Jump to content

Dindarlık Neden Ahmaklıktır?

Recommended Posts

Tamam xseddx tamam, koca bir Arap dünyası bilemedi bir bizim akıllılar bildi islamın gerçek yüzünü..

Muhammed'e itiraz eden müşriklerden hiçbir farkın yok.Aynı savunma.Lütfen oku:

6:116 Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.

Gayet açık sanırım.Yine de kabullenmeyeceksin.İyi geceler.

Sitelerde Paylaş
  • İleti 285
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Muhammed'e itiraz eden müşriklerden hiçbir farkın yok.Aynı savunma.Lütfen oku:

6:116 Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.

Gayet açık sanırım.Yine de kabullenmeyeceksin.İyi geceler.

Bak zanna uyuyorlar diyor inanmayanlar için, allah kendini gösteriyor mu ki zanna tabi olmasın diye sorarım bende?
Sitelerde Paylaş

Herkesin kendine göre bir İslam tasavvuru var. Ama Müslümanlar  Kuran'ın apaçık ve çelişkisiz mesajlar içerdiğini söylerler. Peki Kuran apaçık bir kitapsa neden mealciler, mezhepçiler, fıkıhçılar, reformistler işin erbabı olmalarına rağmen aralarında anlaşamıyorlar? 9 yaşında kız alıp verme, recm, Dünya'nın şekli, hadislerin güvenilirliği, kölelik ve cariyelik, kol bacak kesmek, cizyenin kimden alınacağı ve miktarı, namaz vakitlerinin sayısı, 7 uyurlarların mağarada kaldıkları süre, başörtünün farz olup olmaması, itaatsiz kadınların dövülüp dövülmeyeceği, domuz yağının hükmü gibi en basit konularda bile İslamcılar uzlaşamıyor. Nerede kaldı sadelik? 

Kuranistler dini daha insancıl hale getirmek için kendi kitaplarını tahrif etmekten çekinmiyorlar. "Ellerini kesin" ayetini okursunuz "Ellerini kelepçeleyin demek istiyor" derler. "Kadınları dövün" ayetini gösterirsiniz "Çıkarın demek istiyor" derler. Garip bir durum.

Ta-Sin. Bunlar Kur'an'ın, apaçık bir kitabın ayetleridir. (Neml 27/1)

b1hyx4o2jar7js85o.jpg

b1hyxdt7rr3d24hfw.jpg

cx46q.jpg

bagdadilr3.jpg

Sitelerde Paylaş

yukarıdaki tabloda 3 değil 5 değil 10 değil ki hangi birini düzelteyim, İslamı eleştirmek için her kaynağı alıntılamak alışkanlığınız olmuş.

Senin gibiler olmasa bu foruma kimse uğramaz sanırım. Kulağını, gözünü, aklını kapat yaz. Oh ne ala.

Sitelerde Paylaş

kardeş, açıklamak istedim varmı yanlış birkaç metin diye şöyle bir kaba taslak baktım neler var neler, tabloyu kim oluşturmuşsa bilgileri kafasına göre yazmış. doğru olanlar var fakat yanlışı da çok, esas yanlış ise mezheplerin ne olduğunun dahi bilinmediği bir zeminde, mezhepler hakkında detaylara iniliyor. mezhep nedir, önce bunu bilmek gerekir.

Sitelerde Paylaş

kardeş, açıklamak istedim varmı yanlış birkaç metin diye şöyle bir kaba taslak baktım neler var neler, tabloyu kim oluşturmuşsa bilgileri kafasına göre yazmış. doğru olanlar var fakat yanlışı da çok, esas yanlış ise mezheplerin ne olduğunun dahi bilinmediği bir zeminde, mezhepler hakkında detaylara iniliyor. mezhep nedir, önce bunu bilmek gerekir.

Mezhep nedir?

Ve tablolardaki yanlışlıklar nelerdir?

Şaşırt bizi....

Sitelerde Paylaş

Mezhep;

Önceki dinden ayrılan bazı yorum ve görüş farklılıklarının tek bir din etrafında yeniden görüş ayrılığına düşmesidir. Neden bir tek din etrafında yeniden ayrılığa düşüyorlar? Enerjinin korunumu yasası ve entropi. Maksimum düzensizlik minimum enerji.

Senin kafan bunu anlamaz ben daha basitçe anlatayım.

Örneğin hıristiyanlıktan etkilenmiş bir arap topluluğu var. Bu toplulukta da farklı görüşlere ayrılma oluşuyor. Ama ortaya çıkmakta olan bir peygamber ve kitap var. Birşeyler şekilleniyor. Bu arada baskın ve erkeden taraf olan görüş sunni dediğimiz resmi din oluyor diğerleri ise muhalefet ya da hizip taraf oluyor. Ama aralarındaki ayrılık zamanla yeni oluşmuş bir meshep gibi algılanıyor. Kan davası eskiden.

Sitelerde Paylaş

Mezhepler sonradan çıkma değil daha din doğarken ortaya çıkan farklı uygulamalardır.

Pastanın paylaşımı sırasında ortaya çıkan kavgaların bütünüdür.

Allahtan gelen bir din neden bozulup fırkalara ayrılsın ki?

Allahtan gelmediğini biliyoruz. Tek kaynaktan çıkmış olsa neden farklılıklar doğsun ki?

Kervan yolda düzülür misali. Mezhepler de kervan misali din oluşurken kendi dinamiklerini oluşturmuştur.

Bir iş geliştirirken ortakların ayrılıp her birinin farklı şirketler kurması gibi.

Sitelerde Paylaş

sanırım sizin kafa anlamamış, basitçe yazayım o zaman.

mezhep; Allah ın rızasına nail olmak için Kuran-ı Kerim in bildirdiklerini hayatımıza katıp en uygun şekilde yaşamamızı sağlaması için Allaha düzgün bir kul olarak planlanan yolda ilerlemektir.

Sitelerde Paylaş

sanırım sizin kafa anlamamış, basitçe yazayım o zaman.

mezhep; Allah ın rızasına nail olmak için Kuran-ı Kerim in bildirdiklerini hayatımıza katıp en uygun şekilde yaşamamızı sağlaması için Allaha düzgün bir kul olarak planlanan yolda ilerlemektir.

İyi o zaman ben de yorum yapıp bir mezhep kurayım. Mottom da şu. Kuran aslında bize yapılmaması gerekenleri yapın diyerek cehenneme sürükleyip imtihan etmeye kalkıyor. Bir nevi aklımızı kullanıp doğruya ermek yerine motomot kurana uyuyormuyuz ona bakıyor. eşek cennetine gidip gitmeyenleri ayırmaya çalışıyor olabilir.

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Eğer genetik hastalıkları veren allah ise bunu düzeltmeye veya tedavi etmeye çalışmak günah mıdır sevap mıdır?

A) Düzeltmeye çalışmak günahtır diyenler bir mezhep,

B ) Düzeltmek için uğraşmak allahın imtihanını geçmektir demek başka bir mezhep olur.

Ey dindar sen hangisini seçiyorsun? A mı B mi?

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

İyi o zaman ben de yorum yapıp bir mezhep kurayım. Mottom da şu. Kuran aslında bize yapılmaması gerekenleri yapın diyerek cehenneme sürükleyip imtihan etmeye kalkıyor. Bir nevi aklımızı kullanıp doğruya ermek yerine motomot kurana uyuyormuyuz ona bakıyor. eşek cennetine gidip gitmeyenleri ayırmaya çalışıyor olabilir.

yeni bir akım değil, sizin gibi düşünen birçok kişi çıktı ve büyük küçük uygulamalarını hayata geçirmeye çalıştı. yanlız bunlar batıl olduğu için er yada geç yok olmaya mahkum planlamalardır.

Sitelerde Paylaş

Bersann sen forumun gireni çıkanı çok olsun diye tutulmuş bir robot gibisin?

Ne iş?

Dindarların zekasını mı ortaya koyuyorsun? Yoksa ateistforum hesabına mı çalışıyorsun?

ben zekamı sizlere sunabilmek için basite indirgiyorum anarkom, beni anlayabilmeniz için 10 yıl ter dökmeniz dirsek çürütmeniz emek vermeniz gerekecek. öyle evinizde kahvenizi yudumlayarak aklınıza gelen cümleler ve araya bilim katmayla bilmişlik olunmaz.

Sitelerde Paylaş

yeni bir akım değil, sizin gibi düşünen birçok kişi çıktı ve büyük küçük uygulamalarını hayata geçirmeye çalıştı. yanlız bunlar batıl olduğu için er yada geç yok olmaya mahkum planlamalardır.

Doğal seleksiyon var diyorsun. İyi bağlantılar kurmuş mezhep yaşar diyorsun. 2-3 mezhebin de yeterince fazla at varyasyonları var zaten. Zaten her biriniz ayrı bir mezheptensiniz zaten.

Sitelerde Paylaş

Eğer genetik hastalıkları veren allah ise bunu düzeltmeye veya tedavi etmeye çalışmak günah mıdır sevap mıdır?

A) Düzeltmeye çalışmak günahtır diyenler bir mezhep,

B ) Düzeltmek için uğraşmak allahın imtihanını geçmektir demek başka bir mezhep olur.

Ey dindar sen hangisini seçiyorsun? A mı B mi?

şıkların şık değilki ne yazayım. sana daha basitçe bir formül vereyim eminim b usefer İslamiyet hakkında ana kuralı anlayabileceksin.

bir müslüman Allahın rızasından başka hiçbirşeyi gözetmez, Allahda iyiliği güzel ahlakı ve adaleti emreder.

bahsi geçen bütün konularda insanların yararına olan hertürlü uygulamaları elinden geldiği sürece yapmak ise bir müslümanın başlıca görevidir. ortada bir kusur bir hastalık bir eksiklik var ise bunu tamamlamak müslümanın vazifesidir.

Sitelerde Paylaş

Doğal seleksiyon var diyorsun. İyi bağlantılar kurmuş mezhep yaşar diyorsun. 2-3 mezhebin de yeterince fazla at varyasyonları var zaten. Zaten her biriniz ayrı bir mezheptensiniz zaten.

insanın amacı belli olursa mezheplerin önemi yok, mezhep Allaha en doğru yoldan ulaşmak için çizilen rotadır. kalbinde Allahın rızası elinde Kelamullah olduktan sonra, gidilen güzergahın seçiminde bir önem yoktur.

Sitelerde Paylaş

Dünya üzerinde, dini inancın kutsal kitabı olup dini inancı kendi başına açıklayamayan kitaplardan daha komik bir olay olamaz.

Kur'an yetmiyor, eksik kalıyor, sen git hadislerle tamamla.

Sonra da ona ''Mezhep'' de. Bir mezhep diğerinin hadisleri ile savaşsın.

Ahaha rezalet lan. Empati kurunca ben utanıyorum.

Sitelerde Paylaş

yukarıdaki tabloda 3 değil 5 değil 10 değil ki hangi birini düzelteyim, İslamı eleştirmek için her kaynağı alıntılamak alışkanlığınız olmuş.

Tabloyu kusurlu bulmanız tuhafıma gitti açıkçası. Hangisi yanlış mesela?

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...