Khan 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi (düzenlendi) "İstimlâk" yasaları, tüm ülkelerde vardır. Bu tür yasalar olmazsa, tomlum, bir milim ilerleyemez. Örnek olartak, yeni yollar açabilmek için, istimlâk yasalarından yararlanılır. İstimlâk, sosyalizmde, biraz dahâ katıdır. Hepsi, bundan ötürü. İstersen, Türkiye'deki yeni bir yasa maddesini, ele alabiliriz. Bir tarlanın sâhibi, öldüğünde, tarlanın, küçücük parçalara bölünmemesi içi, mirâsçılar, kendi aralarında anlaşıp, o tarlayı (yâni paylarını), tek bir kardeşe satarlar. Ayrıca, yasaya göre, tarlayı alacak kardeş, tarımdan, en iyi anlayanı olmalıdır. Bu yasa, sence yanlış mıdır? İşte sosyalizmin mantığı da, bu yönde ileriliyor. Ben, sosyalist ya da komünist değilim. Ama bildiğim tek şey, her şey, yalnızca yalnızca "tu kaka" değildir. Sosyalizmde özel mülkiyet yoktur. Ne istimlâğı? Konuya yorum yapmadan önce, konu hakkında bilgin olsun. Türkiyedeki yasaya gelirsek. Saçma sapan bir yasa. Devletteki mükemmel(!) tarımcıların parlak(!) fikirlerinden biri. Onlar önce israfı önlesinler tarlalarla uğraşacaklarına. Eğer çalışıyorsan ya da gelecekte çalıştığında ay sonu maaş bordrona bir bak. Devletin seni nasıl soyduğuna. Aralık 19, 2015 tarihinde Khan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Sosyalizmde özel mülkiyet yoktur. Ne istimlâğı? Konuya yorum yapmadan önce, konu hakkında bilgin olsun. Türkiyedeki yasaya gelirsek. Saçma sapan bir yasa. Devletteki mükemmel(!) tarımcıların parlak(!) fikirlerinden biri. Onlar önce israfı önlesinler tarlalarla uğraşacaklarına. Eğer çalışıyorsan ya da gelecekte çalıştığında ay sonu maaş bordrona bir bak. Devletin seni nasıl soyduğuna. Önce yukarıdaki iletileri oku. 1930'lu yıllarda, özel mülk olmasaydı, devlet, kimden vergi alıyordu. Konu hakkında, burada, yetrerince bilgi var. İletilerin tümünü, dikkatle okudum. Sana da öneriririm. Sen, istimlâk yasalarının ve tarlaların, bütüm olarak kalmasının, önemini kavrayamamışsın. Stalin, Türkiye'deki "tarla bütünlüğü"nün benzer nedenlerinden ötürü, komünleri ve benzer oluşumları, yaygınlaştıormak istedi. Çünkü üretim ne kadar geniş boyutlu olursa, ürün de o kadar ucuza mâlolur. Ucuza mâlolan ürün, dahâ kolay pazarlanır. Üzülerek belirteyim ki, sen, ne ekonomiden, ne siyâsetten, ne de ticâretten anlıyorsun! Düşünmeden, bir şeyler tuşluyoprsun; sonunda da, suçlusu, başkaları oluyor! Link to post Sitelerde Paylaş
Yer Su 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi (düzenlendi) Türkiye'nin Nato'nun kucağına atlamasının sebebidir. Komünizmin ve sosyalizmin PR'ını sıfırın atlına çekmiş, geniş kitlelerde sosyalizme olan önyargının temelini oluşturmuştur Mao ile birlikte. Kapitalizmin ekmeğine yağ sürmüş sonuç olarak kendi ülkesinin bile kapitalist olmasına yol açmıştır. Komünizm deyince insanların aklına eşitlik ve kardeşlikten ziyade, üniformalar, raprap yürüyen askerler, ve tanrı-lider gelmesine yol açmıştır. Kapitalistler dünya halklarına bu "komünistleri" parmakla göstererek "Aha bakın işte bunlar böyle manyak" diyebilmişlerdir bu sayede. Sosyalizmin düşmanlarına artık komedi seviyesinde malzeme verip komünizmin köküne kibrit suyu dökmüştür. Komünizmin IŞİD'idir. Bizim ülkemizde insanlar trafik polisiyle tartışırken Ruslar bugün hala bir tren kondüktörünün önünde bile pısarlar. Herhangi bir ortamda kim sorumluysa ondan tırsarlar. Aralık 19, 2015 tarihinde Yer Su tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
apsimon 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi SSCB 15 Cumhuriyetin bir araya gelmesinden oluşan devletler topluluğu idi. Bugün dahi Rusya Federasyonu 21 Özerk bölgeden oluşur. İddaa ediyorum eğer Sosyalist geçmişi olmasa ilgili coğrafya bu gün kan gölüydü. Emperyalist gericiliğin diğer coğrafyalarda ki halklar üzerinde giriştiği katliam politikası bu çoğrafyada karşılık bulmuyorsa sebebi sosyalist geçmişleridir. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Bu büyük insanı karalayanlara kıçımla gülüyorum., Dünyanın başına büyük bela olmuş ve olacak" Hitler "denen pisliği tarihin çöp kutusuna yollamıştır.. Köylü bir toplumdan,uzay istasyonu kuran bir toplum yaratmıştır.. Hakkındaki bütün katliam iddiaları yalandır,ispatı yoktur.. Gerçek bir ateisttir..Sosyalisttir.. İtiraz eden varsa buyursun,tartışalım... Bunlara itiraz etmek mümkün değil. Hiç kuşkusuz Stalin SSCB'ini bir dünya devi yapmıştır. Ama Stalin bu başarılarından çok daha fazla bir zalimdir. Onlara değinmekten korkuyor musunuz? Hiç bahsetmemişsiniz. Link to post Sitelerde Paylaş
Catastroph 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Bunlara itiraz etmek mümkün değil. Hiç kuşkusuz Stalin SSCB'ini bir dünya devi yapmıştır. Ama Stalin bu başarılarından çok daha fazla bir zalimdir. Onlara değinmekten korkuyor musunuz? Hiç bahsetmemişsiniz. Ben zalimliklerini bilmiyorum,siz zalimliğini söyleyin ben de yalan olduğunu ispatlayayım ..Varmısınız? Link to post Sitelerde Paylaş
Catastroph 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Türkiye'nin Nato'nun kucağına atlamasının sebebidir. Komünizmin ve sosyalizmin PR'ını sıfırın atlına çekmiş, geniş kitlelerde sosyalizme olan önyargının temelini oluşturmuştur Mao ile birlikte. Kapitalizmin ekmeğine yağ sürmüş sonuç olarak kendi ülkesinin bile kapitalist olmasına yol açmıştır. Komünizm deyince insanların aklına eşitlik ve kardeşlikten ziyade, üniformalar, raprap yürüyen askerler, ve tanrı-lider gelmesine yol açmıştır. Kapitalistler dünya halklarına bu "komünistleri" parmakla göstererek "Aha bakın işte bunlar böyle manyak" diyebilmişlerdir bu sayede. Sosyalizmin düşmanlarına artık komedi seviyesinde malzeme verip komünizmin köküne kibrit suyu dökmüştür. Komünizmin IŞİD'idir. Bizim ülkemizde insanlar trafik polisiyle tartışırken Ruslar bugün hala bir tren kondüktörünün önünde bile pısarlar. Herhangi bir ortamda kim sorumluysa ondan tırsarlar. Türkiye,Sovyetler korkusundan değil,din istismarı ve sömürü,rantın biteceği korkusundan NATO'ya girmiştir..Bilirsiniz ki Adnan Menderes uzman bir din tüccarıydı. Kendi çıkarı için Kore'de binlerce askerimizi yok etti,bunun üzerine bu hain için bizi çıkarlarına dahil ettiler.. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Ben zalimliklerini bilmiyorum,siz zalimliğini söyleyin ben de yalan olduğunu ispatlayayım .. Varmısınız? Çok komik.. Biraz araştırırsan Stalin'in nasıl zalim bir diktatör olduğunu görürsün. Stalin'in zulmü tarihe geçmiştir. Biraz tarih oku... Bu ne cehalet böyle.. Sende cehaletin cesareti var. Stalin'i savunmanın başka bir nedeni olamaz. Link to post Sitelerde Paylaş
Catastroph 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Çok komik.. Biraz araştırırsan Stalin'in nasıl zalim bir diktatör olduğunu görürsün. Stalin'in zulmü tarihe geçmiştir. Biraz tarih oku... Bu ne cehalet böyle.. Sende cehaletin cesareti var. Stalin'i savunmanın başka bir nedeni olamaz. Kimin yazdığı tarih?Kapitalistlerin mi? Sen niye inanıyorsun? Aptalmısın? Önüne her konan şeye inanıyormusun? 1930'lar da ukraynadamıydın? Neye dayanıyorsun? SSCB de toplu mezar mı açtın? Kendi kanıtların ne? Link to post Sitelerde Paylaş
Catastroph 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Eğer kapitalist ve dincilerin ortak düşmanıysanız bilinki doğru yoldasınızdır.. Stalin büyük bir insandı.. Sizlere saygılar.. Bu forum bilgisizlerin bilgi ürettiği bir kaynaktır.. Ben forumdan ayrılıyorum.. Sizlere iyi günler. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Eğer kapitalist ve dincilerin ortak düşmanıysanız bilinki doğru yoldasınızdır.. Stalin büyük bir insandı.. Sizlere saygılar.. Bu forum bilgisizlerin bilgi ürettiği bir kaynaktır.. Ben forumdan ayrılıyorum.. Sizlere iyi günler. Siktir ol git.. Arkandan ağıt yakacağımızı mı sanıyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Khan 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Önce yukarıdaki iletileri oku. 1930'lu yıllarda, özel mülk olmasaydı, devlet, kimden vergi alıyordu. Konu hakkında, burada, yetrerince bilgi var. İletilerin tümünü, dikkatle okudum. Sana da öneriririm. Sen, istimlâk yasalarının ve tarlaların, bütüm olarak kalmasının, önemini kavrayamamışsın. Stalin, Türkiye'deki "tarla bütünlüğü"nün benzer nedenlerinden ötürü, komünleri ve benzer oluşumları, yaygınlaştıormak istedi. Çünkü üretim ne kadar geniş boyutlu olursa, ürün de o kadar ucuza mâlolur. Ucuza mâlolan ürün, dahâ kolay pazarlanır. Üzülerek belirteyim ki, sen, ne ekonomiden, ne siyâsetten, ne de ticâretten anlıyorsun! Düşünmeden, bir şeyler tuşluyoprsun; sonunda da, suçlusu, başkaları oluyor! Önce bir "kolektivizasyon"un ne olduğuna baksaydın internetten. Büyük toprak sahibi ne demek? 2 dekar arazisi olan adam mı? Parçalı mıymış bu topraklar? Sovyet yönetimi, bürokratları, bilmediği bir konu hakkında, Marks'ın saçmalıklarını baz alarak tarıma müdahale etmiştir. (Marks aslında devrimi işçi toplumunda bekliyordu bu arada, Rusya tarım toplumuydu.) Sovyet devleti toprağı tarımı bilen adamın elinden alıp, sanayi devrimi gerçekleştirmek için kendi bünyesinde işletmeye çalışmıştır. Sonucu da dengelenemeyen arz-talep ve de ardından gelen açlık, ölümler. Bu arada kimse Kırım Tatar Sürgünü'nden bahsetmiyor. Konu İslam'ı bırakıp, Marksizm dinine geçmiş ve bunun mezheplerini benimsemiş(Leninizm, Stalinizm) adamların girdileriyle dolu olduğundan konuyu takip edecekler bunu göz önünde bulundursun. Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Gördüğüm, apaçık bir gerçek var: Bu forumda, kapitalizm, ne kadar yanlış anlaşılıyorsa, sosyalim de, o kadar yanlış anlaşılıyor. Sömürgeci güçlerin, uıyduruk saçmalıklarına inanan saf beyinler, her iki kulvarı da yanlış algılıyor. Üstelik, hiç bir kaynak göstermeksizin, iddiâsının, doğru olduğunu savunanlar, kendilerini, zekânın, hangi köşesinde buluyorlar? Kulaktan dolma dogmatik beyin zapıtlarıyla, bize ahkâm kesiyorlar! Yoksa, ben mi fazla zekîyim? Link to post Sitelerde Paylaş
Khan 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi http://online.agris.cz/files/2013/agris_on-line_2013_4_kokaisl.pdf Bir kaynak, Orta Asya kolektivizasyonu ile ilgili. Bu arada sen ne iş yapıyorsun da bu kadar konulara hakimsin? Tarihçi misin? Ya da ekonomi tarihçisi mi? Yoksa hayatında bir sakız bile satmamış, ama devlet ekonomisini çözmüş kahve muhabbetçisi işkembeden sallayanlardan mı? Çok iddialı konuşuyorsun. Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Korkarım, Robespierre arkadaşımız, son derece haklı; bu forum, sosyalizmi tartışabilecek bir ortam değil. Burası, kendisini, "dâhî" gören zavallılarla dolu! Yineliyorum: Ben, komünist ya da sosyalist değilim; ama yandaş olmadığı ideojileri, "öcüleştirmeyecek" kadar anlayışlı bir insanım. "Ötekileştirmek", benim edebiyâtımda yoktur. Tek taptığım gerçek, bilimselliktir. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Sosyalizmi tartışmak nasıl bir ortam gerektiriyor? Müslümanların İslam'ı yalnız İslam forumlarında tartıştığı gibi, sosyalist bir forumda mı sosyalizmi tartışmak istiyorsunuz? Sosyalizmin ne gibi bir özelliği var ki, burada tartışılmıyor? Dokunulmazlığı var galiba. Aslında bunda bir gerçek payı var. Sosyalizm eleştirilmez. Sadece övülür.. Eleştirilen kapitalizmdir. Sosyalizme kimse laf söyleyemez. Kimse sosyalizmi kötüleyemez. Link to post Sitelerde Paylaş
Khan 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Korkarım, Robespierre arkadaşımız, son derece haklı; bu forum, sosyalizmi tartışabilecek bir ortam değil. Burası, kendisini, "dâhî" gören zavallılarla dolu! Yineliyorum: Ben, komünist ya da sosyalist değilim; ama yandaş olmadığı ideojileri, "öcüleştirmeyecek" kadar anlayışlı bir insanım. "Ötekileştirmek", benim edebiyâtımda yoktur. Tek taptığım gerçek, bilimselliktir. Girdiklerinde konu ile ilgili hiçbir şey yok. Kişilere, foruma yorum yapıyor; kişileri, forumu karalayıp duruyorsun. Konu hakkında bir şeyler yaz, konuyu gereksiz girdilerle işgal etme. @haci'nin neden bu kadar sert reaksiyon gösterdiğini anlayabiliyorum şimdi. Forumdaki adamlar tartışmaya değil, forumu boş girdilerle işgal etmeye gelmişler. Sosyalizmi tartışmak nasıl bir ortam gerektiriyor? Müslümanların İslam'ı yalnız İslam forumlarında tartıştığı gibi, sosyalist bir forumda mı sosyalizmi tartışmak istiyorsunuz? Sosyalizmin ne gibi bir özelliği var ki, burada tartışılmıyor? Dokunulmazlığı var galiba. Aslında bunda bir gerçek payı var. Sosyalizm eleştirilmez. Sadece övülür.. Eleştirilen kapitalizmdir. Sosyalizme kimse laf söyleyemez. Kimse sosyalizmi kötüleyemez. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Aralık 19, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 19, 2015 gönderildi Tartışmak isteyen adam gibi gelir ve tartışır. Önyargılarla gelenlerin amacı tartışmak değil. Çünkü tartışmak isteyen her itiraza açık olmalıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
Tengiz 0 Aralık 20, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 20, 2015 gönderildi Ulan dangalak! Yazdıklarının tümü, sırf muhâlefet yapıp, "ateistler de, sübyancı kâtil Muhammet gibi, katliâmlar yapıyor!" demeye getiriyorsun! Yazdığın en kısa ileti bile, yüzlerce yanlış içeriyor. Bir de, "demokrasi"den yola çıkarak, Stalin'e dil uzatıyorsun! Eğer sen, gerçekten demokrat isen, bu, senin her söçzcüğünün, yalan olduğunu gösterir. İbrtâhîmî dinlerde, demokrasi haramdır. Bir dahâya, yazdıklarına dikkat et dfe kafa ütüleme! Bilgi sâhibi olduğun konularda, fikir bildir. Bilgin yoksa, susma erdemini kullan! Elbet de, sende, erdem varsa! Ayrıca yorum yazmadan önce, tüm konuyu, okuman gerekiyor! Bak işte okuduğunu anlamaktan acizsin. Sen daha önündeki göremiyorsun niye okumak senin neyine ? Ben Lenin'in komünizmini otoriterleştiren adam demedim mi Stalin'e ? Lenin müslüman mıydı ? Ne diye Lenin'e bir şey demedim öyle bir niyetim varsa? Sen kim niyet okumak kim ? Ben ulus devletleri demokrasisi hayranı değilim, şu zaman için en ideali olduğunu düşünüyorum. Anarşistim, demokrasiyi ve siyasi hiçbir organı sevmiyorum. Benim fikirlerimi zerre bilmeden kuş beyninle niyet okumaya kalkma, içindeki pisliği bir inanç-din grubunun üzerine kusma. Bir kusur arıyorsan da kendinde ara, o çok bildiğin hatta bilginden ötürü "din" addetmekten vazgeçtiğin alevilikten bir şeyler öğrenseydin dediğimi anlardın. Link to post Sitelerde Paylaş
apsimon 0 Aralık 20, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 20, 2015 gönderildi Tartışmak isteyen adam gibi gelir ve tartışır. Önyargılarla gelenlerin amacı tartışmak değil. Çünkü tartışmak isteyen her itiraza açık olmalıdır. Sosyalizmi tartışmak nasıl bir ortam gerektiriyor? Müslümanların İslam'ı yalnız İslam forumlarında tartıştığı gibi, sosyalist bir forumda mı sosyalizmi tartışmak istiyorsunuz? Sosyalizmin ne gibi bir özelliği var ki, burada tartışılmıyor? Dokunulmazlığı var galiba. Aslında bunda bir gerçek payı var. Sosyalizm eleştirilmez. Sadece övülür.. Eleştirilen kapitalizmdir. Sosyalizme kimse laf söyleyemez. Kimse sosyalizmi kötüleyemez. Alınganlık yapmışsın. Truman ve Roosevelt e bugüne kadar katliamcı diyen oldu mu? Oysa tarihte yapılan en büyük katliamın altında imzaları vardır. Hiç kendine niye diye sordun mu? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts