yavhehe11 0 Oluşturuldu: Mayıs 14, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 14, 2014 Merak ettiğim en büyük konulardan birisidir bu mezardaki ölülere 3 kulhu 1 elham okumak..... Şimdi kulhunun ihlas süresinin anlamına bakalım!!!! Kul hüvallâhü ahad. (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir. 2.Allahü s-samed. “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir) 3.Lem yelid ve lem yûled. O, doğurmamış ve doğmamıştır. 4.Ve lem yekûn lehû küfüven ahad. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. Birde elhamın fatihanın anlamına bakalım!!!! Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardı m dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriş tir . şimdi bu surelerin anlamları böle..... Bu sözleri mezarının başında okumanın ne anlamı varki? Link to post Sitelerde Paylaş
Dotttore 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Mezardaki icin degil kendin icin okuyon... Boyle bi anlami var... Link to post Sitelerde Paylaş
yavhehe11 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Mezardaki icin degil kendin icin okuyon... Boyle bi anlami var... kendin için okuyosan evindeki oku nie mezarın başına gidip elini açıp bu sureleri okuyon? Link to post Sitelerde Paylaş
Dotttore 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi (düzenlendi) Mezarda ölum gercegiyle karsilasmak insani dusunmeye daha bi itiyo.... Mezar basinda "kuran okuma" diye islami bi emir de yok ki hem... Sadece geleneksellesmis... Dine gelenekler uzerinden camur atilmaz... Gelenegin kendisi elestirilir... Ayrica kendin icin okuyon, ister evde okursun ister mezarda buna da diyecek birsey yok... Mayıs 14, 2014 tarihinde docteurrr tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
sanalkabus 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Merak ettiğim en büyük konulardan birisidir bu mezardaki ölülere 3 kulhu 1 elham okumak..... Şimdi kulhunun ihlas süresinin anlamına bakalım!!!! Kul hüvallâhü ahad. (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir. 2.Allahü s-samed. “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir) 3.Lem yelid ve lem yûled. O, doğurmamış ve doğmamıştır. 4.Ve lem yekûn lehû küfüven ahad. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. Birde elhamın fatihanın anlamına bakalım!!!! Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardı m dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriş tir . şimdi bu surelerin anlamları böle..... Bu sözleri mezarının başında okumanın ne anlamı varki? Sen en son müslüman olmamışmıydın ? geri mi döndün yine Allah aşkına doğru söle bişe sorcam sen degetulan değilmisin Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Merak ettiğim en büyük konulardan birisidir bu mezardaki ölülere 3 kulhu 1 elham okumak..... Şimdi kulhunun ihlas süresinin anlamına bakalım!!!! Kul hüvallâhü ahad. (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir. 2.Allahü s-samed. “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir) 3.Lem yelid ve lem yûled. O, doğurmamış ve doğmamıştır. 4.Ve lem yekûn lehû küfüven ahad. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir. Birde elhamın fatihanın anlamına bakalım!!!! Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardı m dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriş tir . şimdi bu surelerin anlamları böle..... Bu sözleri mezarının başında okumanın ne anlamı varki? Sevaplari ölulere hediye edilir sadece. Islamda bir kimse baska bir kimsenin için haciya gidebilir, kaza orucu tutabilir, kaza namazlar kilabilir... Bu konuda çok hadisler var. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Sevaplari ölulere hediye edilir sadece. Islamda bir kimse baska bir kimsenin için haciya gidebilir, kaza orucu tutabilir, kaza namazlar kilabilir... Bu konuda çok hadisler var. sevaplar ölüye nasıl hediye edilir ? hani ÖLENİN tüm işi bitmişti ? artık sevap - günah - haram - helal gibi şeyler onu ilgilendirmezdi ? amel defterleri KAPANMIŞTIR ölülerinn denmez mi islamda ? sevap hediye etmek ne demektir ? ölmüşse - amel defterleri kapanmış ise....nereye yazılcak o sevaplar ? ortada açık defter yok- ? Link to post Sitelerde Paylaş
