Jump to content

Ateizm bazı şeyleri isbatlamak zorunda değil mi?


Recommended Posts

Bak benimde en sevdiğim ateist tipi senin gibi cahilin cahili olanlardır çünkü tersyüz etmesi kolay oluyor

Nick'inin başında dr. olmasına rağmen bu foruma gelen en cahil, en sığ, en klişe üyelerden birisin, bu kadar mesajının içinde bir tane dişe dokunur, zeka pırıltısı gösteren tek bir mesajın yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 503
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Nick'inin başında dr. olmasına rağmen bu foruma gelen en cahil, en sığ, en klişe üyelerden birisin, bu kadar mesajının içinde bir tane dişe dokunur, zeka pırıltısı gösteren tek bir mesajın yok.

Bu çakma Dr.

Bol bol imla hatası yapan,soru eklerini bitişik ,ispat yerine hem başlıkta, hem mesajında defalarca isbat şeklinde yazan,evrimden bi haber biri, eğer Dr sa,buna diploma verenlerin................

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haci bey sorudan kasıt dinlerdeki iddiaların gerçekliğini ispatlamak zorundamıdır diye soruluyor bize ne kızıl denizi ortadan ikiye ayıran adamların kuşla böcekle konuşan peygamberlerin olduğu kitapların gerçekliğinimi ispat edeceğiz biz Müslüman değiliz ki ispat edelim?

Dinlerin zayıf noktaları vardır.en dini sorglatmaya ittiren güç bu.

tarihinde DevilDriver tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Ateizm bazı şeyleri isbatlamak zorunda değil mi? konusunda

ateistlerin 300küsür cevabından isbat delil namına çıka çıka tek Evrim kuramı çıktı

başka birşey varmı? yok

evrim kuramlıktan bir üst seviye olan teoriye kanunluğa bunca yıldır yapılan çalışmalarla terfi edebilmişmi?

hayır olduğu yerde sayıyor.

bilimsel kabul görmesi ile ilgili kaynak varmı? yok

ayrıca gün geçmiyorki yeni bulunan bir fosil

insanların binlerce yıl önce kullandıkları ayakkabı vb nesnelerle hergün bir tarafı dökülüyor

çünkü o tarihlerde insanlar haşa orangutandı ayakkabıyı nerden bilsin değilmi?

zatında uydurma doğal seleksiyonun bir hayal

fenotipik değişikliklerin genotiope yansıması ise tamamiyle yalan olduğu gelişen DNA araştırmalarıyla anlaşılmış

bakteri mutasyonları baz alınarak kontrolsüz ve yanlı çalışmalarla faydalı mutasyon aranmış durulmuş ama bulunamamış

insan boğazındaki Agrubu Beta strptkok bakteriler 1940 yılında penisiline nekadar duyarlıysa bugünde aynı derecede duyarlı

halbuki ilaç firmaları zamanla mutasyonlarla süper tüm antibiyotiklere dirençli bakteriler gelişeceğini söyleyip

tüm dünyayı soymaya devam ediyor

Hasılı kelam evrim de ateizm gibi çökmüş gitmiş

Hem farzı muhal diyelim evrim var olmaz ama

bu yine de bir herşeye Kadir ve Herşeyi bilen ve yapan Yaratıcının olmadığını isbatlamaz isbatlayamaz

çünkü akılsız şuursuz bir zerreden akıl şuur his sevgi muhabbet şefkat

bilim ilim matematik geometri biyoloji çıkmaz çıkamaz akıl var mantık var

görüldüğü gibi ateistler her zaman sınıfta kalmaya mahkümdür

bir hayalin peşinden koşarlarken sürekli eleştirdikleri müslümanlardan kat be kat cahilane hareket etmektedirler

bir hayal aleminde yaşamaktadırlar

ne zaman sonlanacağı meçhul tek yegane kısa dünya hayatlarını bir hayale kurban etmekte

bunu yaparken de elle tutulur gözle görülür delilli isbatlı bir fikriyatları yoktur ve olmayacaktır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu islam bazı şeyleri isbatlamak zorunda değil mi? konusunda

müslümanların cevabından isbat delil namına çıka çıka tek kuran çıktı

başka birşey varmı? yok

Kurandan başka bir yerde yazıyor mu,allah var diye..

hayır hiç bir yerde yok

Allahın bilimsel kabul görmesi ile ilgili kaynak varmı? yok

[Hasılı kelam islamda kuran gibi çökmüş gitmiş

Hem farzı muhal diyelim allah var, olmaz ama

bu yine de kuranda yazıyor diye allahı isbPatlamaz isbPatlayamaz

çünkü bu kitap basit bir kitaptır,bu kitaptan

bilim ilim matematik geometri biyoloji çıkmaz çıkamaz akıl var mantık var.

görüldüğü gibi müslümanlar her zaman sınıfta kalmaya mahkümdür

bir hayalin (allah)peşinden koşarlarken sürekli cahilane hareket etmektedirler

bir hayal aleminde yaşamaktadırlar

ne zaman sonlanacağı meçhul tek yegane kısa dünya hayatlarını bir yana koyup,cennet hayaliyle yaşarlar.

bunu yaparken de elle tutulur gözle görülür delilli isbPatlı bir fikriyatları yoktur ve olmayacaktır

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah'ınız kanıt vermiyor, etrafınıza bakın bunları ben yarattım diyor. Ben de size benden kanıt istemeyin vermem diyorum. Ama herşeyi ben yarattım diyorum. Herşeyi ben yaratmışsam, etrafınıza bakıp da görebildiğiniz ve göremediğiniz herşey de benim eserimdir. Eserlerime bakıp beni anlayabilirsiniz. Hala mı akletmezsiniz?

Allahın size göre yapıp yapmadıklarından bahsetmiyoruz.Kanıt vermediğini,konuşmadığını,mantık ilkeleri var mı ki dediğini iddia ediyorsunuz.Kanıt verdiğini söylemesi,kuran gibi bir kitabın bulunması,düşünmez misiniz,akletmez misiniz ve benzeri cümleleri sizin ilahlık davanızla Allahınkinin örtüşmediğini göstermek için yeterlidir.

Siz hala, bunca iletiden sonra, defalarca vurguladığım herşey sözcüğünün anlamını bilmiyorsunuz. Ne kadar ilginç.

Ayrıca Bayım,herşey kelimesinin anlamını bilmiyorumdur belki fakat vurgulamak istediğim şudur,söylediğiniz şey,herşeyin içinde de olmamış ve asla olmayacak olan şey olarak var yalnızca.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapılamaz olan yapılabilir mi gibi bir soru sorulmuyor. Allah bir insana kölelik edebilir mi gibi bir soru soruluyor. Bir insana kölelik etmesi, o insanın emirlerimi yerine getirmesidir. Bunu herhangi bir insan yapabilirken, allahınız yapamıyorsa, bu onun acziyetini gösterir.

Allahınız'ı bir fiziksel teste tabi tutmuyoruz. Hadi allah şuradan atla demiyoruz, ya da hadi allah şu taşı bir kaldır bakalım güçlü müsün demiyoruz. Bunları zaten yapmaktan aciz olduğun biliyoruz. Ama sizlerin de anlayabilmeniz için, kölelik örneğini getiriyoruz.

Normal şartlarda Allahınız'a el açıp yalvarırken istekte bulunduğunuz konuları, şimdi ben emrediyorum olarak düşünebilirsiniz. Allahınızdan zaten yapmaktan aciz olduğu şeyleri istemek yerine, zaten yapması için yalvarılan işleri emrettiğimiz, son derece hafifleştirilmiş bir kölelikten bahsedelim isterseniz.

Allahınız en yüce olarak tanımlandığı için, normal şartlarda kendisinden dualarla istenilen ve yapabileceğine inanılan şeyleri, emir olarak istediğimizde bile gerçekleştirmekten acizdir. Çünkü en yüce olan, emir almaz. Emir alıyor ve gerçekleştiriyorsa, en yüce değildir.

Peki bir_akil _insan, madem sizin sorunuz yapılamaz olan yapılabilir mi ya da dayanılmaz bir kuvvetle tanşınamaz bir nesnenin karşılaştırılması,kaldırılamayacak bir taş yaratılması mümkün mü gibi bir soru değil.Ben argümanınızı bu tür bir omnipotans paradoks olarak değerlendirip,tanrı kölesi olacağı birini yaratabilir mi sorusuna yanıt vermem gerektiğini düşünmüştüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle değilse bu kurguya farklı bir pencereden bakalım.

Allah gelip size kölelik yapabilir mi yani bir köle olabilir mi ?Aslında bu soruların da milyonlarcası türetilebilir.Tanrı köle olmadığı gibi, agnostik,budist,münkir,aminoasit,fahişe,eyeliner,dipliner,orangutan :) ... Bunların hiç biri de olmaz.Sorunuz,Allahın zatı dışında her şey için tekrarlanabilir.

Allah yüce olduğu için kölelik yapamaz değil,yüce oluşunun yanısıra bir çok nedenle elbette ki yapmaz.Asla yapmayacaksa yapamaz nasıl diyebiliriz ? Bunu ispatlayabilir misiniz ? Beden sağlığı yerinde ve asla ateist olmaktan vazgeçmeyecek bir ateist namaz kılabilir mi, kelime i şehadet getirebilir mi ? Evet,asla yapmayacak da olsa bunları yapabilir.Tanrıya bakın bir köle bile olmuyor ne kadar da aciz(!)

Tanrının sahip olduğu sonsuz güç, o fiili gerçekleştirmekte yetersiz kalsaydı evet bunu yapmaktan acizmiş derdik.

Şimdi söylediklerinizi gerçekleştirmeye gücü yeter mi yetmez mi ? Kadirimutlak olduğunu kabul ederek yola çıktığınıza göre,makro mikro alemleri, galaksileri,gezegenleri,birbirinden kompleks, insanoğlunun ihata edemediği yapıları yapmaya muktedir olan Allah saydığınız basit fiilleri gerçekleştiremez mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki bir_akil _insan, madem sizin sorunuz yapılamaz olan yapılabilir mi ya da dayanılmaz bir kuvvetle tanşınamaz bir nesnenin karşılaştırılması,kaldırılamayacak bir taş yaratılması mümkün mü gibi bir soru değil.Ben argümanınızı bu tür bir omnipotans paradoks olarak değerlendirip,tanrı kölesi olacağı birini yaratabilir mi sorusuna yanıt vermem gerektiğini düşünmüştüm.

Hadislerle aranız iyiyse:

NAMAZ BÖLÜMÜ|İstiska (Yağmur) Namazı|buharimüslimmuvattaebu davudnesai|Enes|İnsanlar kıtlığa maruz kaldılar. Resulullah (sav) bir cuma günü hutbe verirken bir bedevi kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü, malımız helak oldu, horantamız aç kaldı, bizim için Allah'a dua ediver!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu Vesselam ellerini kaldırdı. Biz gökte bir bulut göremiyorduk. Nefsim elinde olan Zat'a yemin olsun, daha ellerini geri çekmeden semada dağlar gibi bulutlar peydah oldu. Derken daha minberden inmemişti bile ki, sakalından yağmur damlaları dökülmeye başladı. O gün, ertesi güne kadar yağmur yağdı. Daha sonraki günde de yağdı, onu takib eden günde de yağdı, hatta müteakip cumaya kadar yağış devam etti. Öyle ki, o bedevi veya bir başkası kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü, binalarımız yıkıldı, mallarımız suda boğuldu, bizim için Allah'a dua ediver (artık yağmur kesilsin)" dedi. Aleyhissalatu Vesselam ellerini kaldırıp: "Allahım etrafımıza yağdır, üzerimize olmasın!" diye dua ettiler. Eliyle bulutlara doğru hangi istikametteki buluta işaret etti ise, bulutlar orada açıldı. Bütün Medine buluttan temizlendi." Bir rivayette de de şöyle denmiştir: "Allahım, (yağmur) etrafımıza yağsın, üzerimize değil! Allahım,dağların ve tepelerin üzerine, vadilerin içine, ağaç biten yerlere olsun!" Hz. Enes der ki: "Bulut hemen çekildi, biz de çıkıp güneşte yürüdük." |Buhari, İstiska 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 24, Menakıb 25, Cum'a 34, 35, Edeb 68, Da'avat 24; Müslim, İstiska 9, (897); Muvatta, İstiska 3, (1, 191); Ebu Davud, Salat 260, (1174,1175); Nesai, İstiska 1, 9, 10, 17, 18, (3,154,155, 158, 160, 165, 177)|3054

Allahınız emirlerini yerine getirdiği bir kul yaratmış.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hadislerle aranız iyiyse:

