Jump to content

kavak

Sadece Ateistler Grubu
  • İçerik sayısı

    5.735
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

3 Takipçiler

kavak Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

5.502 profil görüntüleme
  1.  

    @kavak napıyon beyaa

  2. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Böyle olursa mevcut düzenden farklı bir şey ortaya çıkmaz, çünkü bu durumda bazıları ısrarla arabaya binmek için her yolu deneyecektir. Hem legal hem de illegal yolları seçmeye yeltenecektir. Bu neye benzeyecek, biliyor musun? Dindar siyasetçilerin dini siyasete bulaştırmasına benzeyecek. Yani çıkarı uğruna yapmayacağı şey yoktur insanların. Bu nedenle sürüye dahil olan tüm insanları her bakımdan eşit seviyeye getirebilmelisin. Yoksa işin yaş!
  3. Bende Çin masalları çok. İlgin varsa, ara sıra zaman buldukça oraya da yazarım. Orijinal kaynak yabancı dilde ve kendim tercüme edip yazıyorum. Başka forumlara da yazmıştım bazı masalları. Dostum, bu fıkra yüzünden yemediğim laf kalmadı. Dindarlar beni topa tutmuştu. Ahlaksızmışım, kadınlara karşı terbiyesizlik yapıyormuşum, ölünün arkasından böyle şeyler yazılmazmış...mış. Daha neler. Şunu anladım ki dindarların dünyasında espriye, fıkraya fazla bir yer yok. Kutsal kitaplarda da bizi gülümseten tek bir cümleye rastlayamazsın.
  4. Demek buraya kadarmış. Bu forumun bana çok katkısı olmuştur. Sağlık olsun.
  5. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Hayal etmek, daha iyi bir dünya ve düzen üzerinde düşünmenin zararı olmaz ancak nihayetinde insan olduğumuzu unutuyorsun sen. Senin dediklerinin olabilmesi için, bir kere içinde yaşanılacak düzenin her bir bölümü insanlardan bağımsız olmalı. Tüm işleri robotlar yapmalı. Dahası da var. Tüm insanların gelecek kaygısı olmayan bir düzen yaratmak zorundasın. Hepsi kendini diğerleri ile her bakımdan eşit hissetmeli. Hepsinin aynı model arabası, aynı tipte evi olması lazım ki kendini eşit hissetsin, vs. vs. Buna benzer daha çok şeyler yazılabilir. Ancak ne yaparsan yap; b
  6. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Arkadaşın sorusunu es geçmişsin. Mevcut durumu ha bire yerden yere vuruyorsun ancak çözüm getirmiyorsun. Bir ara şirketlerden falan bahsetmiştin ancak onları da yine insanlar yöneteceğine göre, hălă yerinde saymış oluyorsun. Somut, işe yarar, sürüyü bir arada tutacak ve çoğunluğu tatmin edecek çözümlerin/önerilerin neler? Edit: Yoksa safkan ateistlerin ve dinsiz imansızların kuralsız/kanunsuz bir arada yaşayabileceğini mi zannediyorsun? O zaman gerçek hayattan ve kapının dışındaki dünyadan bi habersin.
  7. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Neden uymayacakmış, bence mis gibi bir örnek. Çünkü toplumlardaki kurallar da bir nevi böyle işliyor. Mesela adam öldürmek yasak, tecavüz etmek yasak vs. Buna rağmen yaparsan ve yakalanırsan kodesi boylarsın. Ancak bu kurallar tüm insanlar için konulmuş ve herkes için geçerli. Elbette birçok insan bu kurallar var diye, bu yasakları delmemeye yeltenmiyor. Bilakis kendi kişiliğine ters olduğu için bu eylemleri yapmıyor ve diğer yandan başkalarının bana zarar vermesini bir ölçüde önlüyor, çünkü kuralların/kanunların caydırıcı özellikleri var. Kimse keyfine kodesi boylamak istemez.
  8. kavak

    "Mrna"asi onay formu.

    O zaman Türkiye´deki durum buradan da daha iyi, çünkü burada kayıtlı olmak şart. Zaten kayıtlı olmayınca, sana kaçak gözüyle bakıyorlar. Burada bu hususu nasıl çözüyorlar, ben de bilmiyorum açıkçası.
  9. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Ya ben anlatamıyorum ya da senin keçi inadın tuttu. Yukarıda verdiğim örnekten yola çıkarsak... Trafik lambasında bekleme kuralı da aslında yok. Yeşil, kırmızı. Yeşil, kırmızı...böyle gidiyor. Sen neden lambanın yeşil olmasını bekliyorsun? Yoksa hep kırmızı da mı geçiyorsun?
  10. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Yahu bir dursana ! Elli tane ileti arka arkaya asarak nereye varmak istiyorsun? Bak işte o güzelim yanıtım silindi gitti.
  11. Yanlış bulmaktan ziyade önerdiği çözüm bana göre insanlık dışı bir şey. Tercüme edersek "Bunların suyuna kibrit çakalım" demeye getiriyor. Halbuki dünyadaki tüm dinler yok olsa dahi, belli başlı kurallar uygulanmak zorunda. Yoksa anarşik/kaotik bir durum ortaya çıkar. Çünkü sürüler kuralsız bir arada yaşayamazlar. Diğer yandan dindarlar ahlaki kavramları haksız olarak tekellerine almak istiyorlar. Halbuki sürüyü bir arada tutan kurallar bütünü olan ahlak, ilk olarak insanla ortaya çıkmadı.
  12. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Senin de dahil olduğun sürü türü diyor! Trafık lambasının önünde beklerken "Amaaan, bu yeşil ışığı beklemek harbiden salaklık!" diye hormurdanarak kırmızıda geçmeye yeltenerek deneyimleyebilirsin. 5 kere denersen, en azından 1 keresinde ezilmen olası. Ezilmek istemiyorsan, trafik kurallarına uymak zorundasın. Bu kurala o ayı kılıklılar da uymak zorunda. Sen söylemeden ben yazayım; gerekli ve mantıklı kurallar olduğu gibi saçma sapan kurallar yok değil. Ancak bunlar sürü türü olduğumuz gerçeğini değiştirmez.
  13. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Dönüp dolaşan tüm mevzu bu aslında. Biz de bildiğin sürü hayvanlarıyız. Böyle doğuyoruz, türümüz bu. Bunun yadırganacak nesi var? Şunu bir türlü anlatamadık sana; herkesten ırak tek bir kişi olarak yaşamak istiyorsan, yaşayabiliyorsan...sıkıntı yok. Ancak yanına bir eş, arkadaş veya yoldaş almaya yeltendiğin vakit mecbursun kuralları koymaya ve ona göre yaşamaya. Adına ne dersen de, o sana kalmış bir şey. Ve kural koyma mevzusunun dinle imanla hiç ilgisi yok, çünkü kuralsız bir şekilde hiçbir sürüyü bir arada tutamazsın. Kaos kaçınılmaz.
  14. kavak

    Ahlak doğuştan mı gelir sonradan mı kazanılır?

    Sen harbiden bu toprak saçmalığına inanıyor musun? O zaman anlatsana şu topraktan yaratılma meselesini detaylıca. Yok öyle yağma; böyle sadece yaratıldı deyip kaçmak yok. Buyur anlat... Toprağı aldın, suyu da kattın...eee sonra? Bir güzel yoğuruyor musun? Evet; izah et bakalım. Tüm dataylarını yaz şuraya... Yanlış biliyorsun. Secde etmek, korkaklığın, teslimiyetin ve boyun eğmenin resmidir. Yoksa ne diye kelleni yere koyup ve kıçını havaya kaldırasın? Bu eylemde saygı maygı yoktur, olamaz da. Eskiden insanlar hükümdarların karşısında korkudan
  15. kavak

    "Mrna"asi onay formu.

    Saçmalamayı kes artık! Mültecilerin aşı olması yasak demek başka, aşıya ulaşmaları sıkıntılı demek başka. Kayıtlı olan ve aşı olmak isteyen, aşı olabilir. Saçmalamanın da bir sınırı var.
×
×
  • Yeni Oluştur...