Jump to content

Arapçı Tsk İş Başında


Recommended Posts

Bugün bakınca o atasözünün tam tersi olmuş..

"33 suçlunun kurşuna dizilmesi olayında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle yargılanıp idama mahkum oldu.[3] Aldığı ceza, yaşı nedeniyle 20 yıl hapis cezasına çevrildi.[3] Askeri Yargıtay kararı bozdu, ancak ikinci yargılamayı göremeden Aralık 1951'de hapishanede vefat etti."

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Mu%C4%9Flal%C4%B1

Ayılar salınıp, taşlar bağlanırsa elbette tersi olur, malesef...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam zaten ceza almış ve hapiste ölmüş..O kışlaya verilecek başka isim yokmu ki o isim verilsin, yarayı kaşımaya yaramaktan başka bir işe yaramayan durumu ortaya çıkaran zihniyet sorgulanmalı.Bugün tüm dünya A.Hitleri insanlık düşmanı olmakla suçluyor ve yargılıyor..Savaş değil hangi durum olursa osun insanları yargısız infaz etmek suçtur.

Kişisel duygu ve düşünceler ayrıdır,topluma yayılan genelleme ayrı..Tarihi geçmişin tozlu raflarında duran kitaplar olarak algılayan toplumlar bu gibi yüzleşmeleri yaşar..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hadi ordan çapulcu o ve onun gibiler olmasa anadan kıro olarak doğardın.

Sen de oralarda doğup, kaçakçı maçakçı olabilirdin. Kurşuna mı dizmeliydik o zaman seni?

Bu tür hareketler yüzünden hepimiz kötü adam olduk. Geçmişteki gayri medeni işler yüzünden, yasaklamalar, öldürmeler yüzünden, şu an olan bize oluyor. Bizden "intikam" alınıyor. Çünkü bu işler vatanseverliği ve modernliği "göya" savunanlar tarafından yapıldı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

33 şerefsizi ait olduğu yere gönderen şanlı Komutanımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Mahkeme falan olaylarına inanmıyor musun?

o dediğine devlet denmez. O başka birşey. O sadece daha teşkilatlı örgütlenmiş bir çetedir ya da mafyadır o dediğini yapan.

Devleti devlet yapan hukuktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

33 şerefsizi ait olduğu yere gönderen şanlı Komutanımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Şerefsiz görmek istiyorsan aynaya bak, utanmaz ırkçı!

Zavallı köylüleri öldüren bu mahluku devrin askeriyesi bile mahkum etti.

Ama senin gibi beyni yıkanmış bir fareye ne desek faydasız..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pkk bir çetedir ve mayfadır o zaman,değil mi Ezberbozan ?

Tabi en genel manasında çete kategorisine gireceği doğru. Ama bu tabi PKK'ya has değil, FKÖ, ETA, FARC, Tamil Kaplanlarını da o zaman aynı şekilde sınıflandırmak lazım.

PKK sonuçta politik amacı için sadece düşman gördüğü devletin askerini hedef almaz, aynı zamanda kendi halkını da bu amaca hizmet etmeye yeri gelince zorlar. Çünkü kendince bunlar ulvi bir amaca hizmet ettikleri için kendilerini haklı görürler bunu yaparken. Bunun içinde insanlardan haraç kesmek de var, onlardan gerillaya evlatlarını göndermelerini "teşvik etmek" de var. "Devletin tarafını tutarsanız ölürsünüz" de var. "Yarın kepenk kapatma eylemi var, kapatmazsan yandın" da var.

Tabki baktığın zaman mafya gibi işliyor. Ama tabi bir mafyanın politik amacı değil, para kazanma amacı vardır. Bu adamlar yeri gelince uyuşturucu kaçakçılığı da yapıyor, haraç da kesiyor, ama para asıl amaç değil, bu para politik amaca faydası olacağı için. Sonuçta politik amaca kitlenmiş ama mafya gibi işliyor denebilir.

Eğer PKK 80lerde falan muvaffak olsa devletini kursaydı Sovyet model tek partili bir rejim kurardı. Bunda da tabiki fazla bir hukuk olmazdı. Komunist ülkelerde işler nasıl yürür bilirsin. Büyük ihtimal tüm malı mülkü kamulaştırıp ağaları falan idam ederlerdi. Binlerce onbinlerce kişiyi infaz ederlerdi. Toplama kampları, işkence merkezleri komunist rejimin olmazsa olmazlarıdır.

Neyse sonuçta Kürt halkı için zaten durum farklı olmadı. Aynı işkence, infaz, ve sıkıyönetim olayını bu sefer devlet Kürtlere lutfetti. Kürtler her halükarda s*kilmiş olacaktı anlıycağın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...