NAMAZ BÖLÜMÜ|İstiska (Yağmur) Namazı|buharimüslimmuvattaebu davudnesai|Enes|İnsanlar kıtlığa maruz kaldılar. Resulullah (sav) bir cuma günü hutbe verirken bir bedevi kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü, malımız helak oldu, horantamız aç kaldı, bizim için Allah'a dua ediver!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu Vesselam ellerini kaldırdı. Biz gökte bir bulut göremiyorduk. Nefsim elinde olan Zat'a yemin olsun, daha ellerini geri çekmeden semada dağlar gibi bulutlar peydah oldu. Derken daha minberden inmemişti bile ki, sakalından yağmur damlaları dökülmeye başladı. O gün, ertesi güne kadar yağmur yağdı. Daha sonraki günde de yağdı, onu takib eden günde de yağdı, hatta müteakip cumaya kadar yağış devam etti. Öyle ki, o bedevi veya bir başkası kalkıp: "Ey Allah'ın Resulü, binalarımız yıkıldı, mallarımız suda boğuldu, bizim için Allah'a dua ediver (artık yağmur kesilsin)" dedi. Aleyhissalatu Vesselam ellerini kaldırıp: "Allahım etrafımıza yağdır, üzerimize olmasın!" diye dua ettiler. Eliyle bulutlara doğru hangi istikametteki buluta işaret etti ise, bulutlar orada açıldı. Bütün Medine buluttan temizlendi." Bir rivayette de de şöyle denmiştir: "Allahım, (yağmur) etrafımıza yağsın, üzerimize değil! Allahım,dağların ve tepelerin üzerine, vadilerin içine, ağaç biten yerlere olsun!" Hz. Enes der ki: "Bulut hemen çekildi, biz de çıkıp güneşte yürüdük." |Buhari, İstiska 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 24, Menakıb 25, Cum'a 34, 35, Edeb 68, Da'avat 24; Müslim, İstiska 9, (897); Muvatta, İstiska 3, (1, 191); Ebu Davud, Salat 260, (1174,1175); Nesai, İstiska 1, 9, 10, 17, 18, (3,154,155, 158, 160, 165, 177)|3054

Allahınız emirlerini yerine getirdiği bir kul yaratmış.

Allah dilediği duayı kabul eder, ne isterse onu yapar ben de bunu söyledim ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamberin duasını kabul etmediği zaman da olmuş.

2175- Habbab b. Eret (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), bir gün namaz kıldı ve o namazı uzattı. Bunun üzerine Ey Allah’ın Rasûlü bu güne kadar kılmadığın uzunlukta bir namaz kıldın dediler. Rasûlullah (s.a.v.): “Evet bu; korku ve ümid namazı idi. Bu namaz içerisinde ben Allah’tan üç şey istedim ikisini bana verdi; birini vermedi. Allah’tan ümmetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim bunu bana verdi. Düşman güçlerinin ümmetimin başına musallat olmamasını istedim, bunu da bana verdi. Üçüncü olarak da ümmetimin birbirine düşürülmemesini istedim bunu bana vermedi” dedi. (Müslim, Fiten: 5)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah dilediği duayı kabul eder, ne isterse onu yapar ben de bunu söyledim ?

Muhammed istediği zaman yağmur yağdırması ve ayarını bilmeyip de milleti suya boğunca "Allahım etrafımıza yağdır, üzerimize olmasın!" direktifi ile Muhammed'in gösterdiği yere yağdırması dua sonucu mudur?

Burada Muhammed'in emretmesi ile yağdırması ama eline yüzüne bulaştırıp malları telef edince Muhammed'in la oraya dedim la oraya diye direktif vermesi söz konusu.

Ama dua diyorsanız öyle olsun, ispatımızı güncelleriz.

- allahınız dua ile emredilenleri yerine getirmeye kadirse, yüce değildir

- allahınız yüce ise dua ile emredilenleri yerine getirmeye kadir değildir

allahınız'ın bir şeyi yapmak istemiyor oluşu, onun prensiplerine, isteklerine aykırı oluşundan olabilir. Bu durumda prensipleri her ne ise, ona aykırı olan şeyleri ister emirle, ister dua ile, ister hediye ile, ister kurban ile de talep etseniz, bunları asla yapmayacağı için, bunlar yapAmayacağı şeyler sınıfındadır. Burada kadirlikten fire vermektedir. Neyse defalarca yazdıklarımı tekrar etmenin bir anlamı bulunmuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed istediği zaman yağmur yağdırması ve ayarını bilmeyip de milleti suya boğunca "Allahım etrafımıza yağdır, üzerimize olmasın!" direktifi ile Muhammed'in gösterdiği yere yağdırması dua sonucu mudur?

Burada Muhammed'in emretmesi ile yağdırması ama eline yüzüne bulaştırıp malları telef edince Muhammed'in la oraya dedim la oraya diye direktif vermesi söz konusu.

Ama dua diyorsanız öyle olsun, ispatımızı güncelleriz.

Evet,dua diyorum,isterseniz bu konuyu da açabiliriz.

- allahınız dua ile emredilenleri yerine getirmeye kadirse, yüce değildir

- allahınız yüce ise dua ile emredilenleri yerine getirmeye kadir değildir

Allahın bazı duaları kabul etmesi yüceliğini zedelemez bile.

Asla yapılmayacak olan,kesinlikle yapılamaz değildir.Yukarıda bir örnek vermiştim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...