Jump to content

Uğraşmaya değerlik ölçütü

Recommended Posts

Foruma hergün yeni müslüler geliyor, eskiler dönüş yapıyor, etkin olanlar da yeni hesaplarla ortaya çıkıyorlar. Bunlar çoğunlukla sanki matah birşey söylüyormuşçasına, zırvaladıklarının farkında bile olmaksızın, özgüvenle aynı savları öne sürüp duruyorlar:

... nasıl ki basit bir kalemin bile bir yaratıcısı varsa ...

... nasıl ki saati kuran birisi varsa, evreni de şaşmaz biçimde kurup ...

... allah insana cüzi iradeyi vermiş ve ...

...

Bu zırvaların cevapları defalarca verilmiştir.

Fakat hergün yeni bir çocuk doğuyor, hergün bir müslü bir çocuğun aklına giriyor, hergün bir çocuk daha cehalet kervanına deve olarak katılıyor; bu yüzden bu soruların asla arkası kesilmeyecek gibi görünüyor.

Bu yukardaki ve benzeri savları öne sürenler arasında olup da daha sonra islamdan kurtulabilen olmuş mudur? Bu tür savları öne sürenler kurtarılabilir mi? Uğraşmaya değer mi? Yoksa savların türüne göre değerlendirip, bunları öne süren develeri bundan artık ancak kavurma olabilir diye bir görmezden mi gelmeli?

Uğraşmaya, çaba harcamaya değerlik ölçütü ne olmalıdır?

Sitelerde Paylaş

Tabii ki uğraşmaya değer. Hayatta bir amacınız olmazsa boşluğa ve bunalıma düşersiniz. Bu depresyona yol açar. Depresyon anksiyeteye gider, ordan paranoya ve sonuçta cızzzz... Sağlık gider. Ya akıl, ya beden sağlığı.

Amaçlarınız için ölümü bile hiçe sayabilmelisiniz. Çünkü zaten öleceksiniz. Hepimiz öleceğiz. Amaçsızca bir kertenkele gibi delikte saklanırken ölmek sizi ölmeden öldürür. Amacınız varsa ise kolay ölmezsiniz. Amaç sizi hayatta tutar.

Hayatta en büyük amaç, tanrı dogması ile mücadele etmektir. Bundan büyük amaç bilmiyorum. Dünyada en büyük devrim, tanrı inancına karşı kazanılan zafer olacaktır. Tanrı inancı hiç bir yerde hiç bir etki gösteremediği zaman, insanlık tarihinin en muazzam devrimini yapmış olacaktır. Bundan daha muazzam bir devrim olamaz ve yoktur.

Uğraşmaya tabii değer ve ateist olan çok müslüman var. Benim gibi. Ben Kuran'da ne yazdığını merak edip araştırıncaya kadar müslümandım. Okuyunca derhal bu dinden çıktım.

Sitelerde Paylaş

Uğraşmaya tabii değer ve ateist olan çok müslüman var. Benim gibi. Ben Kuran'da ne yazdığını merak edip araştırıncaya kadar müslümandım. Okuyunca derhal bu dinden çıktım.

Kuran okumadan kendini müslüman sananların ilk okumalarında ondan soğuması normaldir, hatta sırf bu nedenle insanları kuran okumaya yönledirmeye çalışırım.

Örnek verdiklerim ise, genellikle, islami eğitim almış olanlar ve onların öne sürdükleri savlardır.

İslami eğitim almış olanlar zaten kuranı okumuş, ona sorgulamadan inanmış ve tebliğciliğe başlamışlardır. Daha önce belirtmiştim, tebliğciler çingene kadar arsız, odun kadar beyinsiz olanlardan seçilir ki yorulmadan, utanmadan, kafaları bulanmadan, ezberlerindeki zırvaları tebliğ etmeyi sürdürebilsinler.

Merak ettiğim, işte bunlardan insanlığa dönebilen olmuş mudur?

Bunlar gibilerle uğraşmaya değer mi?

Sitelerde Paylaş

bu amaçtan sonra biraz daha bilgeleşince, ateist birey hepsinin canı cenenneme, bırak ne boka taparlarsa tapsınlar, beni ilgilendirmiyor da... deme olgunluğuna erişir. kıymetli vaktini kronik müslümlere laf yetiştirmekle yitirmez.

ha bir ışık seziyorsan ve motivasyonun varsa ancak yol göstermek, bilgini paylaşmak ve irşad etmekle etik olarak mükellef hissedersin.

Sitelerde Paylaş

Müslüman üyeler olmasa ateistler dinleri, kuran ayetlerini, putlari tartismazlar dolayisi ile misafir okuyucular bilgi sahibi olmazlar.Ateistlerin birbirleri ile düsüncelerini tartismalari da faydali olmaktadir. Sanalin farkli islevinden faydalanip canli hayatta kullanilabilir. Veya canli hayatin islevi sanala aktarilabilir.

Her ikisini de kullanip faydalanmak daha iyi olur.Yasanilan süreci mümkün oldugu kadar iyi degerlendirmek gerekir.

Sitelerde Paylaş

Foruma hergün yeni müslüler geliyor, eskiler dönüş yapıyor, etkin olanlar da yeni hesaplarla ortaya çıkıyorlar. Bunlar çoğunlukla sanki matah birşey söylüyormuşçasına, zırvaladıklarının farkında bile olmaksızın, özgüvenle aynı savları öne sürüp duruyorlar:

... nasıl ki basit bir kalemin bile bir yaratıcısı varsa ...

... nasıl ki saati kuran birisi varsa, evreni de şaşmaz biçimde kurup ...

... allah insana cüzi iradeyi vermiş ve ...

...

Bu zırvaların cevapları defalarca verilmiştir.

Fakat hergün yeni bir çocuk doğuyor, hergün bir müslü bir çocuğun aklına giriyor, hergün bir çocuk daha cehalet kervanına deve olarak katılıyor; bu yüzden bu soruların asla arkası kesilmeyecek gibi görünüyor.

Bu yukardaki ve benzeri savları öne sürenler arasında olup da daha sonra islamdan kurtulabilen olmuş mudur? Bu tür savları öne sürenler kurtarılabilir mi? Uğraşmaya değer mi? Yoksa savların türüne göre değerlendirip, bunları öne süren develeri bundan artık ancak kavurma olabilir diye bir görmezden mi gelmeli?

Uğraşmaya, çaba harcamaya değerlik ölçütü ne olmalıdır?

güzel bir soru sormuşsunuz,ya bir şey değişmez deyip karanlığa gömülücez,ya da canımızı bile feda edip aydınlığa yelken açacağız,

Çözüm nedir?

Kesinlikle aydınlıktan yana olmaktır,

Ölçüt bu uğurda ,akıllıca, ölümü bile göze almaktır

Sitelerde Paylaş

Bence misafir üyeler uğruna hiçbir zaman ümitsiz olmamamız gerek.

Hergün bu siteye yüzlerce hatta binlerce misafir uğruyor.

Bunu küçümsememiz gerek.

Biz davamızda haklıyız ve bunun herzaman bilincinde olmalıyız.

tarihinde pil tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Atlanılan veya benim tam olarak vurgulamadığım bir detayı belirtmekte fayda görüyorum.

Kendini müslüman sanan, kitabı okumadan müslümancılık oynayanlar ile ilgili herhangi bir sıkıntım bulunmuyor. Bu kişileri uyandırmak için çaba harcamak taraftarıyım.

İslami eğitimden geçmiş, kuranı okumuş olmasına rağmen onun tebliğciliğini yapacak kadar kapalı kafadakiler için vakit ve enerji harcamaya gerek var mıdır diye merak etmekteyim. Bunlardan biri iken, gözü açılmış olan var mıdır? Eğer yoksa, bunlarla uğraşmak yerine, diğerlerini bilgilendirmeye yönelmek daha iyi olacaktır derim.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Atlanılan veya benim tam olarak vurgulamadığım bir detayı belirtmekte fayda görüyorum.

Kendini müslüman sanan, kitabı okumadan müslümancılık oynayanlar ile ilgili herhangi bir sıkıntım bulunmuyor. Bu kişileri uyandırmak için çaba harcamak taraftarıyım.

İslami eğitimden geçmiş, kuranı okumuş olmasına rağmen onun tebliğciliğini yapacak kadar kapalı kafadakiler için vakit ve enerji harcamaya gerek var mıdır diye merak etmekteyim. Bunlardan biri iken, gözü açılmış olan var mıdır? Eğer yoksa, bunlarla uğraşmak yerine, diğerlerini bilgilendirmeye yönelmek daha iyi olacaktır derim.

Sayın bir_akil_insan,

tam aksine aslında bu sözde eğitimli insanlara meydanı boş bırakmamak gerek.

Meydanı boş bıraktığımız takdirde, kendilerini haklı göreceklerdir ve daha cesaretli olacaklardır.

Bu noktada, özellikle türkçesini iyi kullanan üyelere ihtiyacımız var.

Siz bunlardan birisiniz. Lütfen karamsar olmayınız.

Sitelerde Paylaş

Hayatta en büyük amaç, tanrı dogması ile mücadele etmektir. Bundan büyük amaç bilmiyorum. Dünyada en büyük devrim, tanrı inancına karşı kazanılan zafer olacaktır. Tanrı inancı hiç bir yerde hiç bir etki gösteremediği zaman, insanlık tarihinin en muazzam devrimini yapmış olacaktır. Bundan daha muazzam bir devrim olamaz ve yoktur.

Bence burada ateistler yanılıyorlar. Dünyada en büyük devrim tanrı inancına karşı değil, din inancına karşı kazanılan zafer olacaktır. Mücadele dinlere karşı olmalı, allaha karşı değil. "Allahın yokluğu kabul ettirilirse dinde otomatik olarak etkinliğini kaybeder" felsefesi bence yanlış. Isteyen yaratıcıya inanmaya devam etsin ama dinlerin uydurma olduğunu bilsinler.

Sitelerde Paylaş

ATEİSTLERİN İDEOLOJİLERİ DE SAPIK,FAŞİST VE AHLAKSIZLIK İÇEREN BİR ANLAYIŞTIR. SEN BURADA MÜSLÜMANLARI VE ONLARIN BENİMSEDİKLERİNİ YERDEN YERE VURURKEN KENDİ SAPIK RUHLU FANTEZİLERİNE VE KİŞİLİĞİNE BİR BAK, SONRA EDEBİYAT YAPMAYA DEVAM EDERSİN.

Sitelerde Paylaş

Gereksiz saçma yorum yapanlar,saçma ve cevap verilmeyecek sorular soranlar,yazmak için yazanlar burayı bir eğlence yeri insanları takmama dalga geçen tipler mevcut .Zaten kendilerini belli ediyorlar.Düşmanca tavırlar,yapılmayan yada o şekilde olmayanı olmuş gibi göstererek yorum yapmalar falan filan.Tüm ahlaksızlık,iftira,yalan,huzur bozma,ayrımcılık ve nefret ortamı yaratmak zaten islamın içinde olan şeyler.Ben dine saygı duymuyorum çünkü saygı duyulacak bir yanı yok,hatta yıkılması gerek ortadan kalkması gerek.

tarihinde Alpagut tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Sorgulayan bir zihin yapısına sahipse "aklına kurt düşürmek" anlamında kendi hayat felsefemden bir şeyler paylaşırım karşı tarafla. Sonrasında kıpırdanmalar başlıyorsa derinleştiririm mevzuyu. Ama gelip bana sabit fikirlilik misali ifadelerle karşılık veriyorsa din falan tartışmam o şahısla, çünkü en sonunda derdini ben çekiyorum. Bu forumdakilerin çoğu ikinci kategoriye girer.

Sitelerde Paylaş

Hiç bir şey için uğraşmaya değer. Müslümanları dinden döndürüp ateist yapmak gibi bir amacımız olmamalı. Çünkü olmaz öyle. Bir insan ateist olacaksa olur, ve olurken karşısındakinin söylediklerinin hiç bir etkisi olmaz. Tamamen kişi de biter iş.

Ha bir tartışmaya girerken de, karşınızdaki müslümanı "dönüştürmek" için sinsi planlarla taktiklerle uğraşmayın. Fikrinizi söyleyin geçin, artık karşıdaki ne anlarsa, ya da anlamazsa. Uğraşmaya değmez

Sitelerde Paylaş

Ben kendimden emin olana kadar müslümanlarla tartıştım, sonrasında onları kendi haline bıraktım. şimdi nadiren beni yakından tanımaya çalışan müslümanlarla tartışıyorum.

Şöyle birşey varki insanların çoğu kendilerine karşı dürüst değil, bu yüzden onları gerçeklere yönlendirmek boşa uğraşmak olur, onlar yine gidip işlerine gelene inanacaklardır, yalnızca dinlerin vaadlerinden daha değerli birşeylere sahip olurlarsa ateist olduklarında ozaman ateizme ayak basarlar.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...