Jump to content

rahip

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    215
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

rahip Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

818 profil görüntüleme
  1. rahip

    Müzikle Açalım

    Hem sözleri hem klip çok anlamlı
  2. rahip

    "Mrna"asi onay formu.

    Biz aşıyı olurken yan etkilerini bilerek olduk zaten. Bende çok bir yan etkisi olmadı açıkçası ilerde olabilir mi evet olabilir. Senin sorunun komplo teorilerine direk inanmak bence. Ben internette dolanan bütün teorilere baktım ve hepsi hakkında bilgi sahibiyim hiç birine inanmadım. Aralarında mantıklı olan teorilerde var ama çokta inandırıcı gelmiyor bunlar bana. Ekonomik savaş yada ilerdeki yıllar için insanlar üzerinde denemeler yapılıyor olabilir bunu bilmeyiz. Kim neden böyle bir şey yapmaya çalışsın. Neden insanlar öldürülmek istensin.
  3. Hayır tamda sandığım gibi ama bu konu hakkında yazmak istemiyorum. İlk defa sana katıldığım yerler oldu bu konuda.
  4. rahip

    Dandik tasarım

    Bu işe dar kalıplarla inanmayan kafayla bakarsan tehlikeli emirler der geçersin. Emirlere uymadan önce geçtiğin süreçler çok önemli. İslam'ı yaşamadan onu his etmeden yasak emirler diye algılarsın bu senin için normal tabi ki. Hep diyorum ya sizin inanmadığınız Allah, din ile bizim inandığımız aynı değil diye.!
  5. Aferin len en azından dürüst şekilde yazmışsın kafandan geçenleri. Ben senin dediklerinin dolaylı yoldan anlatmaya çalışmıştım başka kullanıcı adımla ateistlerden yemediğim küfür kalmadı zamanında. İşte böyle dürüst olun en azından kendinize.
  6. rahip

    Dandik tasarım

    Ben geçmişten günümüze gelirken ahlakı oluşturan toplumlar genel olarak dindarlardır dedim. Yoksa ateistler yaşamadı demedim desem bile senin beynin yok hemen inanıverdin mi? Sende okuduğunu anlayamama sorunu var anlamadığın için de karşındakini cahillik ile suçluyorsun. Daha önceki iletilerimde de yazdım sizin algınız bozuk bu su götürmez bir gerçek. Hiç mantıklı bir itirazınıza denk gelmedim genelde yanlış anlamalarınızı düzeltmeye çalışıyor buradaki teistler. Keşke sende cahil olsan da sana öğretebilsek. Ama sen hem bilmiyorsun hem bilmediğinin farkında değilsin. Senin gibi
  7. rahip

    Allah Neden İnsanlar Arasında Ayrımcılık Yapıyor?

    Ahlaksız ve götlek olmakta ısrar ederek yazdıklarımı dahi anlamadan cevap veriyorsun.
  8. rahip

    Dandik tasarım

    @teflon İyinin neden iyi olduğunu kötünün neden kötü olduğunu bilmiyor ve benim sana öğretmemi istiyorsan öğretebilirim sorun yok. Ama ahlakı ağzına almaması gereken sensin yukarıda bahsettim. Bu durumda dindarları sınırlayan ve yasaklar koyan bir yaratıcısı var en azından aklından geçirse bile ona engel oluyor. Sizler için öyle bir durumda yok vicdanı sakat bir ateist her türlü pisliği sınırsızca yapabilir. Ben iyiyim vicdanlıyım demen martavaldan ibaret kalır. Şu kalın kafanıza sokamadık şunu. @Geta Hala aynı şeyleri yazıyorsun yavrucuğum senin iyi olman diğer ateistind
  9. rahip

    Allah Neden İnsanlar Arasında Ayrımcılık Yapıyor?

    Hayır Allah insanlar arasında ayırım yapmıyor insan olana yapmıyor daha doğrusu. İnsan olmayı istemeyenlere yapıyor ayırımı.
  10. rahip

    Dandik tasarım

    Tamam işte zaten iyi şeyler yap diye tehdit ediyor insanları. Sırf korktuğun halde ve içine sinmeden ahlaklı olursan bu dediklerin geçerli. Yani sen bir ateist olarak inanmadığın halde korkudan ahlaklı olursan senin dediğin geçerli olur. Bunu inan biri için söyleyemezsin ki. Ben korktuğum için ahlak kurallarını benimsemiyorum iyi biri olmak için benimsiyorum ve vicdanıma uyuyor. Sen inançlı olmayan kafanda kurguladığın şeyleri düşünüyorsun ama inan bizler senin düşündüğün gibi bir dayatmaya göre yaşamıyoruz hayatımızı.
  11. rahip

    Dandik tasarım

    Saldırı pozisyonuna neden geçiyorsun peki cevap değilse. Senin Türkçende çok hayır var ki Türkçeyi küçük harfle yazıyorsun. Türkçe T harfi büyük yazılır. Cümleye küçük harfle başlıyorsun. Ulan Türkçeyi katledip birde bana bunu demen embesilliğini ortaya koyuyor zaten. Sen ortaya ne koydun bugüne kadar bu forumda boş boş yazıp duruyorsun. Kendini ne güzel anlatmışsın. Şimdi ahlaksız ve cahil kimmiş öğrenebildin mi ama hayır sen kendini bilgili sanan cahilin tekisin. Ben sana Türkçe dersi veririm ama sen öğrenebilir misin bunu bilmem gerek. Sen kendini bi
  12. rahip

    Dandik tasarım

    Sen ne yapıyordun o zamanlar uzay mekiği ile marsa falan mı gidiyordun. O çağın insanı o şekilde yaşıyormuş diyorum. Bunun neresinde ne var bre gafil ve cahil. Bundan sen ne çıkardın ne anladında bunları yazdın. Boş yapma eğer ahlaklıysan bunda dinlerin çok büyük payı var. Eski zamandaki insanlar bunlara atalarında dahil şimdiki bilgilere sahip değildi. Şimdiki zamandaki bilgi ile o zamandaki bilgi aynı değil diyorum. Martaval okuyup boş yapıyorsun. Bunu yazmakla ahlaksızlığı nasıl bir araya getirdin. Mallıkta çığır açıyorsunuz. Her seferinde daha çok şaşırtmayı başarıyorsunuz beni.
  13. rahip

    Atatürk Türkiye'yi Kürt'lere teslim etmeliydi

    Ne zırvalıyorsunuz adamın adı ATA TÜRK.
  14. rahip

    Dandik tasarım

    Senin kadar bol vaktim yok tüm ahlakla ilgili konuları bulup temelsiz olduğunu göstermeklemi uğraşacağım. Varsayımla olmaz bu iş gerçek tesadüf değildir. Ama gerçek tamda ahlak kavarmı ile uyumlu olmak zorunda lami cimisi yok. Cümle bükmekle bir yere varamazsın. Bak işte size boşuna demiyoruz ahlaklı olmanızın temeli yok diye bu cümleler adeta itiraf olmuş. Diğer tüm bilgiler insan uydurması değil ama ahlak insan uydurması mı oluyor. Senin gerçek dediğin nedir. Gerçek kavramı nedir insanların uydurduğu bir cümle bir kavram değilmidir. Gerçek nedir neye göre gerçek kime göre ger
×
×
  • Yeni Oluştur...