Jump to content

Ateistler mutlu mu?

Recommended Posts

Allah inancı olmayan insanlar hayata nasıl tutunuyorlar?

Bir insan sıkıntıya düştüğünde sığınacak bir kapı arar ve o an ona ne annesi ne babası ne de başka biri yardım edebilir.İnançlı insanlar Allah'a dua ederek,el açarak onun manevi gücünü hissederler.Ateistlerde önceki yaşamlarında inançlılardı ve yeri geldiği zaman Allah'a dua ederler,ona sığınırlardı.Ateist olduklarında hayatlarında neler değişti,bu gücün eksikliğini yaşadılar mı,manevi bir boşluğa düştüler mi?

İnaçlıyken daha mutludum diyen var mı aranızda?

Dürüst cevaplar istiyorum.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 104
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

.mutluluğun inançlılıkla ya da inançsızlıkla ne ilgisi var acaba?

.inançlıların çözüm yolu üretmek yerine oturup ellerini açıp olmasını beklemek kolaycılık olmuyor mu?

.her inançsız inançlılıktan dönmemiştir.. mesela ben hiç inançlı olmadım

.ne mutluluğumda ilahi bir şey aradım ne de mutsuzluğumda mutluluk için ilahi bir şeye sığındım

.bunlar hayatın doğal olgularıdır neden bi sebep arayım ki..

Sitelerde Paylaş

Bir insan sıkıntıya düştüğünde sığınacak bir kapı arar ve o an ona ne annesi ne babası ne de başka biri yardım edebilir.İnançlı insanlar Allah'a dua ederek,el açarak onun manevi gücünü hissederler.Ateistlerde önceki yaşamlarında inançlılardı ve yeri geldiği zaman Allah'a dua ederler,ona sığınırlardı.Ateist olduklarında hayatlarında neler değişti,bu gücün eksikliğini yaşadılar mı,manevi bir boşluğa düştüler mi?

İnaçlıyken daha mutludum diyen var mı aranızda?

Dürüst cevaplar istiyorum.

Hiç bişiy değişmedi. ama şimdi başıma bişiyler geldiğinde götümü devirip allaha dua etmek yerine üstesinden gelmek için bişiyler yapıyorum :)

Sitelerde Paylaş
.mutluluğun inançlılıkla ya da inançsızlıkla ne ilgisi var acaba?

.inançlıların çözüm yolu üretmek yerine oturup ellerini açıp olmasını beklemek kolaycılık olmuyor mu?

.her inançsız inançlılıktan dönmemiştir.. mesela ben hiç inançlı olmadım

.ne mutluluğumda ilahi bir şey aradım ne de mutsuzluğumda mutluluk için ilahi bir şeye sığındım

.bunlar hayatın doğal olgularıdır neden bi sebep arayım ki..

Çok ilgisi var bence.Ben 60-70 yıl yaşayıp yok olup gideceksem ,sevdiğim insanları sonsuz kaybedeceksem,kötülerin cezasız kaldığı, adaletin asla olmayacağı bir dünyada yaşıyorsam, benim mutsuz olmam gerekir.Normal olan da bu.Eğer ben yok olacaksam demek ki ben bir hiç'im.Böyle bir yaşamda yaşamak çok saçma geliyor bana.Nedenimiz yok,sonumuz yok.

Sığınmak kötü birşey değil,bunu kendinize saygısızlık olarak mı görüyorsunuz yoksa tahamülünüz mü yok sizden üstün bir varlığa?Her insanın zayıf yönü vardır hiç öyle ben sığınmam çözümümü kendim ararım...gibi laflara gerek yok.Seni koruyan,sana ihtiyaç duyduğunu ondan istediğin zaman veren bir varlık olmasını istemeyecek yada kabul edemeyedek kadar gururlusunuz.

Ben de demiyorum dua adin Allah istediğinizi size hemen verecek diye.Dua etmek insana huzur verir,güç verir.Senin istediğin şeyi yapman için o sana sadece güç verir,olanak sağlar.

Allah'ın varlığına ihtiyacım yok demeniz ona tahamül edemediğinizden,onun üstünlüğü kabul edememenizden kaynaklanıyor.Kendinizi herşeyin üstünde görmekten başka birşey değil.

Sitelerde Paylaş

Mutluluk diye bir duygu yoktur.İnsanlar bu gezegene ömürlerini tamamlamaya gelmişlerdir.Hiçbir canlı olmayan bir varlığın kölesi değildir.Canlılar kendilerinin tanrısıdır.Kendisine lider belirleyen canlılar özgür bilince henüz kavuşamamış canlılardır.İnsan sıkıntıya düştüğünde ki beyni onu sıkıntıya düşürmüştür sığınacak kapı aramamalı düştüğü durumdan kurtulmanın çaresini bulmaya çalışmalıdır.Yaşarken yapılan işler gerçekten çok sıradandır.Bunu farketmek gerekir...

Sitelerde Paylaş

Allah inancı yaşamak için en önemli motivasyon degil. İşin daha da ilginci bu sadece ateistlerde degil müslümanlarda da böyle.hepimiz bir hayat yaşıyoruz.günlük hayatın akışı içinde allah kimin kaç kere aklına geliyor.

Bir insan sıkıntıya düştüğünde sığınacak bir kapı arar ve o an ona ne annesi ne babası ne de başka biri yardım edebilir

Cümlenin başı doğru da sonu çok yanlış bir çıkarım.Sıkıntıya düştüğünde insan sığınacak bir kapı arar da bu kapıyı niye hayali gözle görülmeyen emin olunmayan bir varlıktan istesin. bu dünyanın maddesel sorunları yine bu dünyanın maddi koşulları ile çözmek akılcıdır. Özellikle de anne babaya sığınmak yardım istemek çok çok daha mantıklı.Bu insanlar önce sizi dünyaya getirmiş sonra size para emek harcayarak yetişmenizi sağlamış .

Ama eğer ki dersen çok çaresiz, kimsenin yardım edemeyeceği bir durumdasın ölümcül hastalık,tedavisiz bir durum vs gibi o zaman da senin " İnançlı insanlar Allah'a dua ederek,el açarak onun manevi gücünü hissederler" dediğin yöntemi ve başarısını test etmek isterim.

Acaba bu yöntem ne kadar başarılı?

Birde şunu söylim.kendi gördüğüm müslüman olup da başarılı olan tiplerde hep gözlediğim şey gizli ateist olmalrıdır.Moral motivasyon olarak devamlı allaha sığınmalarına rağmen iş uygulamaya gelince karşılaştıkları problemleri hep maddi koşullar ölçüsünde çözmeye çalışırlar.İş bitene kadar da allahın adını anmazlar.

Sitelerde Paylaş
Çok ilgisi var bence.Ben 60-70 yıl yaşayıp yok olup gideceksem ,sevdiğim insanları sonsuz kaybedeceksem,kötülerin cezasız kaldığı, adaletin asla olmayacağı bir dünyada yaşıyorsam, benim mutsuz olmam gerekir.Normal olan da bu.Eğer ben yok olacaksam demek ki ben bir hiç'im.Böyle bir yaşamda yaşamak çok saçma geliyor bana.Nedenimiz yok,sonumuz yok.

Sığınmak kötü birşey değil,bunu kendinize saygısızlık olarak mı görüyorsunuz yoksa tahamülünüz mü yok sizden üstün bir varlığa?Her insanın zayıf yönü vardır hiç öyle ben sığınmam çözümümü kendim ararım...gibi laflara gerek yok.Seni koruyan,sana ihtiyaç duyduğunu ondan istediğin zaman veren bir varlık olmasını istemeyecek yada kabul edemeyedek kadar gururlusunuz.

Ben de demiyorum dua adin Allah istediğinizi size hemen verecek diye.Dua etmek insana huzur verir,güç verir.Senin istediğin şeyi yapman için o sana sadece güç verir,olanak sağlar.

Allah'ın varlığına ihtiyacım yok demeniz ona tahamül edemediğinizden,onun üstünlüğü kabul edememenizden kaynaklanıyor.Kendinizi herşeyin üstünde görmekten başka birşey değil.

.birinci paragrafınızda kendiniz diyorsunuz zaten adaletin olmayacağı dünya, kötülerin cezasız kaldıgı..vs vs.. bunu sağlayanda sizin ilahi gücünüz değil mi..sizi mutsuz kılan da o o zaman ee? burda durup bi düşünmeniz gerekmiyormu?

.sığınmak derken manevi sığınmaktan bahsediyorsunuz ama maneviyat dediğinizde sizin duyu organlarınızın işlevine verdiğiniz isimden başka şeyler değildir.. ama sizin anlamanız açısından söyleyim o zaman evet maneviyatım çok güçlüdür ve kendimi sığınacak kadarda aciz görmedim hiçbir zaman..

.bunun gururlulukla ilgisi yok ama madem öyle görüyorsunuz, sizler gibi gurursuz olmaktansa evet bizler gururluyuz ve boş inançlarla kendimizi avutmayız!

Sitelerde Paylaş
Diyelim çocuğuna araba çarptı ve öldü nasıl üstesinden geliyorsun?

cübbeli bunun üstesinden gelinmez. sen de gelemezsin.herkes ne yaparsa sen de onu yaparsın.Ne kadar koyu müslüman olursan ol.

Bunun örnekleri çok açık degil mi.Birçok hoca falan ölünün arkasından ağlamak bağırmak fazla yas tutmak haramdır,mekruhtur tarzında zırvalar ama başta kendileri olmak üzere kimse bu konuda dini mini dinlemez.oğlu ya da çok yakınını kaybederse görürüz.

Bu örnek aslında benim bahsettiğim pratik hayatta ateistlinize çok uyar.Oğlunu genç yaşta kaybeden ana hiçbir zaman neyse yaw nasılsa cennete gitti oğlum ,orda görüşecez fazla günah işlememiş oldu iyiki öldü diye düşünmez.Teselli için aklına getirse bile uygulamada nasıl olduğunu acı şekilde görüyoruz.

Halbukü sizin mantığınıza göre tamtersi sevinmesi gerektir. Ort. 30-40 yıllık bir bekleme sonunda görüşmelri hem de sonsuza kadar beraber olmaları kuvvetle muhtemeldir .

Sitelerde Paylaş

ben beş vakit namaz kıldıgım zamanlarda bile acayip mutsuz ve huzursuzdum , ahiret inancı ve allahın adaleti hicbir insanı tatmin etmez , mutluluk dediginiz şeyle huzur arasında büyük fark vardır , ben huzurluyum ama mutlu degilim hicbir zaman olmadım , allaha inandıgın zaman yaşamdaki durumun degişiklige ugramıyor , örnegin sen hic istemedigin bir hayat yaşarken allaha inandıgın icin o hayattan kurtuluyormusun , hayır.. cennete inanarak biraz olsun kendini kandırıyorsun bir anlamda afyonlanıyorsun.. mutluluk allahtan bagımsızdır , benim herşeyim olsun bol param olsun her istedigim olsun aman allah benden uzak dursun onun verecegi maneviyata şuna buna ihtiyacım yok

Sitelerde Paylaş
Mutluluk diye bir duygu yoktur.İnsanlar bu gezegene ömürlerini tamamlamaya gelmişlerdir.Hiçbir canlı olmayan bir varlığın kölesi değildir.Canlılar kendilerinin tanrısıdır.Kendisine lider belirleyen canlılar özgür bilince henüz kavuşamamış canlılardır.İnsan sıkıntıya düştüğünde ki beyni onu sıkıntıya düşürmüştür sığınacak kapı aramamalı düştüğü durumdan kurtulmanın çaresini bulmaya çalışmalıdır.Yaşarken yapılan işler gerçekten çok sıradandır.Bunu farketmek gerekir...

Sen iyice uçmuşsun.O yoktur bu yoktur ,ne var o zaman..

İnsanlar sıkıntıya düştüğünde neden o zaman psikoloğa giderler,neden onunla konuşunca ,derdini anlatınca rahatlarlar.Bu sığınacak kapı aramak değil midir?

Kurtulmanın çaresini aramak gerkir tabii ki,Allah da bunu söylüyor.Siz çaba sarf edin ben vereyim,diyor.

