kaşif 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Ateşten yaratılma nasıl oluyor? Şeytanın kimyası nasıl bir şey? Toprak madde onu anladık. Ateş bir maddenin oksijenle yanmasıyla oluşan ısı ve ışıktır. O halde şeytanın da bir maddesi olmalıdır. Ve bu maddenin de sürekli oksijenle tepkimeye girmesi lazım. Ve yakıtının da bitmemesi lazım. [bu şeytanı canlı olarak yakaladık mı enerji meselesi kökünden hallolur. ] Bir de bu şeytanın uzayda ve oksijensiz ortamlarda yaşayamaması lazım. Suya ve özellikle yağmurlu havalara dikkat etmesi lazım. Maazallah sönebilir. Link to post Sitelerde Paylaş
armand 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Karga ile tilkinin hikayesini bilirmisiniz?Hani karga ağzına peynir parçasını almıştı da tilki de ondan peyniri almak için oyun yapmıştı.Hatırladınız değil mi?Tilki kargaya sesin ne güzel deyip gaz veriyor,kargada başlıyor şakımaya,ağzından peynir düşüyor.Tilkide peyniri ele geçiriyor. Gelin biraz beyin jimlastiği yapalım. Her şeyden önce hayvanlar konuşmaz.Konuşsalar bile kargaların dilinden kargalar anlar.Tilkinin dilinden karga anlar mı? Karga peyniri lüp diye yutması lazım,niye ağzında bekletmiş ki?Madem şarkı heveslisisin yut ondan sonra söyle. Bir de Tilki peynir yer mi? Karga peyniri düşürdüğünde ,Tilki peyniri havada mı kapmış?Yoksa yerden mi yemiş? Bu hikaye değil Fabl değil mi?Pardon karıştırdım galiba! Yazarı da La Fontaeine miydi ne. Bize bu fabl ı anlatırken maksadı; kıssadan hisse çıkarılmasıydı sanırım.Verilmek istenen ana temaların yakalanmasını arzu ediyordu adamcağız. Ağustos böceği ile karınca fablında olduğu gibi. Edebiyatta buna teşhiş-kişileştirme ve intak-konuşturma- diyorlarmış.İlginç. Bah işte bunu daha önce bilseydim bunca gereksiz soruyu sormazdım. Konumuz değil ama "Etekleri zil çalıyor" "Başının etini yemek" "Kafa patlatmak" Bunlar nasıl şeyler.Neyse konuyu dağıtmayalım. Zannedersem görebilmek için gözün,duyabilmek için kulağın,kavraya bilmek içinde gönlün açık olması lazım. öncelikle herkeze merhaba.. yanlış anlamadıysam allahın kuranda masallar anlattığını söylüyorsun.ancak kalbimiz açıksa bu masallardan hisse çıkarmamız gerekiyor.o halde lut kavmi, nuh tufanı da masal kitabının diğer bölümleri..ve tabii muhammed'in cebrail diye bir hayal kahramanıyla olan muhabbetleri.muhammed'in evlatlığının karısıyla ne için evlendirildiği... bunların hepsi masal ve biz çocuklarımızı bu masallarla büyütmeye devam edelim öyle mi ? Link to post Sitelerde Paylaş
Dark Prince 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi (düzenlendi) Dark Prince sen uçmuşsun. alem diyor şeytan uydurma sen Lucifer in peşindesin gel gel gel kartele gel neyin peşindesin yawru sen? Sevgili dostum Şeytan tamamıyla gerçektir.Şarlatanların Tanrı adı altında uydurdukları yalanları,Tanrı'nın dedikleri aslında kendi emir ve yasakları olan davranışları millete dayatabilmek için lekeledikleri gerçeklerden başka birşey değildir Şeytan,yani gerçeğin ta kendisidir.Örneğin Muhammed Cinselliği ya da Domuz etini yasaklamıştır ve bunlara Şeytan işi demiştir.Halbuki bunlar insan hayatı için olmazsa olmazdır,çok gereklidir.İşte bu gerçekleri Şeytan adıyla lekeleyerek Tanrı yasaklamış gibi milleti kandırabilmiştir.Kısacası Tanrı ve Şeytan şarlatanların kendi emir ve yasaklarını millete dayatabilmek için uydurdukları varlıklardır(en azından peygamberlik-elçilik kurumu),Şeytan aslında yapılması iyi olan gerçekleri de içeren ama şarlatanın yapılmasını istemediği davranışlar,Tanrı ise şarlatanın yapılmasını istediği davranışlar bütünüdür. Dinsizlik Şeytan ise Dindarlık Tanrı'dır,kölelik(kulluk) Tanrı ise özgürlük Şeytandır. Lucifer ve diğerlerini de mecaz olarak kullandım.Lucifer anlam olarak Işığı Getiren demektir.Lucifer'in serbest kalmasıyla ise saf bilginin,gerçeklerin tüm dünyaya yayılmasını kast ettim.Aslında hepimiz Lucifer'iz,hepimiz Satanistiz.Michael,Gabriel,Raphael ve Uriel ile ise bugün Tanrı'ya yalakalık eden milyarlarca insanı kast ettim. Yoksa Lucifer'a,Michael'a vb. inandığım yok Ekim 18, 2011 tarihinde Dark Prince tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Bir metine,bir anlatıya nasıl yaklaşılacağı önemlidir. Yaklaşanın durduğu yer dolayısıyla bakış açısı önemlidir. Niyeti önemlidir. Amac ego tatmini mi? Bu nasıl olur? Şah-mat,küçük görerek kendini yüceltme,bağcıyı dövmek için üzüm yemek v.s. Edebi metinlerde eşsesliler,deyimler,temsiller,benzetmeler yoluyla anlatımlar vardır. Doğuştan bir köre renkleri nasıl anlatırsınız? Bunları oturtmadan ne denilse boş. Önce ilkeleri oturtmak lazım. Yoksa motomot çevirilerle yüzeysel kalıp,siğ sularda yüzüp kendimizi kandırırız Böylece bu çorba daha çok su kaldırır... Anlamak demek kabul etmek demek değildir. fabl benzeri bir anlatımın olduğunu baştan bende kabul ediyorum... teşhis ve intak yani kişileştirme ve konuşturma sanatı denilen şey ... bu anlatıdan siz ne çıkarıyorsunuz... yani şeytanla ademin hikayesinden... Link to post Sitelerde Paylaş
yuceonus 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi öncelikle herkeze merhaba.. yanlış anlamadıysam allahın kuranda masallar anlattığını söylüyorsun.ancak kalbimiz açıksa bu masallardan hisse çıkarmamız gerekiyor.o halde lut kavmi, nuh tufanı da masal kitabının diğer bölümleri..ve tabii muhammed'in cebrail diye bir hayal kahramanıyla olan muhabbetleri.muhammed'in evlatlığının karısıyla ne için evlendirildiği... bunların hepsi masal ve biz çocuklarımızı bu masallarla büyütmeye devam edelim öyle mi ? Merhabalar. Evet yanlış anlamışsınız. Ben de zaten bunu söylüyorum. Ben Allahtan bahsetmedim.Hiç anmadım bile. Ben babamla istanbula gidiyorum.İstanbula babamla gidiyorum. Fark görebiliyormusunuz.Vurgu nereye. Link to post Sitelerde Paylaş
yuceonus 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Elimizdeki Kuran edebi bir metindir.Doğrudur.Ama ilk planda Kurandan bahsetmiyorum.Genelleme yapıyorum. Bir fıkrayı,makaleyi,hikayeyi,masalı okurken yazarın anlatmak istediğini kavrama çalışmasının dışına çıkar Özünle değil,yan metaryellere yoğunlaşırsanız,metin üzerinde yanlış sorgulamala gidersiniz. Anlamadığınız bir şeyi inkar yahut kabul edersiniz. Önyargılarınız varsa,karar çoktan verilmiştir o zaman,fazla söze gerek yok. Ha ben bunları kime söylüyorum.Kendime... Sınavlarda Türkçe kısmında okuduğunu anlama diye bir bölüm vardır. Şöyle sorar yukarıdaki metne göre aşşağıdakilerden hangisi doğrudur. Yahut hangi sonuca varılamaz. Bunu yapabilmek içinde metni anlamak lazım Anlayıp red etmeye varmısınız,yahut kabul etmeye. Link to post Sitelerde Paylaş
yuceonus 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi fabl benzeri bir anlatımın olduğunu baştan bende kabul ediyorum... teşhis ve intak yani kişileştirme ve konuşturma sanatı denilen şey ... bu anlatıdan siz ne çıkarıyorsunuz... yani şeytanla ademin hikayesinden... Biraz sabret kireç Link to post Sitelerde Paylaş
realizm 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Dark Prince, Ne kadar asılsız düşünüyorsun bir bilsen, mantığın uyanışa geçip bu durumu ilerde değerlendirecek olursa; vay anasını ben ne aptalmışım dersin. Tanımla şeytanı; cevheri ne, ne için var, amacı ne? O inandığın dümbük şeytanın kendisini dünyanın oluşumundan beri ortaya çıkaracak gücü yok, sen lucifer olup onu bu etten, kemikten yapınla ortaya çıkaracaksın he? Hey gidi derin donmuş beyin hey! tanrı yok deyip şeytan var demek kadar dünyada daha büyük bir aptallık yoktur, en büyük aptallık budur işte, zira her ikisininde başlangıç noktası aynı ifade edilmek zorundadır ki tanrının başlangıç noktası zaten mantıkla ve bilimle kabul edilemeyen bir hadisedir. ne demek istediğimi anladın mı? Dostum bu tür şeyler düştüğün boşluktan ötürü doğar, bu durumda aynı tanrı inancı gibidir, sahtedir. muhammet gibi deha birisi şeytanı anlatmasını bilmiyordu he, senin gibiler mi biliyor? bu şeytan romanını kimse okumaz dostum, bu iş üç beş dipte köşede kalmış, boşlukta kokuşmak üzere olan depresif insanların romanıdır. seninde en kısa zamanda bir psikiyatrist arkadaşımdan istifade etmeni canı gönülden rica ederim. muhammet domuz etini yasaklamadan öncede domuz etini kimse yemiyordu zaten. biliyorlardı domuz etinin zararlarını, istersen tek tek yazarım zararlarını buraya. muhammet cinselliği hiç yasaklamamıştır, yasaklasaydı eğer en başta cariye ve köle edinmeyi külliyen yasaklardı. seni realist yapalım. Link to post Sitelerde Paylaş
Rochader 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi “Ben ondan hayırlıyım beni ateşten yarattın, ama onu çamurdan yarattın .” (Sad, 28/76) Ateş mi yoksa çamur mu hayırlı, buna nasıl karar vermiş bu şeytan? Bizim tekrar diriltilecegimizi bilen seytani birakta camur ile atesten hangisinin daha hayirli oldugunu bilsin. Camur iste adi üstünde. Söminedeki atesle yataga düsen ateste ayni degil. Camurlar ise daha farkli farkli. Birde bu forumun camurlari varki hic kurumuyor. Asil komik ise seytan biz ateistlerden farkli olarak allahi karsisinda görmüsken böyle efeleniyor. Bu hatayi biz yapmazdik. Karsimizda duran bir allah olsaydi boynumuz kildan ince derdik. SAYGILAR Link to post Sitelerde Paylaş
Dark Prince 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi (düzenlendi) Dark Prince, Ne kadar asılsız düşünüyorsun bir bilsen, mantığın uyanışa geçip bu durumu ilerde değerlendirecek olursa; vay anasını ben ne aptalmışım dersin. Tanımla şeytanı; cevheri ne, ne için var, amacı ne? O inandığın dümbük şeytanın kendisini dünyanın oluşumundan beri ortaya çıkaracak gücü yok, sen lucifer olup onu bu etten, kemikten yapınla ortaya çıkaracaksın he? Hey gidi derin donmuş beyin hey! tanrı yok deyip şeytan var demek kadar dünyada daha büyük bir aptallık yoktur, en büyük aptallık budur işte, zira her ikisininde başlangıç noktası aynı ifade edilmek zorundadır ki tanrının başlangıç noktası zaten mantıkla ve bilimle kabul edilemeyen bir hadisedir. ne demek istediğimi anladın mı? Dostum bu tür şeyler düştüğün boşluktan ötürü doğar, bu durumda aynı tanrı inancı gibidir, sahtedir. muhammet gibi deha birisi şeytanı anlatmasını bilmiyordu he, senin gibiler mi biliyor? bu şeytan romanını kimse okumaz dostum, bu iş üç beş dipte köşede kalmış, boşlukta kokuşmak üzere olan depresif insanların romanıdır. seninde en kısa zamanda bir psikiyatrist arkadaşımdan istifade etmeni canı gönülden rica ederim. muhammet domuz etini yasaklamadan öncede domuz etini kimse yemiyordu zaten. biliyorlardı domuz etinin zararlarını, istersen tek tek yazarım zararlarını buraya. muhammet cinselliği hiç yasaklamamıştır, yasaklasaydı eğer en başta cariye ve köle edinmeyi külliyen yasaklardı. seni realist yapalım. Dostum dediğimi anlamamışsın ya da ben anlatamamışım,ben şeytan diye bir varlık var demiyorum.Şeytan gerçeklerin üzerini örtme amacı güden şarlatanların gerçek bilgiyi lekelemek için kullandıkları bir kelime,bir kategoridir diyorum.Şarlatan aslında kendinin yapılmasını istemediği şeyleri(ne kadar yararlı da olsa) Tanrı'nın emri diyerek Şeytan kategorisine koyuyor,aslında o yararlı olan şeyi kötü gösteriyor,doğruluğu lekeliyor. Şeytan diye bir varlık yok yani.Asıl bu gerçeği görememek için aptal olmak gerekir ben görebildiğime göre demekki ileride öyle birşey demeyecem. Dediğim gibi Lucifer dinsizlerdir,Lucifer Turan Dursun'dur,İlhan Arsel'dir.Lucifer dindeki saçmalıkları bir bir ortaya döküp millete gerçekleri gösterip onları aydınlatır,ışığı getirir Lucifer.Dediğim gibi Lucifer'i gerçek bilgi savunucularını-gerçek bilgiyi ifade etmek için mecaz olarak kullandım. Muhammed'in şeytanı anlatışına bak bir de benim anlatışıma o zaman farkedebilirsin belki.Şeytan şarlatanların kendi yasakları için aslında yararlı olan şeylerin de dahil olduğu birçok şeyi yasaklamak için kullandığı kategoridir,kelimedir.Muhammed de aynını yapmamış mıdır?Yemeği hangi elle yiyeceğine kadar birçok kendi saçma görüşünü Şeytan'a mal etmemiş midir?İşine geleni Şeytan'a mal ederek yasaklamış,işine geleni de Tanrı'ya mal ederek meşru kılmıştır.Bütün şarlatanlar da aynını yaptı,Şeytan inancı belki de bu yüzden doğdu? Domuz etinin bildiğim kadarıyla bir zararı yok,o yüzden aklıma o geldi o örneği verdim.Domuz eti de İnek etiyle aynı özelliklere sahip olmasına rağmen,aslında yenmesi gerekirken Muhammed sırf Yahudilerde yasak diye,kendi işine de öyle geldiği için bunu da Şeytan'ın üstüne atarak yasaklamıştır. Cinsellik derken de Evlilik Dışından bahsediyorum.Cinsellik demişklen aslında hiçbir zararı olmayan açık saçın yasaklanması gibi saçma birşey de Şeytan'a yıkılmıştır.Şimdi Şeytan'a bu birkaç örnek ışığında bakarsak aslında ne kadar iyi biri olduğu ortaya çıkar,iyidir çünkü iyi olup da şarlatanların hoşuna gitmeyen bir çok şey Şeytan kategorisine dahildir. Şeytanın Realist tanımı budur,şarlatanların işlerine geleni yasaklamak için gerçeğe taktıkları isim,gerçeği karalama şekilleri. Ekim 18, 2011 tarihinde Dark Prince tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
realizm 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi bu durumda kusura bakma ben yanlış anlamışım. şeytan var ama tanrı yok dediğini anlamıştım. Link to post Sitelerde Paylaş
Dark Prince 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi bu durumda kusura bakma ben yanlış anlamışım. şeytan var ama tanrı yok dediğini anlamıştım. Önemli değil dostum,eğer seni kıracak bir kelime filan ettiysem asıl sen kusura bakma. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Sorularına cevap veremem çünkü o dönemde yaşayamadım. Ama islama inan biri olarak şunu diyebilirim. Hangi allah?? = sizin rastlantıya yerleştirdiğiniz kuvvete biz allah, evrimede yaratma süreci diyoruz. Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi Sorularına cevap veremem çünkü o dönemde yaşayamadım. Ama islama inan biri olarak şunu diyebilirim. Hangi allah?? = sizin rastlantıya yerleştirdiğiniz kuvvete biz allah, evrimede yaratma süreci diyoruz. Yani evrime Allah yardım etti demek istiyorsunuz sanırım. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi allahın izniyle oldu bitti yauv.. Şaka bir yana dinde allah yaratmasına devem etmektedir der bu onun yaratma sürecini gösteriyor. Ama evrimin bazı yerlerine inanmıyorum onları benzerliklerle anlatılan kısımları.. Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi allahın izniyle oldu bitti yauv.. Şaka bir yana dinde allah yaratmasına devem etmektedir der bu onun yaratma sürecini gösteriyor. Ama evrimin bazı yerlerine inanmıyorum onları benzerliklerle anlatılan kısımları.. Hangi kısımlarına inanmıyorunuz evrimin mesela? Link to post Sitelerde Paylaş
ermanevren 0 Ekim 18, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 18, 2011 gönderildi (düzenlendi) Ateşten yaratılma nasıl oluyor? Şeytanın kimyası nasıl bir şey? Toprak madde onu anladık. Ateş bir maddenin oksijenle yanmasıyla oluşan ısı ve ışıktır. O halde şeytanın da bir maddesi olmalıdır. Ve bu maddenin de sürekli oksijenle tepkimeye girmesi lazım. Ve yakıtının da bitmemesi lazım. [bu şeytanı canlı olarak yakaladık mı enerji meselesi kökünden hallolur. ] Bir de bu şeytanın uzayda ve oksijensiz ortamlarda yaşayamaması lazım. Suya ve özellikle yağmurlu havalara dikkat etmesi lazım. Maazallah sönebilir. Şeytanın ateşten yaratılması, allah ile ileri geri konuşması, diğer meleklerin yüzlerindeki ifadeler, allahın kızıp şeytana piss off diyerek bağırması, ve sonraki olaylar eğer bir Hollywood filminin senaryosu olsaydı dikkatle izler ve güzel eleştiriler yapardık. Homeros güzel destan yazmış velhasıl. Thor, Troy, Tron izliyoruz tekrar tekrar. Gece gece şeytana tapasım geldi. Satan rules. Şeytanın yaydığı radyasyonun dalga boyu 666 nm olmalı. Ekim 18, 2011 tarihinde ermanevren tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
mep v2 0 Ekim 20, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 20, 2011 gönderildi Sevgili Mep hoşgeldin. Aklında yanlış kalmış herhalde 82. ayet olacak. Ama tam isabet, çok uygun bir konuda yakalamışsın şeytanların dalgıçlığını. Böylece dinlerin masalında şeytanların Allah'ın emrinde olduğu bu ayetle de kanıtlanıyor. Olur ya ayeti çarpıtmaya kalkışanlar, Sad-37 ayetinde de aynı şeyin yazıldığını bilsinler. Müslümanlara da "Cinler Hz. Süleyman'ın emrindeydi" denir de şeytanlardan bahsedilmez. Şeytancı Süleyman! Pante abim..hoşbuldum abi..doğru ayet 82 ( Vay be..! o kadar da versiyon 2 filan yaptık yine tanıdı he..!) Ben zaten şeytanın sahip olduğu güç ve donanıma bakarak ve çekişmelerine bakarak Allah ve şeytanın bir kadın/erkek çekişmesi gibi çekişme içinde olduğunu görüyor ve hatta zaman,zaman "Lan yoksa Allahın şeytan,şeytan deyip yerin dibine soktuğu ama bir türlüde vaz geçemediği şey karısımıdır nedir?" diye kendi kendime sormadan da edemiyorum.. Öyle ya..! Adam " Yeryüzünde halife yaratacağım" diyo,karısıda "Hadi ordan be.! ne halifesi sen yaratsan,yaratsan bozgunculuk yapacak,kan dökecek bişey yaratırsın" diyo yani kısaca "Ben malımı bilmezmiyim" der gibi bi havada söylüyo bunu.. tuhaf yani.. Link to post Sitelerde Paylaş
fasho aga 0 Ekim 20, 2011 gönderildi Raporla Share Ekim 20, 2011 gönderildi Rabbim! Hiç olmazsa, tekrar dirilecekleri güne kadar bana süre tanı .” (Hicr, 15/36) en sondaki ayeti tekrar okuyun şeytan ademin ve soyunun cennetteki imtihanı veremeyeceklerını dünyaya sürüleceklerini ve orada ölüp tekrar diriltileceklerini önceden biliyor...!!!!! GAYBI SADECE ALLAH BİLMEZMİYDİ Kafirlik ya da gaflet içinde olursan olacağı budur. Allah: "Din gününe kadar üzerinde lanet var." 15/35 İblis: "Rabbim, onların diriltileceği güne kadar bana süre ver." 15/36 devam edelim buna bağlı olarak....“Ve Âdem’e bütün esmâyı talim eyledi. Sonra (varlık âlemlerini) melaikeye gösterip, ‘haydi davanızda sadık iseniz, bana şunları, isimleriyle haber verin’ dedi.” (Bakara Sûresi, 2/31) (ademe bir takım nesnelerin eşyaların veya buna benzer şeylerin isimlerini öğretiyor) Melekler dediler ki: “Seni tenzih ederiz. Senin bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz ki sen âlim ve hakîmsin.” (2/32) Allah-u Teâlâ şöyle dedi: “Ey Âdem! Onları isimleriyle bunlara haber ver.” Bu emir üzerine Âdem onları isimleriyle meleklere haber verince Allah-u Teâlâ şöyle dedi: “Ben size, ben göklerin ve yerin gaybını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim” dememiş miydim?” (2/33) neden acaba bir melekte çıkıp Allahım bu nesnelerin (eşyaların ) adlarını bizede öğretsen biz de söylerdik bu ademin üstünlüğümüdür dememiş.. Ayetleri okumadın mı? Hangisinde Adem övülüyor? Allah kendisini övüyor. Ben bilgi vermedikten sonra kimse birşey bilemez mesajını veriyor. Bunu da bir deneyle pratiğe döküyor. Ne yapıyor? Meleklere bilgi vermiyor, onlar bilemiyorlar. Adem'e bilgi veriyor, Adem biliyor. Bir yarısı marka deterjan, diğer yarısı da sıradan deterjan ile yıkanan kıyafet reklamlarında olduğu gibi. yine bakara 30 ayete bir goz atalım....diyanet Meali(Yeni) Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti. buradada melekler daha henüz adem yaratılmadan once Allah bu kararını onlara acıkladıgı anda ademın yasak meyveyı yıyıp cennetten surulecegını yeryuzunde kan ve fesad olacagını sanıyesınde bılıyorlar... nasıl olur sımdı bu gaybı sadece Allah bılmıyormuydu??? ama yukarıdakı ayetlere bakarsak melekler bılıyor Allah bılmıyor cunkı sınava tabi tutup yasaklı meyve agacı kuralını o koyuyor.egerkı onceden bılıyorsa neden bu sınav??? Halife yaratılmıyor, atanıyor. Daha önce yeryüzünde kan döken beşer türünün yaptıklarına tanık olan melekler o türün halife olarak atanmasına şaşırıyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
self_defans 0 Ekim 21, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 21, 2011 gönderildi Kafirlik ya da gaflet içinde olursan olacağı budur. Allah: "Din gününe kadar üzerinde lanet var." 15/35 İblis: "Rabbim, onların diriltileceği güne kadar bana süre ver." 15/36 Ayetleri okumadın mı? Hangisinde Adem övülüyor? Allah kendisini övüyor. Ben bilgi vermedikten sonra kimse birşey bilemez mesajını veriyor. Bunu da bir deneyle pratiğe döküyor. Ne yapıyor? Meleklere bilgi vermiyor, onlar bilemiyorlar. Adem'e bilgi veriyor, Adem biliyor. Bir yarısı marka deterjan, diğer yarısı da sıradan deterjan ile yıkanan kıyafet reklamlarında olduğu gibi. Halife yaratılmıyor, atanıyor. Daha önce yeryüzünde kan döken beşer türünün yaptıklarına tanık olan melekler o türün halife olarak atanmasına şaşırıyorlar. daha önce yeryüzünde kan döken beşer türünün olduğu bilgisini sana kim verdi????? ki doğru olduğunu varsayarsak bu seferde mi gol değil bu seferdemi gol değil!!!!!! ühü ühüüü ühüüüü Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts