Jump to content

Evrim nasıl başlamıştır ?


Recommended Posts

kardeşim 5 kat nerden çıktı.7 kattır.

Yedı Kat Yer - Yedı Kat Gök

"Allah yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı..." (Talak Suresi, 12)

Dünya atmosferinin yapısı, Kuran'ın işaret ettiği gibi, başlıca yedi bölümden meydana gelir. Atmosferde katları birbirinde ayıran yüzeyler bulunmaktadır. Encyclopedia Americana'nın (9/188) verdiği bilgiye göre, sıcaklığa bağlı olarak yerden itibaren şu katlar sıralanır.

1.Kat - Troposfer: Kalınlığı kutuplarda 8 km. ekvatorda 17 km'ye kadar ulaşır. Bu kat bulutların büyük bir bölümünü kapsar. Sıcaklık yükseltiye bağlı olarak kilometrede 6.5°C azalır.Bu katmanın tropopoz diye adlandırılan ve hızlı hava akımlarının olduğu kısımda sıcaklık -57°Cde sabit kalır.

2.Kat - Stratosfer: 50 km yüksekliğe ulaşır. Burada mor ötesi ışınlar soğurulduğu için ısı açığa çıkar ve sıcaklık 0°Cye kadar yükselir. Bu soğurma sırasında ısının yanında dünya için hayati önem taşıyan ozon tabakası da ortaya çıkar.

3.Kat - Mezosfer: Yüksekliği 85. km'ye kadar çıkar. Burada sıcaklık -100 Cye iner.

4.Kat - Termosfer: Sıcaklık giderek yavaşlayan bir tempoda artar.

5.Kat -İyonosfer:Bu bölgedeki gazlar iyon halinde bulunur. Radyo dalgalarının iyonosfer tarafından tekrar dünyaya gönderilmesi sayesinde yeryüzündeki iletişim sağlanır.

6.Kat - Ekzosfer:500 ila 1000. km'nin ötesinde, özellikleri tamamen güneşin etkinliklerine göre değişen tabakadır.

7.Kat - Manyetosfer: Burası dünyanın manyetik alanın kapladığı büyük bir boşluğu andıran alandır. Enerji yüklü atom altı parçacıklar Van Allen Kuşakları olarak adlandırılan bölgelerde tutulur.

Aynı kaynakta sayıldığı üzere yer kabuğunun katmanları da 7 bölümden oluşur:

1.Kat Litosfer(su)

2.Kat Litosfer(kara)

3.Kat Astenosfer

4.Kat Üst manto

5.Kat Alt manto

6.Kat Dış çekirdek

7.Kat İç çekirdek

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 119
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

dünya yaklaşık 4 milyar yıl önce tamamen sularla kaplıydı. ve ilk oluşan canlılar bugunkü cyanophyta ların ataları olan protoalgler dir. suda oluşmuşlardır. bu yüzden de şuan dünyada yaşamakta olan ne kadar çok canlı varsa hepsinin kökeni sudur. belki bu yüzden su canlılar için yaşam sıvısıdır hala.. sudan çıkmamıza rağmen su olmadan yaşayamıyoruz.

peki bu canlıların oluşumu nasıl gerçekleşti? elimizde bulunan bir takım bulgular bunu da açıklıyor. kısaca şu aşamaları sayabiliriz:

1) Yıldızlar arası ve yıldızların yörüngelerinde var olan organik moleküller

2)Kuyruklu yıldızlarda geç seyrelen uçucu maddelerin birikmesi,

3) Bu olayları takiben ilk yeryüzeyindeki monomerlerin biyolojik olmayan biyokimyasalların sentezi

4) Monomerlerin prebiyotik yoğunlaşması sonucu biyopolimerlerin sentezi ve

5) İlk biyotik membranların biraraya gelmesi,

6) En sonunda çok karışık kimyasal safhaların olduğu self-organizasyon yapısında katalitik biyomoleküller ve gizli kodlara sahip ilk hücre, yani Darwin’in de belirttiği yüksek enerjili bağlar taşıyan pyro fosfat veya ATP sayesinde hareketi yada yaşamın tetikçisi olan “Ata Hücre” oluşumudur.

Protobiyontları çalışmak bize, oldukça küçük olan ilk hücrelerin,hayatın sırrını taşıdığını anlamamıza yarar. Bununla birlikte protobiyontlar organize haldeki hücrelere geçişte büyük bir adım sayılır. Fosil kanıtlar gösteriyor ki, prokaryot hücrelerin oluşumu 3.5 milyar yıla dayanıyor.

İlk hücrenin prokaryot olduğu tartışılmaz. Avustralya ve Güney Afrika kayalarında 3.4-3.5 milyar yıl öncesine ait mikroskobik prokaryot hücrelerin fosilleri ortaya çıktı.

Stromatolitler, Prekambriyen’de mikroorganizmalar tarafından oluşturulan kimyasal fosillerdir. Stromatolitler; kireçtaşı,dolomit veya çörtler içinde konsantrik ve eksantrik tabakalar halinde saklanır.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Stromatolit

Oolitler, küçük balık yumurtaları şeklindeki taneciklerdir ve ince tabakalı bir yapıda görülür. Bunlar yalnız bir şekilde kayalar üzerinde yapışmış bir form olarak bulunur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı kişilerin, bilimsel bulguları gerek kutsal kitaplarının kutsallığını, cam kafesin içindeki sözde peygamber sakalından gelen gül kokusunu duyunca iç geçirip ağlayan, televizyon kanallarında peygamberinin yaptıklarını anlatan arabik türkleri dinleyip duygusal masturbasyon yapan insanların gözünde daha da kutsallaştırmaya, bu über-kutsallık sayesinde de ateistleri yola getirip, kendi sevaplarını kat kat artırmaya çabalama oyununa alet etmesini hangi mantık sahibi, bilim konusunda az çok fikir sahibi olan insan onaylayabilir?

Atmosfer 5 katlıdır.

1)Troposfer

2)Stratosfer

3)Mezosfer

4)Termosfer -bazı kaynaklarda termosfer ile ekzosfer arasında iyonosfer katmanı da gösterilmekte-

5)Ekzosfer

Yerküre de 5 katlıdır.

1)Yerkabuğu

2)Üst Manto

3)Alt Manto

4)Dış Çekirdek

5)Alt Çekirdek

HY kaynaklarıyla ya da aynı misyonu benimsemiş benzer kişilerin kaynaklarıyla bir yere varamazsınız. Allah 1 dir, Allahın hakkı 3tür, yer de gök de 7 katlıdır, ikisinin toplamı 14tür, 19 mucizesidir şudur budur gibi saçma sapan sayılarla da bir yere varamazsınız.

Asıl soruya dönecek olursak; bence ilk canlı üzerindeki sis perdesini aralamamıza yardımcı olacak görüş abiyogenezdir. Canlılık ortaya çıktıktan sonra da evrim kendiliğinden meydana geleceğinden, ilk evrilen canlıyı tahmin etmek pek zor olmasa gerek. Fakat tahmin etmişiz ya da "bence"lerle başlamışız cümlelere, ne değeri var ki tahminlerimizin, o tahmin ettiğimiz şey bilimsel yöntemlerle kanıtlanmadığı sürece?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 years later...

bazilarina gore canli yasam bicimi uzaydan gelmistir  (sans eseri) bazilarina gore uzaylilar bilincli sekilde dunyada yasami baslatmistir.bazilarina gore dogadaki kimyasal tepkimeler sonucu meydana gelmistir.

Tum bu fikirlerin her birini mudafa eden bilim adamlari vardir.

 

bana gore ise canli yasamin baslamasi o kadar onemli bir konu degildir.oneml olan bilincin ortaya cikmasidir.cunku dogayi bir bilgisayar olarak kabul edersek bilinci gelismemis canlilar yapay zeka gibidir bu bilgisayarda.ama bilincliler programlarla calismazlar.kendi programlarini kendileri yazarlar.bu ne demek biliyor musunuz? bilincliler kendileri bir bilgisayar yaratmak gucundedir.bu mantiktan yola cikarak canli yasami hatta tum evreni -evrimini en ust duzeye cikarmis bir canli- yeniden yaratmistir. :)   yani belki de tanri dedigimiz sey de evrimin en ust halkasidir.bilincin evrimi bizi nereye goturecek bilemem ama bence evreni bir tanri yaratmissa o hic de dinlerdeki gibi sonsuz var olmus ezeli ebedi gibi ozelliklerden ziyada evrimini en ust seviyeye cikarmis bir canlidir. :)   dogal olarak dunyada yasami da baska evrenlerdeki ya cok uzaga gitmezsek baska galaksilerdeki canlilar var etmis olabilirler. :) 

tarihinde murad tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk diye, başlangıç diye bir şey yoktur. Uzay/zaman/madde/enerji sonsuzdur. Sonsuzlukta ilk olmaz. Son da olmaz.

 

Bunun söylenmesi, tanrı iddiası gibi değildir. Çünkü tanrıya zeka ataması iddia ediliyor. Bu ise olanaksızdır. Kendiliğinden zeki bir varlık olamaz. Ancak evrimle oluşabilir.

 

O yüzden @muradın evrimleşmiş tanrı varsayımı geçerlidir. Sadece buna tanrı demek yersiz olabilir. Böyle fikirler yanlış anlaşılabiliyor. Örneğin panteizm de tanrı doğadır der. Yani bununla sizin tanrı zannettiğiniz şey doğanın kendisidir demek istiyor. Ama teistler lafı kuyruğundan anladığı için haaa panteistler de tanrıya inanıyor diyorlar!

 

Tanrı zannettiğimiz şey dünyaya yaşamı eken uzaylı bir uygarlıktır demek de tanrıya inanmak demek değildir. Sadece tanrı adlandırmasında sıkıntı var. Bu, kadim anlayışa göre kendiliğinden sonsuzdan beri var olan bir zeki ve güçlü varlık demektir. Bu ise olanaksızdır. Kendiliğinden böyle bir şey olamaz. Tanrı olanaksızdır. Evrimleşen bir şeye tanrı demeye gerek yoktur. Tanrının yapılmış tanımını değiştirmek zemininden kaydırmak kavram kargaşasına yol açar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Quote

Sadece buna tanrı demek yersiz olabilir. Böyle fikirler yanlış anlaşılabiliyor.

hala islami ya da teistik tanri kavramindan kurtulamamaniz ne kadar kotu bir durum. tanri derken ben evrenin ya da yasamin baslanmasina sebep olabilecek X-ten bahsediyorum. siz de asagi yukari boyle kavraya bilirsiniz ama islamin Allahini hala aklinizdan atamadiginizdan dolayi tanri kavramina karsi ciddi bir mudafa sistemi gelistirmissiniz kendiliginizde.bu sozum yalniz size deil buradaki bir cok ateist icin gecerlidir.  hem bu yalniz tanri kavrami icin gecerli degildir.uzayli konusunda da benzer tavir sergiliyorsunuz. :) 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
49 minutes ago, murad said:

hala islami ya da teistik tanri kavramindan kurtulamamaniz ne kadar kotu bir durum. tanri derken ben evrenin ya da yasamin baslanmasina sebep olabilecek X-ten bahsediyorum. siz de asagi yukari boyle kavraya bilirsiniz ama islamin Allahini hala aklinizdan atamadiginizdan dolayi tanri kavramina karsi ciddi bir mudafa sistemi gelistirmissiniz kendiliginizde.bu sozum yalniz size deil buradaki bir cok ateist icin gecerlidir.  hem bu yalniz tanri kavrami icin gecerli degildir.uzayli konusunda da benzer tavir sergiliyorsunuz. :) 

 

 

Asıl İslam'ın Allah'ını veya başka dinlerin tanrılarını aklından atamayan sensin, her yerde bir tanrı araman bunun en açık kanıtı. Bu dinlerden kurtulduğunu iddia edip hala sağda solda tanrı arayanlar da ilginç bir vaka, bu kurtulmuş halin mi?  Başka birinin tanrı uydurmasını reddedip kendin tanrını uydurman dinlerden kurtulmak olmuyor, sadece farklı bir teist oluyorsun, o kadar. Ortada enerji-madde var, bunun içine tanrı sokuşturmaya ne gerek var? Nedir bu tanrı merakı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanri varligi ve yoklugu konusu sizin gibi yuzeysel dusunen insanlarin konusu degil.fanatik dini gruplardan zerre farkiniz yok.ben yeni bir tanri kavrami gelistirmiyorum.ne peygamberim ne filozof...sadece dusuncelerimi belirtiyorum.evrim nasil basladi sorusuna cevap vermeyen insanlarin baslangicla ilgili yapilan yorumlarla dalga gecmesi acizliktir.zira kendi bilmedigin konuda baskalarina akil vermen komikliktir.tanri dusuncesine tahammulunuz yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanri varligi ve yoklugu konusu sizin gibi yuzeysel dusunen insanlarin konusu degil.fanatik dini gruplardan zerre farkiniz yok.ben yeni bir tanri kavrami gelistirmiyorum.ne peygamberim ne filozof...sadece dusuncelerimi belirtiyorum.evrim nasil basladi sorusuna cevap vermeyen insanlarin baslangicla ilgili yapilan yorumlarla dalga gecmesi acizliktir.zira kendi bilmedigin konuda baskalarina akil vermen komikliktir.tanri dusuncesine tahammulunuz yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 bazı böcek  türlerinin ewrildiği ve form değiştirdiği ispatlanmıştır. ama söz konusu bir insanın evrimine inanmıyorum. 

benim ewrim hakkında düşüncem burdaki herkesten oldukça farklıdır. bneim terime göre :

evrim yerine insan oglunun ırkı marstan bu dünyaya gelmiştir. bu süreç milyonlarca yıl önce gerçekleşmıştır. :) 

aboyogenez mantıgı ile insanın ewrımını değil yalnızca yumusaklcalar sınıfına giren mınık hucrelerın oluşması ve ardındanda omurgalı olması imkansızdır.

sadece hucre yapısı itibarıyle mınık su canlıları olusur. bunu basit bir deneyle ben bile ispatlıyabilirim ama asıl mesele insan yanı omurgalı canlı..

benım düşünceme  göre: bu gezgendekı insanlar ve hayvanlar harıc tüm canlılar bu dunyada ewrımleşmıştır.

insanlar ve hayvanlarda marstan gelmıştır. 

sizlere bir kaç resım gösterıcem. bunlar mars b-1 uydusunun gerçek göruntulerı. 

işte gerçek atalarımız marsta bulunan bir kadın .büyük olosılıkla bu kadın şimdi marsın yerkabugunda yasıyor. 

kesınlıkle photoshop değil nasanın int. verdıgı gerçek  görüntüdür. 

hqdefault.jpg

tarihinde godofwar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, murad yazdı:

islami ya da teistik tanri kavramindan kurtulamamaniz 

 

İslami mi teistik mi. İkisi farklı, karar vermelisin. İslami tanrıyı yani allahı burada hiç söz konusu etmediğimiz için geçiyorum.  Teistik ya da deistik tanrı deseydin olurdu. O zaman teistik değil deistik tanrı kavramını öne sürdüğünü anlardık. Ama benim mevzu ettiğim anlamda yine farketmiyor. Çünkü deistik tanrı da ezelden beri var olduğu ve kendiliğinden güçlü, zeki olduğu iddia edilen tanrıdır. Teistik tanrıdan farkı din, peygamber, kitap falan göndermemesidir. Yani desitik tanrı da teistik tanrı gibi olanaksızdır.

