Jump to content

Asıl kim dünyayı sömürüyor


Recommended Posts

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7786456.stm

Yurdum entelcikleri "emperyalist Batı bizi sömürüyor" diye bas bas bağırırken, OPEC petrol üretcileri karteli ki (ki üyeleri arasında Suudi Arabistan, İran ve Venezuela var) petrol fiyatlarının düşmesi ve dünya insanının ucuz petrol almasından duydukları rahatsızlıktan dolayı, petrol fiyatlarının yükselmesi için rekor düzeyde üretim kısmaya karar vermişler. Dünyanın her yerinde kartel, tröst vs kurmak ahlaksızlık sayılırken ve hatta yasakken, bu adamların arlanmaz karteli dünyaya daha kazık petrol satmak için her an çalışmalarına devam ediyor. Bizim salak solcular da hala "sömürü" nün Batı tarafından yapıldığı masalını anlatıp duruyor.

Opec agrees record oil output cut

The oil producers' cartel Opec has agreed to make a record cut in output, slashing 2.2 million barrels per day (bpd) from its current supply.

Opec has made two other cuts since September, meaning it has cut a total of 4.2 million bpd in four months.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yurdumuzun anti-Batıcı "ulusalcılarının" gözdesi Rusya'nın da bu aralar OPEC gibi bir "doğal gaz üreten ülkeler" KARTELİ kurup hepimizi düdüklemek için İran ve Katar'la görüştüğüne dair bir haber:

http://www.msnbc.msn.com/id/27307523/

Russia, Iran, Qatar talk OPEC-style gas cartel

European Union opposes move, saying fuel should move in a free market

Link to post
Sitelerde Paylaş

yuh şimdide dünyayı batının soyup soğana cevirmediğini dünyanın neredeyse tamamını sömürgeleştirmediğinimi iddia ediyorsunuz

sudi arabistanın petrolu acaba gercekten %100 sudılerınmı

inanın bütün bu krizde batının çıkardığı bir oyundan başka birşey değil çünki gelişmesini tamamlamış batılı ülkeler illaki krizden cıkacaktır ama gelişmekte olan cin hindistan türkiye brezilya meksika vb. ülkeleri savaşmadan yıkmaya yada bölmeye calışacaklardır

tarihinde influenza tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu aklı evveller, refleks olarak rusyayı savunacağımızı zannediyor.

Rusyanın batı emperyalistlerinden ne farkı kaldı.

Sovyetler Birliği ırk kökenli ulusal devletlere bölündü.

Soros'un çocukları bu ülkelerin yönetimlerini ele geçirmeye çalıştı, çalışıyor.

Herkes birbirine kazık atmaya başladı bile.

Rusya, tam bir kapitalist mantık ile yeraltı zenginliklerini pazarlıyor.

Emperyalizm öyle olmaz böyle olur diye, kurulan ırk kökenli devletlere emperyalizmin ne olduğunu öğretiyor.

Sosyalist dönemlerde de aynı kafa ile saldırıyordunuz. Orada da sömürü var, diye. Şimdi de saldırıyorsunuz.

Neye ve kime saldırdığınıza, neyi savunup neye karşı çıktığınıza dair en küçük bir tutarlı yaklaşım yok.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hele bir anlatın bakalım nasıl oluyor bu sömürü. Biz de aydınlanalım.

Yaşının 15 olduğunu tahmin ettiğim bir şahıs Batı'nın hemen hemen tüm dünyayı sömürgeleştirdiğini söyledi. Anlamadım, acaba bugünden mi konuşuyoruz, yoksa 100 yıl öncesinden mi? Benim bildiğim Britanya Hindistandan çıktı. Fransa Cezayir'den çıktı. Sömürge kaldı mı bu devirde? Siz klişe laflar kullanıp artık anlamsızlaşmış bir şekilde aynı teranaleri anlatmaya devam edin. Hala mı "emperyalizm"? Nerde hani? Emperyalizm demek biryerde bir imparatorluk olmasını gerektirmez mi? Hangi Batı ülkesi imparatorluk? Nasıl sömürüyor? Mesela Amerika bize Coca Cola satarken bizi kazıklıyor mu? Fınlandiya Nokia satarken bizi sömürüyor mu? Almanya bize çamaşır makinesi, araba felan satarken sömürüyor mu? Kazık mı satıyorlar demek istiyorsun? Nasıl oluyor anlamıyorum. Sömürü olarak algıladığın şey tam olarak nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yeni emperyalizm ülkeleri artık, top ile tüfek ile sömürgeleştirmiyor.

Çok uluslu şirketleri ile, sermaye ihracı ile bu ülkelerin nüfusunu ücretli köle yapıyor.

Evet fabrikalar kuruyor, insanlarını çalıştırıyor, üretim yaptırıyor ama bu insanlara yarın işbaşı yapacak kadar ücret verip, ürünlerin büyük bir kısmını ülkelerine götürüyor.

Siyaseten kendilerine bağlı kukla iktidarları başa getirip sömürülerinin önünü açıyor. Kendilerine bağlı iktidar değişiklikleri gerçekleştiremedikleri takdirde darbe yapıyorlar, Buna da güçleri yetmediğinde vietnamda, ırakta afganistanda vb olduğu gibi orduları vasıtasıyla işgal edip kukla hükümetler kuruyorlar.

Gerisi fasa fiso

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yeni emperyalizm ülkeleri artık, top ile tüfek ile sömürgeleştirmiyor.

Çok uluslu şirketleri ile, sermaye ihracı ile bu ülkelerin nüfusunu ücretli köle yapıyor.

Evet fabrikalar kuruyor, insanlarını çalıştırıyor, üretim yaptırıyor ama bu insanlara yarın işbaşı yapacak kadar ücret verip, ürünlerin büyük bir kısmını ülkelerine götürüyor.

Evet yapıyor ama bu bıle bazı ulkeler ıcın hıc yoktan ıyıdır,emperyalızm gırmese hepten aclıktan olecekler.

Unutma hocan ne demıstı,'Emperyalızm dunya ıcın muazzam bır gelısme ve ılerleme sagladı'

Sosyalızm ne sagladı??????

Sosyalızm ınsanlara yarın ısbası yapacak kadar ucretı de veremedı !!

Hala 20-30 dolara bır avuc pırınce talım !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
Onlarca üst düzey yetkili, hükümeti devirmeyi planladıkları suçlamasıyla tutuklandı

Irak’ta darbe operasyonu

Aralarında generallerin de bulunduğu üst düzey yetkililerin gözaltına alınması, yerel seçimlere bir ay kala Başbakan Nuri el Maliki’nin siyasi rakiplerini tasfiye operasyonu olarak nitelendirildi.

Dış Haberler Servisi - Irak’ta eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in partisi Baas’ı canlandırarak hükümete darbe hazırlamakla suçlanan 20’den fazla üst düzey yetkili gözaltına alındı. Amerikan New York Times gazetesi, aralarında İçişleri Bakanlığı güvenlik şefi General Ahmet ebu Rakıf ile üç generalin de bulunduğu kişilerin, Başbakan Nuri el Maliki’ye bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından 3 gün boyunca düzenlenen baskınlarda gözaltına alındığını bildirdi.

Irak Başbakanlığı haberi doğrularken isimlerini açıklamayan içişleri ve ulusal güvenlik bakanlıkları yetkilileri, gözaltına alınan kişilerin darbe amaçlı komplo planları yaptıklarına ve Baas Partisi’nin devamı olarak görülen El Avda (Dönüş) partisi için çalıştıklarına ilişkin kanıtlar bulunduğunu iddia etti. Baskınların süreceğini belirten bir yetkili, bu kişilerin El Avda partisine üye kaydetmek için diğer yetkililere rüşvet verdiklerini ve evlerinde büyük miktarda para bulunduğunu kaydetti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdülkerim el Halef ise tutuklanan yetkililerin, bakanlığa yönelik eylem hazırlığı nedeniyle yargılanacaklarını kaydetti.

Seçimler yaklaşırken

Gözaltıların yerel seçimlerden bir ay önce gerçekleşmesi, Şii hareketi Dava’nın lideri ve Başbakan El Maliki’nin iktidarını güçlendirmeyi amaçladığı yorumlarına yol açtı. New York Times, diğer siyasi partilerden ve etnik gruplardan destek alamayan El Maliki’nin, ABD’nin ülkedeki etkisinin zayıflaması sonrası kendini korumak için harekete geçtiğini yazdı. Gazete, Baas’ı Sünnilerin desteklemesine karşın gözaltına alınanlar arasında çok sayıda Şii olduğuna dikkat çekti.

Olayın ABD’nin Iraklıları yargılama yetkisini Irak hükümetine devretmesini öngören güvenlik anlaşmasının imzalanmasının ardından geldiğine de dikkat çekildi.

Bu da sömürge ülkelere getirdikleri demokrasi

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu da sömürge ülkelere getirdikleri demokrasi

Asla tasvıp etmıyorum ama bunlara zırıldanan ulu buyuk beyınlerın SSCB nın Macarıstan Cekoslavakya Afganıstan ısgallerıne,Letonya Estonya vs ısgallerıne sessız kalmasına da anlam veremıyorum.

SSCB de oralara demokrası goturmedı mı??????

Link to post
Sitelerde Paylaş
Asla tasvıp etmıyorum ama bunlara zırıldanan ulu buyuk beyınlerın SSCB nın Macarıstan Cekoslavakya Afganıstan ısgallerıne,Letonya Estonya vs ısgallerıne sessız kalmasına da anlam veremıyorum.

Kötüye kötü örnek mantığından gına geldi.

Kötüye kötü örnek kötüyü makul gösterme mantığıdır.

Kötüye kötü örnek ile bir yere varılmaz.

Tasvip etmiyorsan açıkca söyle. Birilerine çamur atman seni güvenilir kılmaz.

Hırsızı suç üstü yakalarsın.

-Ne olmuş herkes hırsız! diye kendini savunmaya çalışır.

Doğrusu her seferinde bu mantık ile bu hırsız düzeyine düştüğünü bile farkedemiyorsun.

Eh ruslar da anlamışlar ki. İşgal ile, güç kuvvet uygulama ile bir yere varılmaz. Bırakınız bir yerleri işgal etmeyi hepten dağıldılar. Irk temelinde kurulmuş devletleri kendi kaderlerine bıraktılar. Sosyalist dönemde bedava aldıkları doğalgaz, petrol ve diğer zenginlikleri bu kez dünya fiyatları üzerinden rusyadan almak durumunda kaldılar. Buralardaki iktidarları da soros'un çocukları kendi dümensuyuna almaya başladı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
O zaman tek taraflı olmayacaksın,hepsıne karsı cıkacaksın !!

Adıl,onyargısız,objektıf ve arastırmacı olacaksın.

koy kahvesı degıl burası !!

Hangi tarihten itibaren başlayayım.

Kapitalizmin her pisliğine karşı, sovyetlerden birer örnek mi bulayım.

Ermeni meselesinden mi başlayayım.

Sovyetler dağıldı. Macarıstan Cekoslavakya Afganıstan ısgallerıne,Letonya Estonya vs ısgallerini mi anlatayım. Kolomorumsu, molomorumsu açlık katlıamları, cinde başgösteren açlıklar ve sefaletler ile dengelemeler mi yapayım.

Bu ülkelerin bahsettiğin şeyler için kimlerden ne talebi var.

Yoksa daha eskilere mi gideyim. Ergenekondan nasıl çıkıp dünyaya nasıl yayıldığımızı mi anlatayım.

Kapitalizmin, emperyalizmin her pisliğini ortaya dökünce buralardan da bahsettiğim zaman daha objektif mi olacağım.

Adam polis. Vatandaşların güvenliğini sağlamak için eline silah veriyorsun. Vatandaşını vuruyor. İnsan hakları için karşı çıkıyorsun. Birileri (deha gibi) Polisler de insan, onları da vuruyorlar, onlar için de insan hakları yok mu? Diyor.

Eh dediği doğru ama. Ne zaman ve nerede dediği önemli. Polisin insan haklarını ihlali için bir eylem gündemdeyken söylediği zaman bu eyleme ve içeriğine karşı çıktığı anlamına gelir.

emperyalizmin jandarması ABD nin her pisliğini ortaya koyarken. Sovyetlerde de vardı. Cinde de vardı teraneleri ABD nin pisliğini örtmek anlamına gelir.

Burası köy kahvesi değil. Kimseye ABD yi desteklemediğini yutturamazsın. Emperyalizmi açıktan savunduğun pek çok iletin ortada duruken.

Link to post
Sitelerde Paylaş

SSCB nin yeryüzüne gelmiş en baskıcı devlet olduğu artık herkes tarafından kabül görüyor.SSCB diyorum Sovyetler değil bazı ateist arkadaşların(benim için ateistlerin bunu anlaması önemli teistler anlamasada olur)Sovyetler bir devlet projesi değildi o bambaşka bir şeydi doğrudan demokrasisnin çağımıza uyarlanmasıydı.Sovyet sisteminde insanlar açlıktan öldü şöyle oldu böyle oldu demek gerçekleri bilmemektir.1921 de tamamen yenilmiş Sovyet devrimcileri SSCB denen devletin yaptıklarıyla suçlanamaz.Çin içinde aynı şeyler tamamen geçerlidir.

Batının bizi sömürdüğü olayı ise biraz gerçek çoğu abartma her devlet yapısı gereği sömürgeçi olduğundan avrupa devletleride sömürgeci ama ben TC ye karşı özel bir tutumları olduğuna inanmıyorum.Bir devleti sömürgeci yapan onun sistemi değildir yani kapitalist olması değildir.Devlet olması onu sömürgeci yapar sosyalist olduğunu iddia eden devletlerde bayağı bir sömürgecilik yaptılar.

Tabi birde cola meselesi elbette kimse bize cola satarak fiziksel anlamda sömürmüyor kazık atmıyor daha detaylısı malı gereğinden üst fiata pazarlamıyor.Fakat coca cola nın temsil ettiği sembol sömürgeciliktir kapitalizimdir.Coca colanın nasıl üretildiğine ve Kolombiyada şirketin yaptıklarını düşününce sendikacıların kaçırılıp katledilmesi gibi coc cola yı almak pekte ahlaki gelmiyor bana.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Adam polis. Vatandaşların güvenliğini sağlamak için eline silah veriyorsun. Vatandaşını vuruyor. İnsan hakları için karşı çıkıyorsun. Birileri (deha gibi) Polisler de insan, onları da vuruyorlar, onlar için de insan hakları yok mu? Diyor.

Boyle mı demısım hatırlıyamadım,lutfen nerede soyledıgımı gosterırmısınız ???

Link to post
Sitelerde Paylaş
Boyle mı demısım hatırlıyamadım,lutfen nerede soyledıgımı gosterırmısınız ???

Adam polis. Vatandaşların güvenliğini sağlamak için eline silah veriyorsun. Vatandaşını vuruyor. İnsan hakları için karşı çıkıyorsun. Birileri (deha gibi) Polisler de insan, onları da vuruyorlar, onlar için de insan hakları yok mu? Diyor.

Getirdiğin örneklere benzer bir argüman.

Senin söylediğini iddia etmiyorum.

Birileri tıpkı senin gibi söylüyor.

Yani senin söylediklerin tıpkı bu polis meselesine benziyor.

(İnsan hakları için karşı çıkıyorsun) cümlesi de genel olarak biz karşı çıkıyoruz anlamınadır. Sen değil.

Haklısın anlama düzeyini düşünemediğim için yeteri kadar açıklama yapamamışım.

tarihinde drekinci tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Hele bir anlatın bakalım nasıl oluyor bu sömürü. Mesela Amerika bize Coca Cola satarken bizi kazıklıyor mu? Fınlandiya Nokia satarken bizi sömürüyor mu? Almanya bize çamaşır makinesi, araba felan satarken sömürüyor mu? Kazık mı satıyorlar demek istiyorsun? Nasıl oluyor anlamıyorum. Sömürü olarak algıladığın şey tam olarak nedir?

3/11/2008 Irak'a Sömürge Anlaşması;

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/11/i...ge-anlamas.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...