Jump to content

Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki Tutumu

Recommended Posts

Biz de PKK ile savaşıyoruz. İsrail hiç bize dedi mi "PKK ile masaya otur" falan diye.

Kuzey Irak bombalıyoruz, İsrail hiç bize dedi mi "napıyon manyak" diye.

ludwig

Gazze'yi niye vuruyorsun dedi mi peki Türkiye?

Orantısız güç kullandın sivilleri katlettin dedi..İsrail'in Gazze'yi vuruş şekli Türkiye'nin Kandil'i vuruş şekline benziyor mu ?

Hamas'ın tarlaya düşen sivil israilliyi öldürmeyen füzeleri 1200 filistinli sivilin yokedilmesini legal kılmaz..

tarihinde hrkls tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 371
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bağlantı OBAMA ortadoğu'daki değişen etmenlerin farkına varamayacak kadar kör değildir senin gibi :)

Türkiye ABD'nin oylamasını tınlamaz ABD hiçbir yaptırımda uygulayamaz bu konuda sözde soykırımı tanıyan ülkelerden bir ülke olur sadece..

ABD değişen Ortadoğu'da bu kez Turkiye'yi boşlayamaz..

Bence değişime hazırlan:) Obama'nın dediği gibi.

Hayatta beklentilerim bu kadar iyimser olsaydı, şimdiye çoktan dibe vurmuştum. Böyle iyimser olamayacak kadar temkinli ve dünyanın çirkin yüzünü bilen bir insanım. İyi niyetli görünen girişim ve gelişmelerin arkasından hep berbat şeyler gelir. Özellikle uluslararası politikada.

Hep kozlar kozlar kozlar vardır. Neden altın tabakta Türkiyenin yararına olan şeyleri sunsunlar? Verdiği bir şey olursa karşılığını fazlası ile alır. Çünkü sen köşeye sıkışmış bir ülkesin. Böyle elindeki kozlar ile seninle oynar durur. Seni tümüyle yok sayacak değil. Elbette Türkiye çok önemli bir ülke. Zaten bu sebeplede daha zayıf bir ülke. Çünkü ne kadar zayıf olursa o kadar kolay yönlendirilir. Olan bazı iyi şeylere bakıpta siz gelecek adına ümitvar mı oluyorsunuz? Çocukça bir saflık bu. Olan iyi bir şeyin arkası ağır bir bedeldir çoğunlukla. Malum havuç işte. Duygusal saçmalıklardan kurtulmak lazım. Hele devlet işlerinde. Eğer ülke için iyi şeyler isteniyorsa, düzgün ve dünyayı iyi okuyabilen bir yönetim gerekir. Ülke yönetirken duygusallık olmaz. Aslında her şey bir araçtır. Kullanırsın sadece. Ama nerede öyle yönetim?

Sitelerde Paylaş
"Tarihi misyon" dediğin, kendimizi sanki Dünyanın hakimi olmak için yaratılmışız diye inandırmamızdan başka birşey değil. Hezeyan sadece.

Hayır ludwig, tarihi misyon denilen şey hezeyan değil bölge için geçmişte yaptıklarımızdır. ABD ve İsrail bunu çok önceleri farkettiğinden laikleri bırakıp İslamcılara meyleştmişlerdir.

tarihinde sonus tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Hayatta beklentilerim bu kadar iyimser olsaydı, şimdiye çoktan dibe vurmuştum. Böyle iyimser olamayacak kadar temkinli ve dünyanın çirkin yüzünü bilen bir insanım. İyi niyetli görünen girişim ve gelişmelerin arkasından hep berbat şeyler gelir. Özellikle uluslararası politikada.

Politika pistir ama realiteleri mutlaka değerlendirir..

İyi niyetli ol..

Neden bu kadar karamsar ve korkak düşündüğünü anlayamıyorum..Pozitif düşün cesur düşün biraz.

Noldu Tayyib Moderatöre fırça çekti diye bu kaygı ne :D

İsrail Türkiye,Türkiye ABD ilişkileri pamuk ipliğine bağlı durumlar değil.Taraflar jestler yapar toparlanır.

Selam..

Sitelerde Paylaş
Gazze'yi niye vuruyorsun dedimi peki Türkiye?

Orantısız güç kullandın sivilleri katlettin dedi..İsrail'in Gazze'yi vuruş şekli Türkiye'nin Kandil'i vuruş şekline benziyor mu ?

Bizim Tayyip bugün açıkça Obama'ya Hamas'ı Hizbullah'ı felan terör listesinden çıkarın dedi.

İsrail'e Hamas'la masaya oturmasını öneriyor.

Bu nedir peki?

İsrail kalkıp bize PKK ile masaya oturmamızı salık verse ne hissedersin?

Ayrıca Filistin'deki sivil kaybının nedeni Hamas'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasıdır. Yoksa İsrail mal mı dğnya kamuoyunda kötü görüncek. Birka sivili öldürmek ona ne kazandırır ki? Ama Hamas sivilleri tehlike altına atıp sonra da ölü çocukların resimlerini dünya kamuoyuna göstermenin davalarına avantaj sağladığının çok iyi farkında. Hizbullah da kullanıyor bunu. 2006 Lübnan savaşında binaların tepesinden füze atıp sonra İsrail uzaktan binayı vurunca da yıkımdan bebek cesetlerini kameralara gösteriyorlar.

BM okulunun önünden havan mermisi atanların videosu youtube'da, bir bak istersen:

Sitelerde Paylaş

Eee? Tezkere mevzuunda olup bitenler hakkında yorumlarını alamadık akp ve tayyip yalakası arkadaşlardan? "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" derken ümmet sevginiz nerelerdeydi? Gazzede 1200-1300 kişi öldü benim bildiğim kadarıyla. Irak'ta savaşın başından bu yana 1 milyondan fazla. Üstelik hâlâ toparlanabilmiş değil. Irakta başıboşluk hüküm sürüyor ve sayısız örgüt arasındaki çekişmeden bir sürü insan zarar görüyor her geçen gün. Bu katliama ortak olmak isteyen tayyip seçim vakti tribünlere oynayınca pek bir gururlandınız. İnsan ikiyüzlü lideriyle övünür mü hiç?

Sitelerde Paylaş
Hamas'ın tarlaya düşen sivil israilliyi öldürmeyen füzeleri 1200 filistinli sivilin yokedilmesini legal kılmaz..

1200 sivil mi ölmüş diyorsun? Peki kaç Hamas militanı ölmüş?

Dikkat edersen bu açıklanan sivil ve militan toplam ölü sayısı. Ne diye hepsini sivil yaptın? Hangi kaynağa dayanıyorsun?

Ayrıca okuduğuma göre Gazze Şifa hastanesinden bir doktor ölü sayısının 500-600 olduğunu söylüyor. Çoğunun da 17-23 yaş arası militanlar olduğunu söylüyor.

Örenk olarak da Cenin "katliamını" veriyor. Cenin operasyonundan sonra ilk verilen rakam 1500 ölüydü. Sonradan ölü sayısının 54 olduğu ortaya çıktı ki 45 militan.

1200-1300 rakamı da bugün Hamas'ın verdiği rakamdır. Ne kadar doğru olduğu belli değil. Ve hepsi sivil zaten değil. Daha ilk günkü saldırıda 300 Hamas polisi ölmedi mi? Onları sivil olarak mı sayıyorsun?

Sitelerde Paylaş
Eee? Tezkere mevzuunda olup bitenler hakkında yorumlarını alamadık akp ve tayyip yalakası arkadaşlardan? "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" derken ümmet sevginiz nerelerdeydi? Gazzede 1200-1300 kişi öldü benim bildiğim kadarıyla. Irak'ta savaşın başından bu yana 1 milyondan fazla. Üstelik hâlâ toparlanabilmiş değil. Irakta başıboşluk hüküm sürüyor ve sayısız örgüt arasındaki çekişmeden bir sürü insan zarar görüyor her geçen gün. Bu katliama ortak olmak isteyen tayyip seçim vakti tribünlere oynayınca pek bir gururlandınız. İnsan ikiyüzlü lideriyle övünür mü hiç?

Askerlik gerçekten de yan gelip yatma yeri değildir. Halk o sözü -medya yüzünden- yanlış anladı:-) Tezkere konusunda Tayyip tamamen hatalıdır.

Sitelerde Paylaş
Politika pistir ama realiteleri mutlaka değerlendirir..

İyi niyetli ol..

Neden bu kadar karamsar ve korkak düşündüğünü anlayamıyorum..Pozitif düşün cesur düşün biraz.

Noldu Tayyib Moderatöre fırça çekti diye bu kaygı ne :D

İsrail Türkiye,Türkiye ABD ilişkileri pamuk ipliğine bağlı durumlar değil.Taraflar jestler yapar toparlanır.

Selam..

Ne iyi niyetli olacağım ya. Bilmiyor muyum dünyanın pisliklerini? Ben dünyanın ve insanların tüm çirkinliklerinin farkında olmama rağmen pozitif ve cesurum. İyi niyetli değilim çünkü o bir beladır. Böylesi zor ama daha güzel, biraz gözünü açta sende dene.:)

Tayyip Moderatöre fırça çekti diye o kadar kaygılı değilim. Zaten batmış balık yan gidiyor. Artık çok şey farketmez. Alıştık biz bu tür durumlara. Eh, ilişkiler toparlanır tabii bir şekilde. Kör topal gidiyoruz işte. ABD deki yönetim değişikliğinin getireceği farklı politikalar olması kaçınılmaz. Ben o politikalar gereği bazı eski havaların döneceğini düşünüyorum. Eh işte bir nebze daha iyi olacak sanırım. Keşke daha fazlası olsa, ama zor.

tarihinde baglanti tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Irakta ölü sayısı 3 değişik yerden gelir.

1) http://www.iraqbodycount.org/ - Haber kayıtlarına göre sayım yapar. Verdiği ölü sayısı 90.000

2) Irak Sağlık Bakanlığı. Verdiği ölü sayısı 130.000 (di geçen sene felan)

3) Lancet. Neye göre sayım yaptığı belli değil. Şiddetten ölmeyenleri de sayıyor olabilir. Verdiği rakam 1 milyon.

Eğer ıraqbodycount.org a gidersen burda olayları tek tek kaydediyor. Ölen niye ölmüş yazıyor. Göreceksin ki büyük çoğunluğu teröristlerin işlediği cinayetler, patlattıkları bombalar falan.

Sitelerde Paylaş
Bizim Tayyip bugün açıkça Obama'ya Hamas'ı Hizbullah'ı felan terör listesinden çıkarın dedi.

İsrail'e Hamas'la masaya oturmasını öneriyor.

Bu nedir peki?

İsrail kalkıp bize PKK ile masaya oturmamızı salık verse ne hissedersin?

Ayrıca Filistin'deki sivil kaybının nedeni Hamas'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasıdır. Yoksa İsrail mal mı dğnya kamuoyunda kötü görüncek. Birka sivili öldürmek ona ne kazandırır ki? Ama Hamas sivilleri tehlike altına atıp sonra da ölü çocukların resimlerini dünya kamuoyuna göstermenin davalarına avantaj sağladığının çok iyi farkında. Hizbullah da kullanıyor bunu. 2006 Lübnan savaşında binaların tepesinden füze atıp sonra İsrail uzaktan binayı vurunca da yıkımdan bebek cesetlerini kameralara gösteriyorlar.

BM okulunun önünden havan mermisi atanların videosu youtube'da, bir bak istersen:

Bugün Filistin'in başbakanı kim?Meşal hangi partiden?

Hamas'ın durumu ile PKK form olarak gerçekten eşlenik değiller..Hamas seçimlere giren seçim kazanan bir parti.Bir de Hamas'ın silahlı mücadele yapan mücahitleri var.

Bence orayı kendi kriterleriyle değerlendirelim Hamas kesinlikle PKK eşleniği değil.

Ya da sana başka eşlenik sunayım;

Bir PKK operasyonuna çıktığımızda, PKK kandilden erbil'e zahoya kaçtı oraları vursun mu TSK?

Hamas ile PKK'yı eş tutmak cidden konu analizinde başarısızlıktır..

tarihinde hrkls tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
Ne iyi niyetli olacağım ya. Bilmiyor muyum dünyanın pisliklerini? Ben dünyanın ve insanların tüm çirkinliklerinin farkında olmama rağmen pozitif ve cesurum. İyi niyetli değilim çünkü o bir beladır. Böylesi zor ama daha güzel, biraz gözünü açta sende dene.:)

Tayyip Moderatöre fırça çekti diye o kadar kaygılı değilim. Zaten batmış balık yan gidiyor. Artık çok şey farketmez. Alıştık biz bu tür durumlara. Eh, ilişkiler toparlanır tabii bir şekilde. Kör topal gidiyoruz işte. ABD deki yönetim değişikliğinin getireceği farklı politikalar olması kaçınılmaz. Ben o politikalar gereği bazı eski havaların döneceğini düşünüyorum. Eh işte bir nebze daha iyi olacak sanırım. Keşke daha fazlası olsa, ama zor.

Seninde değişime açık oluşun ve inancın güzel:)

Zaten forumda en hızlı değişenlerdensin :)

Sitelerde Paylaş
Bugün Filistin'in başbakanı kim?Meşal hangi partiden?

Hamas'ın durumu ile PKK form olarak gerçekten eşlenik değiller..Hamas seçimlere giren seçim kazanan bir parti.Bir de Hamas'ın silahlı mücadele yapan mücahitleri var.

Bence orayı kendi kriterleriyle değerlendirelim Hamas kesinlikle PKK eşleniği değil.

Ya da sana başka eşlenik sunayım;

Bir PKK operasyonuna çıktığımızda PKK kandinden erbil'e zahoya kaçtı oraları vursun mu TSK?

Hamas ile PKK'yı eş tutmak cidden konu analizinde başarısızlıktır..

Eğer PKK güneydoğuda seçime girse sence kazanamaz mı?

Sence PKK nın da bir tabanı yok mu?

Yahut en azından Kuzey Irak yönetimine bakalım. Barzani ve Talabaniyi bile yıllarca it yerine koyduk ki adamlar da orda nüfuz sahibi. Taban sahibi olunca kaale mi almak gerekiyor?

PKK sonuçta terörist bir grup. Hamas da öyle. Hamas sadece 1967 öncesi sınırları değil, İsrail'in tamamını istiyor bunu biliyor muydun? 5.5 milyon Yahudiyi de ya katledecek, ya da Almanya'ya postalayacaklarmış. Hiçbir şekilde barış görüşmesine inanmıyorlar, ve Allahın onlara zafer vereceğine inanıyorlar. Bugüne kadar düzenledikler intihar saldırılarında 600 masum insanı öldürdüler.

Bizim Tayyip de gidip İsrailliye "Hamas la masaya otur, adamları tanı" felan diyor.

Sitelerde Paylaş

:)))))))))))))))

valla samimi söyleyim.

başbakanımızla gurur duydum.

TV de kısa bir özet seyrettim.bacak bacak üzerine atmış,ama kıçını ş.p ye dönmüş mahalle kabadayısı gibi konuşuyor.

hem vucut dili ile hakaret ediyor.hemde dili ile azarlıyor.

şok şok şok oldum : )

ama çokta güldüm.

hey yavrum dedim.başbakana gel !

işte benim gerizekalı milletim

işte benim gerizekalı başbakanım.

tencere ve kapağı.

gurur tablosu

: ))))))

Sitelerde Paylaş

ABD'nin Irak operasyonuna yeşil ışık yakmasaydı;

CIA'ye çalışanlardan kendine bir danışman seçmeseydi;

ABD'lilere "Bu adamı (Tayyip'i) kullanın" diyenleri baş tacı etmeseydi;

Yalnızca Israil devlet adamlarına verilen nişanı takmasaydı;

Tavrım moderatöredir diye kıvırmasaydı;

Peres beni aradı, özür diledi, paniğe gerek yok demeseydi;

Aldığı delikanlıca tutumu ayakta alkışlardım.

Bizimki de dahil ortadoğudaki liderleri toplasan bir Chavez yine etmiyor; etmez.

Sitelerde Paylaş

Tevrat'tan yaptığı alıntıyla hem israili hem darwinizmi ve hem de emperyalizmi çökertti, daha ne istiyorsunuz.

Sitelerde Paylaş
Eğer PKK güneydoğuda seçime girse sence kazanamaz mı?

Güneydoğunun seçime girecek partilerini Türkiye belirler ,İsrail ise Filistin egemenliğine karışamaz.

Sence PKK nın da bir tabanı yok mu?

Olmaz olur mu?Bunca yıldır ayakta kalmaları buna delil.

PKK sonuçta terörist bir grup. Hamas da öyle. Hamas sadece 1967 öncesi sınırları değil, İsrail'in tamamını istiyor bunu biliyor muydun? 5.5 milyon Yahudiyi de ya katledecek, ya da Almanya'ya postalayacaklarmış. Hiçbir şekilde barış görüşmesine inanmıyorlar, ve Allahın onlara zafer vereceğine inanıyorlar. Bugüne kadar düzenledikler intihar saldırılarında 600 masum insanı öldürdüler.

Hamas'ın Hizbullah'ın terör saldırılarını elbette tasvip etmiyorum.Politikasını da..

Ama çözüm İsrail'in saldırgan metodlarıyla gelmez..

Bizim Tayyip de gidip İsrailliye "Hamas la masaya otur, adamları tanı" felan diyor.

Hamas'la dialog kurmadan çözüm olmayacağı içindir.Ya da Hamas seçimlere girerken İsrail neredeydi?

Sitelerde Paylaş

Gazze'de caminin vurulması:

Cami patladıkdan birkaç saniye sonra içinde saklanmış olan silahların infilakıyla ikinci bir patlama yaşanıyor. Kamerada açıkça görünüyor.

Hangi ahlaklı haysiyetli insan bir mabedi, hesapta kutsal bir yeri silah deposu olarak kullanır?

Sitelerde Paylaş
Hamas'la dialog kurmadan çözüm olmayacağı içindir.Ya da Hamas seçimlere girerken İsrail neredeydi?

Diyalog derken? İsrail kendisini yoketmek istiyen köktenci terörist bir grubu muhatap alsa bile Hamas İsrail'i tanımıyor.

Sence olaylar bu kadar basit mi?

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...