democrossian 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi 23 dakika önce, leonardo18 yazdı: perinçeğin mantığı Perinçek'e hayret ediyorum. Darbe girişiminden sonra bir partiyi lağvedip akapeye iltihak etmediği ve tayipe biat etmediği kaldı. Az daha bunu da yapacak. Tamam darbecilerin ölüm listesinde adı olduğu açıklandı ama bir ölümlü dünyada ölmedim diye bu kadar da olmaz ki yahu... Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi Tayyip'i ya yeterince tanımıyorsunuz, ya da safsınız ve ona inanıyorsunuz. Tayyip'in hayalindeki Atatürkçü sizin aklınızdaki Atatürkçü değil. Hem zaten en büyük düşmanı olan Gülen çetesini temizlerken Atatürkçüleri de temizlemiş oluyor. Arada onlar da mutlaka bu temizlikten paylarını alıyorlar. Tayyip bir taşla iki kuş vuruyor. Darbenin Atatürkçüler tarafından yapıldığını iddia etseydi, Gülen çetesini temizleyemezdi. Ama Gülen'i suçlayarak her iki gurubu da kolaylıkla cezalandırabilir. Tayyip kendisine yapılan odio ve video suikasti unutamıyor. Bütün dünyaya rezil oldu. Gülen bir anda onun en büyük düşmanı oldu. Çünkü hırsızlığı o ana kadar yalnız dolandırdıkları tarafından biliniyordu. O andan sonra herkes tarafından bilinir oldu. Bütün dünya öğrendi. Atatürkçüleri suçlamamasının bir diğer nedeni de, onların kendisini desteklemesini sağlamak içindi. Demokrasiyi koruma adına herkes bu sapığın önünde domalmaya başladı. Oysa korunan ve savunulan demokrasi değildi. Diktatörlüktü. Bunları zamanı gelince hepiniz anlayacaksınız. Daha genç ve tecrübesizsiniz.. Biraz daha olgunlaşmanız gerekiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
albatillademir 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi Mesele üzerinde biraz düşünmek için bir yazi: https://eksisozluk.com/entry/61810478 Yazi uzun ama mutlaka okunmali. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi Uzun değilmiş. Gayet de mantıklı. Bizi ilgilendiren kısım: güçler ayrılığını bitirdi, askeri İslamlaştırmak, yargıda, eğitimde, devlette kendi görüşünde olmayanları tasviye etmek istiyor. Doğu da da PKK tasviyesi deniyor. Verilen mesjın dürüstlüğü konusunda herkes endişeli. Dış basına göre kendi işine gelmeyen bütün unsurları kaldırıyor ve Türkiye Dİktatörlüğe doğru kayıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi 5 hours ago, leonardo18 said: Cep telefonu olmayan (eski model kulanan) sadece entelektüel kesim kaldı. Bana bile geçen ay zorla aldırttılar. Arabaları filan da yok. 2-3 arkaba bir arabayı kullanıyor bazı durumlarda. Afrika kadar da değil tabi. Ama hayatında sinemaya gitmemiş insanlar var. Haftasonu gezeceği zaman Belediye'nin ücretsiz gezilerini, yeni ücretsi lunaparkları, promosyon ücretsiz otel tanıtım turlarını filan araştırıyorlar. Yeni zenginler meselesini de konuşalım: Özellikle taşradan gelen, kolun işporta saatle BMW'lere spor arabalara filan binen tipler türedi. Ben bunlara "AKP zengini" adını taktım. Çünkü tarım dışında bir şey üretebileceklerine inanmıyorum. Kriz olursa önce onlar sallanıp düşecekler. 