Jump to content

connection

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    209
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

connection Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Female

Güncel Profil Ziyaretleri

1.965 profil görüntüleme
  1. connection

    İslam vs Demokrasi

    İddia sahibi olarak kanıtlaması gereken sen oluyorsun burada. Benim anlamadığım şey şu. Madem bu kadar açık bir hırsızlık var neden yargılanmıyor? Arkasında hatırı sayılır bir halk desteği olan CHP var. Getirsin delillerini açsın yargılanma yolunu. Muhalefet partisi olarak CHP' nin görevi değil mi bu? Eeee ne duruyor? Varsa delilin koyarsın ortaya. Ben daha ortada öyle bir şey görmedim. Barım barım bağırıyorsunuz. Gidin CHP' ye söyleyin. Delillerini getirsin bekliyoruz.
  2. connection

    Bu Halkla Ne Yapılır?

    İnanç hala dünyada önemli bir unsur. Bu anlaşılabilir bir şey. Ne var ki sadece inanç ile insanları kandırmak bu zamanda pek mümkün değil. Bence Erdoğan' ın bu kadar yüksek oy almasına sebep olan diğer unsurları araştır. Çünkü esas sebepler orada. Görmek istiyorsan tabii. Hoşbulduk. Sevgiler.
  3. connection

    İslam vs Demokrasi

    Bu ülkenin halkı sırf müslüman diye bir partiye oy vermez. Saadet partisi neden o kadar az oy aldı o zaman? Çalıp çırpıp İslama sığınma oyunu bu ülkede tutmaz. İspat yok hala çaldı lafları. İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür.
  4. connection

    Bu Halkla Ne Yapılır?

    İyi keyifler haci. Bu arada bunca zamandan sonra tekrar merhaba. Bu kadar üzülme yahu. Belki yanılıyorsundur. Belki halkın sağduyusu doğru karar vermiştir. Ülkenin güzel günlere gitme ihtimalini yabana atma derim.
  5. connection

    İslam vs Demokrasi

    '12 eylül anayasası çok demokratiktir. Bu ülkenin hukuk sistemi zamana ve gelişmelere göre kendisini her zaman yenilemiştir.' Diyeceğim ama diyemiyorum tabii ki. Elbette bunların tam tersi geçerlidir. Acaba ülkeyi yönetmek için hukuk sisteminde hiç bir değişiklik yapmadan nasıl yol alacaksınız? Zaman değişmiş, dünya değişmiş, anlayışlar değişmiş, Avrupa birliği ve İnsan Hakları Mahkemesi unsurları devreye girmiş. E peki bu eski yasalarla napacaksınız acaba?
  6. connection

    Bu Halkla Ne Yapılır?

    Eğer insanların Ak partiye sadece din sebebiyle oy verdiğini sanıyorsanız, halkı ve siyaseti anlamaktan çok uzaksınız demektir. Her halkın kendisine göre bir sağduyusu vardır ve ona göre hareket eder. Bu halk zamanında Ecevit' e yüksek oy vermiştir. Bunu nasıl açıklayacaksınız? Halk Ak partide bir gelecek gördüğü için oy veriyor. Ekonomi ve siyasette başarılı olacağına kanaat getirdiği için oy veriyor. Halihazırdaki başarılarını da görmezden gelmiyor.
  7. connection

    Zekadan Sorumlu Fizik Kanunu Nedir?

    Sanırım bu video zekaya IQ testlerinden çok daha derin bir yaklaşımla bakıyor. Ben çok faydalandım ve keyif aldım bu videodan.
  8. connection

    Hüsran ve Çöküş

    Kazanan Türkiye' dir. Kaybeden ise yalanlardır. Ayrıca Ak partiye oy veren laikler yok mu sanıyorsun? Elbette var. Eğer bu başarı olmasaydı bu ülkeyi çok acı ve zor günler bekliyordu.
  9. connection

    Hüsran ve Çöküş

    Demek ki hüsran ve çöküş değilmiş. Zaferle sonuçlandı.
  10. connection

    Hüsran ve Çöküş

    Birincisi çaldığına dair kanıtın var mı? Elbette yok. O zaman çalan, soyan bir lidere oy veriyormuşum gibi yazmayacaksın. İkincisi sıraladığın diğer iddialarda kanıtlara dayanmıyor. Karşı görüşte olanlar bunları iddia ediyor sadece. Zaten kanıtlara dayansa şu anda hükümet ayakta olmazdı. İstifa etmek zorunda kalırdı. Eeee ne kaldı geriye? Youtube ve Facebook'u kapattıracağım demesi. Bende istemem kapanmalarını. O konu şimdilik kapandı diye biliyorum. Ama onları kapattırsa bile herhalde bir açıklaması olacaktır ve onlar hep kapalı kalacak da değildir. Ben yine oyumu Ak partiye veririm. Aptal
  11. connection

    43 saniyede Ateizm'in çöküşü

    Felsefede mecaza hiç rastlamadım ben. Tam tersine felsefe akıl yürütme, arı düşünme işidir. Kelime oyunları ve mecaz ile hiç işi olmaz. Mecaz kullanırsa kendi varlığının temeline ihanet etmiş olur. Bilimde ise mecaz söz konusu bile olamaz. Olur diyorsan felsefede ve bilimde örnek ve bilgilerle kanıtla. Sağcı bilincim gözlerimi ne kör edecekmiş. Sanki sağcılık tartışmasız kötü bir şeymiş gibi yazmışsın. Sol düşünceyi hiç sevmedim ve sevmeyeceğim. Sağcıyım evet tıpkı doğa gibi. Çokta memnunum.
  12. connection

    43 saniyede Ateizm'in çöküşü

    Günlük dilde ve edebiyatta mecaz kullanılır. Elbette bu güzel bir şeydir. İnsan aklının dili kullanmada ki becerisini gösterir. Ne var ki bilim dilinde ya da terminolojisinde mecaza yer yoktur. Kesinlikle yoktur hem de. Ali Demirsoy bu açıklaması ile resmen batmıştır. Bilimsellikten o kadar anlıyorsan ve bir de ünvanın varsa doğru düzgün düşünceni ifade edeceksin. Öyle mecaz falan olmaz. Tanrının yokluğu argümanı ile zekanın varlığını çürütmek komik oluyor. Zeka tartışmasız bir şekilde vardır. Doğal seleksiyon konusu forumda uzun uzun tartışılmıştır. Selekte ede ede ortaya anlamlı ve çalışan
  13. connection

    Beyin

    Beyinde ne azalıp eksilecek. Yeyip içtiklerin azalıp eksiliyor. Beyni besleyen aldığın besinler. Beyin fonksiyonları elektriksel doğru. Ama beyin dijital mantığa göre çalışmıyor. Kuantum mantığa göre çalışıyor. O da henüz tam olarak keşfedilmiş değil. Ayrıca düşüncenin tek kaynağının beyin olup olmadığı da bilinmiyor.
  14. connection

    Herşey ilizyon mu? Gerçek nedir arafta kaldım?

    İşte bu kadar. Her şeye rağmen hayat güzel. Hatta ilginç ve keyifli.
  15. connection

    43 saniyede Ateizm'in çöküşü

    Bir yerlerden alıntılarla yazıyorsunuz gibi geliyor bana. Neyse. Evrimde süper zeka yoksa zeka nereden çıkmıştır? Kendiliğinden ve rastlantısal olarak ortaya çıkmış olması bana mümkün görünmüyor. Bununla ilgili hacının getirdiği teorileri çok tartıştık. Ama onlar da bence sığ idiler. Elektrik akımının elektronlardan atlaya atlaya gitmesine benziyorlardı. Eeee sonra akım zayıflayıp yitip gidiyor. Başka yerde doğal olaylar sonucu yine ortaya çıkıyor. Tamamda bu evrende süre giden bir durumu gösterir sadece. Bundan canlılığın organik temeli ortaya çıkmaz. Ali Demirsoy diyor ki 'Doktorluk, hasarl
×
×
  • Yeni Oluştur...