Jump to content

Khan

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    574
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Khan Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

2.700 profil görüntüleme
  1. Khan

    Kendini tanımak

    İnsan kendini gözlemledikçe tanır. Ancak bir yerlere not almalısın. Aksi hâlde anlık bir gözlemin kendinde mutlak bulunuyormuş gibi yanılsamalar olabilir. Mutluluk için söyleyebileceğim, en son mutlu olduğunda yaşadıklarını düşünmen. Neler olduğunu yine bir yerlere not al derim. Olabildiğince iradeli ve koyduğun kurallardan sapmaman gerekiyor. Prensipli ilerlemelisin ancak bir miktar esneklikle. Aksi takdirde katılığın getirdiği dezavantajlar başına dert olur. Bu bir kabul mu? Niye yozlaşmış, neye göre? İlişkilerde pasifize kalıp saygı mı görmü
  2. Khan

    Astral Seyahat

    Şu "trans hali" ya da meditasyonda hissedilen sukûnet ve keyifin birlikte olduğu bir hâl.
  3. Khan

    Astral Seyahat

    Ortalığı yine şarlatanlar bastı. Dinginliği, kozmik seyahat diye yutturtmak...
  4. Khan

    Kapitalizm canavarı...

    Kapitalizm üzerine olan bu bakış açısının mantıksal değil, tamamen duygusal olduğunu düşünüyorum. Nick - konu uyuşmazlığı. Kapitalizm, sermayenin bireylerde bulunmasıdır. Bireyler zenginlik elde ederek kendi ekonomik aktivitelerini uygular ve en önemlisi (amiyane tabirle) ceplerinde para olduğu için özgürlük sahibi olurlar. Özgürlükte en önce temel ihtiyaçlarda başkasına bağlı olmamak gelir. Erdoğan da söyler, "Para alan emir alır." diye ki yüzde yüz haklı. AKP iktidarında patlayan "nepotist kapitalizm" - "yağmalama kapitalizmi" -ne dersen- devlet gözetiminde sadece ka
  5. Khan

    sünnet askerlik evlilik

    Yükümlülükleri abartan sensin. Bazıları bunları toplum içinde geçmeleri gereken aşama, kendilerine katılan bir artı olarak görüyor. Çalışmayı eklemeyi unutmuşsun. Tembel adam için çalışmak zulümdür.
  6. Danışmanlarının haberi olması gerekirdi. Süleyman Soylu her yanına gelen adamın hayatını mı inceleyecek. Siyasetçi isen her adımına dikkat edeceksin, danışmanını iyi adamlardan seçeceksin.
  7. Khan

    Alkol Beyni Rahatlatıp Ritme Sokabilir mi?

    İlk başlarda iyi gelecek. Sonra ufaktan içtiğin kadarının yetmediğini farketmeye başlayacaksın. Bir sonraki adım aynı olacak. İki-üç sefer kadeh yükselttikten sonra bağımlılık başlayacak. Daha sonrası var olan dertlerinin üzerine içki içmediğinde yoksunluk krizi...
  8. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    Kimden alıntı yapmışım? Akışı takip etmiyor musun? Ne evrimseli? İyice uçtun. Bu yazdıklarından evrim konusundan o kadar uzak olduğun belli ki... Kurduğun cümle saçmalık.
  9. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    Birincisi, sen bu arkadaşın avukatı mısın? İkincisi, iki paragraf psikoloji makalesi okumayıp burada bir taraflarından en basit insanların söylediği "genlerimde sorun var", "kanımda bu var" ya da daha geniş tabiriyle "kaderim bu" saçmalıklarını dillendirme. Bir de "doğuştan böyle olmaya müsait" yazmışsın. Kontrollü deney yaptın, kesin yani doğuştan böyle. Yetiştirilme ile bir insanın psikolojisi nasıl bozulur örneklerinden biri (yukarıdaki arkadaş için geçerli mi bilemem): https://www.youtube.com/watch?v=DYY1E6bJmBE
  10. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    Bu arkadaş da güzelce ehlileştirilmiş. Kullanışlı olmuş. Birey değil, kollektif kültürel yapının bir numaralı adamı. Beyni iyi yıkandığı için çelişki yaşamıyor. Ruhsal sağlığı yerinde. Fakat bir birey, arkadaşa dışarıdan gözlemci olarak baktığında kaçık sanar.
  11. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    Benzer konuları açıp duruyorsun. Düzgün bir psikologa git. Çareyi burada bulamazsın. Yok beynin nöral anotomisindeki zayıflık, yok nörotransmitter eksikliği bilmem neyi gibi, sonuç vermeyecek şeyleri suçluyorsun. Psikolojiyi tamamen atlayıp beyindeki kimyasal olaylara yoğunlaşıyorsun ve bu yaptığında bile suçlu bulup kendini rahatlatma çabasındasın. Eğer durumun gerçekten beyin kimyasının bozukluğundan kaynaklanıyorsa, zaten antidepresan aldığında bir süre sonra düzelir. Yok, kişiliğinde sorun varsa; o zaman?
  12. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    İmlân çok kötü. Baştan bunu belirteyim. Ne anlatmak istediğini zor anladım. Özgüvensizlik için ayrıntılı yorumları geç, çok basittir. Özgüvensiz kişi yapacağı bir eylemin kendi açısından negatif sonuçlanacağını düşünüp, işe girişmez. (Kaygı) Aslında korunma ihtiyacının bir uzantısıdır ancak kendini koruma aşırı hale geldiğinde artık bir çok eylemi gerçekleştiremez. Pişmanlık yaşamaya başlar. Özgüvensiz olduğunu anladığı nokta da burası olur.
  13. Khan

    asosyallik

    Yaşın küçük belli ki. Söylentilerle hareket ediyorsun. Baştan farketmedim.
  14. Khan

    asosyallik

    Sıçt.ktan sonra sıvamaya çalışmak... "Narsist" kelimesinin yazımını bile bilmediğine göre ne olduğundan haberin yok. (Teşhis koymuyorum) Özgüven üst seviye diye iddia ediliyor. Dominant bir kişilikten bahsediliyor. Spor, kitap, enstrüman şov öğeleri öne koyuluyor. Zor beğenme var ve kızların bu şahısla yatması büyük lütuf. Yani seninle, erkeklerin yegânesi. Grandiyöze bak! İn de aşağıda konuşalım. Toplumdan kopuk mu yaşıyorsun, anlayamadım. "Etinden sütünden yararlanmak" hiçbir anlamda olumlu bir deyim değildir. Tamamen "sömürmek" anlamına gelir.
  15. Khan

    Özgüven Nedir, Nerede Kaybedilir

    Özgüvensizlik özel bir konu ile ilgili ise, konu ile ilgili tecrübesizken edinilmiş kayıpların sonucunda yeni girişilecek, yeni yapılacak bir girişimle ilgili öngörü yaparken sonucun olumsuz olacağına dair yargıya varma ile hissedilendir. Total özgüven, herhangi bir şey yapmaya korkan kişinin, yani ödleğin sahip olamadığı ise çok derinlerden, hayata hazırlanamamış bir çocuk olmaktan geçiyordur muhtemelen.
×
×
  • Yeni Oluştur...