eyvahcubbeli 0 Oluşturuldu: Aralık 11, 2012 Raporla Share Oluşturuldu: Aralık 11, 2012 Ateist ise, vicdanına karşı çıkamaz ve o kötülüğü yapamaz. Evet nedir vicdan? Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi İnsan alt beyninde yer alan ve sürü güdüleri ile, ortak gen havuzunu korumayı sağlayan içgüdüler ile bunlara bağlı olarak gelişen fizyolojik mekanizma. Düşen bir adamı tutar kaldırırsanız, bunu size söyleyen de bu alt beyindir, kaldırdığınızda mutlu hissetmenizi sağlayan hormonları üretende. Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi İnsan alt beyninde yer alan ve sürü güdüleri ile, ortak gen havuzunu korumayı sağlayan içgüdüler ile bunlara bağlı olarak gelişen fizyolojik mekanizma. Düşen bir adamı tutar kaldırırsanız, bunu size söyleyen de bu alt beyindir, kaldırdığınızda mutlu hissetmenizi sağlayan hormonları üretende. Anibal bu senin tanımın mı yoksa bilimin tanımı mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi İnançlılara doğru yolu gösterirken vazelin kullanmaktır acıtmasın yazık Link to post Sitelerde Paylaş
eyvahcubbeli 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi İnançlılara doğru yolu gösterirken vazelin kullanmaktır acıtmasın yazık Demek müslümanken ateist olanlar böyle oluyormuş... Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Demek müslümanken ateist olanlar böyle oluyormuş... yoo o senin kuruntun, doğuştan ateist biri özlemez mi, acımaz mı, endişelenmez mi, heyecanlanmaz mı? Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Anibal bu senin tanımın mı yoksa bilimin tanımı mı? Benim tanımım, bilimin tanımı diye de bir şey olmaz zaten. Bilim bir adam, bir özne değil. Tanım yapmaz, birisi bu tanımı yapar, ötekiler geliştirir, kabul eder vs. vs. Vicdan denen şeyin geniş, cidden geniş tanımları vardır. Bu sana, onların rafine edilmiş hali cübbeli. Daha kapsamlı bir şeyler merak edersen; The neural bases of cognitive conflict and control in moral judgment. Neuron (journal) 2004 sayılarından biri. Link to post Sitelerde Paylaş
Bağbozan 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Demek müslümanken ateist olanlar böyle oluyormuş... Ha şunuda söyleyeyim, ateist olmama buradaki ateistler değil müslümanlar neden olmuştu, hatta yazmıştım bi konuda, biri bana çemkirmişti ''sen kendine müslüman mı diyosun '' falan diye bende dedim lan siz ne taraftaysanız ben tam karşınızdayım diye ilk kısa bi süre dur bi deistlik neymiş bi bakim diye takıldım sonra baktım tarifi olmayan bi tanrıya inanmak zor ve saçmaydı, sonra tanrının kendisi saçma geldi, bisüre ateist ismini kullanmayada alışamadım hatta ama artık hiçbir takıntım arayışım yok ateistin dibiyim. Link to post Sitelerde Paylaş
atılan2 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Vicdan inanmayı redder mi? neden. Link to post Sitelerde Paylaş
enjeksiyon 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi (düzenlendi) Cinsel ilişki esnasında sebebini bilmediğim bir sebepten dolayı aksiyon esnasında aniden yitiriverdiğim duygu türüdür. Aralık 11, 2012 tarihinde enjeksiyon tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
optimum 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Vicdan ilahi telkindir ve asla yanlış söylemez.. Link to post Sitelerde Paylaş
bakifani 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Vicdan, aklınızın duygularınızı izlemesidir... Link to post Sitelerde Paylaş
ateistkul 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi (düzenlendi) Bak şuna sen... Kafa kesen müsloşlar gelmiş burada bize vicdan dersi veriyor. Aralık 11, 2012 tarihinde ateistkul tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
FREE MAN 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi vicdan fikrini soyleyen insanın kellesini kılıcla kesmemektir, vicdan sacının teli gorünen kadını taşlamamaktır, vicdan gorünmeyen bir şeye inanmadığı icin insanları oldürmemektir. Link to post Sitelerde Paylaş
bakifani 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Bak şuna sen... Kafa kesen müsloşlar gelmiş burada bize vicdan dersi veriyor. fikri tartış, ben den uzak dur... Link to post Sitelerde Paylaş
atılan2 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Vicdan, yaratıcının içimize yerleştirdiği dindir.Bu yüzden herkez dindardır, ama pek çoğu nefislerine uyar. Link to post Sitelerde Paylaş
Karmaşık 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi Bir müzik çeşididir; arabesk gibidir,hüzünlüdür,ağlamaklıdır,acıdır,ateş gibidir yakar... Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Aralık 11, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2012 gönderildi vicdan allahın onu biz indirdik ve biz koruyacağız dediği zikirdir... allahın her insandan uymasını beklediği kitabıdır vicdan... allahın her insana gönderdiği rasuldür... tüm insanların asıl dinidir vicdan... hesabımız kitabımız cennetimiz cehennemimiz vicdana uyup uymamakla gerçekleşir... allah vicdanımızın sesi kadar yakındır hatta belki vicdandan gelen ses direk allahın sesidir... Link to post Sitelerde Paylaş
poiuz 0 Aralık 12, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 12, 2012 gönderildi Vicdan, yaratıcının içimize yerleştirdiği dindir.Bu yüzden herkez dindardır, ama pek çoğu nefislerine uyar. Vicdan "adam dinini degistidi diye öldürülür mü, onunda anasi, karisi, cocugu var, yazik degilmi, niye bu vicdansizlik" diyor" Kuran "dinden döneni öldür" diyor Eee,ne oldu simdi? ikisinden biri yanlis! Nefs ne demek bir de onu yazsan. Link to post Sitelerde Paylaş
internettin_hoca 0 Aralık 12, 2012 gönderildi Raporla Share Aralık 12, 2012 gönderildi Vicdanın türleri vardır başkasının vicdanına ters gelen bir şey sana gayet gülünç gelebilir.. Kuru kuruya vicdanlıyım ayakları yapmak yerine Empati yeteneği gelişmiş bir dünya olsa daha farklı olabilir... Ona buna ağlayan vicdanlı olduğunu iddia eder sert duranı vicdansız sanar oysaki diğernin içi kan ağlıyordur ama belli etmez... Kısacası vicdan gibi şeyleri sen ölçemezsin bırak kimin özünde vicdanlı olduğuna Tanrı karar versin....Yoksa sizin işiniz gücünüz şekilcilik, böyle giyerse dindar, şu hareketi yaparsa dinsiz, bol bol ağlarsa vicdanlı, bol gülerse vicdansız.....der durursunuz Allaha söz hakkı dahi vermezsiniz, kendiniz ilan eder kendiniz çalar kendiniz yargılar kendiniz oynarsınız..... Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts