kale 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi Karaamidli (Diyarbakırlı) İ.El-Cezeri, 800 sene önce hidrolik sistemle pek çok otomatik eser ortaya koymuştu. Ta o zamanlar biz, yaptığımız robot atlara, hareket kabiliyeti verirken, batılılar henüz saatin işleme keyfiyetini bile bilmiyor ve "Acaba içinde cin mi var?" diyorlardı. İşte o devirde medrese bu denli çağının önündeydi... Bu ifade tümden sallama. Medrese çağının önünde falan degildi.Hidrolik sistemler pnomatik yunanda çok esliden beri biliniyordu. Yaptıkları mekanik saatler var. zaten pnoma sözü latinceden geliyor.El cezeri ye gelene kadar birçok bilgin var. Yapılmış olan incelemelerden teknik yönden gerçekleştirildiği bilinen ya da belgelerde bilinçli olarak tasarlanmış ve çalışabilirliği denenmiş olan en eski otomatik kontrol düzenleri Hellenizme kadar uzanmaktadır. En eski uygulamalar su saatlerindeki debi kontroluna ilişkindir. İskenderiye'de Ktesibios'un (M.Ö. III. Yüzyıl) geliştirmiş olduğu debi kontrolu modern otomobillerdeki yakıt akışını ayarlayan karbüratörlere benzemektedir Ktesibios'tan bir nesil sonra yaşadığı tahmin edilen Bizantion'lu Filyon (MÖ. III. Yüzyılın ikinci yarısı) Pnömatika adlı eserinde kandillerde yağ seviyesinin ayarına ilişkin örnekler vermektedir. Bu düzenlerde hava sızdırmayan yağ deposuna giren hava miktarı kandil yağı seviyesi h tarafından kontrol edilerek seviyenin aynı kalması sağlanmış olur (Şekil.3). İlginç olan bugün Pnömatika'nın sadece Süleymaniye Kütüphanesi'nde bulunan Arapça çevirilerinden bilinmesidir (Ayasofya 2755 ve 3713). görüldüğü gibi tam tersi batılı içinde cin var falan sanmıyor.Bizzat müslümanlar kaynaktan çeviri yapıp içinde cin olmadığını anlıyorlar. http://www.kontrol.itu.edu.tr/?k=tarihce&t=onculer El cezeri gibi alimler önemli işler yapmıştır.Kendideğerlerimize sahip çıkmak çok yerinde.Ama bunu islama yamamak yanlış. Çünkü söylenildigi gibi bunu islam sayesinde degil islamdan bağımsız tam tersine dinden bagımsız olan yunan,helen görüşlerinden esinlenerek yapmışlardır. İslam ise adeta bir asit yağmuru gibi bozkırda açan filizlerin üstüne yağıp büyümelerini engellemiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
OldCode 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi ve soruyorum madem din engel ilime siz neden hala dünya çapında bir buluşa imza atıp ülkemizi ilerilere götürmüyorsunuz??? ülkemizde dünya çapında yapılmış pek çok araştırma ve dünya çapında hatırı sayılan pek çok bilim insanı vardır. hamamdan buldum buldum diye fırlanacak bir buluş, ya da edisonun ampulu gibi icatlar için çağ biraz ileridir. takip ettiğiniz medyalar ya da komedyalar size dünyadaki ve türkiyedeki bilimsel gelişme ve buluşlardan haber vermiyorsa, yeni bilgi kaynakları arayın. ... ve konuyu saptırmayın. buradaki sözü edilen gerçek; dindar kişinin icat yapamayacağı, mantıklı birşey geliştiremeyeceği değildir. (Örnek: Pek çok ateist kişi eskiden inançlı ve dindar kişilerdi (darwin bile*.). Ama mantıklı düşünüp, bilimi ve bilgiyi görmezden gelmeyerek, bundan vazgeçmeyi başarabilmişlerdir.) din tarih boyu bilimin önünde durmuştur. bu gayet net bir gerçektir. değişmesi düşünülemeyen kutsal kitapta olmayan her yeni bilginin, kutsal kitabın imtiyaz sahipleri tarafından refleksle karşılanması da gayet doğal bir sonuçtur. galile kilise yüzünden istediği gibi araştırmalarını ve bilimin olmazsa olmazı yayınlamalarını yapamamıştır. matba şeyhülislam yüzünden ülkeye gelememiştir ve yaşadığımız 300 yıllık gecikme sancısının da temel nedeni budur. haa bu arada kilise de matbaaya karşı çıkmıştır ama geç kalmıştır. zira avrupanın karanlık çağlarından çıkmasını sağlayan en büyük icat matbaadır. din bilimden ve bilgiden korkmaktadır. bu nedenle "keep your friends close, but enemies closer" mantığı ile bilimle müttefik olma çabasındadır. bilgi nerede fazlalaşırsa inanç o kadar azalmaktadır. (çok doğal bir sonuçtur) bu konuda da dindar kişilerin dinleri üzerine alınacakları gücenecekleri bir şey yoktur. din ve inanç budur. bilimimiz sizin inancınıza, inancınız bilimimize düşmandır ve zarar vermektedir. * çok dindar olmasa bile ateist olmadığını biliyoruz. ilahiyat eğitimi almıştır ve Beagle'a incile kanıt bulmak göreviyle binmiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
exnihilo 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi din karşıtı insanlar diyelim laik demiyelim gönlünüz olsun ama umarım o seriat medreselerindeki buluşları ve o zamanki dünyadaki durumu görmüşsünüzdür ve islamın geri kalmamızın sebebi oldğunda ısrar edecekmisiniz? newton da koyu katolikti bilimsel aklını imandan once getiren toplumlar herzaman ilerler..o musluman bilim adamı bilimsel alışma yaparen inancını bir kenara bırakır..kurana bağlı kalarak ne buluş yapılır ne bir ilerleme kaydedilir..ama islam insaların gözünü okadar korkutmuşturki.insanları kafasına islamdan başka bir düşünce gelemiyor.islama ters birşey isteniliği kadar kanıtlasın yanlıştır onlara göre. Link to post Sitelerde Paylaş
kenank 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi ya kardeşim sen darwinle ilgili harun yahyadan başka bir kaynaktan birşey okudunmu ? evrimin her aşamasını biliyormusun ? son olarak kambriyen devrine ait evrimcilerin ve diğer bilimadamlarının objektif yazılarını okudunmu ? seni rencide etmek için sormuyorum yanlış anlama ama konuya müdahil olduğun için soruyorum. Okumadığımı nerden biliyorsun ? Peki sen evrımı çökerten yazıları hiç okudun mu. Link to post Sitelerde Paylaş
yaman 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi Okumadığımı nerden biliyorsun ? Peki sen evrımı çökerten yazıları hiç okudun mu. ben zaten okudunmu diye soruyorum okumadın demedimki evet okudum çarpıtma ve çok zorlama şeyler gördüm. Link to post Sitelerde Paylaş
Tesla 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi sen önce laik cumhuriyetin yetiştirdiği bilim adamlarından bir tane buluş göster önce. malum; teknolojik buluşlar son 80 senede müthiş arttı. japonya-rusya-amerika vb. bir çok ülke sayısız buluşlar yaptı. fakat laik cumhuriyet, bir çok şeriatçı ülkeden dahi geri kaldı. mesela irandan bile geriyiz bu konuda. osmanlı devam etseydi ve şu an hayatta olsaydı, o zaman sen bize sorabilirdin ; "ne yaptı osmanlı" fakat şimdi sen bunu soramazsın. çünki 80 sene oldu osmanlı öleli. irandan geriyiz?! az açıkla bakalım. çok basit propagandaları yemeyin gençler. müslüman ülkeler arasında en ileri ülke türkiyedir ve de dinden en uzak ülke de türkiyedir. bu kadar basit. Link to post Sitelerde Paylaş
UluCuvcuv 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi Okumadığımı nerden biliyorsun ? Peki sen evrımı çökerten yazıları hiç okudun mu. Biz onları daha çok okuyoruz henüz çökertene rastlamadık Varsa öyle birşey açıkla bilim forumunda bizde kurtulalım Evrimci damganızdan ? ha? Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi Ülkemizdeki egitim sistemini hep beraber görüyoruz tamamen rezalet, bu gidişlede ülkemizin dünyada bir yerlere gelebilecegine inanmıyorum. Bugün en iyi profosörler yahudi nedeni dinlerinin ilerleme komutuna baglı kalmaları. Bugün maalesef bakıyoruz ki tüm dünya, müslüman olarak bugünün pis araplarını görüyor müslümanlıgın dünyadaki imajı bu şuanda. Yalnız Kur'an da bilime, ilerlemeye karşı bir ayet veya bir hadis bulunmamaktadır tam aksine ilerlemeyi yol göstermiştir örnegin: ''İlim elde etmek her müslüman kadın ve erkeğe farzdır.'', ''Muhakkak ki alimler peygamberlerin mirasçılarıdır.'' gibi. Müslümanların bugünkü durumu ise tamamen kendi tembelliginden ve dinini sadece namaz, hac gibi ibadetlerden ibaret görmelerinden kaynaklanmaktadır. Saygılar. Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 9, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 9, 2009 gönderildi (düzenlendi) irandan geriyiz?! az açıkla bakalım. çok basit propagandaları yemeyin gençler. müslüman ülkeler arasında en ileri ülke türkiyedir ve de dinden en uzak ülke de türkiyedir. bu kadar basit. Dinsizligin ilerlemede bir yol oldugunuda söylemezsin bugüne bakacak olursak dünyada her anlamda en ileri ülkelerden biri İsrail'dir. Bürokratları ve devlet yapısı dinine en baglı ülkede İsrail'dir. Dinleri dogru anlarsan belirli kalıplara sokup sadece ibadetten ibaret görmezsen ilerleyebilirsin yoksa bugünün arapları ile ilgili aynen sizin gibi düşünüyorum. Ayrıca Avrupa ülkeleri ve Amerika'dada dini egitim cok yaygındır, ibadethaneleri kapatıp ülkeye dinsizlikle korku salan rejimlerin sonlarını hepimiz gördük dünyamızda asıl gericilik budur. Ocak 9, 2009 tarihinde PWR tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
bayşapka 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi Arkadaşlar laiklik (yukarıda açıkladığım şekilde) yüzünden dini eziliyormuş gibi göstermeye çalışmanız bir yanılgı sonucudur. Bir cerrah elinde neşteriyle hastasını kurtarmaya çalışırken din ne diyordu diye bakmaz. Laboratuvarlarda ve kitapların arasında geçirdiği senelere, önceki ameliyatlarda kazandığı deneyimlere bakar. Bir uçak pilotu kötü hava şartlarında ne yapacağını öğrenmek için kutsal kitabını açıp okumaz. Zorlu eğitimini ve öğrendiği kullanım kılavuzlarını hatırlar. Bir devlet gelecek beş senenin finans politikasını ve nerelere harcama yapacağını hesaplarken dine bakmaz. O anki siyasi, ekonomik ve askeri düzene bakarak karar verir. Bunu hepimiz yapıyoruz. Dinsiz karar vermek hayatın bir gerçeğidir. Bunu yaparsanız dinden çıkmış olmazsınız. Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi (düzenlendi) Arkadaşlar laiklik (yukarıda açıkladığım şekilde) yüzünden dini eziliyormuş gibi göstermeye çalışmanız bir yanılgı sonucudur. Bir cerrah elinde neşteriyle hastasını kurtarmaya çalışırken din ne diyordu diye bakmaz. Laboratuvarlarda ve kitapların arasında geçirdiği senelere, önceki ameliyatlarda kazandığı deneyimlere bakar. Bir uçak pilotu kötü hava şartlarında ne yapacağını öğrenmek için kutsal kitabını açıp okumaz. Zorlu eğitimini ve öğrendiği kullanım kılavuzlarını hatırlar. Bir devlet gelecek beş senenin finans politikasını ve nerelere harcama yapacağını hesaplarken dine bakmaz. O anki siyasi, ekonomik ve askeri düzene bakarak karar verir. Bunu hepimiz yapıyoruz. Dinsiz karar vermek hayatın bir gerçeğidir. Bunu yaparsanız dinden çıkmış olmazsınız. Verdigin örnekler aşırı derecede saçma. Kim diyor o saydıkların yapıldıgında dinden cıkılacagını? Tanrı insana zor durumlarda ne yapabilecegini bulmak için akıl vermiştir insan onu kullanıp zor durumdan cıkar. Ocak 10, 2009 tarihinde PWR tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi Darvın teoremı zaten kendı kendısını yıkan bir teoremden başka bir şey değildir.Sanki evrimin her aşamasına cevap veren bir teorıymış gıbı kendınızı kandırmayın.Kambrıyen devrine ait veremediğiniz cevaplar gıbı. kambrien devrine ait soruları alalım. Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi Tanrı insana zor durumlarda ne yapabilecegini bulmak için akıl vermiştir insan onu kullanıp zor durumdan cıkar. bu akıl diğer canlılarda da var.maymunlarda mesela epeyi var . deneylerle sabit. ben şunu sorayım. senin bu tanrı niye insana yaratıcısını inkar edecek bir akıl veriyor? Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi bu akıl diğer canlılarda da var.maymunlarda mesela epeyi var . deneylerle sabit. ben şunu sorayım. senin bu tanrı niye insana yaratıcısını inkar edecek bir akıl veriyor? Her aklını kullanan Tanrı'yı inkar etmez. İnsan aklıyla kendine göre dogruyu bulur. Heralde akılla farklı yerlere ulasılmasının saglanması ortaya bir sınav konuldugunu gösterir. Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi Her aklını kullanan Tanrı'yı inkar etmez. İnsan aklıyla kendine göre dogruyu bulur. Heralde akılla farklı yerlere ulasılmasının saglanması ortaya bir sınav konuldugunu gösterir. ben bir sınav görmüyorum.sınav uydurmasının sebebi bence aptalları kontrol altına alıp onların sırtından rant elde etmektir. Link to post Sitelerde Paylaş
cubbeliali 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi bu akıl diğer canlılarda da var.maymunlarda mesela epeyi var . deneylerle sabit. ben şunu sorayım. senin bu tanrı niye insana yaratıcısını inkar edecek bir akıl veriyor? Sen aklınla Allah'ı inkar etmiyorsun, nefsin ile inkar ediyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi Sen aklınla Allah'ı inkar etmiyorsun, nefsin ile inkar ediyorsun. haydaa şimdi de nefs.nefis demi yaratıldı? Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi (düzenlendi) ben bir sınav görmüyorum.sınav uydurmasının sebebi bence aptalları kontrol altına alıp onların sırtından rant elde etmektir. Tabi canım insanları kontrol altına alıp rant etmekmiş. Bugün dünyada baktıgımızda en güçlü devletlerin bürokratları inançlıdır ve devlet yapılarında din hakimdir. Bugün dini olmayan çağdışı bir sistemle yönetilen hep ezilmiş, ezilen ve ezilecek olan milletleride görüyoruz kim kimi kontol altında tutup eziyor burada belli oluyor. (Örnek: Çin, Küba.) Ocak 10, 2009 tarihinde PWR tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
convert 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi iyi be . uydur uydur dur. Link to post Sitelerde Paylaş
PWR 0 Ocak 10, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 10, 2009 gönderildi iyi be . uydur uydur dur. Kimin uydurdugu acık. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts