Jump to content

İslam'ın Hak Din olmasının detayları...


Recommended Posts

Hiristiyanlik,hiristiyanlara göre din degildir.Hic bir hiristiyan benim dinim var demez. Isa allahin kendisidir. Allahin dini olmaz görüsü vardir,

Haliyle verilen cavap dogrudur.

Hem "Hristiyanlık" diyorsun, hem de araya Arap'ın putu Allah'ı karıştırıyorsun! Ne alâka?

Hristiyanlık dîn değilse, milyonlarca genç insan, neden teoloji öğreniyor? Onlar salak mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 109
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İslam hak din mi?

Eski mo lar?

Kızılderililer?

Muhammedden önce yaşamış ölmüş insanlar.

Onlara yazık değil mi?

:)

Onların hayatlarında İslam olmadığını nereden biliyorsun? Her kavim Allah'ı bulabileceği detaylar ile uyarılmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de yetişen, önceden müslümanım Kur'an okudum ateist oldum diyenler aslında bir halt okumamış ve müslüman olarak yaşamamışlardır. Sadece kendilerini müslüman sanıyorlar, çünkü Türkiye'de İslam genel olarak masal tarzı rivayetlerle aktarılan, her nabıza ayrı şerbet veren hocaların anlatımlarıyla şekillendiği için, hocanın söylediğine bakılır, Kur'an sanılır.

Kısaca şoföre kızıp yoldan çıkanların bahaneleri aslında bahane değildir sadece boş bir hayat ve tembelliktir.

Bu video günümüz ateistlerinin anlayışının neden böyle şekillendiğini net olarak ifade ediyor. İslam'ı öğrendikleri yada İslam diye bildiklerine birkaç örnek sunum.

https://www.youtube....h?v=Txbv0X6uzbg

tarihinde BersanHan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlere bir soru.

Dünya, evren ezelidir derken, semavi dinler neden evrenin bir sonu var argümanını kullandılar. Bilime ters, inançlara ters, bakış açılarına ters bir ifadeyi neden öne sürdüler. Oysa bütün insanlık bu kainatın sonsuz olduğuna inanıyordu. Bu kainatın bir sonu var demek yaşanılan devir baz alınınca nasıl bir cümledir? O zamanın bilim insanları da sizler gibi alaylıyorlar mıydı acaba?

Bu tanım ateistler açısından sürekli pas geçiliyor, sebebini açıklayacak ehil kişiye arz edilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanlış meal Kur'an'ın suçu değildir. Yanlışta ısrar edenlerin suçudur. Kur'an'ı ayet olarak değil bütün olarak algılayabilirseniz, yanlış mana verilen ifadeleri her insan gayet rahat anlayabilir.

Bu forumda sürekli çarpıtılan hidayet konusuna açıklama isteyenler, alttaki videoyu izleyince hayatındaki yanlış mana vererek algıladığı Kur'an'ın Hak ifadesini anlayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bu durumda sizin sözünüze göre anlaşılıyor ki, Allah da kimin ne olduğunu bilemiyor ve olasılıklı konuşuyor. Onlar ancak sizinle gelirse onları dost edinebilirsiniz, yok eğer gelmezlerse, onları öldürün diyor. Gelmeyenler gerçekten Muhammed yolundan ayrı olanlar demek midir bu?

Ayetlerlerden bu anlamı çıkarmak gerçekten çok yetenekli insanların yapacakları bir iş. Sizi kutluyorum.

Kuran'a yeni bir boyut kattınız. Aslında size bir önerim var yeni bir meal çıkarın.

Böyle her seferinde yazmakla uğraşmazsınız. Link verirsiniz oradan bakarlar.

Yazılarınız sadace eğlendiriyor.

"Yok eğer gelmezlerse öldürün" :) :)

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayetlerlerden bu anlamı çıkarmak gerçekten çok yetenekli insanların yapacakları bir iş. Sizi kutluyorum.

Kuran'a yeni bir boyut kattınız. Aslında size bir önerim var yeni bir meal çıkarın.

Böyle her seferinde yazmakla uğraşmazsınız. Link verirsiniz oradan bakarlar.

Yazılarınız sadace eğlendiriyor.

"Yok eğer gelmezlerse öldürün" :) :)

Buyrun birlikte eğlenelim,:

Abdülbaki Gölpınarlı:

Onlar, sizin de kendileri gibi kâfir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı.

Adem Uğur:

Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin . Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

Ahmet Varol:

Kendileri gibi sizin de inkar etmenizi ve onlarla eşit olmanızı istediler. Allah yolunda hicret etmedikleri sürece onlardan dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun ve yakaladığınız yerde öldürün. Onlardan bir dost ve yardımcı edinmeyin.

Ali Bulaç:

Onlar, kendilerinin inkâra sapmaları gibi sizin de inkâra sapmanızı istediler. Böylelikle bir olacaktınız. Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin. Şayet yine yüz çevirirlerse, artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün. Onlardan ne bir veli (dost) edinin, ne de bir yardımcı.

Ali Fikri Yavuz:

Onlar arzu ettiler ki, kendileri küfre saptıkları gibi, siz de sapasınız da beraber olasınız. Onun için, onlar Allah yolunda hicret edinciye kadar, içlerinden dost edinmeyin. Eğer tevhîd ve hicretten yüz çevirirlerse onları bulduğunuz yerde yakalayın ve öldürün; onlardan ne bir dost , ne de bir yardımcı edinmeyin.

Bayraktar Bayraklı:

Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyiniz. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayınız, bulduğunuz yerde öldürünüz ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyiniz.

Bekir Sadak:

Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keski siz de inkar etseniz de esit olsaniz isterler. Allah yolunda hicret etmedikce onlardan dost edinmeyin. Eger yuz cevirirlerse onlari tutun, buldugunuz yerde oldurun. Onlardan dost ve yardimci edinmeyin.

Celal Yıldırım:

Kendileri küfre girdiği gibi, sizin de küfre girip (onlarla) eşit olmanızı çok isterler. Artık (bu durumda inanıp) Allah yolunda hicret edinceye kadar, onlardan dost edinmeyin. Eğer (inanmayıp) yüzçevirirlerse, o takdirde bulup yakaladığınız yerde onları öldürün; onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin'

Diyanet İşleri:

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardı mcı.

Diyanet Vakfi:

Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyi n. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

Elmalılı Hamdi Yazır:

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre sapdıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız, onun için onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin, yok aldırmazlarsa o vakıt bulduğunuz yerde kendilerini tutun ve öldürün, ve onlardan ne bir dost ne de bir yardımcı edinmeyin

Elmalılı (sadeleştirilmiş):

Kendileri küfre saptıkları gibi, sizin de sapmanızı isterler ki eşit olasınız. O yüzden onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dost edinmeyin; aldırmazlarsa bu lunduğunuz yerde kendilerini yakalayıp öldürün ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin!

Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2):

Onlar, küfür işledikleri gibi, sizin de küfür işleyip kendileriyle bir olmanızı arzu ettiler. Onun için, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün; Onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinmeyin.

Fizilal-il Kuran:

Onlar kendileri gibi sizin de kâfir olmanızı arzu ederler. Bu yüzden Allah yolunda hicret etmedikleri sürece onlardan hiçbirini dost edinmeyiniz. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayınız, bulduğunuz yerde öldürünüz, hiç birini dost veya müttefik edinmeyiniz.

Gültekin Onan:

Onlar, kendilerinin küfretmeleri gibi sizin de küfretmenizi istediler. Böylelikle bir olacaktınız. Öyleyse Tanrı yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin. Şayet yine yüz çevirirlerse, artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün. Onlardan ne bir veli (dost) edinin, ne de bir yardımcı.

Hasan Basri Çantay:

Onlar, kendilerinin küfretdikleri gibi sizin de küfredib onlarla beraber olmanızı arzu etdiler. O halde, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dostlar edinmeyin. Eğer (aldırış etmeyib) yüz çevirirlerse onları nerede bulursanız yakalayıb, tutun, onları öldürün. Onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinmeyin.

Hayrat Neşriyat:

(Kendileri) inkâr ettikleri gibi, sizin de inkâr edip böylece (onlarla) bir olmanızı istediler. Artık (onlar) Allah yolunda hicret edinceye kadar, kendilerinden dostlar edinmeyin! Buna rağmen (îmandan ve hicretten) yüz çevirirlerse, o takdirde onları yakalayın ve kendilerini bulduğunuz yerde onları öldürün! Ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin!

İbni Kesir:

Kendileri küfrettikleri gibi, sizin de küfretmenizi isterler. O halde onlar, Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse; bulduğunuz yerde onları öldürün ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin.

Ömer Nasuhi Bilmen:

Arzu etmişlerdir ki, kendilerinin kâfir oldukları gibi siz de kâfir olup onlar ile müsavî bulunasınız. O halde onlar Allah yolunda muhâceret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyiniz. Eğer yüz çevirirlerse artık onları her nerede bulursanız tutunuz ve öldürünüz. Ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı ittihaz etmeyiniz.

Ömer Öngüt:

Onlar kendileri inkâr ettikleri gibi sizin de inkâr edip sapmanızı isterler ki, onlarla bir olasınız. Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, nerede bulursanız öldürün. Sakın onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinmeyin!

Şaban Piriş:

Onlar, kafir oldukları gibi sizin de küfretmenizi ve kendileri ile eşit olmanızı istiyorlar. Bu sebeple, onlar, Allah yolunda hicret etmedikçe onları veli edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları tutun ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan bir veli yardımcı edinmeyin.

Suat Yıldırım:

Ne çok isterler ki siz de kendileri gibi küfre düşesiniz de böylece kendileriyle aynı seviyede olasınız. Allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin! Eğer aldırmazlarsa o vakit nerede bulursanız onları yakalayın, öldürün ve sakın onlardan ne veli, ne yardımcı edinmeyin!

Süleyman Ateş:

Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki, onlarla bir olasınız. O halde onlar Allâh yolunda göç edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer y üz çevirirlerse onları yakalayın, nerede bulursanız öldürün ve onlardan ne dost, ne de yardımcı tutmayın!

Tefhim-ul Kuran:

Onlar, kendilerinin küfre sapmaları gibi, sizin de küfre sapmanızı istediler. Böylelikle bir olacaktınız. Öyleyse Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan veliler (dostlar) edinmeyin. Şayet yine yüz çevirirlerse, artık onları tutun ve her nerede ele geçirirseniz öldürün. Onlardan ne bir veli (dost) edinin, ne de bir yardımcı.

Ümit Şimşek:

Onlar isterler ki, kendileri kâfir oldukları gibi siz de kâfir olun da onlarla eşit hale gelin. Allah yolunda hicret etmedikçe, onlardan hiç kimseyi veli edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse, onları bulduğunuz yerde yakalayın ve öldürün; ve onlardan kendinize veli veya yardımcı edinmeyin.

Yaşar Nuri Öztürk:

Onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı.

Bunca insan, ki çoğunluğunun da müslüman olduğunu düşünüyorum, hicretten yüz çevireni öldür olarak anlamış ve çevirmiş. Sanıyorum ki, bunların hiçbiri hiçbiri sizin kadar arapça bilmiyor, doğru mu?

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Son yıllarda Kuran´ın bir bütün olarak anlaşılması gerektiği vurgulanmaktadır.

Buradaki bazı forumdaşlarda bunu sık sık dile getirmekteler.

Herkesin bildiği üzere:

Kuran´da konu bütünlüğü yoktur.

Sure sıralaması nuzül sırasına göre değildir.

Nuzül sıralaması dahi pek aydınlığa kavuşmamıştır.

Meal ve Kuran´ı doğru anlama kavgası ve kargaşası vardır.

Acaba yukarıdaki sebeplerden ötürü olabilirmi ?

tarihinde pil tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sebebi sizin gibi Allahsızların gücü ellerine alıp, kanunları kendilerinin uygulamasıdır.

