Donatello23 0 Oluşturuldu: Ağustos 30, 2017 Raporla Share Oluşturuldu: Ağustos 30, 2017 Geçen internette geziyordum. Youtube'den merak edip, elektronik sigara olayını araştırıyorum. Süper bir şey gibi göründü. Dedim abidik yerden almayayım. İnternet üzerinden güvenilir bir şirketten alayım. (Yasaktan da haberim yok). Çok da güzel web sitesi yapmışlar. Elim de alışmış. Bir şey lazım olunca N11'den MediaMarkt'den aldığım oluyor. Neyse ki kart numarası vermedim. "Kapıdan ödeme" şeyine tıkladım. İki dakkada işlem tamam. 2 gün sonra alet kapımda tabi ki. Tek sorun: Çalışmıyor. adamları aradım. Gayet profesyonel havalarda, "Tamam beyefendi, teknik servis bir baksın" filan diyorlar. Bende huylanmaya başlıyorum. Bir de geri gönderdiler. Alet aynı alet, içine 1 şişe yağ koyup geri yollamışlar. Telefonda da iddia etmeye devam ediyor: "Sen çalıştıramadın, senbozdun" filan diye. Tabi Para iadesi, ürün değişimi filan yok. Polisi arıyorum. O ona gönderiyor, bu buna gönderiyor. 4-5 yeri aradım, en son kaçakçılık birimini aradım. Meğer bunlar Türkiyede satılmıyormuş. Yasakmış. Bunlar da yolunu bulmuşlar, bozuk ürünleri satıp satıp para kazanıyorlar. Tabi işportada filan E-Sigara satışı var. Yani devlet diyor ki "yasak ama sen bilirsin". Poliste büyük ihtimalle bir şey yapmadı. Web siteleri olduğu gibi duruyor. Bozuk malları geçirip geçirip kendilerini "üçkağıtçılar" filamindeki dolandırıcılar gibi hisseden tipler filan. Başka deneyimlerim de oldu. Bilgisayarcılarda çok yaygın. Bilgisayarcı zaten formattan başka bir şey bilmez. Onun dışında sağlam bilgisayarın içinden parça çalıp birde 400 kağıt filan para isterler. - Doktor deneyimim de oldu. Özel muayenehane. Belge de almamışım (Güvendim filan adama) sonra adam "sen kimsin beni seni tanımıyom" filan deyip paraların üstüne yattı. Öyleyse Türkiye'de şu var. Gerçek suç, adam öldürme, hırsızlık, yol kesme yasak. Anında çöküyorlar. Ama dolandırıcılık olayını "sen kendi iradenle verdin" olarak algılayıp "Öyleyse mal olma" olarak düşünüyorlar. Aslında doğru bir yaklaşım. Da halen, Beni kazıklayan adamın web sitesi, telefonu filan belli. Kim bilir kaç kişinin saflığından yararlanıyorlar belli değil. + sattıkları ürünün "yasak" olması, onları değil, tüketiciyi zanlı durumuna sokuyor. Temelin milletin İstanbul üzerindeyken kolunu uçaktan çıkarması ve herkesin saatinin gitmesi fıkrasında olduğu gibi. Ki buna benzer ne hikayeler var. - Avrupa'da bir sürü arkadaşımın cüzdanı, akıllı telefonu, şusu busu gitti. Benim 1 kere başıma gelmedi. Ama Türkiye'de dolandırıldığım kadar İtalya'da dolandırılamam herhalde. Hatta vergi gibi bir şey. Dolandırıcı vergisi. Link to post Sitelerde Paylaş
Khan 0 Ağustos 30, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2017 gönderildi Tüketici hakları derneklerinden birine üye olup mevzuyu onlara bildir. Bak nasıl gırtlaklarına basıyorlar. Tüketici hakları mahkemesi biraz hantal onlarla uğraşma. Link to post Sitelerde Paylaş
Donatello23 0 Ağustos 30, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Ağustos 30, 2017 gönderildi - Tüketici mahkemesi bakmıyor çünkü Türkiye'de E-Sigara satışı yasak. Link to post Sitelerde Paylaş
kavak 0 Ağustos 30, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2017 gönderildi 16 saat önce, Donatello23 yazdı: Başka deneyimlerim de oldu. Bilgisayarcılarda çok yaygın. Bilgisayarcı zaten formattan başka bir şey bilmez. Onun dışında sağlam bilgisayarın içinden parça çalıp birde 400 kağıt filan para isterler. Bu güzelmiș. Hiç unutmam; yıllar önce seyahat acantası olan bir dostum, dükkanına gelen seyyar bir satıcıdan çok ucuza VHS video cihazı satın almıștı. Dıș görünümü orijinal gibi görünse de, çalıșmayınca, içinin kum ile(!) dolu olduğunu fark etmiști. Böylece hevesi de kursağında kalmıștı. Bu arada tekrar hoș geldiniz, yanılmıyorsam, namı diğer Leonardo. Link to post Sitelerde Paylaş
tonymvelli 0 Ağustos 30, 2017 gönderildi Raporla Share Ağustos 30, 2017 gönderildi Türkiyede işini doğru yapan adam çok yok . arkadaşın garaja bi kapı yaptıralım dedik dandik bişey yaptı açarken elimizde kalıyordu kapı , kesin kapıyıda hurdacıdan filan almıştır . birbirimizi s*kiyoruz . Link to post Sitelerde Paylaş
Donatello23 0 Eylül 1, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 1, 2017 gönderildi Öyle bir tamircimiz de vardı. Adam tuvalet'e başka bir iş için geldiydi. Sonra beni tuvaletten çıkarttı. "İşi var herhalde" dedim. Sonra çekiçle banyo musluğunun (30 senelik ve çok kaliteli bir musluktu) Ebesini şey etti. O musluk sonra 2-3 ay bir değişecekti (Gelince bozuğunu takıp gidiyor). Sonra, neyse paraya kıyıp, düzgün de bir adam buldum. Da bıraksan vergi gibi, 2 ayda bir musluk değiştirmeye gelecek (adam biraz da salak. Da babası filan "öyle yapacaksın" demiş. Ne zaman çağırsan birşeyleri kırıp gidiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Anti-dogmatik 0 Eylül 1, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 1, 2017 gönderildi On 30.08.2017 at 20:15, tonymvelli yazdı: Türkiyede işini doğru yapan adam çok yok . arkadaşın garaja bi kapı yaptıralım dedik dandik bişey yaptı açarken elimizde kalıyordu kapı , kesin kapıyıda hurdacıdan filan almıştır . birbirimizi s*kiyoruz . Laura Branigan ablamız değil mi o profilindeki? Ateistforum'da biraz garip durmuş sanki ? Link to post Sitelerde Paylaş
Donatello23 0 Eylül 1, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 1, 2017 gönderildi Bende 6-7 yaşındayken "bu kadın kim?" diye düşünürdüm. Laur Branigan'mış meğer Link to post Sitelerde Paylaş
tonymvelli 0 Eylül 2, 2017 gönderildi Raporla Share Eylül 2, 2017 gönderildi On 01.09.2017 at 20:25, Anti-dogmatik yazdı: Laura Branigan ablamız değil mi o profilindeki? Ateistforum'da biraz garip durmuş sanki ? bence gayet normal duruyor kedi falan koyanlar var Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts