. Buraya kadar tamam anlaştık? İşte bu 43 km'lik farkdan dolayı yerin şekli için " küre " değil, "Geoid" denir. Bu Geoid, çeküllerle her noktada dik olan bir yüzeyin meydana getirdiği şekle denir. Bu şekil, yukarıda da verdiğim gibi, okyanuslar seviyesindeki bir yerküresini temsil eder ve okyanuslarda tam su seviyesinden,
-
Uzaktan bakınca küre gibi durabiir ama uzaktan bakmak yanıltıcıdır. Yakından şekli bu.
-
Hocam vikipedi yerine daha sağlam kaynaklardan, mesela bir jeoloji kitabından veya ciddi bir jeoloji sitesinden araştırırsanız görürsünüz. Dünya'nın şekli yukarıda vediğim şekilde, aslında tam geoid veya elipsoid bile değil, onlara yakın ama küre hiç değil.
-
Doğru.
-
Dünya ve yeryüzünün gerçek şekilleri bunlar. Küre falan değil.
-
Yanlış biliyorsunuz. Yeryüzü geoid, Dünya ise elipsoid şekillidir, küre falan değildir. İsterseniz araştırın.
-
Dünya'nın küresel değil, geoid olması ince ayrıntı mı sence?