Jump to content

dursun

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    283
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

dursun Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

2.716 profil görüntüleme
  1. dursun

    Kuran da ki BİZ ifadesi ve Şirk

    Ben burdan şunu anlıyorum; bu kitabı birden fazla kişi bir araya gelerek yazmış. O yüzden Biz diye geçer Kur'an-ı Kerim'de.
  2. dursun

    Cehenneme gidersem bahanem hazır

    Yani ev sahibi, istediği zaman kiracıyı evden çıkarabilir. Herşey ev sahibinin elinde!
  3. dursun

    Zariyat 56, mantık hatalarıyla dolu....

    Demek istediğim şu; ateist birine "Allah'ın emri böyle" gibi birşey demek anlamsız geliyor bana. Herneyse konuyu fazla dağıtmayalım.
  4. Konu bütünlüğü olmayan, konudan konuya atlanan... Peygamberin özel hayatından bahseden... Başı ve sonu belli olmayan... Aynı konunun defalarca yazıldığı... Aynı cümleden defalarca yazıldığı... Önceki kitaplardan alıntıların yapıldığı... İnansınlar diye defalarca yeminlerin edildiği... Mucizevi bir kitap korunsa nolur, korunmasa nolur? Yakılsa nolur, yıkılsa nolur? Sanki içinde evrenin gizli şifreleri saklı...
  5. dursun

    Tanrı'nın Varlığı

    Tanrı madem bu kadar büyük bir düzenin mimarı ise, neden "kul" gibi basit bir canlıya hayat verme gereği duymuş? O kadar ihtiyacı vardı bu kadar canlıya? Kendi adıma söyleyim, keşke hiç hayat vermeseydi. Tanrı beni zoraki olarak dünyaya getirdi ve bu düpedüz zulümdür.
  6. İşte bu da benim söylediğime güzel bir örnek. Her ne kadar hissedilen farklı da olsa, gerçekte geçen zaman farklıdır ve gerçekteki zaman da budur. Yani bugün Şubat ayında isek, 4 ay sonra ulaşılacak ay biliniyordur. Bilindiği için de bu değişmez, değiştirilemez. Uyusan da, yatsan da, kalksan da, çalışsan da, 4 ay sonra ulaşacağın ay bilindiğinden dolayı bunu değiştiremezsin. Bilinen şey, değişmez. Değişirse de bilinememiştir.
  7. Eğer böyle olsaydı, kimin erkek kimin dişi olacağını önceden bildiği için, erkeklere meme koymazdı. 1. Senaryo: Mühendis yolu yaptı. Benim o yoldan geçeceğimi biliyor. İlerdeki virajda yavaşlayacağımı da biliyor, düzlüğe gelince hızlanacağımı da biliyor. Ama ben o yola girmezsem, gideceğim yere uçakla gitmeye karar verirsem mühendis yanılmış olur. Demek ki mühendis geleceği göremiyor derim. Anladın? 2. Senaryo: Mühendis yolu yaptı ve "Dursun bu yoldan geçecek, virajda yavaşlayacak ve düzlükte hızlanacak" dedi. Benim gideceğim yere uçakla gitme şansım olamaz.
  8. Yahu ben de bunu diyorum işte. 09 Haziran 2021 tarihinde, Saat 15.00 da, benim bir günah işleyeceğim biliniyorsa, benim bunu değiştirme şansım hiç yok.
  9. dursun

    Kur'an'ın bilgi olarak tevrat ve incili aşması

    Yazıyı okumadım ama, Kur'an'daki en önemli bilgi, Tebbet suresinde geçmektedir!
  10. Benim, o uçak kazasında öleceğim biliniyorsa, o uçağa binmekten vazgeçersem, benim o uçakta öleceğimi bilen güç yanılmış olmaz mı? Benim, o uçak kazasında öleceğim biliniyorsa, doğalgaz zehirlenmesinden dolayı ölme imkanım var mı?
  11. Hangi yola girerse girsin, hangi yola girmezse girmesin farketmiyor. Yaşanacak herşey önceden biliniyorsa, zamanı geldikçe bilinen yaşanmak zorundadır. Zamanı geldikçe bilinen yaşanmıyorsa, "biliyorum" diyen yalan söylemiş yada yanılmış olur. A yoluna gireceğin biliniyorsa, A yolundan başka bir yola girmen im-kan-sız.
  12. Aynen katılıyorum arkadaşım. Yapmak istedikleriyle, bambaşka bir duruma etki ediyor. Ayrıca gerçekten yazdıkları okunacak gibi değil. Kısa ve öz yazılar değil. Başkalarını bilmem ama bana laf kalabalığı geliyor.
  13. dursun

    Kur'an Tevrat'ın bir kopyası olamaz ( UPDATED )

    Süper güçleri olan yaratıcı yada yaratıcıların, bu tür kitapla filan uğraşması mantığına yattı da, hangisi önce hangisi sonra ona mı takıldın yani?
  14. Neden uzun uzadıya sıkıcı şeyler yazmak yerine, kısa ve öz şeyler yazmıyorsunuz? Emin olun, sadece alıntı yaptığım yeri okudum.
  15. Bak dostum. Çevrende bir yılan varsa hep risk var. Kavanoza koymak filan da çözüm değil. Çoluk çocuğun eli çarpar, kavanoz yere düşer kırılır filan. Çözüm olarak o yılanı yaşadığın evin uzaklarına atıyorsun veya doğaya salıyorsun. Bu şekilde sana zerkedeceği zehirden kurtuluyorsun. Ben öyle yaptım. Şuan yılanın zehirinden korkmuyorum. Zehirlenme ihtimalim hiç yok. Kafam rahat. Sana tavsiyem, o yılandan kurtul bir şekilde Zehirlenme
×
×
  • Yeni Oluştur...