Jump to content

Neden Dünya, Güneşin etrafında döner?


Recommended Posts

Sevgili bercenay'ın bu yaklaşımı bana çok ilginç ve mantıklı geldi.

Manyetik olanı bir köpüğün baloncukları gibi düşünelim. Veya hani sabunlu suyu bir delikten geçirdikçe baloncuklar oluşuyor ya öyle bir mekanizma düşünelim. Mıknatıslarda böyle bir mekanizma olsun. Bir kutuptan alan üretiyor(+ kutup), diğer kutuptan alan emiyor olsun (- kutup). Bu kutupların birbirleri ile ilişkisine göz atalım. İki + kutup birbirine yaklaştırılınca her ikiside alan ürettiği için bu alanlar birbirini itecek ve kutupların birbirine yaklaşmasını zorlaştıracaktır. iki - kutup ta alan emerken emilen alanlar yaklaştıkca daralan alanda sıkışacağı için birbirlerini iterler, Tam tersi durumda iki farklı kutup birbirine yaklaştırılırca, birinden üretilen alan diğerinden emildiği için alanlar kutuplardan daha kolay geçecek yaklaştıkça daha derli toplu dağılmadan artı dan çıkıp eksiye girecek ve birbirlerini çekecektir.

Kütlelerin alan üretmesi ve alan emmesi (mıknatıs etkisi ), kütlelerin mıknatıslanması ilginç bir mekanizma olsa gerek. Bir mıknatıs manyetik alanı nasıl bir mekanizma ile üretiyor. Bu üretim sonsuz mudur? Manyetik alan ile pür enerji kavramları birleştirilebilir mi?

Soru soruyu açmakta, Her yaklaşım başka bir yaklaşım ile ilişki kurdurmaktadır.

Manyetik alanın doğası nedir? Manyetik alan ile boşluğun dokusu aynı şey midir?

Atıyorum; 100 metreküp alandan bir elektron üretilebilir mi? veya bir elektron manyetik alana dönüştürülebilir ise, kaç metreküp alan olur?

Sevgiler.

şöyle düşünelim,N ve S kutupları olan büyük bir cubuk mıknatısı bir karpuzun tam ortasına yerleştiriyoruz.bu gunes.sonra daha kucuk bir cubuk mıknatısı bir eriğin tam ortasına(eriğin çekirdeği olmadıgını varsayalım) yerleştiriyoruz.karpuz ve eriğin aralarında bir mesafe olsun.pozitif kutupları yani N'ler karsı karşıya nefatif kutupları yani S'ler karşı karsıya.karpuz ve eriği birer iple asalım ve karpuzu cevirmeye baslayalım.biz karpuzu cevirdikce erikte kendi etrafında dönmeye baslar.

aslında erik bu durumda kendi etrafında dönmez.eriğin kendi etrafında dönebilmesi icin karpuzun kutuplarının terslenmesi gerekir.günes yani karpuz kendi etrafında dönerken kutupları yer değiştirir.gunesin kutuplarının yerdegistirmesi dünya'nın dönmesini saglar ve tabii diger gezegenlerinde.

burada bir seye dikkatinizi cekmek istiyorum.gezegenlerin konumları günesin ekvator bolgesindedir.ve herbir gezegen yuvarlaktır ve iki kutubu vardır.

gunes sisteminin olusumu videolarına baktım,kısmen dogru ancak gercekte nasıl oldugunu yakın bir zamanda acıklayacagım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

>>> Dünya sadece güneşin etrafında değil, kadın külotunun etrafında da dönüyor. Lütfen olayın bu açısını gözardı etmeyelim.

O müslümanın dünyası, başka mesele..

Gezegenleri ilk ortaya çıkışlarından itibaren, uzayın bükülmesi kapsamında izlerseniz, bunun neden olduğunu bulursunuz.. Newton mekaniği bu sorulara yeterince cevap veremediği için zaten Einstein izafiyet teorisini ortaya koymuştur..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...