WerderBremen 0 Oluşturuldu: Mayıs 10, 2009 Raporla Share Oluşturuldu: Mayıs 10, 2009 Dünyanın en girişimci ve zengin adamı yıllardan beri ertelediği tatile çıkmaya karar verir.. Ailesi ile birlikte neredeyse tüm doğal güzelliklerin bulunduğu bir mekanı tercih eder.. Tatil başlar fakat bir süre sonra adamımız sıkılır kendisine iş icat etmeye çalışır. Yine sıkıntılı günlerinden birinde çevreyi dolaşırken nehir kıyında bir balıkçıya rastlar. -Nasıl iyi balık çıkıyor mu diye sorar.. Balıkçı - Evet balık burada çok bol der. -Günde ne kadar balık tutuyorsun? -Balığına göre değişiyor, ama günlük ihtiyacım kadar tutuyorum, der balıkçı. -Aslında daha fazlasını tutabileceğin kadar balık olduğu halde neden daha fazla tutmuyorsun diye başlar söze zengin girişimcimiz.. Bu fazladan tuttuğun balıkları satarsın, onlarla daha fazla olta alırsın, daha fazla balık tutarsın. Çok daha fazla tuttuğun balıkları kendin satarsın, daha fazla para kazanırsın. Bu kazandığın para ile tekne alırsın, daha fazla balık ve para demek bu.. Dünyaya açılırsın, büyürsün, istediğin herşeyi satın alabilirsin... -Peki sonra, diye sorar balıkçı.. -'İşte bak bana' der, canımın istediği yerde tatil yapıyorum der zengin girişimci.. -E ben n'apıyorum? .... Bir ateist olarak kendinizi girişimci olarak mı balıkçı olarak mı görüyorsunuz? Tabi ki teistler de yanıtlayabilir.. Link to post Sitelerde Paylaş
' ege ' 0 Mayıs 10, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2009 gönderildi Istemesekte BALIKCI!! Elimiz dotumuz mahkum saygilar.. Link to post Sitelerde Paylaş
cantona 0 Mayıs 10, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2009 gönderildi aynen elimiz mahkum, ticaret için her şeyden önce yalancı olmak gerekiyor bence. Link to post Sitelerde Paylaş
bayşapka 0 Mayıs 10, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2009 gönderildi Ben girişimciyim, tatil yapmadım daha Link to post Sitelerde Paylaş
Believer 0 Mayıs 10, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 10, 2009 gönderildi aynen elimiz mahkum, ticaret için her şeyden önce yalancı olmak gerekiyor bence. Hayır katılmıyorum, çok yakından ticaretin de adam gibi yapılacağını biliyorum... Link to post Sitelerde Paylaş
samsa 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Tarihten ve günümüzden referans alarak "adalet" kavramının olmadığı bir dünyada zengin olmayı istemek insanın en doğal hakkıdır.Yok ben almayayım iyiyim böyle para pul neyime diyen birine rastlamadım henüz, öyle dermiş gibi yapan bedevilere de aldanmadım.Tabi samimi birileri varmıdır orda biryerlerde mutlak bir yargı söz konusu elbette ki değil Link to post Sitelerde Paylaş
thecrow 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi -Özgür naber? Nerden geliyorsun? -İyidir Mahmud. Manitamın yanından geliyorum. -Özgür bak gel vazgeç şu işlerden. -Niye? -Günaha giriyorsun. -Eee? -Günaha girersen cennete gidemezsin ki... -Gidince ne olacak? -Çeşit çeşit meyveler, bağlar bahçeler... -Eee? Başka? -Tomurcuk memeli, süt beyazı tenli fıstık gibi huriler... -Benim manita da öyle. ----------------------------- Ateistler balıkçı oluyor sanırım. Müslümanlar da girişimci... Link to post Sitelerde Paylaş
samsa 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Şu şudur bu budur demek yanlıştır ne de olsa bu da dahil olmak üzere bütün genellemeler yanlıştır değil mi? Link to post Sitelerde Paylaş
sangre 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Ben kendimi girişimci olarak görüyorum.. Ama yaptıklarımın karşılığını yine dünyadan almak isterim.. Tüm yaptıklarımdan sonra, ''Yaptıklarının karşılığını daha sonra alacaksın, sen merak etme'' diyerek, başkaları tarafından yönlendiriliyorsam.. Sanırım en has gerizekalıyım demektir. Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Ben kendimi girişimci olarak görüyorum.. Ama yaptıklarımın karşılığını yine dünyadan almak isterim.. Tüm yaptıklarımdan sonra, ''Yaptıklarının karşılığını daha sonra alacaksın, sen merak etme'' diyerek, başkaları tarafından yönlendiriliyorsam.. Sanırım en has gerizekalıyım demektir. +1 Link to post Sitelerde Paylaş
Macc 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Okul bitsin, 2 yıl daha girişimciyim. Sonra hep balıkçı olucam. Link to post Sitelerde Paylaş
hallac 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi üçüncü şık yok mu... Amele şıkkı mesela.. Link to post Sitelerde Paylaş
crossfox 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi balıkçı mıyız astur biz Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi balıkçı mıyız astur biz Girişimciyiz Link to post Sitelerde Paylaş
Kieslowskii 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Girişimciyiz Benim balıkçı yaka kazağım var, nolcek şimdi? NOT: İğrenç espri yapma kotamı dolduramadım bugün, kusuruma bakmayın. Link to post Sitelerde Paylaş
crossfox 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Benim balıkçı yaka kazağım var, nolcek şimdi? NOT: İğrenç espri yapma kotamı dolduramadım bugün, kusuruma bakmayın. bu yaptığın iğrenç espri bile değil ki... Link to post Sitelerde Paylaş
Deicide 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi ... ... Bir ateist olarak kendinizi girişimci olarak mı balıkçı olarak mı görüyorsunuz? Tabi ki teistler de yanıtlayabilir.. Şu ya da bu tutum doğru olanıdır diye hazır bir reçete yok bence. Balıkçı asalak, girişimci de başarı için her yolu mubah gören bir ahlaksız olmadığı sürece, her ikisi de bireysel kararlardır ve saygı gösterilmelidir. Link to post Sitelerde Paylaş
spejnza 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi Girişimciyim; daha balık tutacak kadar rahata kavuşamadım Link to post Sitelerde Paylaş
iyicocuk 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi zengin girişimciyim ama tek başına zenginliği sevmiyorum çalışmanın yanında gelen zenginliği seviyorum mesela luks arabalara binmek dünyayı dolaşmak gibi hayalerim yok ama çok güzel işler yapmak çok çalışmak başarılı olmak gibi hayallerim var zaten bu çalışmanın yanında eminim o luks otomobilller, dünya turları "de facto" gelecektir umarım sistemde kendime bir yer bulabilirim... Link to post Sitelerde Paylaş
METE HAN 0 Mayıs 11, 2009 gönderildi Raporla Share Mayıs 11, 2009 gönderildi tatil dedinde cidden bir tatile ihtiyacım var.... ben şahsen girişimci olmayı yeğlerim.. çalışmak çalışmak çalışmak...İnsana kendi emeğinden başkası yoktur... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts