Jump to content

22 ağustos 2011


Recommended Posts

http://youtu.be/aGYT3_n4L00

abd ajanı pörtlek fetonun net sansürü videosu...

YouTube'u aylar yıllar boyu yasaklamalarının tek nedeni bu ve bu gibi videolardı zaten. Bu videoların altında yazılanları görünce anlamak kolay.

Din karşıtı videolar dışında bir de bu Fethullah gibi din alimlerinin sahtekarlıkları orada çekincesiz yayınlanıyordu. AKP'li tayfayla ilgili olanlar da ayrı..

Hepsini de Atatürk'ün üstüne yıkıp kenara çekildiler. Sözde ona hakaret ediliyormuş da bu bir suçmuş falan filan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

btk-baskani-ndan-ilginc-iddia.jpg

BTK Başkanı sayın Acar Asker Paşa açıkladı:

Efenim: Bir olay bu kadar çarpıtılır mı, pes diyorum. Şu anda herkes standart tarifede. Yani kesinlikle maymundan geldiğimiz iddiası yalandır, bunu kabul etmiyoruz. Bizim muhteşem paketimize girmeyenler maymundur efenim. Bu paket ne getirecek, bakın ben şahsım yıllardır prof olamadım değil mi? YOK başkanı oldu, cumhurpadişahımız efendimiz oldu, biz bunu badem bıyık hazretlerine sunduk sıtandırat paketi, pakedi beğendi, açtı yedi.

Ve eleştirileri yanıtladı:

Efenim: Haydar'ı niye yasaklıyoruz, bizim amcaoğlundan kıllanıyorum, baldız ile bir aganigi durumları var, bakın efenim bizim filtrasyon ekibi nasıl çalışıyor, sürekli video upload halindeyiz efendim, bunlar filtrelere takılıyor yerine göre upload'ı basıyoruz, bunların tabii sıkandırat pakette yeri yok, benim hanım evde yeni bir loptop da aldı, aslında hediye ettiler, bu da filtrasyona dahil tabii, ben aslında tam bilmiyorum, bizim ufaklık var, o çakıyor bu işlerden, Acar gibi canım, hemencek açıyor, şifreyi kırıyor, kraloyun'a giriyor.

Eleştirilere de acayip bozulduğunu söyledi ve ekledi:

Her adımımızda acaba sansür mü diyecekler diye düşünür hale geldik, yani ben adım atıyorum, krallar gibi oturtmuşuz, izliyoruz, yasaklıyoruz, kolay iş mi canım? İnsanın şevki kırılıyor, bizim ekip kan ter içinde kaldı yani, korkuyoruz da bir yandan, koskoca internet, yasakla, filtrele bitmiyor, padülcumhurefendimizden sürekli yeni kadro talebi halindeyiz mirim.

...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konuyla ilgili bazı yorumlar:

BTK şeffaf bir kurum değil. 22 Ağustos’tan sonra elindeki güç çok daha artacak. Şeffaf olmadığı için hangi siteyi neden kapattığının bilgisine ulaşamıyoruz. Neden kapatıldığını bilmediğiniz siteyi de açtırtamıyorsunuz. Kimse soru soramıyor, kimseye yazılı belge verilmiyor. Artık daha fazla içerik bloklanacak, bu sorunlar daha da büyüyecek. Artık site bazlı değil, kelime bazlı filtreleme de yapabilecekler; bunun altyapısı da hazırlanıyor. Kullanıcılar bu donanımın sadece siteleri hedef aldığını düşünmesinler; insanları da hedef alabilir. Sizin MSN’deki konuşma kayıtlarınızı da tutabilir. Ne yapabileceğini, gücünü bilmiyoruz. Varsayalım BTK’ya ve mevcut çalışanlarına güvendik. Bundan sonra o göreve gelecek kişilere nasıl güveneceğiz? Ya bu gücü suistimal ederlerse?
(Ozan Tüzün, bobiler.org, Kaynak burada.)

Güvenli internet kullandığını sanan insan “çocuk istismarı”, “bilgisayar virüsü”, “dolandırıcılık”, “hacking”, “bilgi sızdırma” gibi pek çok sıkıntıdan kurtulduğunu zannedecek. Halbuki bu sorunların tamamı “güvenli” denen bu düzenleme dahilinde de mümkün. Sözleşmede size “Güvenli internet ister misiniz?” diye sorulduğunda kim “Yok, güvensizini alalım” der? Güvenli isteyen de otomatik “aile paketi” denen pakete dahil edilecek.

Amaç yeni ve bu konuda bilgisiz internet abonelerini “güvenli” kisvesi altında bilgiye erişimi kısıtlı, muhalif düşünceden uzak kitlelere dönüştürmek.

BTK’nın mahkeme kararı olmadan site erişime engelleme yetkileri elinden alınmalı. Adamlar hakimi oynayıp kafalarına göre site kapıyorlar. On binlerce siteden bahsediliyor ve biz durumun vahametini ancak Ekşi Sözlük listeye sehven girince öğreniyoruz. Çünkü neyi kapattıklarını söylemiyorlar.

(Sedat Kapanoğu, eksisozluk.com, Kaynak burada.)

Yazının tamamı buradan okunabilir.

tarihinde Asimov tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...