Jump to content

Masonluğun amacı nedir?

Recommended Posts

Masonluğun temel olarak ortak bir amacı yoktur. Bireysel olarak bir tür arınma amaçlanır. Gerçi  tam arınma denemez, daha çok böyle üstün insan olma falan gibi bir takım idealler peşindedirler. Buna karşın, ülkeyi ele geçireceğiz, herkes bizden olacak, amanda şu dini yıkacağız falan gibi ortak bir amaç gütmezler.

Masonluğun kökenlerinde bulunan çeşitli oluşumlar, mesela güç haçlılar gibi eski yapılar, zamanında yasaklandığı, üyelerine çeşitli işkenceler edildiği için, masonlar da bir tür yeraltı örgütü gibidi, gizli kalmayı tercih ederler. Bu da ritüellerine, ne kadar aleni olursanız, o kadar  ayak takımı olursunuz mottosuyla yansımıştır.

Mason dernekleri yoktur, dernek değil onlar. Loca denen bir yapılanmaları vardır. Bu yapılanma da para da toplanmaz. Buna karşın üyeleri daha çok ihtiyaçları karşılamak yoluyla, locaya yardımda bulunur. Bazı faaliyetler için, bazı üyeler birleşiğ para koyabilir, fakat genel kaide değildir. 

Sitelerde Paylaş

Abd okullarındaki fraternity ve sororitylerin yaşını başını almış adamlar icin olanı. Koca koca zengin adamlar komik seramoniler yapıyorlar. Dernek gibi birşey işte ama üyeler zengin ve başarılı olunca, bir de üzerine gizlilik olunca, dikkat çekiyor ve 1000 türlü komplo teorisine fırsat veriyor.

Sitelerde Paylaş
On 09.09.2017 at 12:00, anibal yazdı:

Masonluğun temel olarak ortak bir amacı yoktur. Bireysel olarak bir tür arınma amaçlanır. Gerçi  tam arınma denemez, daha çok böyle üstün insan olma falan gibi bir takım idealler peşindedirler. Buna karşın, ülkeyi ele geçireceğiz, herkes bizden olacak, amanda şu dini yıkacağız falan gibi ortak bir amaç gütmezler.

Masonluğun kökenlerinde bulunan çeşitli oluşumlar, mesela güç haçlılar gibi eski yapılar, zamanında yasaklandığı, üyelerine çeşitli işkenceler edildiği için, masonlar da bir tür yeraltı örgütü gibidi, gizli kalmayı tercih ederler. Bu da ritüellerine, ne kadar aleni olursanız, o kadar  ayak takımı olursunuz mottosuyla yansımıştır.

Mason dernekleri yoktur, dernek değil onlar. Loca denen bir yapılanmaları vardır. Bu yapılanma da para da toplanmaz. Buna karşın üyeleri daha çok ihtiyaçları karşılamak yoluyla, locaya yardımda bulunur. Bazı faaliyetler için, bazı üyeler birleşiğ para koyabilir, fakat genel kaide değildir. 

Aidat aldıklarını mehmet remzi sanver diye biri televizyonda söyledi.

Sitelerinde de dernek olduğunu aidat aldıklarını söylüyorlar.

Devlet tarafından denetlendiklerinide söylüyorlar.

Ama ne yaptıklarını amaçlarının ne olduğunu neyi gizlediklerini açıklayan birileri yok.

Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Ten Ten said:

Aidat aldıklarını mehmet remzi sanver diye biri televizyonda söyledi.

Sitelerinde de dernek olduğunu aidat aldıklarını söylüyorlar.

Devlet tarafından denetlendiklerinide söylüyorlar.

Ama ne yaptıklarını amaçlarının ne olduğunu neyi gizlediklerini açıklayan birileri yok.

Bir mason derneği olması, dernek olarak anılmaya yetmez. Türkiye'nin ucube kanunlarına göre, öyle toplanmak falan için, dernek olmak, dernek olursan da, aidat almak zorundasın. Ama masonluğun Türkiye'ye özgü olmadığını unutma. 

Gizledikleri şey kendileri. Zira, 16. YY'dan beri resmi olarak yasaklanıp durmuştur bunlar.

Sitelerde Paylaş

birde ateistler mason olamıyormuş . mason olmak için mutlaka bir tanrıya inanman lazımmış bence onlarda yoz ama zengin insanları barındırdığı için entellektüel görünüyorlar . 

ama nedense tarihteki entellektüel insanlara hep masonluk yakıştırması yapılıyor . benimde kafam karıştı .

Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, tonymvelli yazdı:

ama nedense tarihteki entellektüel insanlara hep masonluk yakıştırması yapılıyor . benimde kafam karıştı .

Kafa karışacak bir şey yok, müslümlerin "bizden olmayan" algı operasyonundan ibaret.

Birilerinin bu örgütte bulunmuş olması onun dışlanacağı anlamına gelmemeli.

Herkes sempati duyduğu veya merak ettiği örgüte katılabilir, aynısı forumlar için de geçerlidir.

Örneğin kendim, tarikatlardan tut kâfir milletine varana kadar katılmadığım kesim veya örgüt neredeyse yoktur ama onların savunucusu olduğum veya benimsediğim anlamına gelmez. Zaten Masonluk da kademelidir, kimisi merhaba üyesidir kimisi kökten...

Sitelerde Paylaş
2 saat önce, bilgivehis yazdı:

Kafa karışacak bir şey yok, müslümlerin "bizden olmayan" algı operasyonundan ibaret.

Birilerinin bu örgütte bulunmuş olması onun dışlanacağı anlamına gelmemeli.

Herkes sempati duyduğu veya merak ettiği örgüte katılabilir, aynısı forumlar için de geçerlidir.

Örneğin kendim, tarikatlardan tut kâfir milletine varana kadar katılmadığım kesim veya örgüt neredeyse yoktur ama onların savunucusu olduğum veya benimsediğim anlamına gelmez. Zaten Masonluk da kademelidir, kimisi merhaba üyesidir kimisi kökten...

Masonluğa katıldın mı? :)

Katıldın ise masonların gizledikleri şeuler nelerdir?

Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Ten Ten yazdı:

Masonluğa katıldın mı? :)

Katıldın ise masonların gizledikleri şeuler nelerdir?

Komünist ve ateist olduğum alnımda yazıyor, o yüzden merhabadan öte gidemedim:)

Masonların gizlediği aslında sır değil, gizledikleri anlayış felsefesi ve kapitalist güçlerini riske atmak istemiyorlar.

Anlayış felsefeleri modern din anlayışından çok da farklı sayılmaz ama özgürlük babında biraz daha ilerideler.

Bence de en iyisini yapıyorlar, zaman durmadan değişiyor, kimin ne yapacağı belli olmuyor, bu şekilde varlıklarını sürekli devam ettirebiliyorlar.

Koydukları 33 mertebe kuralı sayesinde zor yıkılırlar.

Gizliliklerini o kadar iyi yapıyorlar ki, ülkenin en üst kademesinde bulunanlar dahi Mason üyesi olabiliyor, örneğin Tayyibin Mason üyesi olduğuna kesin gözüyle bakıyorum...

Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, bilgivehis yazdı:

Masonların gizlediği aslında sır değil, gizledikleri anlayış felsefesi ve kapitalist güçlerini riske atmak istemiyorlar.

Anlayış felsefeleri modern din anlayışından çok da farklı sayılmaz ama özgürlük babında biraz daha ilerideler.

Bence de en iyisini yapıyorlar, zaman durmadan değişiyor, kimin ne yapacağı belli olmuyor, bu şekilde varlıklarını sürekli devam ettirebiliyorlar.

Gizliliklerini o kadar iyi yapıyorlar ki, ülkenin en üst kademesinde bulunanlar dahi Mason üyesi olabiliyor, örneğin Tayyibin Mason üyesi olduğuna kesin gözüyle bakıyorum...

Adnan oktar( Harun yahya) kendi televizyonunda italyan mason locasına bağlı olduğu söylenen kişilerce 33.masonluk belgesi verildi.

Birkaç sene sonra gene kendi televizyonunda yırtıp atarak masonluktan ayrıldığını söyledi. :)

Masonluğu eleştiren adam 90 lardan sonra övmeye başlıyor.

Aytunç altındal var birde dedikleri ne kadar doğru bilmiyorum.

Kanal 7  televizyonunda yayınlanan görüntüler var.

Mason sitelerinde siyaset yapmadıkları söyleniyor.

Ama bir sürü mason olduğu söylenen siyasetçi var.

Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, Ten Ten yazdı:

Adnan oktar( Harun yahya) kendi televizyonunda italyan mason locasına bağlı olduğu söylenen kişilerce 33.masonluk belgesi verildi.

Birkaç sene sonra gene kendi televizyonunda yırtıp atarak masonluktan ayrıldığını söyledi. :)

Masonluğu eleştiren adam 90 lardan sonra övmeye başlıyor.

Aytunç altındal var birde dedikleri ne kadar doğru bilmiyorum.

Kanal 7  televizyonunda yayınlanan görüntüler var.

Mason sitelerinde siyaset yapmadıkları söyleniyor.

Ama bir sürü mason olduğu söylenen siyasetçi var.

Tenten alttaki adreste benim paylaşıma sunduğum Türkiyede-Masonluk adlı metin dosyasında bir hayli bilgi sahibi olabilirsin.

https://yadi.sk/d/K5qaJPWT3Mmc3A

Sitelerde Paylaş
17 saat önce, bilgivehis yazdı:

- Bence 15'li yaşlardan MHP'li Feto'cu salafist olduğun alnında yazıyor. O yüzden söylediklerine inanıyorum. "Ben masonum" diyorsan mutlaka öylesindir. 

Sitelerde Paylaş
18 saat önce, bilgivehis yazdı:

Tenten alttaki adreste benim paylaşıma sunduğum Türkiyede-Masonluk adlı metin dosyasında bir hayli bilgi sahibi olabilirsin.

https://yadi.sk/d/K5qaJPWT3Mmc3A

Toplantılarında ne konuştukları ne  kararlar aldıkları ne yaptıkları hakkında bilgi vermemişler.

Saçmasapan ritüeller yapmak için toplandıklarını sanmıyorum. :)

Halka açık olmayan derneklerin kapatılmasını istiyorum.

Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Ten Ten yazdı:

Toplantılarında ne konuştukları ne  kararlar aldıkları ne yaptıkları hakkında bilgi vermemişler.

Saçmasapan ritüeller yapmak için toplandıklarını sanmıyorum. :)

- Cidden en büyük sorunun Farmasonlar mı şu anda?

- Genel görünüm öyle bir hissiyat yaratıyor mu sende? :) 

Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Donatello23 yazdı:

- Bence 15'li yaşlardan MHP'li Feto'cu salafist olduğun alnında yazıyor. O yüzden söylediklerine inanıyorum. "Ben masonum" diyorsan mutlaka öylesindir. 

Donat, sana yakıştıramadım ama sen bütün yaşamım boyunca karşı olduğum ve bu yüzden bir çok fedakarlıklar yaptığım bu lanet örgütlere beni nasıl yakıştırdın akıl alacak gibi değil. Doğrusu hangi iz, his ve düşünle bu benzetmeyi yapabildin onu da anlamıyorum, yoksa karşı olduğum bir örgütle beni bağdaştırarak tahrik etmeye mi çalışıyorsun?

Neyse çok önemli değil ama böyle yanlış benzetmelerin seni iyi bir gözlemci düşüncemden alıkoydu, oysa seni iyi bir tahlilci zanederdim, yanılmışım:89:

Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Ten Ten yazdı:

Halka açık olmayan örgütlerin hepsini aynı kefeye koyarak yararlı olanları da hiçe saymışsın.

Örneğin, dinci faşizme karşı olan bir örgütün legal çalışacağını nasıl düşünebilirsin?

Bırak örgütü kendilerinden olmayan bir foruma, bir Wiki'ye dahi tolerans göstermeyen bir yönetim varken, elbette illegal örgütler de olacaktır, maalesef şu sürü alışkanlığından kurtulamadın gitti...

Sitelerde Paylaş
40 dakika önce, Donatello23 yazdı:

Masonluğun amacı: maçların yanı sıra, Erkek cinsiyetinde ve az kültürlü olan yerli insanların aklını bir şeylerle meşgul etmelerini sağlamaktır. 

Ekonomik krizleride masonlar çıkartabilir çoğu zengin hali vakti yerinde insanlar.

Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Ten Ten said:

Ekonomik krizleride masonlar çıkartabilir çoğu zengin hali vakti yerinde insanlar.

Masonlar ekonomik krizle falan uğraşmaz. Aslen hiç kimse uğraşmaz. Şu embesil komplo teorilerini bir unutun artık. 

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...