Şu an dini olmayan devlet yok denecek kadar az. Kimi islam, Hristiyan, Musevi, Budist vs vs Dünyayı mahveden bunların arasındaki yarıştır. Kusura bakma dostum dinlerin verdiği zarar aklının alamayacağı kadar çok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buyrun birlikte eğlenelim,:

Bunca insan, ki çoğunluğunun da müslüman olduğunu düşünüyorum, hicretten yüz çevireni öldür olarak anlamış ve çevirmiş. Sanıyorum ki, bunların hiçbiri hiçbiri sizin kadar arapça bilmiyor, doğru mu?

Sizin durumunuzu bir örnekle açıklayayım.

Marketten 1/2 kilo zeytin almışsınız. tezgahtar size paketleyip vermiş. eve gelmişsiniz fakat adamın düğüm yaptığı paketi bir türlü açamıyorsunuz.

ve ardından adama lanet okuyup "şerefsiz yiyemeyelim diye böyle düğüm atmış" diyorsunuz.

ama aslında tezgahtar dökülmesin diye düğüm atmış.

sizin durumunuz da aynen böyle.

hiç üşenmeden bir sayfa yazı yazmışsınız. laf kalabalığı yapmadan 89-90-91 ayetler arka arkaya konulsa/okunsa mesele kalmayacak ama olmaz dimi?

onsan sonrada gel beraber eğlenelim diyorsun. ben eğleniyorum zaten :)

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizin durumunuzu bir örnekle açıklayayım.

Marketten 1/2 kilo zeytin almışsınız. tezgahtar size paketleyip vermiş. eve gelmişsiniz fakat adamın düğüm yaptığı paketi bir türlü açamıyorsunuz.

ve ardından adama lanet okuyup "şerefsiz yiyemeyelim diye böyle düğüm atmış" diyorsunuz.

ama aslında tezgahtar dökülmesin diye düğüm atmış.

sizin durumunuz da aynen böyle.

hiç üşenmeden bir sayfa yazı yazmışsınız. laf kalabalığı yapmadan 89-90-91 ayetler arka arkaya konulsa/okunsa mesele kalmayacak ama olmaz dimi?

onsan sonrada gel beraber eğlenelim diyorsun. ben eğleniyorum zaten :)

89 90 91 ayetleri levia'nın iletilerinde de böyle okunur diye sunulmuştu ve orada da kepaze edilmişti, aynı savları öne sürecekseniz, oradan okumaya devam edebilirsiniz.

Ayrıca, öyle bir tanrıdan bahsediyorsunuz ki, şu şekilde konuşuyor:

Alayınızın bacısına, anasına söveyim, sülalesini gıdıklayayım!!

Aradan günlerle belirli bir süre geçiyor. Ve şunu söylüyor.

Bir kısmınızınki hariç.

Aradan geçen sürede ne oldu da bitti de, fikri değişti?

Siz diyorsunuz ki: ama bu sözleri birlikte okumak lazım. Elbette birlikte okuyoruz. Bu yüzden zaten, bu ne kepaze bir tanrıdır ki, önce "öldürün gelmeyenleri " diyor, aradan zaman geçtikten sonra ancak aklı başına gelip: "ya milletin derdi vardır falan işte, hemen öldürmeyin", diye ağız değiştiriyor, diyoruz.

Biz gene insaflı davranıp; böylesine sık fikir değiştiren tırt, rezil, kepaze, önünü göremeyen, kalblardakini bilemeyen bin tanrı olmaz, bunlar Muhammed'in zırvalarıdır diyoruz.

Ama hala, bunlar Muhammed'in değil allah'ın zırvalarıdır diyorsanız; bu durumda, bu allah eğer varsa, kafası insan hayatını ilgilendiren işlerde epey yavaş çalışıyor ki önce öldürün diyor, sonra durun hemen öldürmeyin, bazılarını öldürün diyor. Ama aynı allah Muhammed'in zekerini sıcak tutmak için gerekenleri aynı ayet içinde unutmadan, duraklamadan bir çırpıda sayabiliyor(Ahzab:50).

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

89 90 91 ayetleri levia'nın iletilerinde de böyle okunur diye sunulmuştu ve orada da kepaze edilmişti, aynı savları öne sürecekseniz, oradan okumaya devam edebilirsiniz.

Ayrıca, öyle bir tanrıdan bahsediyorsunuz ki, şu şekilde konuşuyor:

Alayınızın bacısına, anasına söveyim, sülalesini gıdıklayayım!!

Aradan günlerle belirli bir süre geçiyor. Ve şunu söylüyor.

Bir kısmınızınki hariç.

Aradan geçen sürede ne oldu da bitti de, fikri değişti?

Siz diyorsunuz ki: ama bu sözleri birlikte okumak lazım. Elbette birlikte okuyoruz. Bu yüzden zaten, bu ne kepaze bir tanrıdır ki, önce "öldürün gelmeyenleri " diyor, aradan zaman geçtikten sonra ancak aklı başına gelip: "ya milletin derdi vardır falan işte, hemen öldürmeyin", diye ağız değiştiriyor, diyoruz.

Biz gene insaflı davranıp; böylesine sık fikir değiştiren tırt, rezil, kepaze, önünü göremeyen, kalblardakini bilemeyen bin tanrı olmaz, bunlar Muhammed'in zırvalarıdır diyoruz.

Ama hala, bunlar Muhammed'in değil allah'ın zırvalarıdır diyorsanız; bu durumda, bu allah eğer varsa, kafası insan hayatını ilgilendiren işlerde epey yavaş çalışıyor ki önce öldürün diyor, sonra durun hemen öldürmeyin, bazılarını öldürün diyor. Ama aynı allah Muhammed'in zekerini sıcak tutmak için gerekenleri aynı ayet içinde unutmadan, duraklamadan bir çırpıda sayabiliyor(Ahzab:50).

İhramlı iken avlanmayı helal saymamanız şartıyla, çeşitli hayvanlar size helal kılındı. Ancak haram oldukları size okunacak olanlar müstesna

Kadınlara verdiklerinizden bir şey almanız size helal olmaz. Ancak erkek ve kadın Allah`ın sınırlarında kalıp evlilik haklarını tam tatbik edememekten korkarlarsa bu durum müstesna.

Mesela bunlar gibi kısa cümlelerde sorun yok galiba. Siz, cümle uzun olduğu zaman anlayamıyor olabilir misiniz?

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İhramlı iken avlanmayı helal saymamanız şartıyla, çeşitli hayvanlar size helal kılındı. Ancak haram oldukları size okunacak olanlar müstesna

Kadınlara verdiklerinizden bir şey almanız size helal olmaz. Ancak erkek ve kadın Allah`ın sınırlarında kalıp evlilik haklarını tam tatbik edememekten korkarlarsa bu durum müstesna.

Mesela bunlar gibi kısa cümlelerde sorun yok galiba. Siz, cümle uzun olduğu zaman anlayamıyor olabilir misiniz?

Bu iki örnek de birer tek ayettir, farkedebildiniz mi ?

89,90,91 üç tane ayrı ayettir. Bilmem farkedebildiniz mi? Bunlar ayrı zamanlarda -sözde- inmiştir, bilmem farkedebildiniz mi? Yukardakiler birer defada -sözde- inmiştir bilmem farkedebildiniz mi? 89 ile 90 arasında kimbilir kaç kişi ölmüş veya Muhammed'in sürüsünden kaç kişi gelmedi diye kendi akrabamı mı öldürecekmişim lan, manyağa bak? diye kaçmıştır?

Kuran muhammed'in güncel olaylara verdiği kararlardır. Muhammed sinirden kendi kendini kerkecek hale gelir, başlar sövmeye kahrolası nasıl da ölçtü biçti ya da alayını öldürün, gebertin diye. Muhammed'in siniri geçer ya da bakar ki verdiği emir yüzünden adam kaybetmektedir, hemen vazgeçer: ya öldürün dedikse de hemen değil, bir anlayın durumu da ondan sonra bakarsınız diye 90, 91 iniverir.

Uzun cümleleri anlayamıyor olsak, Muhammed'in zekerini sıcak tutmak için uzun uzun sayılanların olduğu Ahzab 50nin içinden çıkabilir miydik? Haksızlık ediyorsunuz. Sadece bildiğiniz şeyleri gözardı etmenizi size yakıştıramıyoruz. Sureler ayet ayet iner. Ayetler parça parça inmez. Her bir ayet bir defada -sözde- inmiştir. Her bir ayet de ancak Muhammed'in derdi ne ise ona göre inmiştir. Muhammed'in zekeri yanmaya başlar, hop ahzab 50 iner. Muhammed sinirden gebermektedir, hop Nisa 89 iner. Muhammed sakinleşir, aklı başına gelmeye başlar, hop 90 iniverir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu iki örnek de birer tek ayettir, farkedebildiniz mi ?

89,90,91 üç tane ayrı ayettir. Bilmem farkedebildiniz mi? Bunlar ayrı zamanlarda -sözde- inmiştir, bilmem farkedebildiniz mi? Yukardakiler birer defada -sözde- inmiştir bilmem farkedebildiniz mi? 89 ile 90 arasında kimbilir kaç kişi ölmüş veya Muhammed'in sürüsünden kaç kişi gelmedi diye kendi akrabamı mı öldürecekmişim lan, manyağa bak? diye kaçmıştır?

Kuran muhammed'in güncel olaylara verdiği kararlardır. Muhammed sinirden kendi kendini kerkecek hale gelir, başlar sövmeye kahrolası nasıl da ölçtü biçti ya da alayını öldürün, gebertin diye. Muhammed'in siniri geçer ya da bakar ki verdiği emir yüzünden adam kaybetmektedir, hemen vazgeçer: ya öldürün dedikse de hemen değil, bir anlayın durumu da ondan sonra bakarsınız diye 90, 91 iniverir.

Uzun cümleleri anlayamıyor olsak, Muhammed'in zekerini sıcak tutmak için uzun uzun sayılanların olduğu Ahzab 50nin içinden çıkabilir miydik? Haksızlık ediyorsunuz. Sadece bildiğiniz şeyleri gözardı etmenizi size yakıştıramıyoruz. Sureler ayet ayet iner. Ayetler parça parça inmez. Her bir ayet bir defada -sözde- inmiştir. Her bir ayet de ancak Muhammed'in derdi ne ise ona göre inmiştir. Muhammed'in zekeri yanmaya başlar, hop ahzab 50 iner. Muhammed sinirden gebermektedir, hop Nisa 89 iner. Muhammed sakinleşir, aklı başına gelmeye başlar, hop 90 iniverir.

Buna, Kur'an'ı fotoshoplamak deniyor herhalde :)

"Her bir ayet de ancak Muhammed'in derdi ne ise ona göre inmiştir.

hop ahzab 50 iner. Muhammed sinirden gebermektedir, hop Nisa 89 iner. Muhammed sakinleşir, aklı başına gelmeye başlar, hop 90 iniverir."

Yusuf-13

"Doğrusu, o'nu götürmeniz beni kaygılandırıyor" diye karşılık verdi [Yakub], "gözden uzak tuttuğunuz bir anda o'nu kurdun kapmasından korkuyorum!"

Yusuf-14

"Bu kadar insanın arasında, yine de o'nu kurt kapacaksa, o zaman, biz ölmüşüz demektir!" dediler.

Hadi şimdi bu iki ayet arasında olanları da söyle. Ne olmuşta 14 gelmiş?

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Buna, Kur'an'ı fotoshoplamak deniyor herhalde :)

"hop ahzab 50 iner. Muhammed sinirden gebermektedir, hop Nisa 89 iner. Muhammed sakinleşir, aklı başına gelmeye başlar, hop 90 iniverir."

Yusuf-13

"Doğrusu, o'nu götürmeniz beni kaygılandırıyor" diye karşılık verdi [Yakub], "gözden uzak tuttuğunuz bir anda o'nu kurdun kapmasından korkuyorum!"

Yusuf-14

"Bu kadar insanın arasında, yine de o'nu kurt kapacaksa, o zaman, biz ölmüşüz demektir!" dediler.

Hadi şimdi bu iki ayet arasında olanları da söyle. Ne olmuşta 14 gelmiş?

Bilmem. Belki de alıntıladığı kitap hangisi ise orada da aynı şekilde parça parçadır.

Verdiğiniz örnek güncel olaylardan biri midir? Muhammed'in güncel olaylarına denk gelen bir ayet midir?

Değildir.

Muhammed bir yerden apardığı masalı, şiiri aktarmaktadır. Beyit beyit, satır satır alıntılaması normaldir. Muhtemelen kaynağında da aynı şekildedir çünkü.

Bakın, müslümansınız, bu yüzden ön tanımlı olarak anlamakta zorlanan bir insansınız diye tane tane anlatıyorum. Zira öncesinde de tek tek ayet getirip bak burda müstesna diye farklı olarak ayırdıklarını da aynı ayette yazmış dediniz, sanki meselenin istisnalarla ilgili olduğunu sandınız. Kuran Muhammed'in güncel durumlara verdiği kararların, korku masallarının, tehditlerin, kısmi ödüllerin, şevklendiricilerin kitabıdır.

Muhammed güncel durumlar için kararlarını sürekli değiştirir, doğal olarak bunların parça parça olması normaldir. Aynı gün, aynı saat içinde iki farklı karar alır, bunlar da yine kuranda bir arada bulunur. Örneğin, şu kepazeliğe bakın:

Enfal 65:

Ey Peygamber! Mü’minleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

Enfal 66:

Şimdi ise, Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah’ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah, sabredenlerle beraberdir.

Böyle bir rezalet, Allah dediğinize yakışır mı? Adam diyor ki biriniz on kişiyi haklarsınız. Demek ki arkalardan birileri yuh amk diye tepki verdi, ya da Muhammed çok attık sanırım dedi ya da aradan geçen sürede müslülerin kendilerine güvenemeyip 10 kişi çok ya, Muhammed sallıyor diyerek güç ve güven kaybedeceklerini düşünerek 1-10 oranını 1-2ye indiriverdi.

Ne olmuş? Herşeyi bilen allah bunların her birinin 10 kişiyi yiyeceğini söylerken, sonra anladım ki her biriniz 2 kişiyi ancak indirir demeye başlamış. Böyle dandik bir tanrı olur mu? Bunlar Muhammed'in durumlara göre ağız değiştirmesidir. Bahsettiğimiz bunlardır.

Muhammed zırvalar, 10 gün sonra, 1 yıl sonra, 5 dakika sonra zırvaladığını değiştirir. Muhammed zırvalarken hemen dur dur yanlış oldu diyemez; o zaman kolunu bacağını kesip mabadına yerleştirirverirler, hani sen Allah'tan alıyordun bunları, bizi mi kandırdın diye. Muhammed eğer zırvalamadığına inanmışsa, ilgili ayetler tektir. Yok eğer Muhammed birşeyleri eksik bıraktığını, yanlış söylediğini,çok attığını düşünüyorsa, söylediklerinin ardına, arasına eklemeler yapmıştır.

Siz ise alakasız örnekleri getiriyorsunuz. Bu sefer de, Muhammed'in kimbilir belki Tevrattan, belki İncilden aparttığı masalları getiriyorsunuz. Bu masallar Muhammed'in güncel siyasetinin bir parçası mıdır? Ta baştan Muhammed güncel durumlara göre ayet yaratır demedik mi? Müslümanlar ağır beyin yetmezliği çektikleri halde, neden hala argüman üretmeye çalışırlar?

Ayrı bir detay olarak: Hata payı diye bir pay vardır. Bu pay, kabul edilebilir hatalı ürün veya hasaplardaki kabul edilebilir şaşmanın oranıdır. Bu oran çoğu sektörde veya alanda düşüktür. Allah'ınızın hata payı %400 10 kişiden 2 kişiye iniyor. 8 kişi fazla söyledik diyor. %400 hata payı olan bir tanrı olur mu? Bu kadar beyinsizlik olur mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu an dini olmayan devlet yok denecek kadar az. Kimi islam, Hristiyan, Musevi, Budist vs vs Dünyayı mahveden bunların arasındaki yarıştır. Kusura bakma dostum dinlerin verdiği zarar aklının alamayacağı kadar çok.

Kimliğinde dininin yazılı olması, Allah'ı olduğu anlamı taşımaz.

Mesela Hitler, Stalin, Atatürk vs

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilmem.

Şu ana kadar senden aldığım en sağduyulu cevap.

Verdiğiniz örnek güncel olaylardan biri midir? Muhammed'in güncel olaylarına denk gelen bir ayet midir?

Güncel olay ne demekse artık. Bunlar olur mu?

Enam-68/69

Mesajlarımız hakkında ileri geri konuşan kimselere rastladığın zaman, bu kimseler başka konulara geçinceye kadar onlardan uzak dur; ve eğer Şeytan sana unutturursa, hiç değilse, hatırladıktan sonra, artık açıkça zulmeden böyle bir topluluğun içinde yer alma; çünkü Allah'a karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar, onlardan hiçbir şekilde mesul değildirler. Böyleleri sadece [günahkarlara] nasihatte bulunmakla yükümlüdürler, belki böylece berikiler Allah'a karşı sorumluluklarının bilincine varırlar.

Tevbe-124/125/126

Ne zaman bir sure indirilse, o hakkı inkar edenlerin arasından "Bu [haber] hanginizin imanını pekiştirdi?" diye (küçümseyerek) soran birileri çıkar. Ama imana erişmiş olanlara gelince, bu onların imanlarını pekiştirir ve onlar [Allah'ın kendilerine ulaştırdığı] müjdenin sevincini duyarlar. Öte yandan, kalplerinde bir hastalık bulunanlarınsa, her yeni haber inançsızlıklarına inançsızlık katar ve böylece hakkı tanımama tutumu içindeyken ölüp giderler. Peki, bunlar her yıl bir ya da iki kere denenip sınandıklarını bilmiyorlar mı ki tevbe edip [Allah'ı] anmıyorlar?

Araf-201/202

Allah'a karşı sorumluluk bilincine sahip olan kimseler, içlerinde Şeytan'ın esinlediği karanlık bir kuruntu uyanacak olsa [O'nu anıp] akıllarını başlarına toplarlar ve hemen [olup biteni] açık bir biçimde kavramaya başlarlar. kendi [inançsız] kardeşleri onları sapıklığa sürüklemek isteseler bile. Sonra [doğru olan neyse, onu yapmaktan] geri kalmazlar.

Yunus-48/49

Buna rağmen yine de [hakkı inkar edenler:] “[kıyamet ve (nihaî) yargı hakkındaki] bu söz ne zaman gerçekleşecek? Eğer doğru sözlü kimselerseniz [buna cevap verin, ey siz inananlar]!” diye sorup duruyorlar. Onlara de ki; "Allah'ın dileği dışında benim kendime bile zarar ya da yarar dokundurmaya gücüm yetmez. Her ümmetin belirli bir yaşama süresi vardır. O süre dolunca, ne bir an geri bırakılırlar ve ne de bir an önceye alınırlar.

bu yol, çıkmaz yol arkadaşım, dön istersen.

tarihinde papik tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kimliğinde dininin yazılı olması, Allah'ı olduğu anlamı taşımaz.

Mesela Hitler, Stalin, Atatürk vs

Bi karar verin türkiye nin % 99 u mu? daha azı mı Müslüman! Demek ki türkiye de %80 Müslüman.İbadet olayına bakarsak %10-20 Müslüman kalıyor desene tahmini olarak

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...