Jump to content

ATEİZMİN MANİ(FİYASKO)SU!


Recommended Posts

Öncelikle ateizm nedir ve ateist kime denir bir bakalım ve bu düşünce ile örtüşen, özelde dünya ateizminin ve genelde ülkemizdeki ateistlerin durumlarını daha iyi anlayabilmek için şunları söylemek lazım gelir:

Ateizm, Tanrıya veya ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.

Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalarda, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayali yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhani varlıklar da reddedilir.[1]

Ateizm sıklıkla "dinsizlik" ile özdeşleştirilse de, Theravada Budizmi gibi bazı dinlerde de tanrının varlığına rastlanılmaz.[2] Bu yönüyle ateizm ile dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür.[3] Ateizm, yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden teizm[4] ile yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden[5] temelde ayrılır. Ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevapsız" veya "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan Agnostizmden de ayrılır.[6]

Ateizmin ontolojik temeli Materyalizmdir.[kaynak belirtilmeli] Başka bir ifade ile Ateizm, "varlık" olarak ölçümlenebilen veya gözlemlenebilen evreni (Fizik Evren) kabul eder. Burada belirtilmesi gereken nokta, insan algısının ötesinde olan ancak ölçümlenebilen bir varlık veya varlık alanı Fizik Evren'e aittir ve reddedilmez. Metafizik, ölçümlenip gözlemlenebilen evrenin ötesinde kalan bir varlık alanı iddiasındadır. Ateizm, evrenin işleyişi ve nasıl oluştuğu ile ilgili açıklama getirmez ancak ateistlerin büyük kısmı ölçüm ve gözlem yöntemiyle bilgi üreten bilimin açıklamalarına başvuruda bulunur.

Günümüzde, Dünya nüfusunun % 2.3’ü kendini ateist, %11.9’u teist olmayan (non-theist) olarak tanımlamaktadır.[7] Bu oran Rusya’da %48’in üzerine çıkmakta, Japonya’da ise %64 ila %65 arasında seyretmektedir. Avrupa Birliğinde oran, %6 ile İtalya ve %85 ile İsveç arasında değişkenlik göstermektedir.[8] Türkiye'de ise oran %2,5-%3 arasındadır

Ateist, Tanrı veya Tanrıların varlığını hayal ürünü bulan kişidir. Ateizm bir inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır

Ateizm kelimesinin kökleri Eski Yunanca'ya dayanır. "Atheos" (theos, Yunanca "tanrı" demek olup başındaki "a" ön takısı ile olumsuzluk belirtir.) "tanrısız" veya "tanrıya inançsız" demektir. A-Teizm, Anti-Teizm (Teizm karşıtı) demek değildir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

Şimdi bu cümlelerden hareketle ben şunu çok sık vurguladım burada. Evrende varolan her olguyu bilim açıklarken, bu açıklamalarla beraber bir sürü bilinmeyen ile karşı karşıya gelir. Olasılıklar dünyasında, deneylenebilen bilim dünyasında Tanrı ile karşılaşmamak demek Tanrı yok olarak algılanması bana göre mantık kuralları ile açıklanamaz. Zira mantık kuralları burada tamamen devre dışı bırakılarak kendi içinde bir mantık kurmacası adı altında ateizm insana sunulur.

Buradaki mantık hatası şudur. Herhangi metafizik bir varlık size kendini sunmak zorunda değildir. Siz zaten buradan hareketle metafiziği maddi dünyanın dışında kabul ettiğiniz ve her varlığı fizik evren ile açıkladığınız için metafiziği, dolayısı ile Tanrıyı red ediyorsunuz.

Eğer Tanrı metafizik alanın varlığı ise (ki öyle), zaten metafizik alan ve verileri eldeki kısıtlı veri olan fiziki alanla ölçümlenemez. Bu sap ile samanı birbirine karıştırmak demektir her şeyden önce.

Uzatmayayım. Benim bu yazıyı yazmaktaki amacım ateizmin ne olup olmadığı ile alakalı değildir. Ateizmin zararlarını ortaya koymak, içler acısı halini okuyan insana sunmaktır.

Teizm’de ve diğer inanışlarda bir Tanrı vardır lider olarak ve bu Tanrı ile insanlar kendilerine bireysel ve sosyal alanda hedefler belirlerler. Bu hedefler zaman zaman insanın zararına da eylemler ortaya koymuştur.