2000'li yıllardan beri "sonradan görme" nüfusunda ciddi artış yaşandı. Bunun ekonomik nedenlerini araştırmak gerek. Fakir halk da, maalesef, işte hastanelere daha kolay gidebilme, işten çıkarılan kişilerin yerine kamu kuruluşlarına alında, tencere/tava dağıtılması, sokakta darbe karnavalları gibi şeylerle kazanılıyor sadece. Gelirlerinde bir artış yok. Suriyeli mültecilere bakın. Adam evi-barkı satmış, Almanya'ya kadar yol boyunca bir tek cep telefonunu satmıyor. yani perinçeğin mantığı da ne yazık ki pek mantık değil bence. Bakın İstanbulda inşa edilen gökdelen konutlarından oluşan sitelere.Bu Ülke gerçekten bu kadar fakir olmuş olsaydı şayet müteahitler bunları inşa etmezlerdi.Trafiğe bakın öyle iki üç akrabanın bir araba kullandığı bir ülkeye hiç benzemiyor.Halk gerçekten fakir olmuş olsaydı AKP yi 14 yıldır desteklemezdi.Ama buna mukabil yüksek tahsillerin çoğuda işsiz! Onların çoğuda istatistiklerde CHP yi destekliyor görünüyorlar.Ama üretim ve üretilenin pazarlaması olmadan bu zenginlik nasıl oluşabiliyor?Bunun tek cevabı kanaatımca şu olabilir sağ iktidarlar dış borçlanmalarla bu parayı temin edebiliyorlar. Bu paralarda halkın iktidar yanlılarına kredi olarak veriliyor.Ayrıca batının mallarının satımında aracılıktan oluşan kar payıda küçümsenemez.İMF ye borcumuz kalmadı ama Dış borçlanmalarımızda çığ gibi büyüyor.Demekki Bankalarda verdikleri kredi borçlarını tahsil edemiyorlar.Gerçektende İcra Müdürlüklerindeki dosyalar dağ misali kabardıkça kabarıyor.İşte Perinçeğin beklediğide şayet ilerde Batı sıcak parayı ve krediyi kestiği anda bu sahte ekonomik düzen tepetaklak oluverir.Avrasya Ülkeleri ise Türkiyeye kredi filan vermezler.Öyle bir Ekonomik krize girerizki Devlet memuruna ve Emeklisine dahi maaş ödeyemeyecek hale gelebilir.Yoksa bu kadar ABD , Batı düşmanlığının ve Avrasyacı olmanın hiç bir mantığı olamaz.esas beklentileri Ekonomik kriz! Yanılabilirim tabiki ısrar etmiyorum. Vatan partili arkadaşlar konuyu daha iyi bilirler. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 17, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2016 gönderildi Evet. Ülkeye bir yerlerden para girişi de var. Ben bunu 90'lı yıllarda Portekiz'in AB'ye girdikten sonraki haline benzetiyorum. O dönemde onlarda da lüks araba, dönemin reebook-pumplarından alıp çocuğuna verme (tanesi 100 $'ın üzerindeydi) Casio'nun dalgıç saatlerini alıp çocuğuna verme, ve türlü sonradan görmeliklerle hava atma modası başlamıştı. Halk, dönemde, (o ülkede) hala oldukça fakirdi. - Da biz AB'ye filan yeni girmiş ülke de değiliz. Turizm filan bitti deniyor. Peki ülkeye para girişi nereden oluyor? Bu da beni düşündüren ayrı bir konu. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 7 saat önce, haci yazdı: Atatürkçüleri suçlamamasının nedeni Atatürkçülerin Fetöcü rezil aşağılık bir alçaklığa yani bu kepaze darbeye karşı durmuş olmalarıdır. Bu rezillerin hepsi atılan Atatürkçü generallerin yerine bu pis herifin pis elleriyle bizzat yerleştirdiği pisliklerdir. Apaçık gerçekleri çarpıtamazsın. Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 8 hours ago, leonardo18 said: Evet. Ülkeye bir yerlerden para girişi de var. Ben bunu 90'lı yıllarda Portekiz'in AB'ye girdikten sonraki haline benzetiyorum. O dönemde onlarda da lüks araba, dönemin reebook-pumplarından alıp çocuğuna verme (tanesi 100 $'ın üzerindeydi) Casio'nun dalgıç saatlerini alıp çocuğuna verme, ve türlü sonradan görmeliklerle hava atma modası başlamıştı. Halk, dönemde, (o ülkede) hala oldukça fakirdi. - Da biz AB'ye filan yeni girmiş ülke de değiliz. Turizm filan bitti deniyor. Peki ülkeye para girişi nereden oluyor? Bu da beni düşündüren ayrı bir konu. Mafya ekonomisi küçümsenemez.Çinden gelen uyuşturucunun işlenip batıya sürümü,Batının silahının Ortadoğuya sürümü ve elde edilen kara paraların aklanılması Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi Cadı avı ve yapılan "temizlik" ile ilgili ilginç bir makale. Artık "PKK ile bağlantısı vardır" deyip solcu, düşünür, ateist kişileri de hedef alıyorlar: http://www.seattletimes.com/nation-world/turks-cry-witch-hunt-as-purge-widens/ Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 8 hours ago, yeniçeri53 said: Mafya ekonomisi küçümsenemez.Çinden gelen uyuşturucunun işlenip batıya sürümü,Batının silahının Ortadoğuya sürümü ve elde edilen kara paraların aklanılması ne uyuşturucusu geliyor ki çin'den? uyuşturucu işi afganistan/iran ve güney amerika'da dönüyor. çin'e uyuşturucu ne giriyor, ne çıkıyor. zamanında adamlar çok çekmiş o işten ingiltere yüzünden. şimdi hiç tolerans yok. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 8 saat önce, yeniçeri53 yazdı: Mafya ekonomisi küçümsenemez.Çinden gelen uyuşturucunun işlenip batıya sürümü,Batının silahının Ortadoğuya sürümü ve elde edilen kara paraların aklanılması Çin'i boş ver. Malta Eriği'nin dediği gibi Çin'den dışa narkotik yayılmaz. Mafya ekonomisine gelince... Tayyip itinin ve çetesinin başını çektiği bir yolsuzluk ekonomisinden bahsetmek mümkün. Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 1 hour ago, malta erigi said: ne uyuşturucusu geliyor ki çin'den? uyuşturucu işi afganistan/iran ve güney amerika'da dönüyor. çin'e uyuşturucu ne giriyor, ne çıkıyor. zamanında adamlar çok çekmiş o işten ingiltere yüzünden. şimdi hiç tolerans yok. Kapitalizm varsa Mafyada vardır. Mafya varsa Uyuşturucuda vardır.Çin şu anda Sentetik yapıyor. Yapıyorsa o zaman ihracınıda yapmazsa ayıp olur:) Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi (düzenlendi) 1 hour ago, haci said: Çin'i boş ver. Malta Eriği'nin dediği gibi Çin'den dışa narkotik yayılmaz. Mafya ekonomisine gelince... Tayyip itinin ve çetesinin başını çektiği bir yolsuzluk ekonomisinden bahsetmek mümkün. Ne kadar KİT varsa satıldı.Satılacak bir şey kalmadı.Üretime dayalı İhracat desen taa Özalla birlikte terk edildi.Ne yapılacak o zaman? 1-Dış borçlanma 2- Mafya Ekonomisi 3-Komisyonculuk 4-Turizm El mafiş! 5-İnşaat yapımı (Libya ve Arap ülkelerinde yapıyorduk bitti.Kala kala Rusya kaldı) Bunların dışında hiç bir şey benim aklıma gelmiyor. Tarımsal Üretim dahi ANAPla birlikte bitti Eylül 18, 2016 tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
xRibellax 0 Eylül 18, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2016 gönderildi 31 dakika önce, yeniçeri53 yazdı: Ne kadar KİT varsa satıldı.Satılacak bir şey kalmadı.Üretime dayalı İhracat desen taa Özalla birlikte terk edildi.Ne yapılacak o zaman? 1-Dış borçlanma 2- Mafya Ekonomisi 3-Komisyonculuk 4-Turizm El mafiş! 5-İnşaat yapımı (Libya ve Arap ülkelerinde yapıyorduk bitti.Kala kala Rusya kaldı) Bunların dışında hiç bir şey benim aklıma gelmiyor. Tarımsal Üretim dahi ANAPla birlikte bitti Kaporta israilden namlusu amerikadan elektronik aksanı fransadan ama milli helikop varya. Bilmiyonuzmu Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi Yine ilginç bir makale buldum. Birçok insan darbenin saati nedeniyle (gece 3-4) ve gündüz saat 110'da filan olmaması ve "darbecilerin" iletişim kanallarını kesmemeleri nedeniyle darbeyi çok amatörce buluyor ve Tayyip'in kendisinin de darbe girişimine "Allahın Lütfu" demiş olduğu üzerinde duruyor. Bu haberde de babası yazar olan bir çocuğu gitar çalarken topladığı 1 dolar yüzünden tutuklayıp, tatile giderken nasıl çevirdiklerini, pasaportunu filan iptal ettiklerini anlatıyor. Foto'da göreceksiniz 17-18 yaşında velet. Ve hiçbir avukat savunmak da istemiyormuş (Feto'cu olmakla suçlanırız diye). Cilibiyetini S.min herifleri. http://www.thedailybeast.com/articles/2016/09/19/arrested-for-the-dollar-in-his-pocket.html Link to post Sitelerde Paylaş
nazliyarim 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi 1 saat önce, leonardo18 yazdı: Yine ilginç bir makale buldum. Birçok insan darbenin saati nedeniyle (gece 3-4) ve gündüz saat 110'da filan olmaması ve "darbecilerin" iletişim kanallarını kesmemeleri nedeniyle darbeyi çok amatörce buluyor ve Tayyip'in kendisinin de darbe girişimine "Allahın Lütfu" demiş olduğu üzerinde duruyor. Bu haberde de babası yazar olan bir çocuğu gitar çalarken topladığı 1 dolar yüzünden tutuklayıp, tatile giderken nasıl çevirdiklerini, pasaportunu filan iptal ettiklerini anlatıyor. Foto'da göreceksiniz 17-18 yaşında velet. Ve hiçbir avukat savunmak da istemiyormuş (Feto'cu olmakla suçlanırız diye). Cilibiyetini S.min herifleri. http://www.thedailybeast.com/articles/2016/09/19/arrested-for-the-dollar-in-his-pocket.html Ülkende olan biteni yabancı basından mı takip ediyorsun... Enteresan tipler türedi... Önce kendi insanı ne istiyor demiyor da.. Amerika ve Avrupa ne istiyor diyor... Önce kendi basınına bakmıyor da,.. B..kton abd ve Avrupa basınına bakıyor... Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi 3 saat önce, nazliyarim yazdı: Ülkende olan biteni yabancı basından mı takip ediyorsun... Enteresan tipler türedi... Önce kendi insanı ne istiyor demiyor da.. Amerika ve Avrupa ne istiyor diyor... Önce kendi basınına bakmıyor da,.. B..kton abd ve Avrupa basınına bakıyor... Şurası bir gerçek ki asıl boktan olan Türk medyası. Tarafsız olanı bile batı standardlarının yanında kalitesiz. Ayrıca batı basınının da TC hakkındaki görüşlerini bilmede yarar var. Tayyip iti hepinizi parmağında oynatıyor. Onun dümen suyundan biraz olsun kurtulmamız gerekiyor. Bunu henüz yapamadık. Link to post Sitelerde Paylaş
nazliyarim 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi 9 dakika önce, haci yazdı: Şurası bir gerçek ki asıl boktan olan Türk medyası. Tarafsız olanı bile batı standardlarının yanında kalitesiz. Ayrıca batı basınının da TC hakkındaki görüşlerini bilmede yarar var. Tayyip iti hepinizi parmağında oynatıyor. Onun dümen suyundan biraz olsun kurtulmamız gerekiyor. Bunu henüz yapamadık. Batı bizi çok sevdiği için mi RTE ile ilgili haberleri manşetten veriyor... Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi 28 dakika önce, nazliyarim yazdı: Batı bizi çok sevdiği için mi RTE ile ilgili haberleri manşetten veriyor... Hangi medya hangi haberleri manşetten veriyor? Eğer kendi ülkeleri için bir sorun oluşturuyorsa, o haberlere önem verirler. Bazı haberleri de manşetten verebilirler. Ben ABD'de yaşıyorum ve bizde RTE hakkında manşetten verilen bir haber görmedim. Ama ilk sayfada çıktığını gördüm. Ona manşet diyorsanız manşettendir. Aslında RTE ile ilgili haberler önemlidir. Çünkü bu pislik Türkiye gibi tarihsel geçmişi ve stratejik konumu olan bir ülkenin başına geçen hırsız, sahtekar, yalancı bir musibettir. Batı'nın bizi sevmesi veya sevmemesi hiç önemli değil. Ülkelerin karşılıklı etkileşmeleri kendi çıkarları doğrultusunda yapılır. Onlarda sevgi aranmaz. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 19, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 19, 2016 gönderildi Newbie sağcı mısın Solcu musun? Ona göre cevap yazacağım. Kendini biraz tanıtır mısın? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts