Arthur S. 0 Oluşturuldu: Ekim 27, 2010 Raporla Share Oluşturuldu: Ekim 27, 2010 Tanrının var olmadığını varsayın, hayatınızda ne değişirdi? Link to post Sitelerde Paylaş
Afrodit 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Şahsım için hiçbirşey değişmezdi... Link to post Sitelerde Paylaş
@stur 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Astur Karamazov olurdum, her şey serbest derdim. Link to post Sitelerde Paylaş
queenofhearts 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi hiçbir şey değişmezdi sadece bir yalana inandığımı düşünüp bolca küfür ederdim sanırım Link to post Sitelerde Paylaş
Spud 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi e zaten yok Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Tanrının var olmadığını varsayın, hayatınızda ne değişirdi? Çoooooooooooooooooooook şey, saymakla bitmez. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Hayal gücünü çalıştırabilen, bir müslüman yok mu? Bakın siz sadece yazın, hiç bir şey yazmayacağım ben. Link to post Sitelerde Paylaş
elkaria 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Tanrının var olmadığını varsayın, hayatınızda ne değişirdi? bizim bunun için endişemiz yok kaybımızda olmazdı ya varsa siz ne yapacaksınız bunu hiç düşündünüz mü Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi bizim bunun için endişemiz yok kaybımızda olmazdı ya varsa siz ne yapacaksınız bunu hiç düşündünüz mü İslam başından sonuna dek "küçük tüccar" zihniyetine sahip olan ve insanı da o minval üzere düşünmeye alıştıran bir dindir. Her yanınından yalan, dolan, kıvırma, hesap kitap ve çıkar akar.. Link to post Sitelerde Paylaş
Ateist Bakis 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Çoooooooooooooooooooook şey, saymakla bitmez. Her halde ilk iş o sakalı Dawkins'ten çıkarırdın. Madem tanrı yok o zaman sakal da yok anasını satayım derdin Tanrı = Sakal Link to post Sitelerde Paylaş
elkaria 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi İslam başından sonuna dek "küçük tüccar" zihniyetine sahip olan ve insanı da o minval üzere düşünmeye alıştıran bir dindir. Her yanınından yalan, dolan, kıvırma, hesap kitap ve çıkar akar.. küçük tüccarları küçümseme büyük tüccarlığın yolu küçük tüccarlıktan gecer arkadasım islam dosdoğrudur kıvırtanlar belli oluyor Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi bizim bunun için endişemiz yok kaybımızda olmazdı ya varsa siz ne yapacaksınız bunu hiç düşündünüz mü Rica ediyorum. Bunu bir tartışmaya dönüştürmeyelim. Sadece gözlemde bulunmak adına, bir soru sordum. Kimseyi cevaplamayacağımıda belirttim. İstersen, bu sorunu başka bir başlık açıp sorarsın, orada gelir cevap veririm. Link to post Sitelerde Paylaş
Ateist Bakis 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi küçük tüccarları küçümseme büyük tüccarlığın yolu küçük tüccarlıktan gecer arkadasım islam dosdoğrudur kıvırtanlar belli oluyor İslam dosdoğrudur tabii ki. Ona ne şüphe! O yüzden bir girdiği yerden bir daha çıkmıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Bu başlık amacına ulaşamayacak anlaşılan. Konunun kilitlenip tavanarasına kaldırılmasını rica ediyorum. Saygılarımla... Link to post Sitelerde Paylaş
elkaria 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Bu başlık amacına ulaşamayacak anlaşılan. Konunun kilitlenip tavanarasına kaldırılmasını rica ediyorum. Saygılarımla... sen ne istiyorsun arkadasım sana cevap verdik daha ne istiyorsun Link to post Sitelerde Paylaş
xislam 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Konu Ateistcafeye alınmıştır. Link to post Sitelerde Paylaş
liberal sosyalist 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ben agnostiğim ama tanrı inancının kötülüğe eğilimli birçok insanı biraz da olsa frenleme işine yaradığını söyliyebilirim. Kötülüğe eğilimli bir insanın içinden bir de tanrı korkusunu alırsanız onu bir canavara dönüştürebilirsiniz. Ama iyi insan tanrıya inansa da inanmasa da iyidir. Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ben agnostiğim ama tanrı inancının kötülüğe eğilimli birçok insanı biraz da olsa frenleme işine yaradığını söyliyebilirim. Kötülüğe eğilimli bir insanın içinden bir de tanrı korkusunu alırsanız onu bir canavara dönüştürebilirsiniz. Ama iyi insan tanrıya inansa da inanmasa da iyidir. Paylaşım için teşekkür ederim. Yapacağınız bu ya işte. Geleceksiniz. Görüşünüzü belirtip gideceksiniz. Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi (düzenlendi) Tanrının var olmadığını varsayın, hayatınızda ne değişirdi? Bu soruya cevap vermek çok zor. Çünkü o varsayımı yapabilecek kapasitem yok. Resmen "varsayamıyorum". Ancak bu soru sanki Tanrı inancını keyfi bir şeymiş gibi ele alıyor. O kişi için bir zorunluluk olduğunu tasavvur edemiyor. Bu soru benim beynimi "Hiç doğmamış olduğunu varsay... neler hissederdin?" sorusu kadar kısa devreye uğratıyor. Bu arada başlıkta yer alan "Tanrı inancına sahip olanlar" ibaresini beğendim. Çünkü müslüman ve ateistler arasında dönen kısır tartışmalarının ötesine geçme potansiyeli var. Ekim 27, 2010 tarihinde Yer Su tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Arthur S. 0 Ekim 27, 2010 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 27, 2010 gönderildi Ancak bu soru sanki Tanrı inancını keyfi bir şeymiş gibi ele alıyor. O kişi için bir zorunluluk olduğunu tasavvur edemiyor. Haklısın aslında. Ben böyle düşünemedim. Ama bir çok tartışmada, varsayarak cevap yazmaktan kendimi alıkoymadığım içinde bir beis göremedim. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts