Jump to content

Muthis bir yazi


Recommended Posts

Bilgehan sende beyin olmaması ne kadar üzücü :)

Katılın ya da katılmayın ama savunularınız milletin karısı üzerinden olacak kadar alçalmasın.

Adamın karısı değil bizzat kendi üzerinden yapıyorum tartışmayı... Bahsi geçen eylemi gerçekleştiren adamı karısı değil, bizzat kendisi.

Böylesine iğrenç, aşağılık bir davranışı gerçekleştirebilen birisini bu hareketinden dolayı eleştirmek "ad hominem" değildir. Adamın Ermeni olmasından dem vurmak ise kabul edebileceğim birşey değil.

Bu arada bende beyin olmadığını nereden çıkardığını da yaz da forum ahalisi aydınlansın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 123
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Neyin tasfiyesi oldugunu Sevan Nişanyan yazıyor. Tasfiye edillmek istenen İttihatçı kadroydu. Onun dışında gene Anadolu'da bir Türk devleti kurduracaklardı. Sevr'in ortaya çıkması İttihatçıların direnmesi sonucunda oldu. Ve nitekim İttihatçılardan sadece 50 kadar kişi tasfiye edilebildi, ve gene Türkiye büyük etapta İttihatçılar tarafından kuruldu. Sevan Nişanyan'ın geçen yazılarından biri bu konuyu işliyor. http://nisanyan1.blogspot.com/2009/03/vata...du-daha-ne.html

Sevanyan'ın Yanlış Cumhuriyet kitabını da alıp okusaydın görecektin ki Osmanlı'nın yıkılması aslında 150 sene gecikmiştir. Küçük Kaynarca'dan itibaren Osmanlı'yı yıkılmaktan koruyan büyük etapta İngilizler olmuştur. O derece ki Kırım savaşında gelip Ruslarla Osmanlı adına savaşacak kadar.

Madem ki bu tarz iddiaların var, o zaman getir bize nereler "sömürülüyormuş" biz de öğrenelim. NErden bilelim senin hayallere hezeyanlara dayanmadığını? Getir göster bize

Sen daha önce de bu konuda yazdın. Biz başlık açtın Batı-Islam Çatışması diye. Direk olarak komunist iddialarda bulundun. O başlığa uzunca bir cevap bırakmıştım. Hiç okuyup bir baktın mı? Bir cevap yazmayı düşünüyor musun?

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...st&p=322655

Bence sen biyoloji kulvarında devam et. Çünkü politikada sadece hezeyanlardan bahsediyorsun.

İngilizlerin yüreği insan sevgisiyle dolu olduğu için Türkler acımışlar, zavallı Türkler kendi ülkelerini kursunlar istemişler değil mi Ludwig?

Yüzbinlerce askeri o yüzden Anadolu'ya yığmışlar... Yüzbinlerce Türk askerini o yüzden öldürmüşler...

İngilizlerin asıl amaçları oldukca "asildi" sana göre... Tıpkı ABD'nin Saddam Hüseyin'den Irak'ı kurtadığı gibi bizi İttihat ve Terakki'den kurtarıyordu...

Sen bu masalları kendi kendine anlat...

Sömürülme konusu ve senin komünizm suçlamalarına geçelim...

Sana göre her aykırı ses komünizm olmuş... Hastalık yapmış bu komünizm sende.

Diğer başlığa da yanıt vereceğim ama sana sömürü olayına bir örnek vereyim.

Dünya'nın en büyük altın rezervine, üçüncü büyük bakır rezervine sahip aynı zamanda gümüş açısından da çok zengin olan maden Irian Jaya'daki Ertsberg madenidir. Bu madeni ABD işletir.

Bu maden Endonezya topraklarındadır. Ama ABD o bölgedeki ayrılıkçı hareketlere açıktan destek vererek Endonezya'yı köşeye sıkıştırmış durumdadır.

Bu madene dair resmi anlaşma 2.5 yıl önce yenilendi. Anlaşmayı yenilemek üzere bizzat G. W. Bush Jakarta'ya geldi. Tesadüfen ben de o dönemde Jakarta'da bulunuyordum.

Anlaşma yenilenmeden önce bu madenin gelirinin %91.4'ü ABD'ye aitti. Anlaşma yenilendiğinde tablo çok fazla değişmedi.

Daha önce İngiltere, Avustralya eliyle Timor Timor'u bu ülkeden koparmıştı. Tsunami felaketinden hemen önce Banda Aceh bölgesinde ayrılıkçı hareket zirvedeydi ve ne tesadüftür ki ABD'nin bu bölgede askeri üssü bulunmaktadır. ABD bölgedeki İslamcı ayrılıkcılara destek vermektedir.

Bu arada ABD, Türkiye ile olduğu gibi Endonezya ile de müttefiktir. Yakın dost gibi görünür. Ama açık açık kuyusunu kazıp, açıktan tehdit etmekten asla geri kalmaz.

Senin çarpıtılmış dünya görüşün bunları görmene engel oluyor. Sana açıkca söylüyorum, dünyada ne kadar maden var, petrol var, kömür var, kerestecilik yapılan orman var araştır. Bunların en büyüklerini, rezervi en bol olanlarına bak. Orada sömürgecilerin açıktan yürüttükleri operasyonu göreceksin.

Bana hezeyan sahibi diyemezsin... Ben kurt masalları ile, komplo teorileri ile konuşmuyorum; açık açık yürütülen sömürüyü söylüyorum.

Kapitalizm sihirli bir sistem değil. Evrensel hukuk çevçevesinde yürütülmediğinde sömürüye neden oluyor. Bunu göremeyecek kadar körsen benim sana söyleyecek hiçbir şeyim yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İngilizlerin yüreği insan sevgisiyle dolu olduğu için Türkler acımışlar, zavallı Türkler kendi ülkelerini kursunlar istemişler değil mi Ludwig?

Yüzbinlerce askeri o yüzden Anadolu'ya yığmışlar... Yüzbinlerce Türk askerini o yüzden öldürmüşler...

Nişanyanın yazılarını okusan göreceksin ki İngilizler (Başında M.Kemal olan) 3 Türk ordusunu dümdüz edip Arap topraklarını ele geçirip Türk sınırında duruyorlar, güçleri de varken, hatta Fransızlara Adana yöresini söz vermişken daha ilerlermiyorlar. Ve sonra imzalanan Mondros mütareksindeki sınırlar daha sonra Misakı Millide direk Mondrosa atıfta bulunularak kabul ediliyor.

İngilizler Anadolu'ya mı asker yığmış? Kurtuluş savaşını da heralde Türkler İngilizler'le savaştı diyeceksin?

Ayrıca Osmanlı'nın bu savaşa kendi isteğiyle girdiğini, İngilizler'e savaş ilan ettiğini unutturuyorsun. Sanki Osmanlı zavallı. Bir anda saldırgan İngilizlerin işgaline uğramış.

Osmanlı sömürgeleri olan emperyalist bir ülkeydi. Emperyal amaçlarla savaşa girdi ve kaybetti.

Buraya kadar yalan dolandan bahsettiğin için geriye kalan şeylerde ne kadar sağlam bilgiye sahip olduğundan şüpheliyim.

Sen sana "Batı İslam Çatışması" cevabımı okudun mu? Ona cevap verecek misin?

Orda gördüğüm kadarıyla işin gücün ortalıkta bol bol dolaşan solcu tekerlemeler, hezeyanlar.

Neyse sen Nişanyan'ın şu yazısını derhal oku: http://nisanyan1.blogspot.com/2008/10/kurt...lizmi-nasl.html

Sonra da şunu oku: http://nisanyan1.blogspot.com/2009/01/bat-...-canavar-m.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın BilgehanBengi, anlat anlat anlatamıyorsun ki... anlatmaya devam edelim..

Önceki yazımdan:Ruslara karşı elbette Osmanlı'nın yaşatılması gerekiyordu, ama sonra Hasata adamı artık ötenazi yapmak gerekir dediler. Çanakkale'yi geçemediler çarlık düştü, sovyet geldi. Sonra neymiş Sovyetlerin gelişini önlemek için Atatürk'e göz yummuşlar. Yunanlılar Ankara'ya girselerdi herhalde Anadolu'da Türkiye Cumhuriyet'i değil yeni bir Bizans kurulacaktı. Yunanlılar yenilince tüm politikalar alt-üst oldu elbette. Yukarıda Soveytler orak ve çekiciyle dururken Atatürk'ün üstüne de pek gelemediler bu yenilgiden sonra. Yani aslında ellerindeki en son koza kadar kullandılar, beceremediler defolup gittiler. Serv imzalansaymış Anadolu'da Türk devleti kurulacakmış :)) Askeri, ordusu ufak atta da civcivler yesin şekline indirgenen ve tüm iç-dış politikası elinden alınmış bir ülke olarak. Bir de şeriat da olacaktı ki yeme de yanında yat!! Atatürk, ordusuyla, toprağıyla iç ve dış idaresiyle bağımsız ülke bırakmış, siz ise Nişanyan'ın bile ifade ettiği şekliyle tamamen batılı devletlerin gözetimi altında kurulmak istenen kukla devleti savunuyorsunuz!! Bu kadarına pes.. Ha bir de artık şeriatçı güzel devletler oluşurdu anadoluda, gerçi nişanyan herhalde büyük ermenistanında yaşardı...

Bir de Musul olayı Lozan'dan sonraya bırakılmıştır ki Şeyh Sait isyanı patlak vermiştir; yani Musul Lozan'da verilmemiştir. İngiltere'nin toprak talebi de olmamışmış:)) Zaten Mısır dahil bilmem nereye kadar gasp etmiş adamlar, petrolün üstüne konmuşlar ne isteyecek daha:D Böyle sömrügeleri olmayan Fransa ve İtalya'nın gözü kalmış anlaşılan. Yunanlıları da düşünürüz demişler, yani İzmir'i:)) Canlarım benim çok düşüncelilermiş:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu tartışmada gördüğüm tek şey izafiyet. kendinizi solda tanımlıyorsanız sscb için her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır der geçersiniz. her yaptığının altına imza atacak pek kimse kalmadı. amerika için de öyle, avrupa için de. kendini insan sanan tavuk görmüştüm tv'de, kahvaltıda yumurta yiyordu. bazıları da amerikan vatandaşı gibi yazıyor. solcular zaten gariplerim enternasyonalist. onlarda tam bilmiyor. bir hayal peşinde deviniyorlar. ancak para kazanmaya gelince kimseye pabuç bırakmazlar. Atatürkçü'ler en üzüldüklerim. bu coğrafya'da bir ülke kur. geleceği inşa et. kimseye beğendiremezsin. dinciler zaten allahlık. bir hayalperest grup da onlar.

bir dünya şeyi tartışıyoruz ancak nereden baktığımız belli değil. liberalim diyenler mandacılığı alkışlıyor. koyu solcular emperyalist idealleri alkışlıyorlar. dincilerin alayı fıs feto halife olsun da ne olursa olsun. herkesin altına yatmaya razılar. pkk'lılar faşistin önde gideni, solcu numarası yapıyorlar. dediğim gibi bir garip kalmış yurt, vatan, ülke, bağımsızlık v.s. . neyse böyle işte buralar hep aynı - hep aynı büyülü aşklar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nomadun, Nişanyan Sevr olsaydı demiyor. Sadece olayların bize yanlış aksettirildiğini söylüyor.

Ortada bir vatan kurtarma felan yok.

İngilizler Sevr fikrini sonradan istediklerini alamayınca girişiyorlar. O bile yarım gönüllü olduğu belli ki Anadolu'yu almak için zayıf yunan ordusunu gönderiyorlar, kendi 5 milyonluk orduları varken.

Nişanyan yazıyor. İngilizler İttihatçıların tasfiyesini istedi ama Osmanlı buna niyetli olmadığını gösterdi. O zaman Sevr ortaya sürüldü.

Adamın yazısını bir oku önce. Bak burda daha tafsilatlı yazmış: http://nisanyan1.blogspot.com/2008/10/kurt...lizmi-nasl.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
bu tartışmada gördüğüm tek şey izafiyet. kendinizi solda tanımlıyorsanız sscb için her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır der geçersiniz. her yaptığının altına imza atacak pek kimse kalmadı. amerika için de öyle, avrupa için de. kendini insan sanan tavuk görmüştüm tv'de, kahvaltıda yumurta yiyordu. bazıları da amerikan vatandaşı gibi yazıyor. solcular zaten gariplerim enternasyonalist. onlarda tam bilmiyor. bir hayal peşinde deviniyorlar. ancak para kazanmaya gelince kimseye pabuç bırakmazlar. Atatürkçü'ler en üzüldüklerim. bu coğrafya'da bir ülke kur. geleceği inşa et. kimseye beğendiremezsin. dinciler zaten allahlık. bir hayalperest grup da onlar.

bir dünya şeyi tartışıyoruz ancak nereden baktığımız belli değil. liberalim diyenler mandacılığı alkışlıyor. koyu solcular emperyalist idealleri alkışlıyorlar. dincilerin alayı fıs feto halife olsun da ne olursa olsun. herkesin altına yatmaya razılar. pkk'lılar faşistin önde gideni, solcu numarası yapıyorlar. dediğim gibi bir garip kalmış yurt, vatan, ülke, bağımsızlık v.s. . neyse böyle işte buralar hep aynı - hep aynı büyülü aşklar.

Nişanyan'ın yazdığına göre Medeni Kanun'u vs İngilizler dayatmış.

Ayrıca modern eğitim 1830 lardan beri varmış.

Olan noldu? Sadece askeri yönetim, tek adam yönetimi. Hala nefesini ensemizde hissettiren bir ordu. Bu oldu. Önceden olay daha demokratikmiş. Meclis de varmış, özgür basın da. Partiler de.

Olay bize sanki cumhuriyet kuran kadro cennetten inmiş gibi anlatılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

müthiş bir yazı, müthiş bir karın ağrısı.

o müthiş orduları ile gelecekler, 1969'da aya gittikleri gibi (haha). savaşçı robotları ve ufoları türkleri yeryüzünden silecekler. ermeniler ve bir kısım kürtler bayram yapacak. sonra aleviler de istediklerine kavuşacak. lazlar mazlar herkes mutlu olacak. sonra o hızla iran'ı alacaklar. bize de ırak gibi demokrasi ve özgürlük gelecek.

kendi deyimleri ile "'Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan"ları ile gelecekler.

maçası yiyip gelen olursa burada onları bekliyor olacağız. 1000 yıldır buradayız.

ayakkabılarınıza dikkat edin altı delik olmasın. o temiz kanınız kaldırımlara bulaşmasın.

tarihinde anhedonik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Nişanyan'ın yazdığına göre Medeni Kanun'u vs İngilizler dayatmış.

Ayrıca modern eğitim 1830 lardan beri varmış.

Olan noldu? Sadece askeri yönetim, tek adam yönetimi. Hala nefesini ensemizde hissettiren bir ordu. Bu oldu. Önceden olay daha demokratikmiş. Meclis de varmış, özgür basın da. Partiler de.

Olay bize sanki cumhuriyet kuran kadro cennetten inmiş gibi anlatılıyor.

yahu ludwig iyice sinir bozucu olmaya başladı bu iş. birileri aptal yerine koymaya çalışırsa insan ister istemez sinirleniyor.

ingilizler mi medeni kanunu dayatmış? peki dayattığı medeni hukuk nasıl bir vatandaşlık tanımından yola çıkıyormuş?

ingilizler modern vatandaşlık fikrini destekliyorlarsa neden lozanda adli kapitülasyonlar konusunda bu kadar direndiler? neden müslüman gayrimüslim tüm vatandaşların aynı hukuk ve aynı yargı sistemi içinde yer almasını istemediler? utanmasa adam "türklerin modern siyasi birliğini de ingilizler kurdu" diyecek. iyice zıvanadan çıkmış. insanda biraz utanma olur. sevr'in vatandaşlık, adli ve ticari kapitülasyonlar konusundaki hükümlerine hiç mi bakmamış? patrikhanenin bu konudaki görüş ve niyetini bilmiyor muymuş? zır cahil mi sanıyor insanları? gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor.

sen nişanyan'ın müridi olabilirsin. beni ilgilendirmez. ancak onun yazdıklarını "bilgi" diye getirme.

bu ülkede herkes kelimelerinin arkasındaki niyetlerin esiri olmuş.

al fetullah'ı vur nişanyan'a.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Nişanyanın yazılarını okusan göreceksin ki İngilizler (Başında M.Kemal olan) 3 Türk ordusunu dümdüz edip Arap topraklarını ele geçirip Türk sınırında duruyorlar, güçleri de varken, hatta Fransızlara Adana yöresini söz vermişken daha ilerlermiyorlar. Ve sonra imzalanan Mondros mütareksindeki sınırlar daha sonra Misakı Millide direk Mondrosa atıfta bulunularak kabul ediliyor.

İngilizler Anadolu'ya mı asker yığmış? Kurtuluş savaşını da heralde Türkler İngilizler'le savaştı diyeceksin?

Ayrıca Osmanlı'nın bu savaşa kendi isteğiyle girdiğini, İngilizler'e savaş ilan ettiğini unutturuyorsun. Sanki Osmanlı zavallı. Bir anda saldırgan İngilizlerin işgaline uğramış.

Osmanlı sömürgeleri olan emperyalist bir ülkeydi. Emperyal amaçlarla savaşa girdi ve kaybetti.

Buraya kadar yalan dolandan bahsettiğin için geriye kalan şeylerde ne kadar sağlam bilgiye sahip olduğundan şüpheliyim.

Sen sana "Batı İslam Çatışması" cevabımı okudun mu? Ona cevap verecek misin?

Orda gördüğüm kadarıyla işin gücün ortalıkta bol bol dolaşan solcu tekerlemeler, hezeyanlar.

Neyse sen Nişanyan'ın şu yazısını derhal oku: http://nisanyan1.blogspot.com/2008/10/kurt...lizmi-nasl.html

Sonra da şunu oku: http://nisanyan1.blogspot.com/2009/01/bat-...-canavar-m.html

Senin işi gücün Nişanyan'dan laf yumurtlayıp belgeli konuşma numarası yapmak...

İngilizler Yunan ordusunu neden desteklediler? İngiliz zırhlılarının İstanbul'da ne işleri vardı?

İngilizler, anlaşmaları gereği Fransızlara kalan bölgeye kadar ilerleyip durdular. Anadolu'nun tamamını İngilizler işgal etti diyen yok zaten.

Osmanlı'nın yayılmacı ve emperyalist olduğunu ben de söylemiştim, ancak çivi çiviyi sökerken arada olan bize oldu. İngilizler İttihat ve Terakki'yi temizleyip gitmediler. Bunu sen de çok iyi biliyor olmalısın.

Benim İslam-Batı Çatışması başlığında yazdığım şeyler solcu tekerlemesi değildir... Sana göre sömürü var diyen herkes solcu, herkes komünist. Ben de liberal demokrasiyi ve kapitalizmi savunuyorum ama bunlar evrensel hukuk hiçe sayıldığında hiçbir anlam ifade etmiyorlar.

Ortadoğuda iki ülke var... Biri petrol ve doğalgaz rezervlerinde dünya ikincisi. Diğeri de onun çıkarttığının yarısı kadar petrol çıkartıyor. 8 yıl boyunca bu iki ülke savaşıyor. Bu arada bu ülkelerden birinin başındaki diktatörü destekleyip iyice palazlandırıyor. ABD resmen bu diktatöre abilik yapıyor.

Sonra bu diktatör ne olduysa abisine ters düşüyor ve "weapons of mass destruction" üretmeye başlıyor. Son abi gelip bu diktatörü indiriyor ve bölgeye barış getiriyor.

Şimdi burada bir bit yeniği yok mu?

ABD nasıl bir liberal demokrasi ki doğal kaynağa sahip iki ülkeyi kapıştırıp sonra tepelerine çöküyor?

Saddam düne kadar Amerikan'ın adamı değil miydi? 8 yıl süren Iran-Irak savaşını ben çok iyi hatırlıyorum. Kimin kime destek verdiği alenen ortadaydı. Savunduğunu iddia ettiğin liberal düşünce bu savaşı destekleyen ve bölgedeki kaostan nemalanan ABD'nin tavrını destekliyor mu?

Bu başlıkta yazdım, adamlar nerede bir kaynak var, orada ayrılıkçı harekete destek veriyorlar. Timor Timor'u ve Banda Aceh'i anlattım. Dünya'nın heryerinde durum böyleyken sen nasıl bu adamları savunabiliyorsun? ABD'nin şahinleri bile senin kadar azimle savunamıyorlar, pes artık...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Abi bu adama hayran oldum ya.... Nasıl yazıyor.. Bize yıllarca masal anlatmışlar okulda... Okuyoruz:

http://nisanyan1.blogspot.com/2008/10/kurt...lizmi-nasl.html

Ludwig bu arkadaş 1 ve 2 İnönüde galibiyetten emin ermeni ve rumların yunan ordularına katıldığınıda yazıyormu.Bizimkiler kardeşlik masallarıyla bunu saklasada bu ingiliz kaynaklarında mevcut bilgidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben bir insanın beyinsiz olduğunu şurdan anlıyorum :

1- Detay denilen arkadaşın yaptığı gibi "Ludwige onun ermeni olduğunu bilerek cevap verin" tarzı bir cümleden..

2- Katılmadığı görüşü karı- kız muhabbeti gibi son derece çirkin bir hareketle ters köşe yapmaya çalışmaktan..

3-Doğru dürüst objektif cevaplar vermek yerine ideoloji dayatması yapmaktan..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben bir insanın beyinsiz olduğunu şurdan anlıyorum :

1- Detay denilen arkadaşın yaptığı gibi "Ludwige onun ermeni olduğunu bilerek cevap verin" tarzı bir cümleden..

2- Katılmadığı görüşü karı- kız muhabbeti gibi son derece çirkin bir hareketle ters köşe yapmaya çalışmaktan..

3-Doğru dürüst objektif cevaplar vermek yerine ideoloji dayatması yapmaktan..

Atlas bende senin beyinsiz olduğunu nerden anlıyorum.

1- Komüncü takılıp 3 lenin çevirisinden başka hiç birşey bilmememenden.

2- Sıkıştığın zaman sağa sola ettiğin küfürlerden. (T.D Pante)

Daha yazamamı istermisin

Link to post
Sitelerde Paylaş
Atlas bende senin beyinsiz olduğunu nerden anlıyorum.

1- Komüncü takılıp 3 lenin çevirisinden başka hiç birşey bilmememenden.

Sayın Atlas'ın Lenin'i okuduğunu sanmıyorum. Her gördüğünüzü sosyalist sanmayın :)
Link to post
Sitelerde Paylaş

Woooowww :)

Sosyalist değilim, bu nasıl bir sallama metodudur bravo. İdeoloji köpeği olmadım, olmam da.Ayrıca ispatla bakalım nerde Lenin okuduğumdan bahsetmişim.

Küfürü de sıkıştığım zaman değil beyinsizlerle eğlenmek için ederim.

Belki beyin kırıntısı taşıyor olabilirsin ama benim bu konuda umudum kalmadı artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Woooowww :)

Sosyalist değilim, bu nasıl bir sallama metodudur bravo. İdeoloji köpeği olmadım, olmam da.Ayrıca ispatla bakalım nerde Lenin okuduğumdan bahsetmişim.

Anarşistciliğemi başladık şimdide.

Küfürü de sıkıştığım zaman değil beyinsizlerle eğlenmek için ederim.

Utanmadan hem özür başlığı açıp hemde burda eğlenmek için yaptığını yazmışsın.İşte asıl beyinsiz sensin.

Belki beyin kırıntısı taşıyor olabilirsin ama benim bu konuda umudum kalmadı artık.

Senin bana yazman için on fırın ekmek yemen lazım önce.Tanımadığımız kişi falanmı sanıyorsun kendini.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...