Jump to content

İslam'ın Yaptığı Değişiklikler....

Recommended Posts

En önemli değişikliklerinden birisi Hayat-ı içtimayeye getirdiği Adaplardır... Yeme-içme adabı, Mesela içki yasağı, temizlik, evlilik adabı, ana-baba hukuku, ticaret hukuku, v.s. gibi...

insan sosyal bir canlıdır. Diğer insanlarla birlikte etkileşerek yaşıyor.Bir arada yaşamak için debazı kurallara gereksinimi var.Din sadece bunlara birer kılıf olmuştur.Din olmasa örf, adet, kültür olarak bu kurallar devam eder.Etmiştir de.

İslam ise bu kültürlerden etkilenerek bunları yeni birşeymiş gibi araplara lanse etmektedir. Bu kuralların din ile geldiğini düşünmek saflık.Kaldı ki yeme içme adabı,içki yasağı,temizlik,hukuk dediğiniz islam düzenlemelerinin hepsi buram buram ilkellik kokuyor.

Çöl anayasasını 21. yüzyılda uygulayamazsınız.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 69
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

İlginç..

Eğer İslam'dan önce bütün kız çocuklarını toprağa gömen bir toplum olsaydı, o toplum yaşayamazdı..

Erkek çocukları nereden geliyor?

İslam'dan önce Arap erkekleri istedikleri kadar kadınla evlenebiliyorlardı.

İslam'dan sonra da istedikleri kadar kadına sahip olabiliyorlardı..

Değişen nedir?

Cariyeleri neden kadından saymıyorsunuz?

İslam öncesi kız çocuklarının öldürüldüğü iddiası bir mitdir. Yalandır..Uydurmadır. Efsanedir..

Böyle bir gelenek varsa, hala vardır..

Evet..

Böyle bir gelenek vardır ve yok olmamıştır..

Hem İslam ülkelerinde vardır..

Hem de diğer ülkelerde..

Gerçeği bilmek istiyor musunuz?

Sevgili Hacı

Ben zaten eski arap toplumunda herkesin kızlarını gömdüğünü söylemedim.

İstisnalar kaideyi bozmayacağı gibi zengin ailelerden kişiler kızlarını gömmeyi red etmiş olabilir.Zira onlara laf söyleyecek olan yok..

Bazı hadislerdende biliyoruz ki kızlarını gömerken vazgeçen var.

Ama benim bahsettiğim nokta toplumda böyle bir adetin var olmasıdır.

Arap toplumunda kişi istediği kadar kadınla evlenebiliyordu.

islamda ki cariyeliği bununla kıyas edemezsiniz.

Cariyelik savaş koşuluna bağlı ancak evlenmek değil.

Ayrıca o gömme geleneği halen daha devam etmekte hemde bütün dünya evlatlarını malesef daha doğmadan toprağa gömmektedir.Yani yerden göğe kadar haklısınız

Geçenlerde bir araştırma okudum.Çinde abd avrupada kürtajın boyutlarını anlatıyordu.

O derece ki rakamlar adeta korkutucu.

İçimden zina keşke suç sayılsaydı demek geliyor.

Ayrıca kuran ozaman bu adeti yasakladığı gibi şimdide yasaklıyor..

Züğürt kalma korkusu ile evlatlarınızı öldürmeyin.Zira her çocuk rızkı ile gelir..

SAygılar

tarihinde iLLeGaLTM tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
İslam öncesi kız çocuklarının öldürüldüğü iddiası bir mitdir. Yalandır..Uydurmadır. Efsanedir..

Sexy Huri'nin uydurduğu başlıklara şak şak tutuyorsunuz :D Hadislerdeki bilgiler işinize gelmeyince uydurmadır diyorsunuz:)

Kızların diri diri gömüldüğü Sexy Huri'nin yazdıkları kadar gerçektir Hacı boşuna kıvranma..

Sitelerde Paylaş

İslam öncesinde kız çocuklarının öldürülme geleneği vardır..

Hala var..

Dikkat ederseniz, ben İslam öncesinde bütün kız çocuklarının öldürüldüğü iddiasını reddediyorum.

Ve bunu sizler de kabul ediyorsunuz.

Çünkü o zaman erkek çocuklar da olmazlardı..

İslam öncesi kız bebeklerin öldürülmesi geleneği ender olarak uygulanırdı..

Bunu da hepinizin anlayacağını düşünüyorum..

Bu geçmişe ait bir gelenek..

Günümüzde böyle bir gelenek yok...

Diyorsanız, yanılıyorsunuz..

Kız bebekleri yalnız Müslüman'lar öldürmüyor..

Hintliler de öldüriyor..

Hindistanda büyükce bir şehrin kalabalık bir caddesinde, sıra sıra doktor ofisleri var. .

Bu ofislerin çoğu ya radyoloji ofisleri, ya da kadın doğum ofisleri..

Hamile kadın önce radyoloji ofisine gidiyor.

Ultra sounda maruz kalıyor ve hamile kaldığı bebeğin cinsiyeti saptanıyor.

Eğer fötüsun cinsiyeti kız ise, hemen bitişikteki kadın doğumcunun ofisine gidiyor ve düşük yaptırıyor..

Yalnız Hindistanda her yıl, muhtemelen bir milyonun üstünde kız fötusa düşük yapılıyor..

Bu iğrenç gerçek, binlerce yıllık Arap geleneğinde uygulanan bebek ölümlerinden çok daha iğrenç.. Çok daha vahşi.

Araplarda bu gelenek çok yaygın değildi..

Çünkü bu Arap'ların sonu demek olurdu.

İslam bu Arap geleneğini değiştirmiştir elbette ama, bu değişikliğin Arap toplumunu önemli ölçüde etkilemediği de kesin..

HACI

Sitelerde Paylaş

Hala var..

Dikkat ederseniz, ben İslam öncesinde bütün kız çocuklarının öldürüldüğü iddiasını reddediyorum.

Hintliler de öldüriyor..

Hindistanda büyükce bir şehrin kalabalık bir caddesinde, sıra sıra doktor ofisleri var. .

Eğer fötüsun cinsiyeti kız ise, hemen bitişikteki kadın doğumcunun ofisine gidiyor ve düşük yaptırıyor..

Yalnız Hindistanda her yıl, muhtemelen bir milyonun üstünde kız fötusa düşük yapılıyor..

Bu iğrenç gerçek, binlerce yıllık Arap geleneğinde uygulanan bebek ölümlerinden çok daha iğrenç.. Çok daha vahşi.

İslam bu Arap geleneğini değiştirmiştir elbette ama, bu değişikliğin Arap toplumunu önemli ölçüde etkilemediği de kesin..

HACI

Demekki neymiş hindularıda islamla eğitmek gerekliymiş...

Sitelerde Paylaş

peygamberlik iddiasıyla ortaya çıkıp islam dinini tebliğ etmeye başlayan muhammed'in ilk iş olarak bu vahşeti önlemesi gerekirdi. halbuki "inanmış kadınlardan çocuklarını öldürmemesini" isteyen mumtehine suresinin gelişi, islam kaynaklarında belirtildiğine göre hicretin 8. yılına, yani muhammed'in peygamber olarak ortaya çıktığı tarihin 18 yıl sonrasına denk gelmektedir. bu durumda ya ortada diri diri gömülen kız çocuklarına göz yuman ve evlatlarını öldüren ebeveynlere 18 yıl ses çıkarmayan bir peygamber vardır ya da kız çocuklarının diri diri gömülmeleri o dönem için nadir görülen uygulamadır veya sözkonusu bile değildir.

Muhammedin de zaten 4 kızı vardı

Bunlardan en küçüğü Fatıma doğduğunda daha kuranı yeni yazmaya başlamıştı

4 tane kız çocuğu olduğunda kuranı daha yeni yazmaya başlamış olmasına rağmen,söz konusu ayeti yazmak için 18 sene beklemiştir

Şundan şüphe yok ki kız çocuklarını diri diri gömme geleneği o dönemde sık görülen bir uygulama değildir

Sitelerde Paylaş

HACI

Bu sizin iletiniz.İslamın bu geleneği değiştirdiğini yazanda sizsiniz.

Arap toplumunu önemli ölçüde etkilememişse bile o toplumun sorunudur.

İslam gerekeni yapmış

Keh keh keh.

Sitelerde Paylaş
Bu sizin iletiniz.İslamın bu geleneği değiştirdiğini yazanda sizsiniz.

Arap toplumunu önemli ölçüde etkilememişse bile o toplumun sorunudur.

İslam gerekeni yapmış

Keh keh keh.

yeterince yapamamış

aynı toplum,yeterince etkili hukuk kuralları karşısında bırakın gömmeyi bunu akıllarından bile geçiremezlerdi

mesela kuranda kız çocuklarını diri diri gömenleri cezalandırın dese bu,arap toplumunu caydıracaktı

Sitelerde Paylaş

bir toplumda yasalar olsa fakat yeterince etkili olmasa

atıyorum cinayet işlemenin cezası üç ay olsa ve bu toplumda sık sık cinayetler işlense

başkaları da bu durum yüzünden (haklı olarak) yasaları eleştirse

siz,''bunlar toplumun bok yemesi yasalar gerekeni yapmış'' diyebilir misiniz?

Sitelerde Paylaş
bir toplumda yasalar olsa fakat yeterince etkili olmasa

atıyorum cinayet işlemenin cezası üç ay olsa ve bu toplumda sık sık cinayetler işlense

başkaları da bu durum yüzünden (haklı olarak) yasaları eleştirse

siz,''bunlar toplumun bok yemesi yasalar gerekeni yapmış'' diyebilir misiniz?

Ben direk yasaları uygulamayanları eleştirim.

Sanırım sizde aynısını yaparsınız.

Sitelerde Paylaş

sexi huri ne dese inanan saflar burdada kendini göstermiş.

güya kız çocuklarının gömülmesi diye bişe yokmuş

ne bu böyle?

işinize gelince kaynaklara inanıp işinize gelince reddetmek ?

tarihinde Acı Hayat tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
sexi huri ne dese inanan saflar burdada kendini göstermiş.

güya kız çocuklarının gömülmesi diye bişe yokmuş

ne bu böyle?

işinize gelince kaynaklara inanıp işinize gelince reddetmek ?

peygamberlik iddiasıyla ortaya çıkıp islam dinini tebliğ etmeye başlayan muhammed'in ilk iş olarak bu vahşeti önlemesi gerekirdi. halbuki "inanmış kadınlardan çocuklarını öldürmemesini" isteyen mumtehine suresinin gelişi, islam kaynaklarında belirtildiğine göre hicretin 8. yılına, yani muhammed'in peygamber olarak ortaya çıktığı tarihin 18 yıl sonrasına denk gelmektedir. bu durumda ya ortada diri diri gömülen kız çocuklarına göz yuman ve evlatlarını öldüren ebeveynlere 18 yıl ses çıkarmayan bir peygamber vardır ya da kız çocuklarının diri diri gömülmeleri o dönem için nadir görülen uygulamadır veya sözkonusu bile değildir.

Muhammedin de zaten 4 kızı vardı

Bunlardan en küçüğü Fatıma doğduğunda daha kuranı yeni yazmaya başlamıştı

4 tane kız çocuğu olduğunda kuranı daha yeni yazmaya başlamış olmasına rağmen,söz konusu ayeti yazmak için 18 sene beklemiştir

Şundan şüphe yok ki kız çocuklarını diri diri gömme geleneği o dönemde sık görülen bir uygulama değildir

Sitelerde Paylaş
Yani İslam'ı yaymak için kadını sex kölesi yapmak lazımdı diyorsun... Aferin sana.

Senin inancın, benim inancım yok.

Doğrular ve yanlışlar var.

Çokeşlilik helal diyecek, ama yine de hayırlısı bir eş diyecek.

Bu kadar önemli bir konuda açık kapı bırakılır mı?

Bak, patır patır evleniyorlar üçer beşer..

Ve emin ol bu düzen böyle giderse garibanın karısını da çekip alacak elinden zengin olan..

Alıyor da...

Demek ki neymiş, fahişelik yaptırıyormuş bu din..

Yemin ederim ben utanıyorum "bu yanlıştır, çirkindir" demeye, siz utanmıyorsunuz kadınınızdan

bu biçimde sözetmeye...

sana şunu söyliyim.

günümüzde sözde çağdaş bazı erkekler var tamammıo

bunlar evet 1 kadınla evliler.

ve zavallı eşleride sanıyolarki kocamız sadece bize ait.oysa kimlere ait haberleri yok.

adamlar çağdaş birer erkek olarak daldandala atlıyolar.

atlasınlar yakışır....

sence bumu daha iyi yoksa fazla evlilik yapıp olayı resmileştirmekmi?

evet islam dini çok evliliğe yasak getirmemiştir.fakat kadınlar arasında adaleti sağlamak koşulunu getirmiştir.belli şartları yerine getirdikten sonra çok evlilik yapabilir.bunun dışında 1 tane daha hayırlı deyip son noktayı koymuştur.

eşi felç olan bi erkek sence napıcak abla?

evlenmicekmi? eve çoluk çocuğa kim bakıcak? e adamda cinsel ihtiyaçta var o neolucak ?

Sitelerde Paylaş
yasalar uygulanıyor fakat cinayet işleyen 3 ay hapis yatıyor

yasaların uygulanmaması gibi bir sorun yok ortada

sorun yasaların kendisinde

İslamda cinayete hırsızlığa vs. meyil edenlerin birdaha o haltı yemesi zordur zira cezalar caydırıcıdır.

Yasalar yetersiz evet size katılıyorum.Caydırıcı değil...

Caydırıcı yasalar islamda mevcuttur.

Fakat siz islami yasaları görünce ağlama moduna geçiyorsunuz.

Birde sizin gibi düşünenlerin koyduğu yasaları eleştiriyorsunuz...

tarihinde AntiKafir tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
İslamda cinayete hırsızlığa vs. meyil edenlerin birdaha o haltı yemesi zordur zira cezalar caydırıcıdır.

Yasalar yetersiz evet size katılıyorum.Caydırıcı değil...

Caydırıcı yasalar islamda mevcuttur.

Fakat siz islami yasaları görünce ağlama moduna geçiyorsunuz.

Birde sizin gibi düşünenlerin koyduğu yasaları eleştiriyorsunuz...

Başka bir başlıkta yazdığım yazının bir kısmını buraya aktarıyorum

İSLAM HUKUKUNDA VİCDANIMIN KALDIRAMAYACAĞI KADAR AĞIR CEZALAR VARDIR

Klasik bir argüman olan hırsızlığa el kesme cezasından başlayalım

Maide 38 - Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.

Maide 39 - Kim yaptığı haksızlıktan sonra tevbe eder, halini düzeltirse, şüphesiz Allah, onun tevbesini kabul eder. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

Ateist Olmak Bana Ne Kazandırdı

Maide 38 den anlaşılacağı üzere hırsızlık yapanın elinin kesilmesi emredilmektedir.

Kişi hırsızlık yaparsa açlıktan ekmek çalması bile önemli değildir,kuranın hükmüne göre eli kesilmelidir.Kuran hafifletici nedenlere yer verir diyenler bunu kanıtlarıyla birlikte belirtmelidirler

Hırsızlık suçu karşılığı bile olsa el kesme çok insafsızca bir cezadır.Bir insanın sıradan eşyalarından birini çalma karşılığı bile o kişinin eli kesilecek,o kişi hayatı boyunca bir elinden yoksun yaşayacaktır.Bu sizce ne kadar adaletli?

Ayrıca maide 39 da tevbe edenin allah tevbesini kabul eder deniliyor.Bu ayeti bir ele alalım.Hırsızlık yapıp eli kesilen kişi sonradan halini düzeltse bile hayatı boyunca tek elinden yoksun yaşamanın zorluklarından başka hayatı boyunca gittiği,dolaştığı her yerde kendisini bir elinin olmadığını gören insanlar tarafından adi bir hırsız olarak nitelendirilecektir.O yüzden bu ayet bana pek gerçekçi görünmemektedir

Sırf şiddete dayalı toplumsal denetim sağlama yöntemi de eski çağlarda kalmıştır.Yapılması gereken,suçun değil öncelikle suça neden olan faktörlerin önüne geçmektir

Gelelim zinaya ve 100 sopaya.

Nur 2 - Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

Başkalarını aldatmamak şartıyla zina yapanlara değil 100 sopa vurmak,cezalandırmak bile evrensel hukuk sistemine aykırıdır.Zaten ahirette cezası olan bir davranışa başkalarına zarar vermediği halde 100 sopa gibi insanı öldürebilecek ya da sakat bırakabilecek ağır bir yaptırım uygulanmasının emredilmesi beni islamdan soğutan beşka bir önemli husustur.

Zina suçlamasında bulunup 4 şahit getiremeyene 80 sopa vurulması ve bunları bir daha şahitliklerinin kabul edilmemesi emredilir

Nur 4 - Namuslu kadınlara zina esnasında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar.

1)Suçlamada bulunan kişi doğru söylese bile 4 şahit getiremediği için 80 sopa yiyecek

2)Suçlamada bulunan kişi yalan söylese bile 4 yalancı şahitle islam hukuku tarafından haklı görülecek

3)Zina çok ağır bir suçlamaysa ve bu yüzden Kuranda 4 şahit isteniyorsa hırsızlık,gasp,cinayet gibi daha ağır suçlamalara neden şahit istenmiyor?

Mesela islam hukukunda cinayetin cezası idamdır

islam hukuku hiçbir hafifletici nedeni göz önünde bulundurmaz

hırsızlık yapan ekmek çalsa bile yine eli kesilecektir

adam öldüren,hayatı boyunca korkunç acılara katlanmış olsa bile yine idam edilecektir

zina yapan kişi geç yaşlara kadar kimseyle evlenemediğinden yapmışsa bile topluluk önünde 100 sopa yiyecektir

dinden çıkan idam edilecektir (bu da başkasına zarar vermeyen bir davranışı cezalandırıp kişiye yapılan imtihana müdahale ettirmektir)

islam hukuku suça neden olan etkenlerin değil,direk suçun önüne geçmeye çalışır

islam hukukunun diğer sakıncalı yönlerini de alıntıladığım parçada yazıyor

diğer taraftan bazı hükümleri de caydırıcı olmaktan uzaktır

kız çocuklarını gömenlere ceza verilmemesi gibi

hükümler hem caydırıcı olmalı

hem de yukarıda sıraladığım olumsuzluklara yol açmamalıdır

modern hukuk kuralları bu kriterleri yerine getirmesine rağmen

evrensel olduğu iddia edilen bir kitabın hükümleri malesef bu kriterlere uygun olmaktan uzaktır

tarihinde Revolution tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Hala var..

Hintliler de öldüriyor..

HACI

işte TAM olarak bu. Evet. Kız çocuk öldürmenin sebebi de buydu. şimdiki akraba kültürler (hint) de onun için "öldürüyor". hepsini öldürmüyor. ama öldürüyor(du). çok iyi yakalamışsınız, tebrikler.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...