 

Senin uzaylı tanrın deistik tanrı da olmaz. Tanrı olmaz bir kere her şeyden önce. Tanrı derken ne kastedildiğini değiştiremezsin. Başka bir tanım getiriyorsan buna yanru filan demelisin. Tanrı yeniden tanımlanırsa artık tanrı olmaz, kenru filan desen de olur.  

 

Uzaylı zeki bir uygarlık uzaylı zeki bir uygarlıktır. Tanrı değildir. Öyle her ota bota tanrı dersen işin içinden çıkamazsın.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
46 dakika önce, murad yazdı:

tanri dusuncesine tahammulunuz yok

 

Yazım kurallarına biraz dikkat etsen sen de tahammül edilebilir olurdun. :D

 

Tahammül sorununa gelince... Bizim tanrı ile ilgili bir duygumuz yok. Olmayan bir şey hakkında bir şey hissedemeyiz. Bizim yanıtlarımız tanrının olduğunu iddia edenlere. Tanrı ben varım dedi de biz hayır yoksun sen hayaletsin demedik ki? Tanrı var diyenlere hayır yok diyoruz. Hiç tanrı ile konuşup sen yoksun demedim! :lol:

 

Tahammül konusunda sorunlu olan tanrıcılar. Tanrı yoktur denilmesine tahammül edemiyorlar. Tanrılarının bize düşman olduğunu iddia ediyorlar. Tanrılarının bize düşman olduğu vehmiyle, e tanrıları bu, koskoca tanrılarının düşman olduğu ateistlere elbet onlar da düşman olmak zorundalar. Elleri mahkum, koskoca tanrı düşman bunlar diyorsa düşman demek zorunda hissediyorlar.

 

Tanrı yanılgısı! :D 

Link to post
Sitelerde Paylaş
36 dakika önce, godofwar yazdı:

 bazı böcek  türlerinin ewrildiği ve form değiştirdiği ispatlanmıştır. ama söz konusu bir insanın evrimine inanmıyorum. 

benim ewrim hakkında düşüncem burdaki herkesten oldukça farklıdır. bneim terime göre :

evrim yerine insan oglunun ırkı marstan bu dünyaya gelmiştir. bu süreç milyonlarca yıl önce gerçekleşmıştır. :) 

aboyogenez mantıgı ile insanın ewrımını değil yalnızca yumusaklcalar sınıfına giren mınık hucrelerın oluşması ve ardındanda omurgalı olması imkansızdır.

sadece hucre yapısı itibarıyle mınık su canlıları olusur. bunu basit bir deneyle ben bile ispatlıyabilirim ama asıl mesele insan yanı omurgalı canlı..

benım düşünceme  göre: bu gezgendekı insanlar ve hayvanlar harıc tüm canlılar bu dunyada ewrımleşmıştır.

insanlar ve hayvanlarda marstan gelmıştır. 

sizlere bir kaç resım gösterıcem. bunlar mars b-1 uydusunun gerçek göruntulerı. 

işte gerçek atalarımız marsta bulunan bir kadın .büyük olosılıkla bu kadın şimdi marsın yerkabugunda yasıyor. 

kesınlıkle photoshop değil nasanın int. verdıgı gerçek  görüntüdür. 

hqdefault.jpg

marstaki insan nasıl oluştu o zaman

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pekiii, niye tanrı yoktur denmesine bu kadar bozuluyorsunuz? :D Uzaylılar tanrı var denmesini neden bu kadar önemsiyorlar? Dünyaya eğer ateistler imana gelmezlerse kuyrukluyıldız mı yönlendirecekler? Niye telaş ediyorsunuz bu kadar? Uzaylılarınıza iman etmemizin anlam ve önemini açıklar mısınız? Günün anlam ve önemine paralel bir açıklama olsun lütfen! Mübarek!!! ramazan ayındayız ne de olsa! :lol: 

 

Uzaylılar oruç tutan fazla olmayınca da bozulurlar mı? :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Telaşınız nedir, bunu açıklamanız şart ve elzem! Tanrı yoktur diyen ateistlerin olması ne bakımdan sorun? Açık soru! Apaçık ve net bir soru. Kıvırtmadan yanıtlanması gerekiyor. Yanıtlarken oranız buranız kıpraşmazsa iyi olur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Marsta insan olustugunu nasa ne zaman acikladi?

korku filmlerinde cep telefonu ya calismaz yada düser kirilir misali resim bulanik.gizem havasi verilmis.

nasa marsta yasam varsa onudami gizliyor.bu nasa gizlemek icinmi kuruldu herseyi.adamlar bulmaya degil saklamaya gelmisler.

birde dünyayi yöneten bu adamlar o kadar aptalki kendi okullarinda cocuklarinida kandiriyor.

Resimdeki kaya parcasi.Ayrica merak etme nasanin mars araci geziyor.Insanla karsilasirsa ordaki insanlar uzaktan kumanda oyuncak yapar bu araci.Gezmesini seyretmez herhalde.zirvalara devam.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Quote

 

bazı böcek  türlerinin ewrildiği ve form değiştirdiği ispatlanmıştır. ama söz konusu bir insanın evrimine inanmıyorum. 

benim ewrim hakkında düşüncem burdaki herkesten oldukça farklıdır. bneim terime göre :

evrim yerine insan oglunun ırkı marstan bu dünyaya gelmiştir. bu süreç milyonlarca yıl önce gerçekleşmıştır

 

benzer goruslere sahibiz. :)  bence ise evrim gercektir ve inkar edilmesi dogru degildir.fakat ben yalnizca bilincin evrimine inanmiyorum.bilinc buyuk ihtimalle uzaydan gelmistir. insan evriminin surecinde disaridan bir mudahele olabilecegine ihtimal veriyorum ve bu mudaheleyi yapanlar buyuk ihtimalle uzaylilardir.

 


 

Quote

 

İslami mi teistik mi. İkisi farklı, karar vermelisin.


 

 

hristiyan teist degil mi? ben orada teist kelimesini genel olarak kullandim.yani tek tek dinleri saymak yerine.bunu da anlamaktan ozurluysen yapacak bir sey yok.aklinca hata bulmussun...


 

Quote

 

Uzaylı zeki bir uygarlık uzaylı zeki bir uygarlıktır. Tanrı değildir. Öyle her ota bota tanrı dersen işin içinden çıkamazsın.


 

 

simdi yine kit aklinla yorum yapmissin.ne yazik.eger bizi (insanligi bilinci ve ya dunyadaki canli yasami) yaratanlar uzaylilar ise demek ki yaraticimizdir.biz de tanri(tengri) allah, yehova ve.s derken genel olarak yaraticidan bahsediyoruz.yani bizi onlar yaratmissa demek ki tanri dedigimiz sey odur.bunu anlamak bence zor degil.

ornek: Aminoasitler, proteinleri oluşturan temel yapı taşlarıdır- bu cumleden senin mantiginla sonuc boyle cikiyor: aminoasitler aminoasitlerdir, temel yapi tasi nedir yahu? :D  bunu da anlamadiysan hic yazma...

 

Quote

Yazım kurallarına biraz dikkat etsen sen de tahammül edilebilir olurdun

zor mu okumak? 3000 yil onceye ait tabletleri okumak da bizim icin zordu.ama cok onemli tarihi bilgiler elde ettik.onemli olan bir seyi okurken zorlanmak degildir.oenmli olan okudugmuz seyin bir oneme sahip olmasidir.ben azerbaycanliyim. turkce gramer zaten bana cok zor geliyor. elimden gelen bu kadardir..

