Jump to content

Tasvir-i Efkar

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    2.362
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Tasvir-i Efkar Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 21-06-1990

Contact Methods

  • Website URL
    http://checkeredsurface.tumblr.com/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    İstanbul
  • Interests
    Felsefe, metafizik, militan ateizm, Owl City, Plain White T's, Paramore, Sailor Moon.

Güncel Profil Ziyaretleri

3.616 profil görüntüleme
  1. Tasvir-i Efkar

    Donald Trump'ın Mitinginden Kovulan Müslüman

    Hristiyan kesimde de barları ve kürtaj kliniklerini bombalamak isteyen, eşcinselleri döven, kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören, Haçlı Seferlerini canlandırmayı hedefleyen yobaz kimseler var. Günümüzde de aktif olarak faaliyetlerini sürdüren bazı Hristiyan terörist organizasyonlar mevcut. 1987'de Uganda'da radikal bir Hristiyan olan Joseph Kony tarafından kurulan Rabbin Direniş Ordusu buna örnek olarak verilebilir. Bu örgütün kullandığı taktikler IŞİD ve Boko Haram'ınkinden farklı değildir. Dinler genel olarak fırsatı ele geçirdiğinde egemenlik ve üstünlük kurmaya, ifade ve inanç özgü
  2. Namaz kılan taksi sürücüsü. Gidebileceğin Kiliseler ve Camiler gibi ibadethaneler var ama bu ne ya?
  3. Halk içinde iyi bir Müslüman olarak görünme arzusu, modernitenin zorluklarıyla ters orantılıdır. Örneğin namaz çağrısı vs. tren düdüğünün çağrısı. Olanları ve kimin kazandığını izleyin.
  4. İspanyol başpiskopos aile içi şiddetten "itaatsiz zevceleri" sorumlu tuttu. Kadınların boşanma talebinde bulunmayarak dayak yemekten ve fiziksel istismardan korunabileceklerini söyledi. Toledo katedralinde verdiği vaazda ayrıca "şipşak boşanmaları" da eleştirdi. Toledo Başpiskoposu Braulio Rodriguez, bunu "maço bir tepki" olarak nitelendirdi. Geçen yıl İspanya'da 56 kadın, aile içi şiddet yüzünden öldürülmüştü. Kaynak http://www.dailymail.co.uk/news/article-3387367/Toledo-archbishop-Braulio-Rodriguez-blames-domestic-violence-disobedient-wives.html?ito=social-facebook
  5. Tasvir-i Efkar

    Buhari'ye iman eden ateistler

    Hadis kitapları hâlâ ana akım İslamın başucu kaynağıdır. Muhammed'in sözleri, eylem ve uygulamaları ve alışkanlıklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı bu kitaplar geniş bir Müslüman kesim tarafından ciddiye alınmakta ve rağbet görmektedir. Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, her biri mübarek, aziz, ilim sahibi din bilginleri olarak kabul edilmektedir. Kuranistler (Ehl-i Kuran), hadis ve sünneti reddeden azınlık bir grup ve çoğu Müslümanca "mezhepsiz", "hadis inkârcısı" ve "bidat ehli" olmakla suçlanır.
  6. Tasvir-i Efkar

    Müslümanlarla tartışırken neler denmelı

    İslamın, tüm diğer dinler gibi, batıl bir din olduğunu anlatan broşürler, kitapçıklar, risaleler, el ilanları basılıp ücretsiz olarak halka dağıtılsa çok iyi olurdu. Ama içinde bulunduğumuz ahval ve şerait içinde bu yalnızca bir hayal.
  7. Yaratılışçı milletvekili (aynı zamanda bir chemtail savunucusu ve kilise katılımının zorunlu olması gerektiğini söylemiştir) eğitimle ilgili mevzuatı denetleyen Senato komitesine başkanlık edecek. http://www.12news.com/story/news/2015/12/21/arizona-legislator-who-believes-earth-6000-year-old-leads-education-committee/77715744/
  8. Tasvir-i Efkar

    Kuzen Evliliği

    Telegraf haberine göre her yıl 700 çocuk kuzen evlilikleri nedeniyle genetik engelli doğuyor. Buradan okuyabilirsiniz. İslam'da büyük bir soy içi evlilik sorunu var.
  9. Tasvir-i Efkar

    İsviçrede başörtüsü kararı

    Geçtiğimiz yıl İsveçli bir kadın sırf boynuna Davut yıldızlı bir kolye taktığı için Müslümanların oturduğu bir mahalleden geçerken Müslümanların saldırısına uğramıştı. Buradan okuyabilirsiniz. Müslümanların kendi dinleri dışında hiçbir dinî simgeye, ritüele tahammülleri ve saygıları yok. Güçlü oldukları an saldırıyorlar. Ama laik, seküler insanların çoğunlukta olduğu ülkelerde demokrasi, özgürlük, saygı dilenciliği yaparak, ve sözde demokrasiden yana bir tavır takınarak ayrıcalıklar elde etmeye, liberal ve hümanist politikacılardan destek almaya çalışıyorlar.
  10. Tasvir-i Efkar

    Ateistlerin ortak noktası yoktur..

    Buna ek olarak, 'dinci' kelimesine yakın anlamda olan hurafeci kelimesine karşılık olarak "peddler of superstition" ya da din tüccarı, din bezirgânı, din kakalamaya çalışan kimse anlamında "religion peddler" kullanılabilir.
  11. Tasvir-i Efkar

    Ateistlerin ortak noktası yoktur..

    Dinci; din tüccarı, din bezirgânı, softa demektir. İngilizce'ye religionist ya da fundamentalist olarak çevrilebilir.
  12. Tasvir-i Efkar

    Nasıl stenografi öğrenebilirim?

    Teşekkürler, güzel bir kitaba benziyor. En kısa zamanda edineceğim. Ülkemizde stenografinin belki de tek kullanıldığı yer Meclis oturumları.
  13. Stenografi, gazetecilerin ve zabıt kâtiplerinin kullandığı bir hızlı el yazısı yazma metodudur. Eğimli, kavisli ve düz çizgili karakterlerden oluşan alfabeleri vardır. Bu yazı stilinde uzun sözcükleri tek ve basit bir şekille yazmak mümkün. Ben şahsen bu yöntemi çok pratik ve kullanışlı buldum ve öğrenmek istiyorum. İnternete baktım, fakat çok kısıtlı bilgiler buldum. Steno yazısını öğrenebileceğim, tavsiye edebileceğiniz herhangi bir kitap, internet sitesi ya da başka eğitsel bir kaynak var mı?
  14. Tasvir-i Efkar

    Dünya Lideriymiş !

    Ak koyunlar hâlâ Erdoğan'ı bütün dünyanın kıskandığı bir cihan padişahı, Osmanlı sultanı, ulu hakan olarak görmekle tam bir fantezi dünyasında yaşıyorlar.
  15. Tasvir-i Efkar

    Kuranda zulüm kavramı.

    Kuran'a göre Politeizm (çok tanrıcılık, şirk) en büyük zulümdür. Bağlılık, sadakat, kulluk ve tapınma söz konusu olduğunda İbrahimî Tanrı fazlasıyla kıskanç bir figür olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuran'a göre şirk, cinayet, soykırım, hırsızlık, tecavüz, kölelik gibi insanlık suçlarından daha büyük bir günahtır. Yalnızca zihinde başlayıp zihinde biten bir eyleme "en büyük zulüm, affedilmez günah" statüsü vermek oldukça çarpık bir zulüm anlayışına sahip olmayı gerektirir.
×
×
  • Yeni Oluştur...