Peki çaresiz kaldığın zaman hiç mi olmayacak?Cübbeli'nin verdiği örnekde ki gibi..Anneni kaybediyorsan buna dayanma gücünü yalnızca Allahtan alabilirsin.

Sitelerde Paylaş

psikolog konusuna katılıyorum , boş işler psikologa gitmek insanın acizliginin tavana vurdugunu gösterir , senin gibi etten kemikten yapılma bir canlıdan yardım istemek abestir söyleyecegi şeyler bellidir hayata pozitif bakın olumsuz düşünmeyin vs..

tamam da serracıgım allahtan acaba insanlar ne kadar cevap alıyorlar.. Bunalımlı zamanlarında acıp kuran denen kitabı okusan azaplar cehennemler kafirler müşrikler... adam her iki laftan birinde kafir diyip duruyor sırf negatif enerji , bu kitabı okuyarak mı mutlu olacaksın , bence incil cok daha pozitif ben bazen incil okurum hoşuma gider

tarihinde Uteybe tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Aslında bu konuyla ilgili bir başlık açacaktım ama neyse kısmet değilmiş.

Ateist olduktan sonra hayatımda neler değişti ?

Ateist olduktan sonra boş uğraşlardansa olaylara gerçek bir gözle bakmaya başladım.

Oturup ellerimi açıp dua etmektense gerçek çözüm yolları arar oldum.

Dünyada geçici olduğumuzu bilmek bana acayip bir yaşama hırsı veriyor.Zaten Şurda 30 sene sonra kanser olup sağlığın hayatın tadını çıkartamadan öleceğimi düşünüyorum.Bu yüzden hayatın her anının tadını çıkartıyorum.

Gelelim yapılan haksızlıklara,adalete;

Eğer allahınız gerçek ise bile hiç sanmıyorum şu dünyada bifiil olaylara müdahale ettiğini.

Eğer olaylara müdahale ediyor ise mahşer gününde çekeceği var ;

Bebek tecavüzlerine

Açlıktan ölen insanlara

Kaza kurşununa giden insanlara nasıl bir açıklama yapacak allahınız.

Zaten kimse öteki dünyaya inanmıyor,sadece inandığını sanıyor.Eğer her kötülüğün en küçük olanın bile öteki dünyada bir put tarafından cezalandırılacağına inansaydılar ;Hapishaneler olmazdı.En fazla toplumdan dışlanırdı bu tip suçlular.bu insanlar tarafından zarar görenlerde mutlu olurdu " öbür tarafta ödüllendirileceğim hatta ölsemde şehit olsam"( :D )

Şeriatla yönetilen yerlerde elleri kesilmezdi (muhammed bile inanmamış demekki diğer tarafa)

Eee o zaman ateistler ne yapıyor sorusunun yanıtları çok basit.

Ateistler İnsan gibi yaşıyorlar.Köle gibi değil

Ateistler Dünyanın tadını çıkartıyor.Ahirette huri hayalleri kurmuyor.

Ateistler Bilimle ilginip insanlığa fayda sağlıyor.Allahın işine karışmayalım demiyor

Ateistler Sonsuzluğa ulaşmanın yollarını arıyor.Kitap,buluş,eser vs bunlar sonsuzluğun anahtarlarıdır.Müslümanlar gibi cennet cennet diyip sonra allahım yardım et sağlığıma kavuşayım demiyor.

Şimdi asıl kilit soru burada başlıyor.

Ateistler psikolojikte olsa bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan nasıl yaşıyor?

Bir insan zaten aklını mantığını kullanıp;

Sonsuz yaşam iddasını red etmiş,

Sonsuz kudret sahibi ulu bir ilahı red etmiş ise

Aklından zoru yoktur elbette.

Bu adamda biliyor cehennemi- sonsuz işkenceleri

Bu kadar mazoşistmiyiz kendimize sırf acı çektirmek için ateist olalım??

Demekki ateist bu zırvalıkların hiçbirine inanmıyor ve red ediyor.

(Tr için %70) Çocukluğundan beri günah-çarpılırsın-allah taş eder-cehennemde yanarsın

gibi baskıları red etmiş ve içinin her hangi bi yerinde "ulen ya varsa" sorusu olmadan ateizme geçmiştir

Yani ulu bir yaratıcıya sığınmaya gerek duymayacak kadar psikolojisi sağlamdır.

psikolojisi yarı yolda bıraksa mantığı yetişir.Ve böyle birşeyin saçma olduğunu hatırlatır.

Zaten bu Seviyeye gelememiş ise zaten ateist olamamıştır demektir.

Sn notamatiğin bir kez daha kulaklarını çınlatalım burada ;

"Esas olan şey yaşam tarzı, hayata bakış açısı, kültür ve görgü seviyesi, espri anlayışı. Hatta sadece bunlar farklı değil. Yeme içme alışkanlığından tut, giyim tarzına kadar senden o kadar farklıdır ki ateist. Zaten ateist önce öyle olmuştur, sonra ateist olmuştur. Ateistin ateist olabilme sebebi zaten ateist olabilecek seviyeye kadar gelebilmiş olmasıdır. Başka türlü ne yaparsan yap ateist olamazsın. Ancak 5 ay dolanıp durur, dönüp dolaşıp yine bir putun birine sarılırsın. Sizin gibilerin putdan kurtuluşu yokdur. Değil 5 ay, 500 ay burda yazılanarı okusan, sonunda varacağın yer yine putunun yanıdır. Çünkü sizler için putluluk=mutluluktur.

"

yukardaki soruları hallettikten sonra gelelim ateizmin benim üstümdeki etkilerine ;

- Bugün itibari ile 3 gündür sigarayı bıraktım .Çünkü sonsuz bir hayat beni beklemiyor yaşadığım kadar varım sonrası yok .Üstelik daha yaşım çok genç sigara ile kendimi zehirlemem gerekir .Hayat bu tekrarı yok ,sonrası yok ...

-Eskiden kedi ve bazı hayvanlara düşmanlığım vardı onları şeytana benzetirdim .nankördüler ve gördüğüm yerde tekmelerdim.Bunun yanlış olduğu kanatiine vardım Tabi bunda evrim teorisinin rolü büyük ( çocukluğuma verin 18 yaşındayım :D )

-Bilimde önüm açık istediğim kadar araştırabilir,öğrenebilir yorum yaparım

"Alllahın bir bildiği falan yok çünkü " kestirip atmam !

-Her işte bir hayır yoktur.Allahın dediği olmaz

O yüzden istediklerimi tırnaklarımla söke söke almalıyım.

-Her türlü zevki bu dünyadayken tatmalıyım.Özelliklede en büyük güdümüz cinsellik

-Eğer güzel bir toplumda yaşamak istiyorsam belli kurallara uymalıyım.Etrafıma saygılı olmalı ve kendime yapılmasını istemediğim davranışı başkasın yapmamalıyım.Çünkü dinler bir süre sonra yok olacak bu baki kalacak !

-Müslüman-kafir-yahudi-hristiyan-alevi-sünni- ayrımı olmadan insanlara insan olduğu için değer veriyorum !

-En basiti ve en güzeli

Beynimi özgür bıraktım varmı daha ötesi ??

tarihinde CasTRo tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
muhakak her biri bir gün gelince eksiğini hissdiyorlardır..Sonra kendi kendilerine saçmalama deyip dünyayı sırtlıyorlardır..

Bunu yapamayacakları tek an hastalandıkları ölmeye yakın hissettikleri anlardır..

Ben bir kalp hastasıyım defalarca gitme zamanı geldiğini hissettiğim anlar oldu.Kalp hastalığının böyle bir özelliği vardır bazen insanı ölüm duygusu sarar elbette bu durumda insan karmaşık duygular hisediyor.Fakat bu durumun Tanrısallıkla hiç alakası yok her insanda olan bir durum.heralde yeterince dürüst oldu.

Tabii bir keresinde de gölde birini kurtarmaya çalışırken boğuluyordum.

Sitelerde Paylaş

Yaşamın sonlu olduğunu bilmek sizi hayata daha sıkı bağlar,zira 2.bir şansınızın olmadığının farkındasınızdır.

Hayattan tat alırsınız,hevesle yaşarsınız.Göçüp gitmeden evvel dünyaya bir çivi de siz çakmaya uğraşırsınız...

tarihinde Kara tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...