Jump to content

pil

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    365
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

pil Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

1.195 profil görüntüleme
  1. pil

    Kurana göre dünya düzdür

    Deve kuşu yumurtası artık miadını doldurmuştur. Son bilimsel verilere göre dünyanın görüntüsü girintili ve çıkıntılı bir patates biçimindedir.
  2. pil

    Kurana göre dünya düzdür

    Sayın analiz, gösterilen resim, dünyanın yerçekimi alanına göre olan görüntüsüdür. Yani buna göre sadece denizler ve okyanuslar dünyanın gerçek görüntüsünü(girintisi ve çıkıntısı olan patates gibi) vermektedirler. Ancak anakaralar biçimlerini korumaktadırlar.
  3. pil

    Kurana göre dünya düzdür

    Bence patatesli omlet daha lezzetli
  4. pil

    Kurana göre dünya düzdür

    Sayın Zavallı, bildiniz gibi bazı mealcılar,nasıl oluyorsa, Dünyayı deve kuşu yumurtasına benzetirler. Yani demem o ki, bu şekilde tarif eden mealcilerin kulakları çınlasın, demek ki yüzlerine ve gözlerine bulaştırmışlar.
  5. pil

    Kurana göre dünya düzdür

    GOCE uydusu 2009 yılından beri dünyanın yerçekim alanını ölçmektedir. Yerçekimgücü dağılımına göre dünyamızın görüntüsü alsında bir patatese benzemektedir. İnanmayanlar, ilgisi olanlar ve Almanca bilenler şu link´e göz atabilirler. http://www.focus.de/...aid_613983.html
  6. pil

    Ateist biri müslüman olur mu?

    Dinlerin ve inançların temelinde korku yatar. Bunlardan en önemlisi ölüm korkusudur. Muhtemelen ölüm korkusu kendisinde yine hortlamış.
  7. pil

    İslam'ın Hak Din olmasının detayları...

    Son yıllarda Kuran´ın bir bütün olarak anlaşılması gerektiği vurgulanmaktadır. Buradaki bazı forumdaşlarda bunu sık sık dile getirmekteler. Herkesin bildiği üzere: Kuran´da konu bütünlüğü yoktur. Sure sıralaması nuzül sırasına göre değildir. Nuzül sıralaması dahi pek aydınlığa kavuşmamıştır. Meal ve Kuran´ı doğru anlama kavgası ve kargaşası vardır. Acaba yukarıdaki sebeplerden ötürü olabilirmi ?
  8. pil

    Forum katılımcılarımızın bilgisine

    Sayın NOLAN, neden kısa bir zaman sonra bu görevi bıraktınız diye sorabilirmiyim ? Ben şahsen sizden memnundum !
  9. pil

    Arap şamanizmi

    Kuran´ın Almanca tercümelerinde oku ifadesi yoktur. Bu kelime "söyle", "bilgi ver", "konferans verme" anlamındadır. Mesela konferanslarda yahut bir topluluk karşısında sesli bir şekilde konuşma, bilgi verme gibi...
  10. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Tarihsel ve eleştirel yöntem tarihi yazılara uygulanan bilimsel bir yöntemdir. İncil bu yöntemle enine boyuna bilimsel bir şekilde araştırılmıştır. Ancak Kuran bugüne kadar bu yönteme tabi tutulmamıştır. İslam dünyası ve düşünürleri Kuran´ı hiç bir zaman tarihi bir yazı olarak görmemişlerdir, onlara göre Kuran Tanrı sözüdür ve aksini iddia etmek küfürdür. Dolayısle onlardan bu yönde bilimsel bir araştırma beklememek gerek. Batı dünyası ise yakın zamana kadar Kuran´ı pek önemsememiştir. Kısa zaman önce Almanya´da bu yönde bilimsel bir araştırma başlatılmıştır. http://www.bbaw.de/f...ora
  11. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Sayın Zavallı, ne demişim ben ?. Dindarlara göre demişim... Ayrıca artık beni tanımanız gerek. Bu yüzden yukarıdaki sorularınızı bana sormanız gereksiz.
  12. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Tekrar ediyorum, kesinlikle yanlış anladınız.
  13. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Sayın Zavallı, bence Siz beni yanlış anladınız.
  14. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Dediğim gibi, dindarlara göre peygamberler, genellikle yoldan çıkmış, sapıtmış toplumları yola getirmek için görev almışlardır. Bize neden Peygamber yok diye hayıflanıyorsanız, bence aslında sevinmeniz gerekir. Yani ben onları böyle anlıyorum...
  15. pil

    Muhammed Neden Kuranı Yazma Girişiminde Bulunmadı

    Sayın Zavallı; Ten Points, Dix Point, Zehn Punkte, On puan.
×
×
  • Yeni Oluştur...