ilginclik 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi sevaplar ölüye nasıl hediye edilir ? hani ÖLENİN tüm işi bitmişti ? artık sevap - günah - haram - helal gibi şeyler onu ilgilendirmezdi ? amel defterleri KAPANMIŞTIR ölülerinn denmez mi islamda ? sevap hediye etmek ne demektir ? ölmüşse - amel defterleri kapanmış ise....nereye yazılcak o sevaplar ? ortada açık defter yok- ? Onlar onu da yazarlar hocam her turlu seyi yapiyorlar ne de olsa Link to post Sitelerde Paylaş
BabyKnight 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi sevaplar ölüye nasıl hediye edilir ? hani ÖLENİN tüm işi bitmişti ? artık sevap - günah - haram - helal gibi şeyler onu ilgilendirmezdi ? amel defterleri KAPANMIŞTIR ölülerinn denmez mi islamda ? sevap hediye etmek ne demektir ? ölmüşse - amel defterleri kapanmış ise....nereye yazılcak o sevaplar ? ortada açık defter yok- ? Bence hediye edilebilir. Mesela birisi öldü ve şuan ki hesaba göre cehenneme gidecek. Onun için her gün bir kaç kertenkele öldürüp yılda 1 kere de hayvan kestiniz mi yıllar sonra onu cennete götürmeye yetecek sevabı toplayabilirsiniz. Hemde bu kadar iyi bir insan olduğunuz için Allah aynı sevabı size de yazar. Kazan-Kazan prensibi. Link to post Sitelerde Paylaş
yavhehe11 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Sen en son müslüman olmamışmıydın ? geri mi döndün yine Allah aşkına doğru söle bişe sorcam sen degetulan değilmisin degetulan değilim. Putallah bendim şifremi unutunca yeni nick aldım. Link to post Sitelerde Paylaş
Tasvir-i Efkar 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi degetulan değilim. Putallah bendim şifremi unutunca yeni nick aldım. Ceylangözlühuriler, caresizmusluman, putallah, düşünen_köle, degetulan hepsi sen değil misin? Link to post Sitelerde Paylaş
papik 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi (düzenlendi) şimdi bu surelerin anlamları böle..... Bu sözleri mezarının başında okumanın ne anlamı varki? Hiç bir anlamı yok. Mayıs 14, 2014 tarihinde papik tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
yavhehe11 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Ceylangözlühuriler, caresizmusluman, putallah, düşünen_köle, degetulan hepsi sen değil misin? hayır sadece putallah Link to post Sitelerde Paylaş
papik 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi (düzenlendi) Sevaplari ölulere hediye edilir sadece. Islamda bir kimse baska bir kimsenin için haciya gidebilir, kaza orucu tutabilir, kaza namazlar kilabilir... Bu konuda çok hadisler var. Bunlar nasıl hadisler arkadaşım... Bir müslüman böyle bir şeye nasıl olur da inanır anlamıyorum. Siz Kur'anı yatağınızın başına asmışsınız süs olarak duruyor herhalde. Mayıs 14, 2014 tarihinde papik tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Ben Kurani sus olarak asmadim, hadislerden söz ediyorum. Eger atasi haciya gidememis ise, evladi tipki onun bir borcunu ustlenecegi gibi yerine gider. Ve hadislere göre, bir kimsenin amel defteri ölunce kapanir, ancak hayirli evlat ve sadaka-i cariyeh devam eder. Bilmemek ayip degil ama, insanlara saldirip tenkir etmek ayip. Link to post Sitelerde Paylaş
papik 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi (düzenlendi) Ben Kurani sus olarak asmadim, hadislerden söz ediyorum. Eger atasi haciya gidememis ise, evladi tipki onun bir borcunu ustlenecegi gibi yerine gider. Ve hadislere göre, bir kimsenin amel defteri ölunce kapanir, ancak hayirli evlat ve sadaka-i cariyeh devam eder. Bilmemek ayip degil ama, insanlara saldirip tenkir etmek ayip. Kesinlikle saldırı değil, biraz tenkit varmı ? evet. Bu söylediklerinizin kur'an'a uymadığını gösteren onlarca ayet gösterebilirim. Bu durumda hadisin ayeti nesh ettiğini mi söyleyeceksiniz? Mayıs 14, 2014 tarihinde papik tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Kesinlikle saldırı değil, biraz tenkit varmı ? evet. Bu söylediklerinizin kur'an'a uymadığını gösteren onlarca ayet gösterebilirim. Bu durumda hadisin ayeti nesh ettiğini mi söyleyeceksiniz? Buyur o ayetleri paylas görelim çelisme var mi ?(Enfal, 25) : "Aranızdan yalnızca zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan fitneden sakının ve bilin ki Allah, cezası çok çetin olandır." (Bakara, 178) : "Ey iman edenler ! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın. Her kime kardeşi tarafından bir bağışlamada bulunulursa bu zaman iyiliğe uyulmalı ve gerekli olan şey ona güzellikle verilmelidir. Bu, Rabbiniz tarafından size bir hafifletme ve rahmettir. Artık bundan sonra kim taşkınlık ederse ona acıklı bir azap vardır." (Kehf, 82) : "Duvarsa, şehirdeki iki yetim çocuğundu ve altında, onlara ait bir defîne vardı, babaları da temiz bir adamdı. Rabbin, onların ergenlik çağına gelmelerini ve definelerini çıkarıp elde etmelerini diledi. Bunları kendiliğimden yapmadım. İşte sabredemediğin şeylerin iç yüzü." (Kehf, 80-81) : "Erkek çocuğa gelince, onun ana-babası, mümin kimselerdi. Bunun için (çocuğun) onları azgınlık ve nankörlüğe boğmasından korktuk." (Devam etti:) "Böylece istedik ki, Rableri onun yerine kendilerine, ondan daha temiz ve daha merhametlisini versin." " ..ve saire.. Link to post Sitelerde Paylaş
BabyKnight 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi Buyur o ayetleri paylas görelim çelisme var mi ? (Enfal, 25) : "Aranızdan yalnızca zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan fitneden sakının ve bilin ki Allah, cezası çok çetin olandır." (Bakara, 178) : "Ey iman edenler ! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın. Her kime kardeşi tarafından bir bağışlamada bulunulursa bu zaman iyiliğe uyulmalı ve gerekli olan şey ona güzellikle verilmelidir. Bu, Rabbiniz tarafından size bir hafifletme ve rahmettir. Artık bundan sonra kim taşkınlık ederse ona acıklı bir azap vardır." (Kehf, 82) : "Duvarsa, şehirdeki iki yetim çocuğundu ve altında, onlara ait bir defîne vardı, babaları da temiz bir adamdı. Rabbin, onların ergenlik çağına gelmelerini ve definelerini çıkarıp elde etmelerini diledi. Bunları kendiliğimden yapmadım. İşte sabredemediğin şeylerin iç yüzü." (Kehf, 80-81) : "Erkek çocuğa gelince, onun ana-babası, mümin kimselerdi. Bunun için (çocuğun) onları azgınlık ve nankörlüğe boğmasından korktuk." (Devam etti:) "Böylece istedik ki, Rableri onun yerine kendilerine, ondan daha temiz ve daha merhametlisini versin." " ..ve saire.. ben bunlardan ölmüş birinin yerine başkası hediye sevap gönderebilir anlamı çıkartamadım Link to post Sitelerde Paylaş
Levia 0 Mayıs 14, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 14, 2014 gönderildi ben bunlardan ölmüş birinin yerine başkası hediye sevap gönderebilir anlamı çıkartamadım Bir insanin yaptiklari ölümünden sonra nasil baskalarini etkiler bunu vurgulamaktalar. Islam'da bir sevap ölüye hediye edilir ve bu konuda hiç bir çeliski yok. Link to post Sitelerde Paylaş
sertanyaril 0 Mayıs 15, 2014 gönderildi Raporla Share Mayıs 15, 2014 gönderildi Bir insanin yaptiklari ölümünden sonra nasil baskalarini etkiler bunu vurgulamaktalar. Islam'da bir sevap ölüye hediye edilir ve bu konuda hiç bir çeliski yok. Sevap nasıl hediye edilecekmiş? Bir kişi bir başkasının günahını üstlenemeyeceği gibi sevabını da üstlenemez. Sadece bir kişinin sevap işlemesine bile bile sebep olursan sevap kazanabilirsin. Ölüler artık ölüdür. Bu dünyayla ilişkileri kesilmiştir. Sevap kazanamazlar. Amel defterleri kapanmıştır. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts