Jump to content

Referandum tahminleri: Evet mi; Hayır mı olacak?


Recommended Posts

Ben bu saate kadarki seçimlerin bile A.K'yım.

90'lardan beri "şeriat isterük, şeriat isterük"

- Bu ne anasını satayım yaw? Ülkede her şey ya PKK ya gericilik. 1 kişi de Üniversitelerin durumundan, Turizm sektöründen, devletin güvenliğinden söz etmiyor. Her şey ya Siyonizm ya kurtlar vadisi. Ben dediğim gibi oy verme işini bıraktım. Bildikleri neyse o olsun. Herif başörtüsü ile uzay çağını yakalayacak. - Yakala bakalım nasıl yakalayacaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, ekremaktaş yazdı:

sandığa hayır girer ama sandıktan hayır çıkabilir mi emin olamıyorum 30 mart 2014ü yaşadığımız için

Stalin şöyle buyurmuş vakti zamanında: Şayet oyları ben sayıyorsam, halkın sandıkta hangi oyu kullandığının ne önemi var?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Referandumdan "HAYIR" çıkacak, eğer bu HAYIR diyenler kendilerine biraz daha fazla güvenir de öğrenilen çaresizlik denen sendromdan az bir şey sıyrılabilirse.

Sandığa gitmem diyenleri ikna etmek lazım, eğer bunlar da giderse "HAYIR" fark atarak çıkar sandıktan.

Tüm göstergeler bu yönde, AKP ve Tayyip bu yüzden gerçekten korku ve panik içinde.

 

Kürtler %60-70'e yakın oranda HAYIR diyecek. Tayyip, "Seni Başkan Yaptırmayacağız" kanadını tasfiye etmek adına hapse atarken ülkedeki milliyetçi aptallığını kullanmak istemekten çok  HDP'nin etkinliğini kırmak istedi. APO'nun başkanlığı onayladığını ve desteklediğini biliyoruz. APO ve HDP'nin farklı şeyler olduğunu, Demirtaş ve saz arkadaşlarının PKK ile demokrasi arasında sıkışıp kaldığını düşünüyorum, bu nedenle son genel seçimde HDP'ye emanet oy verenler ciddi bir pişmanlık yaşadı.

HDP'nin işi çok zor, dilerim demokrasiyi, mecliste siyaset yapmayı yeğler ve kitlelerini peşlerinden sürüklemeyi başarıp istedikleri hakları bu yöntemle elde ederler. Kürtler içinde de boykotçular çok, umarım HDP onları da sandığa gitmeye ve oy kullanmaya ikna eder. 

 

MHP'nin %75-80 oranındaki seçmeni de "HAYIR" diyor, referandumda HAYIR çıkınca Tayyip Bahçeli'yi yeterince çalışmadığı, mitingler yapmadığı için suçlayacak ve bunar birbirlerine düşecek. MHP'nin partiden ihraç edilen muhalif kanadının propaganda yapması açıkça engelleniyor ve Bahçeli'nin köpekleri bunların üstüne salınıyor çünkü bunlar güçlü.

 

Hepimiz sandığa gitmeyi düşünmüyorum diyen ve çoğunluğunu CHP'lilerin oluşturduğu bu insanları sandığa gitmeye, kararsızları da HAYIR oyu vermeye ikna etmeye çalışmalıyız. Bu durumda HAYIR oyları %54-55 civarında çıkar.

 

Velhasıl şu anda biz önde ve güçlüyüz, öğrenilmiş çaresizlik ve kazanılmış başarısızlık sendromlarından kurtulmamız ve gücümüzü farketmemiz lazım. Kazanacağımıza inanmamamız için hiçbir neden yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Ateist Türk Milliyetçisi yazdı:

Ben  Ülkücülere güveniyorum. Az çok Türk milliyetçiliğini benimsemiş bir insan gidip de Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık diye böbürlenen, tarihte ilk kez Kürdistan bayrağını ülkemizde göndere çeken çapulculara evet demez.

İyi de bu senin görüşün, gerçekte öyle mi acaba?

Bugüne kadar ülkücülerden hiç bir olumlu hareket görmedik o yüzden dediğinin doğruluğu şüpheli.

Ama keşke dediğin olsa da ilk defa ülkücüler bir işe yarasa...

Link to post
Sitelerde Paylaş

MHP / AKP temelde aynı şeydir.

İran'daki Şahlık rejiminde de öyleydi. Korkup Solculara her türlü pisliği yaptılar, sonra cihatçılarla aralarında bir şey kalmadı.

Ama şöyle bir umut var: İran bile reform'a gitmektedir. Yani tam şeriat zaten söz konusu değildir. Bu hareket rezilliği arttırmaya yönelik bir harekettir ve rezillik maalesef artacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüm medya ele geçirilmiş hepsi evet reklamları yapmakta köprülere binalara reklam panolarına evet reklamları asılmış hayırcılar hain olmuş.

Bence bunlardan daha kötüsü gelecek anayasaya bakmadan önyargılarla karar vermek

Milliyetçi oldugumdan ocaktan ve muhalif kesimden arkadaşlarımın %90 hayır diyor %5 i çekimser %5 koyun liderim nere ben ora kafasından bakmayın siz Bahçeli beyin mitinglerine akpliler dolduruyor oraları

Kanaatimce gelecek anayasayı okumadan ön yargılarıyla evet diyen insanlar sayesinde evet çıkacagı hayır çıkması durumundada ülke daha karıştırılıp yeni seçime gider 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iddia edildigi gibi ulkuculerin hayir oyu vermesiyle sandiktan Hayir cikmasi bahceli'yi emekli eder. hic bir mesruiyeti kalmaz puskevitin. Tayyip'i ise agresiflestirir. Hayir cikmasi durumunda teror olaylarinin artmasini gozlemleyebiliriz. Hani demislerdi ya 'millet kaosu secti' diye, ayni seyleri tekrar yasayabiliriz. Hatta kuyruk acisi daha buyuk olunca kaos da daha buyuk olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, zeus- yazdı:

Bu halk 15 yıldır Tayyip gibi ahlaksız şerefsiz bir adama oy veriyor. Tayyip ülkenin içine sıçtı ama her seçimde bu halk Tayyip şerefisizine oy verdi.

 

Açıkçası benim çok umudum yok.

 

Sen biraz fazla karamsar bir arkadaşsın.

 

Söylediğin çoğu şey aslında doğru ama Türk milletini biraz fazla hafife alıyorsun.

 

Henüz her şey bitmedi ve 16 Nisan'da AKP yamulacak!

 

Güven bana.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Tataroğlu yazdı:

 

Sen biraz fazla karamsar bir arkadaşsın.

 

Söylediğin çoğu şey aslında doğru ama Türk milletini biraz fazla hafife alıyorsun.

 

Henüz her şey bitmedi ve 16 Nisan'da AKP yamulacak!

 

Güven bana.

 

- 4 gün kalmış bu arada.

Da ben her sene 2-3 kere sandığa gitmekten de bıkmaya başladım. İşimiz gücümüz var kardeşim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...