 

 

Quote

Tahammül sorununa gelince... Bizim tanrı ile ilgili bir duygumuz yok. Olmayan bir şey hakkında bir şey hissedemeyiz. Bizim yanıtlarımız tanrının olduğunu iddia edenlere. Tanrı ben varım dedi de biz hayır yoksun sen hayaletsin demedik ki? Tanrı var diyenlere hayır yok diyoruz. Hiç tanrı ile konuşup sen yoksun demedim!

emin misin buna? sen de dahil olmakla buradaki pek cok ateist tanri ismini duyunca hemen sinirleniyor.islam sizde nasil iz birakmis bilemiyorum.bildigim tek sey Turkiyede dinin etkisnin akil almaz boyutlara ulasmasidir.bu sebepten dine nefret ediyor olabilirsiniz.simdi ben yurtdisinda yasiyorum derseniz orasina bir sey diyemem ama islami kabul etmeyen kisinin sabah aksam ezan duymasi bence de insanda o dine karsi dogal bir nefretin olusmasina sebep olabilir...ama boyle ise neden bir tek buradaki ateistler bu kadar agresiv? belki burasi bizim coplugumuzdur buradaki baskasi otemez dediginizden dolayi olabilir.bilemiyorum...


 

Quote


Tahammül konusunda sorunlu olan tanrıcılar. Tanrı yoktur denilmesine tahammül edemiyorlar. Tanrılarının bize düşman olduğunu iddia ediyorlar.

 

ben tanri var midir yok mudur onu bilemem ama olmasina daha cok ihtimal veriyorum diyebilirim...buradaki tanri varligina inanan ve su an forumda aktiv olan bir kac uye vardir ki size karsi agresiv tavir sergiledigini gormedim.bence tanriya inananlar sizi dusman gormuyor ama yine sizin tanri sozune olan tahammulsuz davranisiniz sizi boyle dusunmeye itiyor...

saglam tartismaya giremiyorsunuz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Quote

Pekiii, niye tanrı yoktur denmesine bu kadar bozuluyorsunuz?

niye bozulayim kardesim? ben sizin tanri var sozunu kufur olarak algilamanizi anlayamiyorum.

 

benzer tavirlari uzaylilar konusunda da gosteriyorsunuz.nedense uzaylilarla ilgili akademik makale talep eden ateistlerle bile karsilasdim.ama kendilerine bu mevzunun basligi olan "evrim nasil basladi?" sorusunu sorunca birakin akademik makaleyi, hic bir cevap veremedi.cunku dogal olan budur.peki baslangicini bilmedigin evrimi nasil net kabul edebilirsin? ya da insan bilincinin evrimini noktasi virgulune nasil bu gune geldigini aciklaya bilir misin sorusuna cevap veremeyn insan, bilincin uzaydan gelme ihtimaline nasil olur da oyle kafadan hayir imkansizdir diye bilir? merak etmeyin. bir de bunlarin yaninda ezoterizmle bagli ciddi sorunlariniz var.metafizik denilince akliniza gelen " muhammetin seks hayati" oldugu icin bu konularda da oldukca tutucusunuz. :D

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Quote

 

Marsta insan olustugunu nasa ne zaman acikladi?

korku filmlerinde cep telefonu ya calismaz yada düser kirilir misali resim bulanik.gizem havasi verilmis.

nasa marsta yasam varsa onudami gizliyor.bu nasa gizlemek icinmi kuruldu herseyi.adamlar bulmaya degil saklamaya gelmisler.

birde dünyayi yöneten bu adamlar o kadar aptalki kendi okullarinda cocuklarinida kandiriyor.

Resimdeki kaya parcasi.Ayrica merak etme nasanin mars araci geziyor.Insanla karsilasirsa ordaki insanlar uzaktan kumanda oyuncak yapar bu araci.Gezmesini seyretmez herhalde.zirvalara devam.

 

bosverin boyle konulari.oradaki fotograflar bulanikmis.ne resmi kardesim? sen daha kendi gezegenindeki antik yapilar konusuna bile objektiv yanasamiyorsun.marsi napican ? :D   

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...