Ama ateizmin bir lideri, böyle bir ilkesi, böyle bir önderi olmadığı için ateizm yönü doğuya giden bir gemide batıya koşan insanlar gibidir. Aslında ateizm yönsüzdür ama illede kendine bir yön biçecekse/biçmek durumunda olduğundan maalesef yönünü tavır ve davranışlarıyla bu şekilde ortaya koymaktan öte gidemeyecektir.

Bazı ateist vardır, bencildir ve hayatın sadece kendisinden ibaret olduğunu söyler. Yaşamak için her şeyin mübah olduğunu, bunuda materyalizm çerçevesinde ve evrim kuramınıda iğfal ederek insana sunar. Bak doğada da aslan ceylanı yiyor der. Halbuki aslan ceylanı keyfinden yemez, aç kaldığı için öldürür ve doyacağı kadar yer. Ama bencil ateist bu ölümün hayat için olduğu gerçeğine sırtını döner, bilimin kendisine sunduğu bu imkanı yine bilimi kullanarak kendi konforu için kullanmaktan asla geri durmaz. Ve bunu yüzünüze vurduğunuzda zaten insan hayvandır ve amacı: hayatta kalmak, üremek ve neslini devam ettirmek derken insanın sadece yiyen-içen ve dışkısını boşaltan bir varlık olduğunu öne sürerek kendi insan kimliğine bu kara lekeyi çalmaktan geri durmaz.

Bazı ateistler vardır, bilim bana yeter, Tanrı için başka şeye ihtiyaç yok der. Ama evrim süreci ile beraber diğer canlılar ile ortak anlamda sosyalleşip hayat hakkının kendi dışında tüm canlılarda aynı ve eşit olduğunu kabul etmiş, bunu içine sindirmiştir. Bu ateist sadece ama sadece işine bakar. Bireyler ve bireylerin eylemleri bu ateisti direk ilgilendirmez, endirek olarak kendisi ve toplumu zarar gördüğünde hukuk normları ile beraber bu zararı bertaraf etme eğilimindedir.

Bazı ateistlerde vardır. Ben horozum işime bakarım der edasıyla kendini bir robot addetmiş olup, kendi hayatını bile sorgulamadan bir günü daha kapattım, yokluk bana yakındır gibi suya sabuna dokunmayan bir hayat benimserler ve etrafları ile etkileşimleri hep bu minval üzeredir.

Ama bazı ateistlerde vardırki akıllara zarar grup bunlardır. Tanrı yok derler, olmayan Tanrı üzerinden o olmayan Tanrıya inanırların hepsini aynı grup içinde konuşmaktan zerre kadar ar etmezler. İnsan hayvandır derler ama hayvanlığı biraz kendilerine dokundurunca biz insanız herhalde diye naralar atarlar. Nerede ahlaka dair olumsuz bir örnek görseler bakın işte inanç insanı böyle ahlaksız yapabiliyor demekten gocunmazlar.

Ama bu son tip ateistin şöyle de bir açmazı vardır ve genelde Türk ateistler bu grubun içindedir.

Ahlak dediği değerleri kendi toplumunun kültüründen almıştır.

Etik dediği değerleri kendi insanı ile beraber kavramıştır.

Küfür ve hakaret ettiği aslında tamda kendisidir.

Yani bu grup ateistler kendini bilmez tiplerdir…

Dolayısı ile yurdum ateisti bir avuçtur ve bu bir avuç kendini bilmez ateist (bir kısmını şiddetle tenzih ediyorum ki zaten onlar bu son gruba dahil değildir) insanın fizik yapısına tamda aykırı bir şekilde nasıl beceriyorsa beceriyor ama kendi kendini sırtından bıçaklayan gruptur. Bu yüzden bu grup ne burada, nede reel hayatta ciddiye alınası tipler değildir. Ne zamana kadar ister Tanrı yaratmış diyelim, ister evrim diyelim, taa ki insan olduğunu ve sosyal bir varlık olduğunu ve haklar ve eşitlikler bağlamında dünya üzerindeki başka bir insandan zerre kadar farkı olmadığını anlayana kadar….

Ve son söz olarak şunu çok rahatlıkla söylemek mümkündür bu tip ateistler için. Bunlar ne bilim insanıdır, ne aydındır, ne ilericidir, ne yenilikçidir. Bunların hepsi sadece ve sadece din düşmanlığı üzerinden insan düşmanıdır. Birisine karşı durmak (düşmanlık yapmak için) o kişinin metafizik bir varlığa inanıyor olması yeterlidir.

Sonuç itibarıyla din dahil her tür düşmanlık ateizm demek değildir…

Selamlar…

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 118
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sonuç itibarıyla din dahil her tür düşmanlık ateizm demek değildir…Selamlar…

Başlık farklı içerik farklı..Madem atesitlerin birkısmını eleştireceksin niye ATEİZMİN MANİ(FİYASKO)SU başlığı atıyorsun.Berguzarın fiyaskosu olmuş. :D

Gerçek bir ateist bütün ibrahimi dinlere düşmandır.

Bold yaptığım cümlenin yazarı ile bu cevabı veren yazar aynı olunca, başka türlü tepki beklemek abesle iştigaldir.

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek bir ateist bütün ibrahimi dinlere düşmandır.

Bold yaptığım cümlenin yazarı ile bu cevabı veren yazar aynı olunca, başka türlü tepki beklemek abesle iştigaldir.

İbrahimi dinler karşında nötr kalınamaz.

Buna ibrahimi dinler izin vermiyor.Ateyislerin kabahati yok.

Siz ateistlere düşmanlık ettiğiniz için karşılık görüyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Gerçek bir ateist bütün ibrahimi dinlere düşmandır.

Bergüzar

Bakıyorum yine kendine göre bir ateist imgesi yaratmış, onu evirip çevirip dövüyorsun...

Senin aklındaki ateist gerçek bir ateist değildir.

Mutlaka sapık bir ateisttir.

Çünkü senin Müslüman imgen bile sapık.

Müslümanları ve İslam'ı doğru dürüst değerlendiremeyen birinden ateizmi doğru değerlendirmesi beklenmez.

Ateistin hiç bir inanca veya düşünceye düşman olmasına gerek yoktur.

Burada düşmanlık negatif bir eleştiri gibi duruyor.

Ateist bütün dinlere ve Tanrı inancına karşıdır.

Onlara düşman değildir.

Düşman deyince sanki mutlaka yok edilmesi gereken bir kesim anlaşılıyor.

Ateizm çeşitliliğe inanır.

Her türlü düşünce toplumda özgür bir şekilde temsil edilmelidir.

Tabii bunu sen ve senin gibi milylarlar anlamaz.

Anlamasanız da dünya dönüyor.

Her 24 saatte bir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bergüzar

.....

Ateizm çeşitliliğe inanır.

Her türlü düşünce toplumda özgür bir şekilde temsil edilmelidir.

Tabii bunu sen ve senin gibi milylarlar anlamaz.

Anlamasanız da dünya dönüyor.

Her 24 saatte bir..

Hacı bey,

Ben Tanrıya inanıyorum ve bunu burada defalarca söylememe rağmen.

Sen buna özgür bir şekilde izin verdin mi?

Yani benim Tanrımı anlatmama. Tanrı düşüncemi temsil etmeme.

Hep ne dedin?

Sen islamı dahi bilmiyorsun. Niye dedin bunu, çünkü bir şekilde din düşmanlığı yapacaksın. Sırf bu nedenle.

Kim diyor bunu?...

Bir ateist.

Sonra kalkıp bu cümleyi kurabiliyorsun...

Evet, dünya senin gibi düşünenlerede rağmen dönüyor.

Hemde 24 saat, buna hiç şüphe yok...

Biz dünyanın döndüğünüde anlıyoruz sen merak etme.

Ama dönen birgün sana dönecek, onuda sen zamanı gelince anlayacaksın. Daha vaktin var...

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistin hiç bir inanca veya düşünceye düşman olmasına gerek yoktur.

Burada düşmanlık negatif bir eleştiri gibi duruyor.

Ateist bütün dinlere ve Tanrı inancına karşıdır.

Onlara düşman değildir.

Düşman deyince sanki mutlaka yok edilmesi gereken bir kesim anlaşılıyor.

Ateizm çeşitliliğe inanır.

Her türlü düşünce toplumda özgür bir şekilde temsil edilmelidir.

Hocam sizin dediğiniz manada söylemiştim o cümleyi ...

Ama ne yapayım ki begüzar tipik bir müslüman ,

illa bir çarpıtma yapacakya almış cümlemi evirip çeviriyor.

nasıl çarpıtsam nasıl çarpıtsam diye..

İşte tipik müslo berguzar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tate,

Ben ideolojik müslüman değilim, dolayısı ile tipik müslo grubuna zaten girmiyorum. Ben sadece müslümanım, o kadar...

Ama sen ideolojik ateist olduğun için, karşındaki müslümana tipik müslo (yani ideolojik) müslo demek zorundasın.

Yazıda yazdım ya.

Bir yönünüz yok ama bir yön belirlemek zorunluluğunuz olduğundan....

Batıya giden bir gemide doğuya koşanlardansın sen...

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı bey,

Ben Tanrıya inanıyorum ve bunu burada defalarca söylememe rağmen.

Sen buna özgür bir şekilde izin verdin mi?

Yani benim Tanrımı anlatmama. Tanrı düşüncemi temsil etmeme.

Hep ne dedin?

Sen islamı dahi bilmiyorsun. Niye dedin bunu, çünkü bir şekilde din düşmanlığı yapacaksın. Sırf bu nedenle.

Kim diyor bunu?...

Bir ateist.

Sonra kalkıp bu cümleyi kurabiliyorsun...

Evet, dünya senin gibi düşünenlerede rağmen dönüyor.

Hemde 24 saat, buna hiç şüphe yok...

Biz dünyanın döndüğünüde anlıyoruz sen merak etme.

Ama dönen birgün sana dönecek, onuda sen zamanı gelince anlayacaksın. Daha vaktin var...

Selamlar...

Sana düşman olsam burada yazamazsın.

Ayrıca burada zaten istediğini yazamazsın. Burada İslam'ı tebliğ edemezsin

Sen onu yapıyorsun.

Ama kimse sana kendi inandığın İslam'ı burada yapılan eleştirilere karşı savunma demiyor.

Ve 2 yıldır da onu özgür bir şekilde yapıyorsun.

Burasının bir İslam forumu olmadığını hala anlamadın.

Burada biz İslam'ı eleştiriyoruz.

Ona düşman olmamıza gerek yok.

Ona karşıyız.

Bunu anlamıyorsun. Çünkü işine gelmiyor.

İslam'ı tebliğ etmeden savunmasını bilmiyorsun.

İslam'ı tebliğ etmenin ne anlama geldiğini biliyor musun?

Buraya bir Müslüman yazarın İslam hakkındaki bir yazısını olduğu gibi asamazsın.

Bu en temel kuralımız.

Ama öyle bir yazının savunduklarını sen de savunabilir ve onları tartışabilirsin.

Tümünü alıntılayıp, bize dayatmadan tabii.

Ana temasını veya özetini yaparsın ve sen de öyle düşünüyorsan, onu bize iletirsin.

İslam şu şu nedenlerden dolayı değerli bir dindir dersin.

Ve biz de bütün makaleyi okumadan seni yanıtlarız.

O yazının yazarını değil, seni yanıtlarız.

Anlıyor musun?

Bunu sana birkaç kere ihtar ettim ama hala anlamıyor görünüyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Berguzar arkadasim,

Yazinda dolayisi ile düsüncelerinde yaniliyorsun.

Bir ateist bulundugu toplumun kültüründen ahlaki deger yargilarini almis olabilir fakat bunlarin dogrulugunu ve yasadigi toplum icinde sosyal adalet ile bagdasip bagdasmiyacagini arastirip bilmesi gerekir.

Tekrar etmekte fayda görüyorum.

Ateist bir insan tarafsizdir. Insanlar toplumlar ülkeler arasinda esit sosyal adaleti savunur.

Iste bu noktayi inancli insanlarin - özellikle ülkemizin ve diger islami inanisli olan ülkelerin insanlari - anlamasi kavramasi cok zor olmakta.

Insanlar arasinda sosyal adaletin esit olarak dagitildigi ülkelerde...

...kimse kimsenin inancini bilmek ögrenmek gibi bir zorunlulugu yoktur.

Kimsenin inancinin ve hayat felsefesinin bir baskasina karsi üstünlügü de yoktur.

Eger bir insan baska biri icin yanit hakki dogacak sekilde ulu orta kendi inancini anlatmaya dayatmaya ondan cikar saglamaya ve onun bir otorite oldugunu zirvalamaya baslar ise...

...iste tam bu noktada ateist bir insan ona müdahale eder.

Bunu anlamiyormusunuz?

Yoksa isinize mi gelmiyor?

Bütün farkliliklar icin esit olarak dagitilmasi / olmasi gereken sosyal adaleti ve yönetim seklini istiyormusunuz...

...istemiyormusunuz?

Ateistleri elestiren inanclilarin önce bu sorunun yanitini dürüstce vermelerinin gerekli oldugunu düsünüyorum.

Sen de Berguzar arkadasim.

Dürüstce...

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tate,

Ben ideolojik müslüman değilim, dolayısı ile tipik müslo grubuna zaten girmiyorum. Ben sadece müslümanım, o kadar...

Ama sen ideolojik ateist olduğun için, karşındaki müslümana tipik müslo (yani ideolojik) müslo demek zorundasın.

Yazıda yazdım ya.

Bir yönünüz yok ama bir yön belirlemek zorunluluğunuz olduğundan....

Batıya giden bir gemide doğuya koşanlardansın sen...

Selamlar...

Tipik müslo sun.

Ben o cümnleyi hangi koşulda ,neyi anlatmak için söylemiştim onu geçiyorsun..

Alıyorsun orada cümleyi, onu kendi çıkarına göre çarpıtmaya çalışıyorsun.

Şimdi bana söylermisin bunu yapan biri nasıl ideolojik davranmış olmuyor?

Ateistler hakkında fiyasko bir yazı yazıyorsun onu kurtarmak için beni araya maydonoz ediyorsun.

Tipik müslüman diye işte buna denir .

Gerçekle alakası yoktur tek derdi zeytinyağı gibi üst çıkmaktır..

Berguzar senden hayatta ateist olmaz da olsa bile nasıl olur biliyor musun?

Hani yukarda eleştirdiğin bir grup varya işte onların önde gideni olursun.

Lümpen Berguzar.

tarihinde Thamate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana düşman olsam burada yazamazsın.

Ayrıca burada zaten istediğini yazamazsın. Burada İslam'ı tebliğ edemezsin

Sen onu yapıyorsun.

Ama kimse sana kendi inandığın İslam'ı burada yapılan eleştirilere karşı savunma demiyor.

Ve 2 yıldır da onu özgür bir şekilde yapıyorsun.

Burasının bir İslam forumu olmadığını hala anlamadın.

Burada biz İslam'ı eleştiriyoruz.

Ona düşman olmamıza gerek yok.

Ona karşıyız.

Bunu anlamıyorsun. Çünkü işine gelmiyor.

İslam'ı tebliğ etmeden savunmasını bilmiyorsun.

İslam'ı tebliğ etmenin ne anlama geldiğini biliyor musun?

Buraya bir Müslüman yazarın İslam hakkındaki bir yazısını olduğu gibi asamazsın.

Bu en temel kuralımız.

Ama öyle bir yazının savunduklarını sen de savunabilir ve onları tartışabilirsin.

Tümünü alıntılayıp, bize dayatmadan tabii.

Ana temasını veya özetini yaparsın ve sen de öyle düşünüyorsan, onu bize iletirsin.

İslam şu şu nedenlerden dolayı değerli bir dindir dersin.

Ve biz de bütün makaleyi okumadan seni yanıtlarız.

O yazının yazarını değil, seni yanıtlarız.

Anlıyor musun?

Bunu sana birkaç kere ihtar ettim ama hala anlamıyor görünüyorsun.

Hacı,

O yazı o başlıkta tartışılır, burada değil.

Buradaki yazı tamamen bana ait. Benim cümlelerim, benim düşüncelerim.

Karıştırma lütfen...

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı,

O yazı o başlıkta tartışılır, burada değil.

Buradaki yazı tamamen bana ait. Benim cümlelerim, benim düşüncelerim.

Karıştırma lütfen...

Selamlar...

Buradaki yazı hakkında İslam'ı tebliğ ediyorsun dedik mi?

Buradaki yazı olduğu gibi duruyor ve kimin sapkınlığının eseri olduğu gün gibi meydanda.

Ona verilen yanıtlardan da anlaşılmıyor mu?..

Hadi beni anlamadın diyelim.

Cigi ve Thamate'i de mi anlamadın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tipik müslo sun.

Ben o cümnleyi hangi koşulda ,neyi anlatmak için söylemiştim onu geçiyorsun..

Alıyorsun orada cümleyi, onu kendi çıkarına göre çarpıtmaya çalışıyorsun.

Şimdi bana söylermisin bunu yapan biri nasıl ideolojik davranmış olmuyor?

Ateistler hakkında fiyasko bir yazı yazıyorsun onu kurtarmak için beni araya maydonoz ediyorsun.

Tipik müslüman diye işte buna denir .

Gerçekle alakası yoktur tek derdi zeytinyağı gibi üst çıkmaktır..

Berguzar senden hayatta ateist olmaz da olsa bile nasıl olur biliyor musun?

Hani yukarda eleştirdiğin bir grup varya işte onların önde gideni olursun.

Lümpen Berguzar.

Bizde sürekli kuranın tamamına bakmadan resmi göremezsiniz diyoruz ama ayetler niyeyse tek tek altın tepside geliyor önümüze.

Bende sana lümpen mi diyeyim şimdi.

Demeyeceğim. Çünkü başlığımı sabote ediyorsun, o kadar....

Ben o grup ateistlerden şu nedenle değilim yazacaksın ve nedenlerini sıralayacaksın o kadar.

Etiketi ben ortaya koydum, takan takıyor.

Ama sen şahıs üzerinden yapıyorsun. Bel altı bu oluyor işte...

Bu başlıkta ve hiçbir başlıkta üslubumu bozmayacağım. Zira gerek yok.

Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Berguzar arkadasim,

Bütün farkliliklar icin esit olarak dagitilmasi / olmasi gereken sosyal adaleti ve yönetim seklini istiyormusunuz...

...istemiyormusunuz?

Ateistleri elestiren inanclilarin önce bu sorunun yanitini dürüstce vermelerinin gerekli oldugunu düsünüyorum.

Sen de Berguzar arkadasim.

Dürüstce...

Ben sonuna kadar bunu istiyorum ve islamın tek hedefinin bu olduğunu her zaman söyledim. Hatta Bakara 219 diye bas bas bağırdım burada.

Görmek istemeyen görmüyor sevgili cıgı. Ne yazıkki böyle.

Tek başına bakara 219 bu soruna cevap veriyor.

Ama bu başlıkta lütfen kuran ve islam tartışması olsun istemiyorum, anlayış gösterirsen sevinirim.

Burada ben bir yaraya dikkat çekmek çalışıyorum.

Selam ederim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben sonuna kadar bunu istiyorum ve islamın tek hedefinin bu olduğunu her zaman söyledim. Hatta Bakara 219 diye bas bas bağırdım burada.

Tek başına bakara 219 bu soruna cevap veriyor.

Berguzar arkadasim,

İman ayni bir ask gibi gözleri köreltir ve beyinleri mühürler.

Yazilarini okudugum zaman... senin durumunun da öyle oldugunu düsünüyorum.

"Hatta Bakara 219 diye bas bas bağırdım burada."

Bu cümleyi yazip bunun icerigini savundugun zaman bos bos konusmus oluyorsun ve bizleri anlamiyorsun.

Anlamadigini düsündügüm icin uzatmak istemiyorum.

Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizde sürekli kuranın tamamına bakmadan resmi göremezsiniz diyoruz ama ayetler niyeyse tek tek altın tepside geliyor önümüze.

Bende sana lümpen mi diyeyim şimdi.

Demeyeceğim. Çünkü başlığımı sabote ediyorsun, o kadar....

Ben o grup ateistlerden şu nedenle değilim yazacaksın ve nedenlerini sıralayacaksın o kadar.

Etiketi ben ortaya koydum, takan takıyor.

Ama sen şahıs üzerinden yapıyorsun. Bel altı bu oluyor işte...

Bu başlıkta ve hiçbir başlıkta üslubumu bozmayacağım. Zira gerek yok.

Selamlar...

Berguzar Kuranın tamamına baktığımda dahi gördüğüm resim , onun insan üretimi birşey olduğu..

Yani senin lafı getirmeye çalıştığın şeyle bana ait cümleyi çarpıtman arasında haklı bir korelasyon yok.

Lümpen nitelemesini de sınıfsız olmak anlamında kullandım.

Berguzar modern de değilsin, klasik de değilsin, sınıfın yok işte lümpensin ...

Hem müslümansın hem devrimci ,

hem bilim dersin hemde metafizik,

ne olduğun belli değil.

tarihinde Thamate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Buradaki mantık hatası şudur. Herhangi metafizik bir varlık size kendini sunmak zorunda değildir

Biz kendini sunmayan bir metafizik varlığa inanmak zorundamıyız peki? ''yokmuş numarası yapan'' bir varlığı 'bulmak' zorundamıyız? Biz neden ''zorundayız?''

Mantıkdan haberiniz varmı ki mantık hatasından sözediyorsunuz?

''Bilim yok da demiyor o halde inanmalıyız'' demek artık ne akdar zavallı bir duruma düştüğinizin göstergesi. Şu ''ya varsa'' saçmalı dönüyor dolaşıyor kılı değiştiriyor ama sürekli ortalıkta sürünüp aptallıktan medet umuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...