Ghayange 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi (düzenlendi) Demekki işin özü rejimde değil ideolojideymiş. örnek verirsek bir çok ülkede parlementerler seçildikten sonra yemin ederler. işte ideoloji orada kendini gösterir. Ocak 28, 2009 tarihinde tribuss tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
CherokeKd 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Sen gitte o dönemleri yaşayanlara sor. Bir sürü toprak kaybettik, bir sürü iç karışıklık ve savaşlar, göçen ekonomi. Kurtuluş savaşı başarı ile verilmese idi yok olup gidecektik. Başka milletlerin tebası olacaktık. Kurtuluş savaşı olağanüstü bir başarıdır ve çok zor kazanılmıştır. Daha ne olsun? İster misin benzer zorlukları yaşamayı? İster misin ölüm kalım savaşı vermeyi? Adamın ciğerini söker öyle bir savaş. O göçen ekonomi, iç karışıklar senin gibi "her yer bizim hullleeyn...Osmanlıyı böldürtmeyiz. Her yer bizim hakkımııız" diye hönkürenler yüzünden olmasın? Her yerdeki toprak senin hakkın mı? Elin romanyalısının toprağını "Burası bizim dağılın" deme hakkını sana kim verdi? Kim verdi? elindeki kılıç, altındaki at verdi. O atlarla, kılıçlarlada "kılıç kalkan, cirit" gibi ata sporlarını icra etmeye gitmediler romanyaya.. Ölüm kalım savaşını sen kendi ülkenin halkına kendi ellerinle verdirtiyorsun. İstediğini kes, istediğini öldür, istediğini vatan haini ilan et, istediğini hapse at, istediğine bu zararlı de... sonra ölüm kalım savaşı vermeyelim diye gez ortada... Bundan büyük ölüm-kalım savaşı mı olur? Ölüm kalım savaşının bahanesini yarat, öldür, vur kır parçala... sonra ekonomi çöktü, çok acılar çekildi diye salla pati yap... Neden-sonuç ilişkisi diye bir şey vardı bir yerlerde? Neredeydi yahu... Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Demekki işin özü rejimde değil ideolojideymiş. örnek verirsek bir çok ülkede parlementerler seçildikten sonra yemin ederler. işte ideoloji orada kendini gösterir. Ne alaka? İdeolojin yoksa yoktur. Olanda ona uyar ve acı sonuçlarını yaşar. Yemin bir gelenektir. İdeolojinin orada kendini gösterdiğini nereden çıkardın? Senin kafan bir tuhaf çalışıyor. Karman çorman bir şeysin. Senin yanlışlarını mı düzeltip duracağım ben? Git öğrende gel. O göçen ekonomi, iç karışıklar senin gibi "her yer bizim hullleeyn...Osmanlıyı böldürtmeyiz. Her yer bizim hakkımııız" diye hönkürenler yüzünden olmasın? Her yerdeki toprak senin hakkın mı? Elin romanyalısının toprağını "Burası bizim dağılın" deme hakkını sana kim verdi? Kim verdi? elindeki kılıç, altındaki at verdi. O atlarla, kılıçlarlada "kılıç kalkan, cirit" gibi ata sporlarını icra etmeye gitmediler romanyaya.. Ölüm kalım savaşını sen kendi ülkenin halkına kendi ellerinle verdirtiyorsun. İstediğini kes, istediğini öldür, istediğini vatan haini ilan et, istediğini hapse at, istediğine bu zararlı de... sonra ölüm kalım savaşı vermeyelim diye gez ortada... Bundan büyük ölüm-kalım savaşı mı olur? Ölüm kalım savaşının bahanesini yarat, öldür, vur kır parçala... sonra ekonomi çöktü, çok acılar çekildi diye salla pati yap... Neden-sonuç ilişkisi diye bir şey vardı bir yerlerde? Neredeydi yahu... Ülke bütünlüğü her şeyin üzerindedir. Bütünlük giderse ülke kalmaz. Yada bin beter hale düşer. Sen mi bana neden sonuç ilişkisi öğreteceksin? Saçmalama üstadı sende. Ülke bütünlüğü için ne gerekiyorsa o yapılır. Kimsenin gözünün yaşına bakılmaz. Yok öyle yağma. Link to post Sitelerde Paylaş
Ghayange 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Ne alaka? İdeolojin yoksa yoktur. Olanda ona uyar ve acı sonuçlarını yaşar. Yemin bir gelenektir. İdeolojinin orada kendini gösterdiğini nereden çıkardın? Senin kafan bir tuhaf çalışıyor. Karman çorman bir şeysin. Senin yanlışlarını mı düzeltip duracağım ben? Git öğrende gel. sen bi halt bilmeyip , çok şey bildiğini iddia eden birisin. (nedense farkına da vardığını hissetmeye başladım ) yemin töreninde ne sölenir ? Nelerden bahsedilir bilirmisin ? bilmezsin. tabii parlementerlerinde bildiğini sanmıyorum yada umursadıklarını Orada devletlerin ideolojileri söylenir ve sadık kalınacağına dair yeminler edilir. gelenekmiş lafa bak ya dansöz de oynatsalarmış bari , oda gelenek değil mi canım ülkedeki bütünlüğü şeriat da koruyabilir. Madem öle şeriatı seçelim.Tabii maksat buysa. Hemde daha iyi korur diye düşünüyorum Bunların çok ayrıntısı var ama tabii bunlardan bi haber olduğun için ayrıntıları senle tartışamam. Boşa olur. İsteyen başka biri ile tartışabilirim mesala Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Ülke bütünlüğü her şeyin üzerindedir. Bütünlük giderse ülke kalmaz. Yada bin beter hale düşer. Sen mi bana neden sonuç ilişkisi öğreteceksin? Saçmalama üstadı sende. Ülke bütünlüğü için ne gerekiyorsa o yapılır. Kimsenin gözünün yaşına bakılmaz. Yok öyle yağma. Devletin gizli cinayetler işlettirmesi gibi mi? Susurluk Ergenekon JİTEM gibi mi? Bunları mı savunuyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
baglanti 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi sen bi halt bilmeyip , çok şey bildiğini iddia eden birisin. (nedense farkına da vardığını hissetmeye başladım ) yemin töreninde ne sölenir ? Nelerden bahsedilir bilirmisin ? bilmezsin. tabii parlementerlerinde bildiğini sanmıyorum yada umursadıklarını Orada devletlerin ideolojileri söylenir ve sadık kalınacağına dair yeminler edilir. gelenekmiş lafa bak ya dansöz de oynatsalarmış bari , oda gelenek değil mi canım ülkedeki bütünlüğü şeriat da koruyabilir. Madem öle şeriatı seçelim.Tabii maksat buysa. Hemde daha iyi korur diye düşünüyorum Bunların çok ayrıntısı var ama tabii bunlardan bi haber olduğun için ayrıntıları senle tartışamam. Boşa olur. İsteyen başka biri ile tartışabilirim mesala Yemin törenleri çok eski bir gelenektir. Bu sebeple pek çok yerde uygulanır. Bizim devletimizin ideolojisi yoktur kalın kafa. Anayasaya ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne yemin edilir. Ha anladın mı şimdi? Anayasa ideoloji değildir. Onuda bil. Devletin gizli cinayetler işlettirmesi gibi mi? Susurluk Ergenekon JİTEM gibi mi? Bunları mı savunuyorsun? Sen batılı ülkeleri ülke bütünlüğünü korumak konusunda sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsun herhalde. Derin devlet diye bir şey duymadın mı acaba? Senin verdiğin örnekleri savunmak yada savunmamak değil mesele. Her ülkede karışık işler olur. Ülke bütünlüğü öyle göstere göstere korunmaz. Sadece görünenden ibaret sanıyorsan her şeyi daha çok öğrenecek şeyin var. Link to post Sitelerde Paylaş
sonus 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Bir insan, "Ya arkadaşlar kastımı aşan sözler söyledim. Kusura bakmayın" şeklinde bir erdem göstermesi gerekirken "Allahına kadar haklıyım. Allah'ına kadar nazi ruhluyum Allah'ına kadar 12 Eylül'ün çocuğuyum" diyorsa iş bitmiştir. Siz konuşun konuştukça değerinizden çok şeyler kaybediyorsunuz. Kişi dili altında saklıdır. Konuşturunuz, kıymetinden neler kaybettiğini anlarsınız / Hz Ali Saygılarımla :-)) Link to post Sitelerde Paylaş
DEHA 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Konu çok dağılmış. Başlıkta Zülfü Livaneli Karl marx'tan olduğunu iddia ettiği bir pasaj yayınlıyor bence tamamen sallama Marx'ın tarzına hiç benzemiyor veya onun zamanıdaki jargon değil.Bankaların millileştirilerek devletin komunizm yoluna girmesi Marxizmin ruhuna ters.Marksizm'e göre proleterya devrimle sosyalizm'e geçer,komunizm daha ileri bir evrenin konusudur.Marks kapitalizm ilerledikçe çalışanların bırakın ev alacak seviyeye gelmesini giderek daha da yoksullaşacağını öngörmüştür.Bankaların yüksek faizle borç vermesi vs Marks'ın söylemleri değildir. Burada önemli olan şudur,Zülfü Livaneli solcu,sosyalist,devrimci geçinen kesim tarafından bir şey sanılır eğer bu örneği araştırmadan incelemeden üfürdü ise durum vahim demektir. İkincisi de Marx'ın öngörüleri doğru değil yanlış cıktığından bu apaaçık bir yanıltmadır,nerelerde yanlış çıktığını çeşitli vesilelerle açıkladık. Bu aynen dincilerin yaptıkları gibidir,Kuran 1400 yıl önce şunu demişti ile Marx 140 yıl önce bunu demiştinin arasında bir sıfır farkı vardır. Zülfü gazete köşesinde bunu yayınlarken kaynağını da açıkça yazmalıydı,şaka değil memleket safsaloz dolu buna milyonlarca kişi inanacak bu mailden mail'e, kulaktan kulağa yayılacak.Böyle bir yayılma Zülfü'nün işine geleceğinden bu üfürmeyi kasıtlı da yapmış olabilir aynı dincilerin paeygamberleri hakkında hadis üfürdükleri gibi. Evet Marx bu sözleri nerede söylemiş??? Eğer söylemedi ise Zülfü'ye karşı tavrımız ne olmalıdır??? Zülfü'ye son sorumuz Muhammed gibi 7 çocuğu olan Karl Marx'a da 40 erkek gücü verilmişmidir??? Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Sen batılı ülkeleri ülke bütünlüğünü korumak konusunda sütten çıkmış ak kaşık sanıyorsun herhalde. Derin devlet diye bir şey duymadın mı acaba? Senin verdiğin örnekleri savunmak yada savunmamak değil mesele. Her ülkede karışık işler olur. Ülke bütünlüğü öyle göstere göstere korunmaz. Sadece görünenden ibaret sanıyorsan her şeyi daha çok öğrenecek şeyin var. İyi de bunlar olsa bile bunlar o ülkenin yasasına aykırıdır, o yüzden zaten "gizli" dir ve haysiyetli insanlar bunlara karşıdır, haysiyetli savcılar ve polisler bunları yakalar yasaya göre cezalarını alırlar. "Bunlar heryerde var, bunlar gerekli" demek tam bir embesillik ve ahlaken ne kadar yoz olduğunu gösteriyor. Çünkü burda sonuçta savunduğun cinayettir. Link to post Sitelerde Paylaş
sonus 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Sevgili Astur böyle düşünebilirsin. Bende şimdiye kadar çok fazla yazdığım görüşte değildim. Yani daha esnektim. Ama gidişat berbat. Ben iddia ediyorum ki, dünya böyle devam edemeyecek. Bu kadar başıboşluk olmaz. Onada eyvallah bunada eyvallah dersek, sonumuz hiç hayırlı olmaz. Sorunlar ağırlaştıkça ağırlaşıyor. Patlak veren olaylar ortada. Daha beterlerinin olmasından kim korkmuyor ki. Bir zaman sonra insanlar bazı zorlayıcı tedbirleri ister hale gelecekler. Çünkü bu kadar sorun böyle geniş geniş yaşayarak çözülmez. Neyse bunlar benim görüşlerim sadece. Azınlıklar için açılan TRT kanalı mı size bu yargıya götürdü ya da sizin için bardağı taşıran son damla oldu bilmiyorum ama bu konuda bildiğim bir şey var: Özgürlük normumuz yükseltildiği için bünyelerimiz bunu kaldırmıyor, tepkisel olmamızın nedeni:-) Link to post Sitelerde Paylaş
Ghayange 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Konu çok dağılmış. Zülfü'ye son sorumuz Muhammed gibi 7 çocuğu olan Karl Marx'a da 40 erkek gücü verilmişmidir??? yahu deha , adamın hizmetçisi bile varmış nediyon sen (çocuk bile yapmış ondan ) Link to post Sitelerde Paylaş
untermensch 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Zülfü amcamız alınmasın ama; Marx'sı bazı önermeleri bilmem kaç sene sonra gerçekleşmiş diye değil, Marx'ı anladığımız için önemsemeliyiz. Lütfü'nün bu haliyle yaptığı bilimsel faaliyet felan değil, daha ziyade putperestlik. Ayrıca; Marx'ın derdi krediler, bankalar, fonlar değil, bu sistemin altyapısıdır. O zaten altyapının sürekli sorun ürettiğini bize göstermiş olduğu için, üstyapının gelecek 150 yılını bize tarif etmekle uğraşmaz. Kalkıp hala buna gerek görmek de tarif edilemez bir piskinliktir heralde Link to post Sitelerde Paylaş
tomclancy 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi simdiye kadar kimse marx´in hakli ciktigi konusunda bir fikir beyan etmemis. Marx hakliydi.Marx sömürülmenin,sinif farkliliklarinin,insana degerin,siniflar arasi etkilesimin,kisinin yetenegine göre toplumdaki yerinin,yasanmis ve yasanacak faktörlerin diyalektiginin analizini yapmis bir bilimcidir. Kisaasi marx sunu demistir;"eziliyorsunuz""sizi ezenler v ar""sizin extra degerlerinizi,üretimlerinizi sömürüyorlar""toplumdaki yeriniz,sizin hem topluma göre durumunuza,hemde kisiel yetenkelerinize baglidir" Uzatilir gider.Bu forumda teorik yaklasimda bulunup,illaki anlasilamz kelimelerle anlayis tarzini ,halkin anlayisi tarzina ters gelecek sekilde anlatmaya calisan sovenist,teorist tipler,bence ukalalaik pesindeler.Egoizme hapsolmuslardir. Birde su var,kim kimi elestirirse elestirsin ,kim hangi ideolojiyi kendi beynine gre yorumlarsa yorumlasin,ortaya konulmus bir tez ve bilim vardir. Bu forumda ben sunu gözlemledim;illaki cevap vereceksin,bsliga son noktayi koymakla sanki tam noktayi koymak oluyormus gibi. Bu forumda kelime oyunlari cok.Burjuvazi ,entellektüel,oportünist,ukalalik,egoizm,sovenizm,geokrasi ...cok. Sunu anlamanizi istiyorum.Marx,140 yil önce tezlerini ortaya koymustur.Ogüne göre tezlerini koymustur.Sanayi devrimine göre öncelikli elestirisini yapmistir.Bizler onun bu yorum ve diyalektigini bugüne vurguluyoruz.O zamanin durumlarini bugünkü durumlarla örtüstürüp,ona göre degerlendiriyoruz. Bugün bile bundan bahsediyorsak,demekki hala "sömürülüyoruz" Bu forumda bazi arkadaslar mademki "kapitalizm"e karsi bir onu sonlandiracak ideolojinin olmadigi konusunda israrcilar,sunuda o zaman kendilerine sormlilar;"neden kapitalizm,fasizm,emperyalizm...bu sorgulari sonlandiracak bir teori veya bir düzen olusturamamistir?" Körü körüne elestiri olsun diye ,sayfalada adim olsun iye bilincsizce yazmanin ne anlami vardir?Burada klavyede bizler öyle aslan kesilirken,Filistinde,Irak´ta,Afrika´da,Asya´da...dünyda acliktan,savastan,siyonizm´den,fasizmden,kapitalizmden,dünyayi yöneten 5-10 aile ve sirketten,issizlik oranlarini,katliamlari,cocuk iscileri,iskenceleri ,irkciligi ....görmezlikten gelip,sadece günü kurtarma pesinde kosan televoleciler olursak ,hicbir yere varamayiz. Soruyorum;Katliam varmi?Var.Issizlik varmi ?Var.Adaletsizlik varmi?Var.Cehalet varmi? Var.... Yapmayin,körü körüne "Düzenin adami "olmayin. Sadaka dvleti var artik.Madem bu kadar iyidi Kapitalizm,neden bu kadar isssizlik var?Neden bu kadar en pahali elektrigi,benzini,dogalgazi...kullanan ülkeyiz? Bu birazda bizim damarlarimizdaki "asi"kandami mevcuttur?Hayir.Uyusturulmus beynimizde mevcut.Kim kimi neden uyusturuyor?Sorgu.. Cok yazilacak seyle varda kisa keseyim. Ilk önce kendimizi tanimaliyiz.Insan degerini anlamalyiz.Insanin toplumdaki yerinin en iyi nasil olabilecegini tertismamiz gerekirken,acligi,issizligi taartismamiz gerekirken ,bizler "Ben hakliyim,sen haksizsin "davasindayiz. Sunu bilmemiz gerekirki; Yukarda filler tepinirken,altta cimenler eziliyor. Link to post Sitelerde Paylaş
IFeelGood 0 Ocak 28, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 28, 2009 gönderildi Bu başlık iyice kontrolden çıkmış, sadece karşılıklı küfür ve sataşmalarla yürümüş. Başlık temizlenerek yeniden açılıyor.. Link to post Sitelerde Paylaş
DEHA 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Zülfü Livaneli'nin Marks'a ait olduğunu iddia ettiği cümlelerin gerçekten de Marks'a ait olduğunu düşünen,doğru kabul eden,iddia eden ve hatta kanıtlıyabilen var mı?? Link to post Sitelerde Paylaş
Uteybe 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi Zülfü Livaneli'nin Marks'a ait olduğunu iddia ettiği cümlelerin gerçekten de Marks'a ait olduğunu düşünen,doğru kabul eden,iddia eden ve hatta kanıtlıyabilen var mı?? deha bey galiba kapital de geciyor ama emin degilim ben marks'ın tüm kitaplarını okumadım , araştırıp bir iki gün içinde hem size özel mesaj atarım hem buraya yazarım Link to post Sitelerde Paylaş
Vilppu7 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi (düzenlendi) Vatan Gazetesi Yazarı Zülfü Livaneli, Karl Marx’ın 140 yıl önce söylediği sözleri köşesine taşıdı. İşte bugün ile neredeyse birebir örtüşen o tespitler... “Sermaye sahipleri; çalışan kesimi gittikçe daha fazla pahalı mallar, evler ve teknoloji satın almaya teşvik edecek; onları yüksek faizle borçlanmaya zorlayacak. Ta ki bu borçları ödeyemez hale gelene kadar. Ödenmemiş borçlar bankaların iflas etmesine yol açacak ve bunlar millileştirilecekler. Ve devlet kaçınılmaz olarak komünizme giden yola girecek" iyi de krizin sebebinin bu olduğunu mu iddia ediyorsun? Bankalar, daha sonra kendilerini batıracağın bildiği halde, çalışan kesime pahalı mallar satarak mı batmış? Devletin ABD'de faiz oranlarıyla zırt pırt oynamasıyla, savaş harcamalarının ekonomide yarattığı dengesizliği ve bütçe açığını inceleyin. Ha ek olarak, 'Birleşik Devletler'de çalışanlara komplo kurup, mal satmaya çalışan kapitalistler' iddiasına bir de masonları eklersen, tadından yenmez Ocak 29, 2009 tarihinde capitalintensiveboy tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
DEHA 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi deha bey galiba kapital de geciyor ama emin degilim ben marks'ın tüm kitaplarını okumadım , araştırıp bir iki gün içinde hem size özel mesaj atarım hem buraya yazarım Uteybe bey, Ben size yardımcı olayım,bu sözlerin 1867 de söylendiği iddia ediliyor,o tarihlerde sadece Kapital'in birinci cildi yayımlanmıştı,diğer iki cilde bakmanıza gerek yoktur,boşuna yorulmayınız. Bunun yanında bir iki gün içinde menfi veya müspet cevabınızı bekliyoruz. Link to post Sitelerde Paylaş
Uteybe 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi bende kapital diye biliyorum ama bulmam lazım.. böyle bir söz söylemesi önemli tabi zira tespit başarılıysa ondan sonraki sürecin nasıl olacagına dair çıkarımlar da başarılı olabilir.. bu da demek oluyor ki komunizm gelecek Link to post Sitelerde Paylaş
A$tur 0 Ocak 29, 2009 gönderildi Raporla Share Ocak 29, 2009 gönderildi "Teori" onlarca kez yanıldı ama sen ümidini kaybetme, bekle gelir komünizm... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts