Jump to content

Cemaatin AKP Operasyonu


Recommended Posts

Keşke içinde bulunduğumuz koşullar daha normal olsaydı da bu operasyona "Yolsuzluk Operasyonu" diyebilseydik. Oysa mevzu büsbütün "Cemaat vs AKP" mevzuu.

Bu sabah aralarında üç bakanın oğlu ve inşaat sektörünün ünlü iş adamları da olmak üzere bir çok kilit isim gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın özel kalem müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın yanında, süper müteahhit Ali Ağaoğlu ve Ebru Gündeş'in kocası iş adamı Reza Zarrab gözaltına alınan isimler.

Tayyip'in, cemaatin kontrolündeki polisi ve yargıyı kendi kontrolüne almak istemesiyle başlayan aktif süreç giderek hızlandı ve en son dersanelerin kapatılması kararıyla birlikte hız aldı. AKP'nin çeşitli illerdeki cemaatçi üyeleri bir şekilde gönderildi, dağıtıldı, son günlerde de Fethullah'ın müridi milletvekilleri istifa etmeye başladı. Hakan Şükür gibi bir idiot önemli simgelerden biriydi, dün onun istifasıyla da belli ki Fethullah atağa geçecekti. Bu embesilin istifa dilekçesi adeta bir cemaat bildirgesiydi..

AKP'nin yolsuzlukları, cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş türden. TOKİ başta olmak üzere; bankalar aracılığıyla dağıtılan krediler, peşkeş çekilen araziler, ihalelere fesat karıştırmak değil, büsbütün fesat ihaleler vb... ...say say bitmez..

Heyecan ve zevkle izliyorum, herhalde birçok insan da öyle. Zaten rezildi her şey, hiç değilse bu yolla yolsuzlukların iç yüzünü azıcık öğrenmiş oluruz. Bunları temiz zanneden aptallar, saflar ve gariban cahiller de gerçeği bir parça görür.

Tek dileğimiz bu iki örgütün birbirini tüketmesi, bitirmesi, yok etmesi. Cemaat durmayacak, ancak muhtemelen AKP de durmayacak. Bu arada bilmediğimiz birçok şeyi de öğreneceğiz.

Sonu nereye gider, kestirmek güç. AKP bitti, burası kesin ama cemaat tehlikesi de bir şekilde bertaraf edilmeli. Bunlar yıllar boyu her şeyi beraber yaptı, ülkeyi el birliğiyle talan etti. Şimdi birbirlerine düşüp kirli çamaşırlarını ortaya sermeleri iyi güzel ama ikisi arasında kazanan taraf, her durumda ülke için tehlike olmaya devam edecek.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 289
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Financial Times: Operasyon kapsamında önde gelen işadamlarının sorgulandığına dikkat çeken Financial Times, “Yapı projeleri Türkiye’de hem siyasi hem de iş faaliyetinin odağında” diye yazdı. Gazete, haberinde iktidar partisi ile Gülen hareketi arasındaki “çatışmanın dış gözlemcileri şaşırttığını” da kaydetti.

Financial Times, operasyonun yerli yorumcularca Erdoğan hükümeti ile Gülen hareketi arasındaki “çatlağa” bağlandığını anlattı.

“Yapı projeleri Türkiye’de hem siyasi hem de iş aktivitesinin odağında” diyen gazete, şunları da yazdı:

“Soruşturmanın arka perdesinde kökleri İslam’da olan AKP ile, eleştirenlerin ve bazı AKP'lilerinin bile başta polis, yargı ve savcılıklar gibi Türkiye’nin kurumlarına sızdığını söyledikleri Fethullah Gülen hareketi arasındaki keskin biçimde artan gerilimi var.”

FT, operasyonu yürütenlerin arasında Gülencilerin büyük destek verdikleri Ergenekon soruşturmasının başlıca savcısı olarak nitelediği Zekeriya Öz bulunduğu haberlerine dikkat çekerek iktidar partisi ile Gülen hareketi arasındaki “Çatışmanın dış gözlemcileri şaşırttığını” da kaydetti.

WSJ: “TÜRKİYE’DEKİ OPERASYON ŞOK DALGALARINI YARATTI”

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, “Türk polisi, Rüşvet İddiaları Soruşturmasında Yüksek Profilli Kişileri Gözaltına Alıyor” başlıklı haberinde operasyon için “kritik seçimler öncesi Türkiye’nin siyaset sisteminde şok dalgalarını yarattı” değerlendirmesinde bulundu.

Operasyonun duyurulması üzerine borsanın düştüğünü, liranın değer kaybettiğine dikkat çeken gazete, yorumcuların, hemen gözaltıları, Başbakan Erdoğan’ın ve Fetullah Gülen’in destekçileri arasındaki “artan muharebe”ye bağladıklarını kaydetti.

“Son bir ay Erdoğan, Gülen grubunun gücünü azaltmaya yönelik bir yıllık çabayı hızlandırdı” savını dile getiren gazete, Gülen destekçilerinin “polis ve yargıdaki kilit yerlerini kontrol ettikleri” savlarına dikkat çekti.

Bir analistin “Bu daha çok siyasi istikrarsızlığına neden olacak, Türkiye üzerinde belirsizlik dalgaları ve kalın bir sis yayılıyor” görüşünü aktardıktan sonra şunları yazdı: “AKP, rahatça ülkenin en popüler siyasi parti olmayı sürdürüyor ancak iç çatlakları son aylarda artan biçimde kamuoyuna yansıdı bu da toplumun hükümet karşıtı kısımlarını cesaretlendirdi. Yaz aylarındaki hükümet karşıtı gösteriler, milyonlarca çekerek o zamana kadar Erdoğan’a en önemli meydan okuması oluşturdu. Ancak bölünmüş muhalefeti güçlendirmedi, hükümetin popülaritesini de azaltmadı.”

REUTERS: Türk polisi, kamu ihalelerine ilişkin rüşvet iddialarıyla ilgili bir soruşturma kapsamında ünlü işadamları dahil 18 kişiyi gözaltına aldı.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinin bildirdiğine göre, İstanbul'da şafak baskınları düzenleyen polisin gerçekleştirdiği operasyonun diğer bölgelere de yayılması bekleniyor. Hürriyet ve diğer gazetelerin siteleri, gözaltına alınanlar arasında İçişleri, Ekonomi ve Çevre Bakanlarının oğullarının da bulunduğunu belirtti. Polis, haberlerle ilgili yorum yapmayı reddediyor.

AFP: Polis İstanbul ve Ankara'daki çok sayıda eve baskın düzenleyerek, aralarında üç bakan oğlu da bulunan 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında tanınmış işadamları ve devlete bağlı Halkbank'ın genel müdürü dahil bürokratlar da var.

İş dünyasından yana olmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de kronik bir problem olan yolsuzluğun kökünü kazıma sözü vermişti.

BBC Türkçe: Türkiye'de 'yolsuzluk operasyonu'... İstanbul ve Ankara'da sabah saatlerinde başlatılan eş zamanlı operasyonlarla bazı işadamlarıyla kabineden üç bakanın oğullarının gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul'da bir belediye başkanının da olduğu söyleniyor.

Halk Bankası'nda da arama yapıldığı gelen haberler arasında.

Basına yansıyan haberlerde, çocukları gözaltına alınan bakanların İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olduğu öne sürüldü.

Rusya'nın Sesi Radyosu: İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu... İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 22 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra bir bakanın oğlu da bulunuyor.

http://www.yurtgazet...ere-h46106.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buna ben çok seviniyorum tabi buruk bir seviç yaşıyorum gerçek yargı yapsaydı daha çok sevincektim ama bir sorun var büyük kanlar dediyimiz yani tarf tutan kanlar yayılamıyor bir kaç kanalın haricinde kimse yayılamıyor köylerde kırsal kesimdeki halk bu olayaları nasıl öyerencek bilemiyorum bu adi taraf kanlar nasıl taraf tutuyor inamıyorum bu hükümet giderse baklava dağıtacam :( bide zil çalıp oynaycağım valahide bilahide

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim içgüdüm, beni hiç yanıltmamılştır.

Bu haberi ilk okuduğum an, beynimde soru işâretleri oluştu.

Ve az önce okuduğum bir habere göre, bu soruşturmayı yürüten savcı da belli oldu: Zekeriya Öz!

Bu isim, size tanıdık gelmiyor mu? Hatırlatayım: Ergenekon savcısı!

"Ergenoken" gibi bir uyduruk dâvâyı yürüten bir savcıdan neler beklenir?

Sonuç: Bu dâvâ , bilâkis AKP kurmayları tarafından tasarlandı.

Bir süre didişilecek; ve sonunda tüm "sanıklar" aklanacak.

Nitekim: AKP, oylarına oy katacak! AKP şakşakçısı işadamları (örn. Ali Ağaoğlu), paraya para emeyecek; şirketinin hacmi ikiye katlanacak!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağlık Bakanlığında ortaya çıkan 2.5 Milyar TL'lik yolsuzluğu unutmayınız. Düelloya tutuşmuş iki taraf görüyorum ve birbirlerine acımadan vuruyorlar, vurmalarıda gerekiyor çünkü bu ölüm kalım kavgasından dönüş yok, barış yok. Ya cemaat ayakta kalacak ya da Tayyip ama cemaat şu anda 3-0 önde gidiyor. Tayyip'in übüğünü Kamer Genç sıkacağım demişti ama kısmet değilmiş, Gülen sıktı.

Eh ne diyelim kime niyet, kime kısmet...

tarihinde 724365 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım bu saatten sonra akp işi bitmiştir çünkü cemaat çok sert darbe indirdi akp'ye

Bir taraf biterse, diğer taraf da biter. Boşuna sevinmemize gerek yok.

Eğer bu didişmeler gerçek ise, bölünme, "son"u getirir. Her iki tarafın da sonunu! O kadar ahmak olduklarını düşünmek, bizi kuşkulu duruma düşürür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim içgüdüm, beni hiç yanıltmamılştır.

Bu haberi ilk okuduğum an, beynimde soru işâretleri oluştu.

Ve az önce okuduğum bir habere göre, bu soruşturmayı yürüten savcı da belli oldu: Zekeriya Öz!

Bu isim, size tanıdık gelmiyor mu? Hatırlatayım: Ergenekon savcısı!

"Ergenoken" gibi bir uyduruk dâvâyı yürüten bir savcıdan neler beklenir?

Sonuç: Bu dâvâ , bilâkis AKP kurmayları tarafından tasarlandı.

Bir süre didişilecek; ve sonunda tüm "sanıklar" aklanacak.

Nitekim: AKP, oylarına oy katacak! AKP şakşakçısı işadamları (örn. Ali Ağaoğlu), paraya para emeyecek; şirketinin hacmi ikiye katlanacak!

zekeriya öz yerine cihan kansız olmalıydı. O bakışlar, can yakar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim içgüdüm, beni hiç yanıltmamılştır.

Bu haberi ilk okuduğum an, beynimde soru işâretleri oluştu.

Ve az önce okuduğum bir habere göre, bu soruşturmayı yürüten savcı da belli oldu: Zekeriya Öz!

Bu isim, size tanıdık gelmiyor mu? Hatırlatayım: Ergenekon savcısı!

"Ergenoken" gibi bir uyduruk dâvâyı yürüten bir savcıdan neler beklenir?

Sonuç: Bu dâvâ , bilâkis AKP kurmayları tarafından tasarlandı.

Bir süre didişilecek; ve sonunda tüm "sanıklar" aklanacak.

Nitekim: AKP, oylarına oy katacak! AKP şakşakçısı işadamları (örn. Ali Ağaoğlu), paraya para emeyecek; şirketinin hacmi ikiye katlanacak!

Katılmıyorum!

Emniyet ve yargının cemaate hediye edildiği zaten birçok Akp'li tarafından bir çok defa söylendi. Bu şekilde reklam yapmayı kimse istemez! Burası Türkiye neticede, ne kadar yargılama sürecide olsa o etiket bir kez yapıştı mı ondan kurtulman çok zor. Kaldı ki bu AKP tarafından senaryolanmış bir oyun olsa Reza Zarrab gibi toplum nezdinde tanınmayan bir adamla işleri olmazdı.

Ayrıca iddaalar gerçekten ciddi. Bir bakanın rüşvet alırken çekilmiş görüntüsü olduğu medyaya sızmış durumda. Bakan ve milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

Bahsettiğin kadar basit bir süreç olcağını sanmıyorum. Dün Hakan Şükür'ün bahsettiği "Cemaat ile KCK bir tutuldu" söylemi baya derinden yaralamış olabilir mesela.

İzleyip göreceğiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizce AKP den ayrılan milletvekili sayısı artacak mı? Bu ayrılan milletvekilleri yeni bir Gülen partisi kurabilirler mi?

büyük ihtimalle kuralacak numan kurtuluş partisinden ayrılmasaydı iktidar bile oabilirdi. mustafa sarıgül içinde gülenin desteğini aldı gibi söylemler duydum eminimki yanlıştır ama olursada göz dağı verme amaçlı olabilir bak istediğimi oraya koyarım sende bön bön bakarsın diye.hakan şükür bile istifasını gülenin tweetinde öğrendi :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizce AKP den ayrılan milletvekili sayısı artacak mı? Bu ayrılan milletvekilleri yeni bir Gülen partisi kurabilirler mi?

Bence kopmaların olması muhtemel. Ancak parti kurma işine hiç girmezler. Cemaat içinden, halka Tayyip kadar etki edecek, lider ruhlu biri çıkacağına inanmıyorum. Zaten son dönemlerde "şamar atma" yarışına girdikleri düşünülürse Tayyip'in karşı hamlesi mutlaka olacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Esas soru şu: Hakan Şükür neden partiden ayrıldı? Bağımsız kalabilmek için mi? Farzedin ki öyle de kaldı. Sonraki seçimlerde Gülenciler meclise hangi kanalla girecekler?

arkadaşım esas soru o değil gülenin köpeği olduğu için adam istifasına tweetterdan öğrendi bağımsız olarak takılcam diyor açarlar yeni bir parti yakında merak etme açmazlarsa sarıgülü destekleyecekler.

http://www.ensonhabe...2013-12-16.html

nx3zIav.jpg

tarihinde Tester tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...